Остава ли Ямбол в Ямболска област?

Задава се, изглежда, реформа в териториалното деление на България. Би била втората в "Прехода", а колко са били след Освобождението, никой не е броил прецизно.

Обратно в новината

Коментари - Остава ли Ямбол в Ямболска област? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едно от малките камъчета които обърнаха колата на бай Тошо бе "реформата"му за преминаване от окръзи към области. Така за угода на земеделеца Петър Танчев Хасково стана областен град за сметка на по-големия и по развит във всяко отношение Стара Загора (с първата провинциална опера и първото радио), Разград - също с неговите 50 хил жители, а Русе - три пъти по-голям и най-европейския български град му мина в подчинение. Подобно бе и положението на Плевен и Велико Търново поставени на команда от Ловеч. Враца на Монтана и др. Желателно е мутрата от Банкя да има предвид това.

Тя цялата статия е пример за преливане от пусто в празно... освен ей това изречение:" А умелият политик: (1) забелязва и използва недоволните, (2) ловко ги изхвърля, след като вече не са му потребни."

Пак се занимават с глупости.Вместо да се занимават с по спешни неща..те пак ..области ще ми променят.Това ли е най-важнот?

Нерде Ямбол, нерде Стамбул, така ли беше? Пишете за Ямбол, пък сте сложили снимка на Търново.

Тя и новината такава: "Новината не е официално потвърдена, до момента е само репортерска находка."

по скоро тези области от Южна Румелия ще бъдат анексирани към регион Тракия - май на там са договорките ?

Земята в Ямболско е една от най-плодородните в България. Пазете я като очите си и не продавайте на турци само на БЪЛГАРИ.

Авторът на статията Големанов, май има нещо общо със съименника си на Ст.Л.Костов. Колко високопарни, неразбираеми словосъчетания, изречения, каламбури е изписал само. Сигурно се мисли за голям ерудит.

В таа дРъжава нема повеке паре! Кат сменят областите, сменяме номерата на колите, сещаш ли се? А те са вече милиони и хоооп милиончетата на готовооо. Следват талоните, личните карти и т.н..държавата забогатява и цъфти и се "изпарява".

Някой е решил да "Усвои" (да открадне) някакви пари. От там идва цялата работа. Ако трябва ще ни напишат, че такова е "изискването" от Брюксел и ако не го направим ще има "страшни" санкции ! Както беше със закона за концесиите, смяната на номерата на колите и разни други !

Много администрация. Много хрантутници Гербаджийски.

заради една програма която трябва да премахне границите и центъра на управление да бъде в Одрин! ЕВРОПА НА РЕГИОНИТЕ! Без бой ще ни го изтрещят хахаха!

Хаххахаха мри бе българино хахаха така ти се пада българино хахахах!

Вече сме го виждали: "Ямбол и Сливен в област Бургас"; "Габрово и Велико Търново в област Ловеч"; Ст. Загора в област Хасково", да изброявам ли още? Както се казваше в един български филм: "Стига простотии бе тате!". Тази реплика важи и за сегашните решения.

го гледааме, малко преди да падне Бае ти Тошо: хе- хе- хе

Ямбол не го мисля. Волен Сидеров е влязал в Народното събрание като народен представител от този град, неговата коалиция участва във властта. Ако той и сега не може да защити интересите на съгражданите си...

ЩОМ ГРОБОКОПАЧИТЕ НА БЪЛГАРИЯ-ГРОБ-ГЕРБ СА ИЗМИСЛИЛИ ТОВА "НОВО" ТЕРИТОРИАЛНО ДЕЛЕНИЕ-ЗНАЧИ СА ИЗНАМЕРИЛИ НОВ!!!НАЧИН ДА НИ ОГРАБВАТ!ТЕ НИЩО ХУБАВО ДО СЕГА НЕ СА НАПРАВИЛИ ЗА БЪЛГАРИТЕ!!!НИКОГА И НИЩО!! ТЕ ЗАЩИТАВАТ САМО ЦИГАНЬОРИ И РЯЗАНИ НАШЕСТВЕНИЦИ!!ЗАЩОТО ЗА ТЯХ КРАДЪТ ПАРИ ОТ ЕС!!!

О-бласт, означава зона на действие на взрива. Затова ли България има вид на пострадала от война! Да се върнат окръзите! И да не се пипат повече!

направо да ги кръстим щати или губернии

Аман, от гербаджийски простотии! Няма ли да свършат някаква работа, освен да крадат и да правят безмислени упражнения. Очевадно е докъде води калпавото им управление и продължават да копаят в дъното ...

общините са премного, общинарите също, областите да намалеят малко да кажем наполовина или около 10

Това, че областите ще намалеят не означава "автоматично", че и общинарите ще намалеят. Точно напротив - общинарите ще се увеличат, а на народа ще му се разкатае майката, тоя вече сме го яли !

Само Северозападо е с ранг на щат по конституция и се ръководи по щатските закони,всичко друго е област -ала бала!

помним , помним - област БЯС - бургас , ямбол , сливен! а емблемата беше ДИАНА с 2 паламуда в рацете седнала на 4епа на хаджи ДИМИТАР !!!!

Ясное че е подготовка за скорошни парламентарни и местни избори както и мераците на някои за мажоритарен вот на кандидатите. Общините също ще ги чифтосат поне по 2-3 заедно.

Общините трябва да намалят, не областите...

Не мога да разбера как новина от юли 2016 стана актуална днес? Още тогава Л. Павлова обяснява, че след 2021 г. по европейски изисквания, районите за планиране трябва да имат не по-малко от 800 хил. жители, а области на планиране - най-малко 150 хил. Областите с по-малко жители са: Видин, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Перник, Разград, Силистра, Смолян, Търговище, Ямбол

и като махнете тези остават 16 областни града и те са достатъчни, но без да се раздува администрацията, която и без друго няма особени задължения и тия областни управители да се избират както кметовете, губернии не са нужни то е смехотворие

И ако не стигат хората в региона, ще ни заселят мигранти....Ще ни попълнят.....и ще ни....напълнят...

Kакви са тия глупости пак, по-добре ако ще се намалят областите да ги направят 6 - Софийска, Пловдивска, Бургаска, Варненска, Търновска, Видинска!

За Южна България си познал, но за Северна само с Варна имаш попадение. Останалите главни икономически центрове на Северна България са Русе и Плевен и не ми пробутвай 60 хил. Търново и 40 хил. Видин за областни центрове

Алфа Вълка

Да ти кажа честно само съм чувал и учел, че има северна България, не съм я виждал, ама вярвам, че има!

Не мога да разбера как новина от юли 2016 стана актуална днес? Още тогава Л. Павлова обяснява, че след 2021 г. по европейски изисквания, районите за планиране трябва да имат не по-малко от 800 хил. жители, а области на планиране - най-малко 150 хил. Областите с по-малко жители са: Видин, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Перник, Разград, Силистра, Смолян, Търговище, Ямбол

Дано ЕС се разпадне по-бързо, за спрат планираните безумия на герберчетата. Не може като папагали да копират всичко от Европа. Просто в България условията са други и хората са други!

Като Старозагорец , помня най-голямата смешка. Стара Загора - област Хасково... Голям град ,засечен от миниатюрен областен. Същото беше и В. Търново - област Ловеч. Областните градове трябва да са най-големите в областта ,защото те се развиват най-бързо и могат да дърпат останалите ,а не някакви гета.

Ст.Загора не ми я хвали, защото години наред прецаква Казанлък. Казанлък хем е голям, хем се намира в старозагорска област и обикновено за него остават "трохите" при преразпределяне на държавните средства за областта.

Да, Казанлък е много хубав град и в доста неща превъзхождаше Стара Загора. Да не говорим, че по тоталитарно време даваше партийните ръководители на Стара Загора :) Единствения му проблем е че няма как да се отдели от областта и да стане Казанлъшка област. За големината, да, беше голям но преди години...

Luna0102

Това част от роман ли е или може би е целият?! Минах го по диагонал и не разбрах Ямбол остава ли в Ямболска област или отива на морето?

област "БЯС" - А, Y, CH. То без това половината "Ямбоу вйечи е у Мйеден рудник?