ДБГ праща на Путин ”Граматика на старобългарския език”

Младежи от Движение “България на гражданите“ (ДБГ) ще подарят на руския президент Владимир Путин книгата “Граматика на старобългарския език“.

Обратно в новината

Коментари - ДБГ праща на Путин ”Граматика на старобългарския език” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Драги ни "журналисти", В обществените медии и обществено-политически живот трябва да се насърчава да се избягват излишни нелепи чуждици, които стават паразити, като например ОК, подчерта евродепутатът.

Славянската азбука е създадена по поръчка на византийския император за присъединяване на Великоморавия към православието и Константин Философ /Кирил/ и Методий. Следователно ако не беше тогавашният византийски император нямаше и да я има. Историята и започва даже във Византия не в Македония.

Св. св. Кирил и Методий (на гръцки: Κύριλλος καὶ Μεθόδιος, на църковен старославянски: Кѷриллъ и Меѳодїи) са двама братя византийци, родени в Солун през IX век, които развиват мисионерска дейност като проповедници на християнството сред различни народи. Братята са родени в Солун, като деца на висшия византийски военачалник, друнгария Леон, известен в българската историография като Лъв [2] (на гръцки: Λέων, Леон), подстратег (помощник управител) на Солун и областта, и на жена му Мария. Това многобройно семейство според житиеписеца на Константин е от добър и почтен род, отдавна познат на бога, на царя и на цялата солунска област. Те са високопоставени поданици на Византийската империя.

България получава готова вече славянска азбука, която малко се преработва но в основата си е творение на двамата братя византийци, и не може да се каже че е българска.

тая кривоуста селска даскалица стана по голяма католичка и от папата, та взе да кръстосва наляво и на дясно Христово учение ? А знае ли, че най-използваният славянски език в света, говорен от около 260 000 000 души. През 20 век той придобива голямо политическо значение и днес е официален език на няколко държави Русия, Казахстан, Беларус, Киргизстан и Таджикистан и региони в други страни (Приднестровие, Абхазия, Южна Осетия), както и на Организацията на обединените нации. Руският е индоевропейски език, част от източнославянската група, включваща още три говорени и днес езика беларуски, русински и украински. Макар да запазва източнославянската синтетично-флексионна структура и общославянската лексикална основа,

Путин не ще тая граматика иска оня дето е докарана от Македонските земи, тъй като във руските висши учебни заведения където се учат чужди езици се изучава и македонски език.

аз пак от изказването на путин виждам неговото признание че македонските земи са били балгарски

ботоксовияпедал е неграмотен

Аз

"Ботоксовият педал...", неграмотна рязана свиня.

Уви, на Путин изобщо не му дреме за България. Не знам как русофилите - национални предатели не го схващат това. Нито ще прочете книгата, нито го интересува дали обижда страната ни или не. Той знае, че тук си има верни подлоги в лицето на русофилите - национални предатели и това му стига, за да дърпа конците в страната ни.

В крайна сметка официалните институции да кажат "Кои са Солунските двама братя" от песента и Къде се намира тоя Солун???

Е даде, но объркването у братушките идва оттам, че "Солунските двама братя" не са написали кирилицата.

Аз

Да, обаче няма по-политизирана наука от историята. Как да си признаят институциите, че всички улики доказват, че Солунските двама братя са едни от най-големите анти-Българи в историята, след като повече от 100 години са ни учили съвсем обратното... Как сами да си плюят на суратя... Трудно е.

Солун се намира в Гърция, поне според моята карта.

Путин не ще тая граматика иска оня дето е докарана от Македонските земи.

На ДБГ и специално на Кунева трябва да им се прати Под ИГОТО. И то даже японският вариант, тъй като няма да го прочетат.

Най- гадното е, че в територия, в която официалния език е английски - първо ниво се "обиждат на език". Аууу, какъв ужас! :)))

Путин е типичен кремълски сатрап. Него го интересуват само парите и властта. Всички приказки за православна и славянска солидарност са прах в очите - целта е да се граби повече и по-нашироко. Затова с Ердоган пак станаха първи дружки, нищо, че онзи се изгаври и свали руски изтребител. Лошото за Русия е, че такива като Путин съсипват нещо градено с векове: а това е традиционното благоразположение на българите към руснаците.

Типичният трол се обади. Някакви подхвърлени лъжи и лозунги, доказателсва и аргументи - нула. Нали си знаеш - сестра ти е к.урва.

ало джихадиста, самолета биеше брадчедите ти, сега за тва ли ревеш? И вуйчо ти, който е оправял майка ти, като последния чалмосан страхливец тръгна да стреля по самолет без амуниции. И всико това няма нищо общо със славянската солидарност, ходи се крий в турското посолство че ще настъпиш пак мина.

А САЩ ги интересува любовта и мира по света а?Eххх......Всеки има свои интереси но американската алчност е прекалена.Просто това свръхпотребителско общество ще затрие човешкия род.

Стига сме се възпалявали вече по темата! Аз за себе си реших - тъй като съм по "морските земи" и руснаците вече ни налазиха, аз им говоря на "македонски".;) Те се блещят насреща ми, а аз се забавлявам;) И за путенофилчетата специално - говоря достатъчно добре руски, но ми прави кеф да им отговарям на чист "македонски"!

Много здраве на рускинчетата. Ида.

Ела, ела - еле с този обещаващ "лакът"... много ще си търсен;) И да ти кажа, няма да е само от рускинчетата;))

Най- много да им кажеш "нещо" и да си изядеш боя. Нема лошо :)

Ти знаеш - доста бой и е.. отнесе, и сега ти е лесно. Обаче на снимката си си чиииииис славянин! Особено в ушите.

аз изглежда единствен те разбрах от форума:в зависимост от дължината-или ще ти качи сливиците на гърба си, или ще ги почеше

О! Забележителен опит имаш! Продължавай да си го обогатяваш. После ще го предаваш на поколенията!

по нашему, коку тия що са шиптарье думат по нашийотъ, старийотъ бугарски язик на кой ща са напишаньи и цръковньите ни книгьи! Айде море, макю ти .....!

" Болгарские окончания 250 самых массовых русских фамилий указывают на то, что фамилии давались священниками Киевской Руси, распространявшими в Московии православие среди ее финнов, потому эти фамилии болгарские, от святых книг, а не от живого славянского языка, которого у финнов Московии как раз и не было. В противном случае невозможно понять, почему у русских фамилии вовсе не живущих рядом белорусов (на ий и ич), а БОЛГАРСКИЕ ФАМИЛИИ хотя болгары вовсе не пограничны Москве, а живут за тысячи от нее километров. "

От статията "ЧИСТОКРОВНЫЕ РУССКИЕ ГЕНЫ", витки.инфо

они все пирняли из нас, из Вложской Болгарии и потому что на Кубане, Приазовия, Прикавказия и Приднестровия и повсюду из казачих станицей мы ещἕ носим то, что было у нас, у сердьце, вещἕ во древных времἕн когда нас ещἕ звали болгары!

ДБГ - Де Си бе Ганьо

На Вагин една "граматика" Томахоук бих му вкарал в КГБ- ейския дирник.

имаш да му връщаш ли ХАХАХАХАХА

На майка ти и хареса.

"Ученые публикуют список 250 самых массовых русских фамилий. Неожиданным был факт, что самой массовой русской фамилией является не Иванов, а Смирнов. Весь это список приводить, наверное, не стоит, вот только 20 самых массовых русских фамилий: 1. Смирнов; 2. Иванов; 3. Кузнецов; 4. Попов; 5. Соколов; 6. Лебедев; 7. Козлов; 8. Новиков; 9. Морозов; 10. Петров; 11. Волков; 12. Соловьев; 13. Васильев; 14. Зайцев; 15. Павлов; 16. Семенов; 17. Голубев; 18. Виноградов; 19. Богданов; 20. Воробьев. Все топовые общерусские фамилии имеют БОЛГАРСКИЕ ОКОНЧАНИЯ на -ов (-ев).

Много интересно, след като придошлите скитници и конекраци от Днепър не са имали писменост, как разбра, че това са български окончания?

Питай ония от Руската Академия на Науките. Те са правили изследването. Аз само го цитирам.

Аз

Македония е ГЕОГРАФСКО понятие. Толкоз. И кирилицата е създадена точно в Македония, щото Охрид е в Македония. БЮРМ, разбира се, няма нищо общо с Македония, освен че се намира там. Путин е искал дипломатично да им направи някакъв комплимент и го е направил максимално дипломатично и към нас.

абе, Преслав не е точно там, ама айде...

НЯМА доказателства, че кирилицата е писана в Преслав, а само ЧЕ Е ИЗПОЛЗВАНА там.

Кой те е излъгал, че кирилицата е създадена в Охрид? Нищо вярно. Освен това Охрид не е в Македония, а в Бригия.

Аз

Как му викаха на създателя ѝ Климент, че не се сещам?

Абе, какво беше това ДБГ?

Браво на ДБГ,сега вече Путин ще ГО премести от единият в другият крачол!!!!!

Пратете и карта на Ердоган, да не ни вика другия път Румелия. Ама смеете ли?

Аз

Т. нар. "староБългарски" език въобще не е Български, по простата причина, че е очевидно славянски. А Българите и славяните имаме толкова общо, колкото пакистанците с норвежците.

Обърни внимание на броя на сходните думи в българския и руския език. Огромното съвпадение на славянски и "български" думи казва истината.

Защото, неграмотно негърче, т.н. руски език е едно към едно преписан от старобългарския език. Затова е езиковото лексикално сходство. Или просто казано руският език е един развит в други условия старобългарски език.

Аз

Да. ДНЕС, обаче. На мен ми е по-интересно на какъв език е говорил Аспарух. Предполагам, че общото му със славянския е било само това, че и двата езика са арийски/индо-европейски. Демек - били са толкова близки, колкото пакистанския и норвежкия, с това уточнение, че норвежки не съществува, разбира се. Иначе даже и Черноризец Храбър пише, че Българите преди Кирил и Методий пишели и гадаели с черти и резки. Демек - Българите сме си имали руническа азбука и книги, най-вероятно още преди гърците да вземат своята от евреите. ДНЕС лексиката на езика ни до голяма степен наистина е славянска. За срамотите. Чудя се дали ще се появи Историк или Езиковед с визия, който да се опита да възстанови колкото е останало от истинския Български език - езикът на Кубрат и синовете му.

Хм, историята, езикознанието и етногенетиката очевидно не са ти силна страна. Да българският език е най-старият писмен славянски език.

Значи българите са славяни?

Най-вероятно сме смес. Основно от местни (тракийци, пеласги), но плюс прабългари и славяни. Но езика ни трябва да е основно славянски. Има общо не само с руският, но и други славянски езици. От прабългарският останали примерно 7 думи, едната тояга. ;)

Аз

Не е вярно. От истинския Български език има останали стотици, а най-вероятно и хиляди думи. Проблемът е, че Българите наистина сме ограмотили славяните и много Български думи са влезли с славянските езици. Един от най-драстичните примери е "книга" - стара Българска дума с персийски произход, която няма нищо славянско в себе си, но е влязла в славянските езици по съвсем естествен път - първите книги, които славяните са видели, са били Българските, затова са ги и нарекли с Българското понятие.

Отдавна се разбра истината и тя беше разпространето от историк номер едно на тая територия. Путин Е ПРАВ. Обаче лекетата търсят всякакъв повод да се заяждат с руснаците, за да трупат точки пред американските колонизатори - и то им стана навик вече. Путин няма да им обърне никакво внимание, това е сигурно. Ще им остане само квиченете, но пък и те само това могат.

Божо, ли е историк номер едно бе смешко? Освен това Божо ги казва нещата в прав текст, че руснаците тотално са сбъркали, но ти си толкова кух, че не разбираш посланието. Ходи се гръмни някъде с простотията си. Да знаеш, нищкой не харесва прекалените лизачи, а руснаците направо ги презират. Дръж се достойно ако можеш.

А кой е историк номер едно? американския посланик?

Кога си тъп май е до смърт....Прочетете историята , чуйте какво казва и ако има кой да ви помогне и да ви обясни разликата между ''земи'' и ''държава''...Това че се чудите как да не ви забравят името си е ваш проблем ама не ни занимавайте и нас и Путин с него..

ИЛИ НЕ РАЗБИРАТ КАКЪВ СИГНАЛ ИМ ПРАЩА ПУТИН , ИЛИ ПЪК НЕ ИСКАТ ДА КАЖАТ, че за Русия ние вече не съществуваме като държава. Това е доста страшничко на фона на случващото се. Йълдъръм бързо прочете сигнала на Путин и превика на ОБЯСНЕНИЕ Борисов часове след като той се срещна с КЮРДСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ! НА 13 ЮНИ БОРИСОВ ЩЕ КЛЕПИ ПРЕД ХОРАТА НА СУЛТАНА - унижен и смачкан , без армия и без подкрепа на никоя от ВЕЛИКИТЕ СИЛИ!! СЪЖАЛЯВАМ, НО НЯКОИ ОЩЕ НА СА РАЗБРАЛИ, ЧЕ СЛЪНЦЕТО ИЗГРЯВА ОТ ИЗТОК!! ТАКА Е КОГАТО ТЕ СИ ВЪОБРАЗЯВАТ, ЧЕ СА СЛЪНЦА.

Лошо нещо е неграмотността. Но когато тя се насажда с цел манипулация, освен че е грозно е и отвратително. Как и по какъв начин е дошла славянската писменост в България евъпрос, който отдавна е изяснен. Колкото и да не ни е приятно да си го пеизнаем ние сме получили нашата си азбука в резултат на един неуспешен византийски проект за асимилация на славяните във Великоморавия. И самите Кирил и Методий никога не са били първоучители в България. Това са сторили техните ученици. на тах дължим и кирилицата в съвременния й вид. В този смисъл, даже Кирил и Методий да произхождат от Солун (който наистина е в Македония, но гръцката й част и всъщност никога не е бил нито български, нито македонски), ние българите сме си получили азбуката от Великоморавия Как стоят нещата при Русия? Първо, по време на Кирил и Методий, няма такова нещо като Русия. Тя е създадена доста по-късно. Та дори чисто фактологически преди създаването си Русия няма как да получи нито азбука, нито каквото и да е. Русия приема християнството 100-ина години след България. Когато не само Кирил и Методий, но и 4 поколения техни ученици отдавна са били покойници. Русия получава славянската си писменост от България и отникъде другаде. Просто защото във Византия по онова време проектът за асимилация на славяните черз писменост вече е бил изоставен, имайки опита с България. Русия получава и висши духовници от България. които не само че са изключително подготвени, а сами по себе си са и книжовници. Откъде накъде Македония? Ами че то такова нещо има от около 100-ина години. Българинът е особено чуствителен на тема писменост. И тук Путьо "настъпи мачока по опашката". И тези, които са обичали Русия сега я намразиха. Русия на Путьо и путьовците около него. Защото видяха истинската й същност - да работи срещу България. Абе такива тъпанари самият Дядо Вазов направиха русофоб в края на живота му....

И ти си чел, но не си могъл да мислиш върху прочетеното.

Абе, селяндур, ти що мешаш "баби" и "жаби"?! Кирил и методий, неграмотнико ПРОСТ са създали "Глаголицата"! Ти виждал ли си изобщо буквите на "Глаголицата"?! Ти не пишеш на азбуката на Китил и Методий, а пишеш на "Кирилица", създадена в Преславската Книжовна Школа, та те таковам у простия задръстеняк! А Преслав не е Македония, а в Мизия, глупако!

Приема се с доста сериозни основания, че огромната библиотека на цар Симеон (893-927) изцяло е била пренесена в Киев, не без участието и на византийските царедворци, завладели Преслав. Така в Киев възниква и руската редакция на старобългарския език и на старобългарската литература. Този факт е признат от най-големите руски медиевисти на ХІХ и ХХ век.Големият руски учен С. А. Никитин в Предисловието си към книгата И. В. Сахаров, Болгария, М. 1976 пише: Руският народ никога няма да забрави, че писмеността си и славянската литература той е получил от България в онова време, когато руска литература и писменост още не са съществували. Световноизвестният руски медиевист Д. С. Лихачов в труда си Развитие на руската литература Х-ХVІІ вв. отбелязва: Чудото се обяснява обаче не само с гениалността на Кирил и Методий, на които се е отдало да създадат азбука, правопис (ортография), но и на основата на българския великолепен, субтилен литературен език, способен да изрази най-сложните отвлечени идеи. Чудото се обяснява най-вече с това, че българският народ се е оказал способен да възприеме това. А способността за възприемане се е възпитавала у българския народ, защото България отдавна е била територия на велики култури и е била в съседство с тези просветени народи на тогавашна Европа.

В случайт няма нещо лошо да му пратят книгата, ако е на руски. Но не може да се предполага, че чужденец ще знае българската история, ако не е историк. В случаят вероятно се прави от мухата слон. Просто е нещо с което може да се обвинява Путин. Но разни НПО-пеки и други подлоги на запада, не може да изпуснат такава възможност. Подминават се къде по-големи изцепки на други.

не станаха ли прекалено много "изцепките"?!? до кога ще казваме - "той без да иска", "не е голяма работа - да си подадем и другата буза". И що???? Щото някакъв тъпак се гаври с родината ти? Ти достойнство и чест нямаш ли? Или от слугинлък на чужди господари са ти притъпили достойнството? Кога ще се изправиш и кажеш - СТИГА ТОЛКОВА !!!! или както винаги - то от мене нищо не зависи.... нали така??? ... склонена глава сабя не я сечала... ма какво ли правила там долу?!

Слушал ли си какви ги говори например Ердоган? Изцепките са му пъти по-големи. А те раздуват, как някакъв маловажен руснак май депутат казал нещо, че щяли да купят България. Почти точно същото каза Ердоган. Но някъде някой да го е коментирал? А немиците как се мешат за историята ни и Батак? Че нямало робство. И всякакви други соросоидни твари.

С РИСК ДА СЕ ОТКЛОНЯ ОТ ТЕМАТА, ЩЕ ДОПЪЛНЯ САМО, ЧЕ 4ТЕ ЛАТИНО-АМЕРИКАНСКИ СТРАНИ В Ю. АМЕРИКА(БОЛИИВЯ, БРАЗИЛИЯ, АРЖЕНТИНА И ВЕНЕЦУЕЛА) СЪЩО ВЕРОЛОМНО БЯХА ВЪЗПРЕПЯТСТВАНИ ДА НАПРАВЯТ ФЕДЕРАЦИЯ! ЗАЩО?! ЗАЩОТО НА ГАЩ НЕ ИМ ТРЯБВА СИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ, КОЯТО ДА ИМА ПОДКРЕПАТА НА РУСИЯ! ГАЩ РАЗБИХА ЮГОСЛАВИЯ, СЪСИПХА СЪРБИЯ, БГ, МАКЕДОНИЯ, СЪСИПАХА СВЕТА...А ПЛАТЕНИТЕ НЕДОНОСЧЕТА 'ПОДАРЯВАТ" ГРАМАТИКИ....ЖАЛ МИ Е ЗА ВАС...

От болна от путинофилия кратуна!!Такава федерация никога не е замисляна,България я съсипа Русия,КГБ и ДС структурите които продължават да грабят

КОЙТО РАЗЧИТА САМО НА ИЗТОЧНИЦИ ОТ ВРЕМЕТО НА СТАЛИН, РАЗБИРА СЕ, НЯМА ДА ЗНАЕ ЗА СЪЩЕСТВУВАЩА ВЕРОЯТНОСТ ОТ ЮГО-ФЕДЕРАЦИЯ. НАЛИ Г.ДИМИТРОВ Е УБИТ ОТ КГБ ИМЕННО ВЪВ ВРЪЗКА С ТОВА?! НО ТИ СИ ТВЪРДЕ НЕГРАМОТЕН И НЕ ЗНАЕШ...

Това ДБГ шава ли още? Че и се плюнчи... Императора ще си го премести.

По-скоро въже трябва за теб малоумен трол.

Що ползваш латиница за ника си? Срамуваш ли се нещо от кирилица?

Аз

Не се срамува. Просто все още не я е научил цялата.

Не сме маловажни, просто някой търси под вола теле. Много PR некой си направи, некой се направи че разбира какво е искал да каже завоалирано Путин, некои директно изопачаваха казаното(сутрешния блон на БТВ...

jingiby

Преди 30-тина години имаше едно комунистичаско мото: "Партията е права, дори когато греши!" Днес за мурзилажа това мото важи, но в модифициран вид: "Путин е прав, дори когато обижда България!" Че тези хора не са българи отдавна ми е ясно, както и, че не са със всичкия си (акъл)...

не е така бе "дух", путин намеква, че ако бг-то не признае, че македония е българска-тогава, ко праим?, бях в македония, когато желю-селяка я призна, всички го освиркваха:желю жaбата !

Което за нас е много добре.

ДБГ да избърше задниците с граматиката на старобългарски!

Имам по-добра идея. Да изпратят НОВА ГРАМАТИКА на ТИКВУН МАлоумни. Там е много зле положението

Колко букви от съвременната македонска азбука има в руската азбука? Ето и цялата македонска азбука: Аа, Бб, Вв, Гг, Дд, Ѓѓ, Ее, Жж, Зз, Ѕѕ, Ии, Јј, Кк, Лл, Љљ, Мм, Нн, Њњ, Оо, Пп, Рр, Сс, Тт, Ќќ, Уу, Фф, Хх, Цц, Чч, Џџ, Шш

абе пич, ти изтрещял ли си, каква македонска азбука те гони???

Путин- Азбуката идва от македонските земи. Путин- Българите са достойни за презрение. Жириновски- Вие трябва да ни пълзите в краката. Пьотр Толстой- Ние просто ще ви изкупим.

азбучни истини

ЗАПОМНЕТЕ - НЯМА ГРАМАТИК, ЛИНГВИСТ ИЛИ ИСТОРИК, КОЙТО ДА СЕ Е ОСМЕЛЯВАЛ ИЛИ ОСМЕЛИ ДОРИ И СЕГА ДА КАЖЕ ИСТИНАТА, АКО НЕ ММУ СЕ Е РАЗРЕШАВАЛО ИЛИ РАЗРЕШИ...В БГ СЛЕД БАЛКАНСКАТА ВОЙНА, А И ПРЕДИ ТОВА, НЯМА ИСТИНСКИ ПОЛИТИЦИ, КОИТОО ДА ОТСТОЯВАТ НАЦ. ИНТЕРЕС, КАКТО ТОВА ПРАВЯТ ОСТАНАЛИТЕ НАРОДИ ПО ЕДИН И ИЛИ ДРУГ НАЧИН...ТЕЗИ ПИШЛЕМЕНЦА, КОИТО ПОДАРЯВАТ ГРАМАТИКИ НАЛЯВО И НАДЯСНО, ДАБЯХА НАПРАВИЛИ СЪЩОТО ОЩЕ ПРЕДИ 8-9Г. С НЕГРАМОТНИЯ ПРЕМИЕР ( ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА РОСКОО КОМСОМОЛСКИ!!!), КОИТО РЪСЯТ ГЛУПОСТ СЛЕД ГЛУПОСТ И СРАМЯТ ВСИЧКИ НИ ПО ЦЯЛ СВЯТ....А ВИЕ ГИ ТЪРПИТЕ...

Мишън импосибъл, да замразиш в правила живия говорим език..... Изгониха народа по чучжбините, а сега се карат баш на изгонените, че е требало и да оцелеят в чужда враждебна среда, и да прихванат от чуждото, за да не изпукат. Типичен куманиЗки подход, да искаш да контролираш живия език .....колко пъти досега го 'кнтролираха', мародерстваха, променяха по политическа заповед? Нема па да говориме куманиЗкия варянт наложен по заповед - ше си говориме живия език и каквото помним от дедите си - ДА СЕ ПУКАТ КУМАНИЗКИТЕ ДУШМАНИ НА НАРОДА!

Евтин популистки пиар на едни провалени политически помияри.

А какво е ДГД?

ПУТИН ВИНАГИ Е ПРАВ,КОМПЛЕКСИРАНИ И ЗЛОБНИ МОИ СЪНАРОДНИЦИ ...

все прав, а вече е и на възраст..

ТАЗИ "СТАТИЯ" Е ПРЕКРАСЕН СПОСОБ ЗА ОТКЛОНЯВАНЕ НА И БЕЗ ТОВА ПРИТЪПЕНОТО ВНИМАНИЕ НА БГ НАРОД ОТ ТЕЗИ,КОИТО ПРОДАДОХА И ПРОДАВАТ НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ, ПИЯТ КРЪВТА МУ И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА КРАДАТ БЕЗОГЛЕДНО ПАРИТЕ МУ. ТОЗИ ФОРУМ Е ПЪЛЕН С ПЛАТЕНИ НЕДОРАСЛИ И НЕ ЗНАЕЩИ ИСТОРИЯТА СИ ХОРА. ПОМНЕТЕ, ЧЕ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ НИКОГА НЕ СА ВИ ОСТАВЯЛИ ГЛАДНИ И НИКОГА НЕ СТЕ СЕ ПРИНУЖДАВАЛИ ДА БЪРКАТЕ ПО КОФИТЕ, КАКТО ТОВА ПРАВИТЕ СЕГА, КОГАТО ТЪРЖЕСТВУВАТ ЛЮБИМИТЕ ВИ АМЕРИКАНСКИ ИНТЕРЕСИ.

и ние не сме ги оставяли гладни. 20-те години на 20 век през Соболевата акция, след 9-ти чрез ежедневните полети с плодове и зеленчуци и т.н.

в час по история. Соболевата акция е през 1940 г. и няма нищо общо с храни.

отрочетата на червената кукувица станаха патриоти? Пак правят непредпазливи движения, когато помията е стигнала до долната им устна...

ГОСПОДА ПРЕСТАНЕТЕ ДА УНИЖАВАТЕ БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ ПРЕД СВЕТА . Г-Н ПУТИН МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ ЧИЯ Е АЗБУКАТА . ТОВА НЕГОВО ИЗКАЗВАНЕ Е ПРОВОКАЦИЯ ЗАЩОТО МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ БЪЛГАРСКИТЕ НРАВИ И КАКВО ЩЕ ПРЕДИЗВИКА ВЪВ НАС МНОГО МУ ПУКА НА Г-Н ПУТИН ЗА НАС ТОВА Е КОЕТО ТОЙ ДЕМОНСТРИРА ЗАЩОТО НЯМАМЕ СУВЕРЕННА ПОЛИТИКА ОТ ТАКА НАРЕЧЕНАТА ВИ ДЕМОКРАЦИЯ. УЧЕТЕ ТУРСКИ ДРАГИ МИ ДЕМОКРАТИ.

И,БЕЗ СЪМНЕНИЕ,г-н Путин информиран от куп ти историци/НЕ СА РУСНАЦИ/ за детайли.Налага се и на Путин,и на ДОСТА МЕСТА във света да пращате книжките.История е категорична,-става въпрос за земите,а не е авторите на глаголица и кирилица!

АКО ПРЕЗ БАЛКАНСКИТЕ ВОЙНИ Е ИМАЛО ИСТИНСКИ ПОЛИТИЦИ, ОТСТОЯВАЩИ НАЦ. ИНТЕРЕС, ТО СЕГА БГ ЩЕШЕ ДА Е НА 3 МОРЕТА ВЕРОЯТНО ДА ИМА БАЛКАНСКА ФЕДЕРАЦИЯ, КОЕТОО Е И БИЛО ПЛАНИРАНО, НО НИКОГА- ОСЪЩЕСТВЕНО, НАЙ-ВЕЧЕ ЗАРАДИ ТЕСНОГЪРДИЕТО И БАЙГАНЬОВЩИНАТА, А НЕ ЗАРАДИ КАКВИТО И ДА БИЛО ИНТЕРЕСИ...

че турската демокрация е нещо иновативно за разлика от руската. Да, Путин много добре знае смисъла на казаното за македонската земя. Интересно, че в временния договор от 1878 година не се говори за суверенна България, за Македония също. Сега Путин всъщност иска да потвърди това положение въпреки "освободителната война"... и то чрез коминтерновска Македония.

"Смятам, че г-н Путин, поради незнание или поради някаква друга причина, интерпретира погрешно исторически факти. Подарявайки му книгата и запознавайки се с нея господин Путин ще има много по-добра възможност да се основава на исторически факти и във взаимоотношенията си с България, в дипломатическите разговори, няма да допуска подобни грешки, които биха довели до напрежение в българо-руските отношения" ++++++++++++++++++++++++++ ха ха ха

и именника на българските канове. Българите и хуните са образували федеративен съюз. Първото условие за това бил бракът между сестрата на кан Артан с хунския военноначалник Агарджа в 150 г., чрез който се поставя началото на рода ДУЛО. Явно е чел само за Петербугските потайности.