Радев дари на папата икона на Св.Св. Кирил и Методий

Държавният глава Румен Радев води българската делегация, която посети Ватикана по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Обратно в новината

Коментари - Радев дари на папата икона на Св.Св. Кирил и Методий | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

каквато образователната система, такава и грамотността. Тъкмо се е отворила поредната кампания за нагушване на чиновниците - нагласиха първолаците да се класират за училищата на първо място по адрес и ела да видиш как се вадят фалшиви адресни документи срещу "на когото трябва"...

Повръща ми се от неграмотност, особено в статия, свързана с 24 май. Давам само няколко примера от първите Ви параграфи, защото нататък не се стърпях да чета. Болно ми е за Дир.бг, защото години на ред бяхте едно от първите места в нета, които отвярях: ауиденция, Румен Радев е, придружен (без запетая) Министърът на отбраната Красимир Каракачанов също е част от българската делегация в предишния параграф вече е казано. отслужена от Западноевропейският (кратък член я), периода в който (запетая преди в който).

Радев дарил на папата икона на Св.Св. Кирил и Методий ... А преди пет години Плевнелиев подари на предишния папа 200-килограмово великденско яйце, високо над 2 метра! Изработено от неръждаема стомана, със златно покритие и кристални камъни в цветовете на дъгата! То не беше могло да влезе в стаята за аудиенцията заради размерите си! Ей така се прави, а не като Радев! Иконка ... Трябваше сега още едно яйце :-)))

Ай сега,никой не знае коя е първата,но както е известно славянската азбука е осветена от папа Адриан ,също и книгите на св.равноапостоли Кирил и Методий след тяхно посещение, признание и от Рим,освен от Византия и затова стана традиция още от времето на Людмила Живкова да се ходи и на ауденция при папата!

Питам се, г-жа Радева на чий разноски пътува до там?!? Ясно, съпругът и е в командировка и на него му се плаща от бюджета, ами тя?

Има място е самолета,нека ходи,я виж колко народ се е организирал на това посещение,а и за легло няма да плаща отделно! Само нр ми е ясно защо всички да се почернили на светъл празник,жените имам предвид,защото кърпата не е задължително да е черна на цвят!

След показухите да свърши нещо нормално за хората. И ли тръгна по пътя на предишните ? Има пара за трошене. К,во стана с промяната ? Идва ли ?

Добре, че е подарил икона, яйцето на Плевнелиев беше върха на простотията.

а какво дирят там при папата? Не би ли трябвало при нас да идват на посещения, а не ние да ходим?

Защото гроба на св.Кирил философ е в Рим,затова ходят като съчетават с посещение при папата,което по принцип е нещо положително една среща с умен човек като папа Франциск,но се вижда че са доста са екскурзиантите!Навремето през 9 в. папа Адриан втори освещава славянската азбука и книгите на Кирил и Методий .Двата гроба на папата и на Кирил са в базиликата Сан Клементе,а на Методий е неизвестен!

...аз искам да знам ние колко пати сме ходили при Bселенскiя патрiaрх ? или при Pускiя ?.....чи го дарвим при папата ?...какав ни е на нас папата и ние какви сме му ?

Вселенския не ни ще,а руския си е за Русия,но не че ходят изобщо!Но на 24 май трябва да идват тук в базиликата в Плиска,а не ние да ходим,но нямам предвид да не се ходи при папата,за там си има причини!

На свети Владимир Путьоносец не занесе ли на папата? Зер ушатия само на него се кланя, а вчера има наглостта да изкара всички българи славяни, но мълчи за нашата азбука - македоницата.

След папата стенограмата за КТБ ?

Когато една снимка струва повече от 1000 думи. Ако някой, някога е мислел папата за нещо сериозно или реално - тук е краят на тази идея. Най ценният на снимката е първият полу-човек на земята - Адам Марешки. 7,2 млн. години не са малко - папата е щасливец - този му е казал всичко не само за Христос, а и за Зевс и т.н.

Ааа Марешки не го закачай,намали цената на газта и бензина,богоугодно дело!Папата ще го одобри!

Радев дари на папата икона на Св.Св. Кирил и Методий, made in Macedonia

КАТОЛИЦИТЕ СА РАЗБОЙНИЦИ,МЕКО КАЗАНО

Иконата е от македонските земи

Оф, че са селянки нашите! Такива грозни обувки и двете са обули ... с катарами ... Ама хайде, свикнахме им вече пък и стана ясно, че от всяка любовница първа дама не става.

Така е - соц мода е тяхното. Кантарджийката обича да съчетава ярки цветове - като ярко лилаво и червено , или червено и роза. Няма смисъл , толкова си може...

Марешки и той до папата-ужас

Добре че и македонеца не е там,че подаръка щеше да е същият,та да му станат два броя.

"Румен Радев е вторият български президент на България" български президент на България:) то верно, че и ние всички се съмняваме дали е "български" този президент...ама:))))

Нашите му подаряват подаръци, които имат връзка с него, а той видиш ли .... някакви си там стандартни и по протокол подаръци. Но така е. Нито проповядваме неговата ерес, нито пък той ни е някакъв, че да се трогва много. Даже се чудя какви ги дърви там наша делегация? Вдигат му акциите само.

папата само да не го е помислил за общ работник

Тъпият общ работник си ти говедо!!!

Аз

"Св. Св. Кирил и Методий", баси... Калинчеее... Как би написала св. седмочисленици или св. 40 мъченици? После ше питам за св. 40 000 младенци. Колко св.-та ше нахакаш, таквос...

Пак се изказваш неподготвен, Цвинге:) Има канонични изисквания за изписването на имената на светците и по отношение на светите братя Кирил и Методи изписването е точно така: Св.Св. Кирил и Методи. Учи бе, човек, чети, информирай се, образовай се, пък чак след това си позволявай да критикуваш.

Мъчи ме един въпрос!;) А папата дали го е галИл по главата?! И един път или цели три, че да компенсира?!;)

Не го е галим, за да не му задере ръката в ушите.

подарил и портрет на генерал Деси на папата.

Чудесно е че св св Кирил и Методий са не само български и православни светци, но и също католически и покровители на Европа пред Бога. Това е нещо което за пореден път ни свързва повече отколкто ни разделя. Малко известно е че св. Йоан 23-ти римски папа и преди да заеме този пост е посланик на република Ватикана в България. Иконата която подарява папа Франциск на св. Мартин отразява неговото желание да насочи погледа на политицте в България към милосърдната дейност. Св. Мартин един най-извесните католически светци със своето милосърдие и грижа за бедните.

Аз по-милосърдна държава от България не знам - разрешила е на всеки, който иска, да мошеничества както може, издържа цял един етнос, опрощава всякакви прегрешения на убийци на пътя... и какво ли още не. Затова ще е избрал тази икона папата - като признание за "милосърдието".

Не трябва да бъркаме милосърдието с безаконие.

А къде е 200кг. яйце на Плевналиев?

Ох, и вашите коментари ме разсмяха от сърце! благодаря! А на редактора - поздравления, че най-накрая е написано не първа дама, а съпругата на президента! Приятна събота и неделя!

да вземе най-после да ни подари едно копие на въпросите на княз Борис, че да ги видим. Стига ни лъгаха, че си пазят отговорите, пък са изгубили въпросите.

ЧУДЕСЕН ПОВОД ДА ГО НАЧУКА НА ВЕЛИКО-МАКЕДОНЦИТЕ И ШИПТЪРИТЕ :))

Замисляте ли се каква власт има Папата, щом всеки отива да му целуне ръка, дори в съвремието...

Тази власт се нарича "семократична" и произхожда от Бога. Уважението към папа които е епископ на Рим е индиректно уважение към Бога на когото той е служител. Само да отбележа че католиците са един милярд по света, а българите само осем милиона, освен духовния си сан, папата е и държавен глава на Ватикана.

Аз

Или пък произхожда от кардиналите, които е подкупил... или онодил... или те него... или квото там...

на деси много и приляга шамията!

Нали мяза на Мюсилманка с тая бурка

Дръглива кранта,завита със скъсан чул...

Ахахахаааа,смях се с глас на третата снимка!!! Марешки до папата!!! Хахахахаааа Няма такава идиотщина!!! :)))) ХО ХО ХО

Да прелича на маймуна...виц

Иван Петров

Ами вие го пратихте там...сега му се радвайте!

хахах, горкият папа как е застанал напрегнат. но той е християнин и мъченик за вярата, ще изтърпи и дегенерадев и марешки.

Щом крантата Деси е там,защо и Магарешки,да не присъства,а?!...

Тия пак се разхождат с парите на данъкоплатците. Радев вместо разходки да разсекрети стенограмата за КТБ. А Каракачанов какво търси там- азбуката ни ще охранява, или делегацията?