Стоян Денчев: Изказването на Путин е като ”атомна бомба”

Догодина ще честваме 140 години от освобождението на България от турско робство, а не на Македония… Нали!!

Обратно в новината

Коментари - Стоян Денчев: Изказването на Путин е като ”атомна бомба” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изказването на Путин определено е дразнещо, но я си спомнете как бившият ни президент плюеше по Русия при всяка възможност и обикаляше Европа да ги обвинява във всички смъртни грехове, за да се хареса на началниците си. Е, сега руснаците ни го връщат. Ако бяхме следвали малко по-балансирана политика, сега щяхме да сме по-уважавани както от Запад, така и от Изток.

са родени във ВИЗАНТИЯ в град СОЛУН в семейството на висшия византийски военачалник, друнгария Леон, подстратег (помощник управител) на Солун и областта, и на жена му Мария. През 843 година Кирил заминава по негова покана в Константинопол и започва да учи в престижната Магнаурска школа. За Методий чичото съдейства да му се повери държавен пост и той е назначен за управител на административна област недалеч от Солун. НЯКЪДЕ ДО ТУК ДА СЕ ГОВОРИ ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА?! Двама се карат , но ГЪРЦИТЕ МОЖЕ И ДА СПЕЧЕЛЯТ!!

стоянчооо ОТ БИБЛИОТЕКАРСКИЯ, СОЛУНСКИТЕ БРАТЯ СА ОТ СОЛУН , А СОЛУН НИКОГА АМА НИКОГА НЕ Е БИЛ БЪЛГАРСКИ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ , ДОРИ НЕ СА ПОГРЕБАНИ В БЪЛГАРИЯ НЕ МАНИПУЛИРАЙ , ЗАЩОТО СЕГА ИЗЛЕЖДАМЕ СМЕШНО КАТО МАКЕДОНЦИТЕ , КОЙТО СИ ПРИПИСВАТ ЦЯЛАТА СВЕТОВНА ИСТОРИЯ.

става въпрос за Охрид в изказването на путлерягата, той е в днешна БЮРМ, как ти се казва университета в София бе путлеристе, за какво е кръстен Климент Охридски???? Праиш ли разлика между глаголица и кирилица, знаеш ли кой е направил Кирилицата и в чест на кого е кръстена така????? Да ва е.а в путлерастите смешни, за ш. мурзилки ще продадете майка си, баща си и всичко, ако утре путлер ви на.ъзи ще квичите от радоССССС

Стояне, Стояне, Не знам що за професор сте и кой Ви е учил на история и политика , след като бълвате подобни глупости?! Пр очетете внимателно казаното от президента на Русия господин Путин "македонски земи", а не Македония.Прочетете и коментара на проф.Божидар Димитров.това,което е написал е историческата истина! И накрая един съвет от един по възрастен и явно повече четящ и знаещ българската история - не се опитвайте да преиначите думите, заради дребни Ваши политически девиденти.

Дреме му на Путин за плямпаниците на някаква нация от предатели и лизачи на американски задници.

По скоро поредната глупост, казана от глупак...Все едно аз да кажа че Толстой е от САЩ, щото там е пълно с дебелаци!

Какъв българин си ти като си от всякъде обвързан с ДПС.

Продажбата на памперси в Макединия добила нечувани размери.Всички македонци се наакали от кеф, след думите на другаря Путин.

Путин е прав когато е направил това изказване! ... а маоже би беше седнал - трябва да видя пак видеото! Ама няма значение - пак е прав!

Евала на другаря Путин! С два лафа размаза русофилистиците в България и им каза, че не струват колкото половин миризлив екскремент! Вече почнах да уважавам другаря Путин!

е като л.й..но върху главите на путиноидите в България!

Не е вярно ! Путин е прав! лаjната са не в-ху , а ВЪВ главите на някой! Българите не си знаят историята!

това върху главата ти не е лавров венец!

Путин оправда произхода на името си, основаващо се на корена "ПУТ"!

Някой да знае кой е агент Симеонов, бил е депутат от ДПС и вицепрезидент на Мултигруп?

Не, но знаем кой е агент Путин, издигнал се в кариерата като агент до високата длъжност "Управител на публичен дом на КГБ" в град Лайпциг!

Щом другаря Путин казва - значи е така! ЩО СЕ ПОКРИХТЕ другите колеги - РУБЛАДЖИИ , бе мишоци такива! Давайте да го хвалим другаря, Путин че ще спрат плащанията за плюене във форума!

Тази истерио около писменоста вече взе да ми иде в повече. Видно е че нашите политици и медии преекспонират. каква ли щеше да бъде ракцията ако тръмп беше се обадил на Радев да му честити, и каже същото, А? Освен това Путин не споменава Македонска държава, а "ЗЕМИ", и какво неверно е казал?

Тъй, тъй - за това говоря! Браво колега - имаш плюсче от мен! Да го ду'ат незнаещите за страната на "изгряващото слънце"!

Само не ми е ясно що за иди0ти (без кавички) цъкат минуси на изказването ти!?

Поразен съм колко първосигнално реагират публично политици като Нинова, Борисов, да оставим настрани Захариева и т. н. на думи на Путин, които не са прочели в оригинал или чули от запис, не са прочели необходимата историческа справка, не са размислили. Смайващо е, че в същия кюп са и професори. И фактически сътвориха елементарен международен политически гаф, и излагат България, без да им е виновен Путин.

БГ политиците, разни псевдо-професори и форумни дървени философи се провалиха на теста за интелигентност!

Проблема е в това, че на такъв единствен по рода си наш национален празник ако не е написал поздравителна телеграма - поне малко уважение да не не ни тества нервите излишно !!

Да разбирам ли че ти очакваш уважение от руски олигарх - възпитаник на КГБ ?!? МНОГО НАИВНО бих казал!

Държава на духа сме! Духаме го яко.

Сега Майка България ще се сплоти около Македония !

То Светите братя са си гърци, нищо че майка им е със славянски произход, а иначе за Охридската книжовна школа, за Преславската книжница професорът има и трябва... какво там да прочете и да се информира.

Ако Русия е получила азбуката от тогавашната българска ОХРИДСКА КНИЖОВНА ШКОЛА, намирала се в югозападните тогава български земи с център Охрид, разположен в ИСТОРИКО-ГЕОГРАФСКАТА ОБЛАСТ Македония, и само в този смисъл - в МАКЕДОНСКА ЗЕМЯ, думите на Путин не са некоректни спрямо България. Друг е въпросът как ги тълкуват в признатата и от нас държава Република Македония (БЮРМ, FYROM, ARYM или както там я наричат по света).

Тая Охридска книжовна школа как си я представяш - това да не са ти футболни отбори, правещи трансфер помежду си? Тези неща се решават на държавно ниво - межу владетелите на държавите . И също така Климент рабити в областа Кутмичевица, която обхваща освен Македония и Южна Албания, Косово...Та те така...

Не зная с този футболен манталитет какви междудържавни отношения си представяш и какво общо има Кутмичевица, но ако в Русия са отишли охридски книжовници, т. е. "от македонска земя" (не става дума за БЮРМ), думите на Путин са фактологично коректни.

Плевнелиев има основната заслуга, за тази шега на Путин.

В Русия винаги са изопачавали историята, така че нищо ново под слънцето.

Сигурно! ОТ крепостничесто - в комунизъм! Че то това си е ,,изопачениe,,!?

Това което казва Путин е ФАК(т)! ;)

PO DOLU PİSAH EYYY BULGARİ ,MAKEDONSİ ZAŞTO SE MRAZİTE,ZAŞTO SE DELİTE,OBEDİNETE SE ÇE VİE STE BRATYA İ SESTRİ.

геополитика брат!!! на балканите си жиеем от хилядолетия,уважавайки всеки религиозен празник-било рамадан или велик ден,без да ние правило впечтление език и култура,напротив,интересно беше...докато не се появиха разните му там уж радетели на този и онзи етнос и започнаха да дърпат чергата към себе си и съответно да промиват мозъци!!!

путин отблъсна милиони българи от себе си и цялата дипломация не може да му помогне изказването е неверно и недопустимо няма такива земи

Тия "Македонци" са едни тъпи еничари. Заради тях Паисии е написал "О нерузмнии юроде, поради что се срамиш да се наречеш Българин?"

РУСКИ ЖАЛКАРИ

Русия е супер военна сила и ние можем само да изразим вежливо отношение (отрицателно в случая). Работата е там, че след комбинирани военни действия на византийци и княз Светослав , източната част на България попада под византийска власт, 20 000 българи са садистично убити от Светослав и се твърди , че и книжнината в Преслав е била задигната от Светослав. Това според някои македонци е доказателство , че те са били друга държава и Самуил пък бил македонец и се е радвал на руско приятелство.

Ние Българите не се плашим от велики сили, боклук продажен

Не става дума дали се плашим или не, а да си направим адекватни изводи, защото има случаи, когато ругатните не помагат, а само трезва преценка. Дали да се бием срещу ракети с флоберки , дали да проявим доблест и да загинем или да се изтеглим организирано, ако нямаме подкрепа.

Печенезите убили княз Светослав 972 год. А руснаците приемат християнството официално 988 год при княз Владимир

Отдавна не е велика сила россията! Това че има ракети не я прави велика сила.По тая логика и Пакистан който има ядрени ракети и той е велика сила, а може и скоро С. Корея и тя да стане велика сила?! Таз "велика сила" няма по голямо БВП от Италия! И това ли е велика сила???? Не може да направи една кола, една автобус като хората и това е велика сила? Затова като дойдат руснаците, дори сега по черноморието, пазаруват наша козметика и какво ли още не, щото нямат! Основния им продукт за бита на ватниците е Водката. И това е велика сила??? Едно голямо ХА-ХА-ХА-ХА-ХА

Четете какво пиша - супер военна сила. Тоест може и да нямаме дори водка , но имаме ракети. И не бива да се учудваме , когато чуваме такива думи. Защото едно репчене срещу ръжен е глупаво или по скоро фалшиво , а едно учтиво отрицание - съобразяване с фактите и търсене на адекватна и достойна защита.

ЗНАЙШ ли - дреме ми на кура!

Самуил майка му Рипсимия е АРМЕНСКА еврейка(мизрахи)

СЕГА КАЖЕТЕ МИ КАК НИЕ ОТ ЦИВИЛИЗОВАНА ЕВРОПА ДА ПРИЕМАМЕ АЗИАТСКИТЕ ПРИМАТИ? НИЕ ОТ ДЪРВОТО СМЕ ГИ СВАЛИЛИ, А ТЕ ЗА БЛАГОДАРНОСТ...

Климент, наречен Охридски, е работил и просвещавал в западните български земиq jfeij Македония. Климент Охридски, а не Софийски, е автор на Кирилицата. Вероятно, Климент Охридски я е написал в Охрид. Друг просветител е Наум, който също е работил в Македония. Е, накакъв проблем ? What's the problem I would ask?

Охрд е български.Дедо ми е оттам и знам

... е дойдохме си на думата! А и елементарна справка от коя школа са "инженерите" на азбуката която ползваме , би елиминирала доста неясноти , но булгар-патриота предпочита да "подскача" и да действа първосигнално, вместо да чете!

1. Нота с искане на официално извинение от страна на Путин - човекът, който омаза истината! 2. Да се заличат поканите за руски официални лица по време на честванията догодина! 3. Да се излезе с официална позиция, която да защити историята ни за пореден път от разни разбрали и недоразбрали политиканти, които са си въобразили, че са вечни тук!

Ама г-да политици, вие НАИСТИНА ли свързвате Солун с днешна Македония/ която си е била част от България/?

Двоиниците на Путя ни правокират послучай празника, а ни правокират защото са 1000% наясно, че щяха да пи6ат с картини по стените ако не бяхме им дали или пардон ако не бяхме си замълчали когато ни присвоиха азбуката. Освен това Путин е просто поредната евреиска кукла на конци, и ако някои ни мрази то това са евреите, а не славяните. Въобще тактиките с дразгите, разделянето, правокациите и терора са на кабалистите-талмудисти-сатанисти и тотални извратеняци===ционисти. Евреите като цяло са си в кюпа на прецаканите също и по умните от тях го знаят и въобще не си падат по ционистите си.

Лично аз не виждам в изказването на Путин нищо особено, пък камо ли да е някакъв опит да се унизи България. "Македонските земи", както отбелязаха много хора са били тогава и български земи. Искаме или не, македонците също тачат Кирил и Методий, макар да искат да ги присвоят, както и част от историята ни. Но това са неща между нас и македонците. А че много наши политици и "интелектуалци" решиха да поподскачат по някакъв измислен повод показва само колко са комплексирани, защото "и ний сме дали нещо на света" е история, а в настоящето уви, има много малко с което можем да се похвалим. Ако не е спорта и изкуството, от страна на политическия и научен елит няма никакав принос за да се прослави България....И още, къде потънаха тържествата по повод на 24 май, забравихме ги заради политкоректност и любов към латиницата на ЕС ли? Защо се циври тогава?

Какво го усукваш по килифарски. А кога ще честваме победата на ген. Иван Колев над нахлулите в българските предели...

Как кога - догодина, на 3. март !

Кой е проф. Денчев? Завежда катедра по профанна антируска пропаганда?

Руски тролове къде сте се покрили? Защо не гласувате за вашия кумир Путин? Да не е спрял рублите?

Спря ги да, ама ваите сребърници май още валят,а ?

Как не ги е срам тези българи наричащи сънародниците си роби. това са долни, жалки мушмуроци, Българите са гордо племе, което през 14 ти век се разпокъсва на 3-4 области и развилнялата се чума отнема почти на 75% от живота на българите, небоеспособна България е взете под крилото на Османската империя, за да застане отново на крака и съхрани във вековете, именно благодарение на империята днешните българи имат възможността да честват своите празници.

Виж, незнам кво крило и ква османска империя те гони, но макар докторите да избягаха в чужбина все още има хапчета за проблема ти. Викат им приспивателни. Пиеш и преставаш да ръсиш простотии за крила и османци. И всичко е ясно. Двоиника на Путя ни правокира, а Македония е дефакто парче от България отцепено под натиска на Русия и Сърбия за да има дразги на Балканите та по лесно да ни манипулират.

аби докторе изпий си хапчетата и си цепни си двойника и всичко ше е наред.Вервам ти.

Абе боклук, ти знаеш ли че през 1829 българите си криели златото от руските гладни и боси нашественици, а не от заптиетата,,.България е най бедна днес заради идиоти като вас ...

Изказването на Путин е звучен шамар по нашата нефелна дипломация. Нима някой се е съмнявал, че когато плюеш и се пениш и подскачаш срещу велика сила, само защото си в краката на друга велика сила, няма да получиш отговор? За щастие това е само шамар, засега, а не юмрук в зъбите. Путин отправя предупреждение, все пак е казал "македонска земя" не случайно. За разлика от нашите палячовци, в чуждите дипломации мерят всяка дума. Не е казал нито Македония, нито държава. Така че, погледнато фактически е прав - там е било България, Охрид е книжовното средище създадено от българските царе точно с цел разпрсотранение на книжнината. В днешния контекст разбира се има обидна нотка за нас, но така е с плесниците, обидни са, но те карат да се замислиш.

параша велика сила?

Вие нямате ли малко достоинство, Путин и вас ви обижда. Макдонската земя няма никакви заслуги към кирилицата, там се е писало на гръцки, освен това изгонват светите братя и тяхното дело там не се осъществява, днешните македонци пък пишат на латиница, къде е тогава приноса им към кирилицата. Това една умишлена правокация, а вие за пореден път се навеждате пред Русия.

По този повод бих искал да припомня думите на уважавания РУСКИ УЧЕН - акад. Лихачов, който пръв, в условията на тоталитаризма дръзна да заяви на висок глас, че България е ДЪРЖАВАТА НА ДУХА. Затова ли имало протести от Хора на Духа - българи, когато в София ставили на този бележит учен паметник и протестирали срещу него. Академик Лихачев добре,че не видя (преди това почина) как Хора на Духа поливали Русия с помии на най-високо ниво.Академик като истински интелигент хранил добри чувства към българи и признавал техния принос в разпространяване на славянската писменост, но той не можел да представи и да види истинскойо отношение на българи към Русия, дори стигнало до охулване на руските жертви в руско-турска война.Той просто не знаел истината.

Разковничето е в думата "земя" , а не държава , а когато кирилицата е пренесе в Русия , Македонската земя е била в Българската държава. Така, че няма грешка.

Проблемът е, че едни хора не могат да разберат това. Писах, но ще се повторя - Македония е била, е и ще си остане Българска територия, дори и като самостоятелна Държава !

СОРОСОИДИТЕ НАПРАЗНО СЕ ФОРСИРАТ. Проф. Божидар Димитров доказа, че изказването на Руския Президент е точно и коректно като исторически факт.

Господин професор, афиширате, че сте българин. След Руско-турската освободителна война и договорът подписан в Сан Стефано България е имала излаз на две морета, Черно и Средиземно и територията на днешната Република Македония е влизала в състава на България. Но само за 6 месеца. Следва атака на нашите "братя по Европейски съюз днес" а тогавашни Великобритания, Австро-Унгария и Германия и след Берлинския конгрес Българрия е окастрена, създадена е и автономна област подчинена на султана, Източна Ромелия със столица Пловдив. Това Вие като професор, българин го знаете. Защо до сега не е имало реакция от Ваша страна към тези държави Великобритания, Австрия и Германия да се ревизират резултатите от Берлинския конгрес. Още повече, България е най-послушния член на Еврейския съюз.

Ще ти отговори, ама нали утре ще се събуди доцент! Или бакалавър...

А, бе, що не вземете най-после да го прочетете тоя Сан-Стефански договор?!? С него се основава кяжество с българско население, под УПРАВЛЕНИЕТО НА РУСИЯ"!!! Обратно - Берлинският договор постановява "БЪЛГАРСКО княжество". Да, с по-малка територия, но с БЪЛГАРСКО, а не ПРЯКО руско управление.

В Сан-Стефанския мирен договор ясно е употребен термина "окупационни войски",които са нямали срок за изтегляне. Също така е дадена определение на България, като задунайская губерния в същия този договор! Чак в Берлинския договор се определя срок за тяхното оттегляне. В този смисъл, да питам предателите русофили, как по дяволите това се нарича освобождение, като черно на бяло е написано, че е окупация и ние ставаме де факто провинция на Московието. И кога ще престанем да честваме 3- март като освобождение, като на практика това е на практика мирен договор м/у две империи

Куцо и сакато започна да си дава мнението.

Какъв чудесен шанс на цялата съветско-ДС-аро-КГБ-истка агентура у нас да блесне с неподправен патриотизъм! Още малко и ще вземат да набият блогодетелят, който ги храни. Ма той само ви каза: "Равнис, слуги мои!" и вие се изпотрепахте да се пъчите.

Трябва ли да вярваме, че Путин не знае- пак американско лигавене и лъжи.

на културата? И как е възможно да се случи това навръх 24 май? Копи-пейст от публикацията, не мога да пусна линк, пък и е трито в мрежата, явно на някой не му изнася. Става дума и за азбуката, и за паметниците на писмеността, така че не е офф: Нечуван скандал сътвори неолибералният ни елит. Както е известно на връх Гергьовден, в Брюксел отваря врати музей на европейската история Т.е. място, на което европейските народи ще представят себе си и историята си, за да се запознаят по-добре с тях другите народи. И в този музей, България е изпратила султански ферман. Става дума за документ, издаден през 1831 г. на търговец на име Атанас Михайлов. Той му дава права и привилегии за търговия в Европа, Персия и Индия. След 1300 години история, приблизително двойна на Османска Турция и по-дълга от на всеки друг народ в Европа, та от 1300 години история, намерихме да се представим със султански документ. Няма Мадарски Конник, няма Велики Преслав, няма азбуката на 400 милиона души. Няма цар Калоян, който при това е бил прозападно настроен и получил признание от папата. Няма Симеон Велики. Няма Самуил. Няма Лондонското четвероевангелие или Светославов сборник. Изобщо третата най-богата на археология държава в Европа, няма какво друго да покаже, освен един султански ферман. Е, за да измият очи, са пратили и едно фотокопие на Търновската конституция. Тя между другото всъщност е конституция на Белгия, преписана от руския цар за българите. Т.е. не може да се каже, че е някакъв наш принос към европейската култура. Но фермани белгийци и французи действително нямат. И двата експоната са собственост на Регионалния исторически музей във Велико Търново. Кой точно е решил те да се дадат, не е ясно. В трезорите на НИМ има няколко десетки хиляди експоната, които никъде не се показват, просто защото няма място. Ако ги пратим в Брюксел, не бихме загубили нищо, и със сигурност бихме си направили по-добра реклама.

Трагично. Много. Путин пак меко се е изказъл.

Да,българския народ е дал славянската писменост на света.Да,България е държава на1300г.Но все пак 500г.турско "присъствие" ни е попречило да си ползваме азбуката по предназначение,докато по същото време в Европа е разцъфтявал прекрасния Ренесанс!У нас най-доброто тогава достижение на кирилицата е "История славянобългарска",която върнахме на гърците.Ако не беше Русия,сега турските сериали щяха да са без превод като новините по БНТ!

Когато нямаш аргументи почваш да приказваш глупости... Какво общо има освобождението от турско РОБСТВО наречено от подлогите ''присъствие'' с годината на създаване на азбуката???Сега веднъж завинаги вземете та се изяснете земите македонски български ли са или не защото доколкото помня великите ''демократи'' признаха Македония и се пъчат че и ''помагат'' да влиза там дето и нас натресоха..Изяснете това за да се види дали Путин е ''виновен'' за македонски земи или вие подлеци дето сте предали българските земи на Македония като сте я признали

Питате Защо?: Много просто, защото може да си го позволи. Хич не му се връзвайте! Българската държава е създала азбука, която сега ползват 240-300млн души, 10 века преди в Русия да отменят робството/крепостничеството. И то от свои върху свои.

Кирил и Методии са родени в Солун в род български.Македония е българска земя.Македонците са ни братя.

Кажи го това на македонците в Македония и на европейските им "партньори" и на гърците. Аз съм потомък на костурски македонци, бягали от гръцко клане, които до последния си дъх се считаха за българи. Но това няма значение сега.

Хайде, стига вече! Кой ли идиот не се произнесе по въпроса.

Няма ли да спрете най-накрая с тая "славянска" писменост?! Славяни, като понятие, за първи път в архивите го има през 1138 г. Почти 300 г. след Константиницата, на която пишем, не Кирилицата. Името славяни идва от деспот Слав, и т.н. Чети бе народе Български Егати локвата недоучена

това не е вярно. 8-9ти век се споменава и не идва от никакъв Слав

Кажи ми къде се споменава, че явно съм го пропуснал, видиш ли!