Спасовден е

Православната църква чества големия християнски празник Възнесение Господне или Спасовден.

Обратно в новината

Коментари - Спасовден е | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дано Господ се смили над България и българите се покаят

какво месене на булки ше падне довечера...:))) Нека се изпонаебът хорицата, то не останаха ноо радости в тоя стресиран живот! Айде по 5, по 6, по 15, който колкото устиска в дупката....

те ти булка, спасовден! спасе, съмна се!

Изкарваме овцете!

Ще почерпя!

Честит празник на всички именяци и именячки .Бъдете здрави и късмет .

и внимаваите с овчарите

Благодаря Зиги. На теб ти пожелавам същото. Най-вече да имаме всички много късмет, че то и прасенцето си беше здраво, ама не извади късмет преди Коледа. Весел ден

Черешова задушница тази година е на 3 юни. Не съботата след Спасовден, а съботата следващата седмица.

СВЕТЪЛ ДЕН , .. НО МЕН ПО МЕ ПРИТЕСНЯВА ПОВЕРИЕТО В ШИИТСКИЯ КОРАН ЧЕ КОГАТО ЗАПОЧНЕ АРМАГЕДОН ИСУС ЩЕ СЛЕЗЕ ПО "ИСУСОВОТО МИНАРЕ" КОЕТО СЕ НАМИРА В ЮГОИЗТОЧНИЯ ЪГЪЛ НА УМАЯДСКАТА ДЖАМИЯ В ДАМАСК СИРИЯ ... ДОСКОРО НЕ ЗНАЕХ ЧЕ ИМА ИСУСОВО МИНАРЕ И КЪДЕ СЕ НАМИРА И МИ НАПРАВИ ВПЕАТЛЕНИЕ :))

Ако вярваш в исляма - приемай го. Ако не - не се притеснявай от това какво пише в корана.

Те ти ,булка,Спасовден :)

Знаеш ли значението на "те ти булка Спасов ден"? В ноща преди Спасов ден, яловите булки приготвят ядене и пиене и отиват в гората да се на*бат с овчарите и чобаните. Дано да хванат. Роднините им знаят, но така премълчават, само и само да стане чудото. Затова някоя булка, като се оплаква и отговарят "е те ти булка Спасов ден".

а някои мъже от селото ходят през вечер... а пък там овчарите и чобаните къкво правят с козите и овцете или между себе си...

Очевидно българите открай време, без съвременната медицина, са знаели, че причината може да е не само у жената, но и у мъжа. Така че, по-скоро това е възможност за неяловите булки да го докажат :)

Кажи сега кои са чобаните и кои овчарите. Два отделни профсъюза ли са? Едните булки ходят при чобаните, а други при овчарите. Така трябва да е било.

Днес е Vatertag / Father day. Честит празник на всички бащи! И ние сме хора! Да ударим по чашка(и) по този случай! Да сте живи и здрави!

Особено вие, католиците, не празнувате Спасовден а Фадердей. Ма те, на гейпарада, бащи ли се водят?

Вариант Гладко избръснат -мама ... Брадясал - Тате