ЕК: Работата на черно в България е сериозен проблем

Работата "на черно" остава проблем в България и това не е добре за устойчивостта на системата, изтъкна еврокомисарят по заетостта Мариане Тисен.

Обратно в новината

Коментари - ЕК: Работата на черно в България е сериозен проблем | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И ОТ КАКЪВ ЗОР ХОРАТА ДА РАБОТЯТ "НА СВЕТЛО"?

Граничим с Черно море.А,гърците като граничат с Бяло море - кво, същата работа.

И с работа и без работа, на чисто, или на черно в България си си в сериозен проблем!

Повечето граждани, които не са с пълна здравна осигуровка са по-тъмни, но това не им пречи да ползват. Като прибавим и бюджетните, които не плащат, и кражбите. Как искате да има работеща система на ЗК? Всичко е изначално объркано. А, за липсата на лекари.....трябва да са луди, за да останат при тези условия.

Здравеопазването е в тежко състояние . Доста лекари напуснаха страната.А в коя държава заплатата се формира от клинични пътеки? За ниво няма да се говори сега!

1 БЮДЖЕТНИТЕ ПЛАЩАТ редовно защото просто не им се превеждат в заплатата и после да се удържат както при другите а направо им се дава по - малко 2 Дофтори има много , но не им се позволява да се развиват от старите кучета захапали здраво кокала...

Тук всички работят в Черния сектор. Дори МИН. ПРЕДСЕДАТЕЛЯ и той с тия ЕВРОФОНДОВЕ, колко Офшорки е попълнил

Да, то пък работата на светло - много доходна. За една и съща работа при същото качество човекът от по-висшата еврораса получава тройно повече.

3 но? По скоро десеторно

препоръчват увеличенте си разходите та да цоцаме от здравната система която е хранилка за забогатяване вместо за лечение.То това кота тнямат здравни осигуровки всъщност означава няма и пенсионини и няма откъде да се пенсионират .Да се къта за пенсия щотопосле като стане време няма да има вместо да внасят като няма да се посигне нищо понеже увеличават стаж и възраст.

...липса на достъп до здравеопазване - ами направете Бърза помощ парамедици - тогава те ще могат да дават първа помощ и да насочват към специалисти... а циганите няма да разкарват линейките за щяло и нещяло...

Вместо тези констатации да ни приемат в Шенген и Еврото, а това ще доведе до приходи в бюджета и повишаване на благосъстоянието. Тези неща се борят със силна икономика, а не с друго.

"... големият дял на гражданите, които нямат пълна здравна застраховка,..." Да се пита човек въз основа на какво са направили изводите си като дори не знаят кое какво е, или поне как се нарича, в България;)

Този (или тази) яко обърка България със САЩ. Еврокомисар, толкова му е интелектът.

Ами ти не се ли сещаш кои са тези граждани - тук в БГ си ги знаем като "групи, осигурени от държавата";)) Е, на тях точно държавата им внася 4 % ЗО, вместо 8 - както си внасяме останалите "простосмъртни":) И докато за децата това е да кажем приемливо, не разбирам защо "държавата", сиреч пак аз, ти, той... трябва да осигурява и съдиите, прокурорите, полицаите, военните и още сюр бюлюк индивиди, получаващи достатъчно пари пак от държавата, че да се грижи сам за здравето си!

Абе то и аз плащам здравните... щото съм законопослушен гражданин, и въпреки сравнително доброто си здраве имам и здравна застраховка щото се шляя по света, но ме дразни когато хора които ги е домързяло да проучат проблемите по българските земи, включително и описаните от вас, правят генерални изводи... с които в крайна сметка искат да ме изкарат виновен за грешки допуснати от други хора.

.....които нямат пълна здравна застраховка....... Че ние нямаме здравни ЗАСТРАХОВКИ! :)

Ами като видят разчетите на управляващите толкова години как превеждат 4% здравни на деца, пенсионери, държавни и какви ли не друг извод немогат да направят дори и те..

Силни сме докато започнат да внасят африканци- специалисти, до европейски и американски няма да дойдат. След туй ще сме мешани.

Какви са тези статии, цитиращи стандартни изказвания? За кого е новина, че сивата икономика ни пречи? Откога съществува това и сега ли текна топлата вода? Вместо изказвания, колко умни глави са в ЕК, да дадат предложение как да се справим с този проблем

Проблема е че няма работа или ако има заплатата е колко една сметка за ток и младите емигрират другите излъгали се и деца да имат пък мизерстват......... от къде да има пари за квото и да било кате е батак......... то хората на улицата живеят вече ЕЙ?

Абе, платеният тъп Бай Ебан - ти българин ли си или идиот? Тая държава, нас обикновените крадци, само СИВАТА ИКОНОМИКА ни убива. 25 % се гаврят с народеца и печелят луди пари!

се захване с нас Ес най -после, че ако чакаме на тия милиционери тука, изчезваме до 30 години!

ааа, не са само милиционери , недай тъй, има т потенциал , ей на дебелото лиле - чантата , мама цецка. Все звезди.

Ех пак тия гадни Еврогейци пак искат да плащаме данъци, да имаме работеща съдебна система , да изсветлее икономиката, да секнат далаверите и корупцията и да има правила . Що не си гледат техните бедни държавици, ние сме с матюшка Русия , която милее и ни продава газ на безценица.

Мариане Тисен, какво мисли за заплатите в България? Или нарочно ЕК и тукашните робовладелци държат ниски заплатите, за да принудят българите да продължават да емигрират?

И да работят на черно.... Събудете се роби , от нас зависи да си ценим труда. Работниците са кът вече, ние сме силните в момента.