Азерският газ идва след 3 години

През 2020 година трябва да се реализират първите доставки на газ от Азербайджан към ЕС по Южния газов коридор, който в момента се изгражда.

Обратно в новината

Коментари - Азерският газ идва след 3 години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като гледам проектите и събитията - всички Патоци все през Стамбулграда ще минат!

Е, те тва ако стане, сабахлян ша гледам за Слънцето откъм Драгоман!

По-далечко от русия е най-добре за България!

...русия или ,изрусения, ...?

Вече 25 години значи, България и Азербайджан осъществяват стратегическо партньорство, като на първо място е енергетиката, но азерският газ ще дойде след 3 години!

Азерски газ, ама ти го продават византийците и турците на определени от тях цени. Когато купиш от византиец и евреин нещо на сметка, ела и ми се обади.

много си осведомен бе !

...още от времето когато председател на парламента беше един трътляк-таратупняк Сашко Дебелото чакаме днес -утре газ от тия райони....ама все с руски караме....и не е зле счетоводителката Птекова по недоразумения попаднала където не и е мястото да прочете там малко исторя за един Българоубиец преди да се пени толкоз....

Полша и други страни от Централна и Югоизточна Европа получават по-голямата част от природния газ, който използват, от Русия и са нетърпеливи да намалят зависимостта си от бившия съветски господар. Андрей Шчесняк, независим анализатор на петролния и газов сектор посочва че катарската цена ще бъде с 40-50 % по-висока от исканата от руския газов монополист Газпром. Високопоставен служители от енергийния сектор в Полша предполага, че разликата е дори по висока.

Катарски газ бе разтоварен на пристанищетт в Гданск миналия месец!Имаше статия и в ДИР-а и бяха описани източниците на газ за Полска!А те бяха три:руски,собствен добив и втечнен газ! Освен това миналата година саудитска танкер или нает от сауди стовари 100 000 тона нефт на полско пристанище! Полша е голяма и независима страна!Там няма руска предателска агентура която да работи срещу полската държава!

Я прочети по внимателно какви проблеми имат поляците с катарския газ!Първо ,цената му е поне с 30 % по-висока,защото пренасянето му е скъпо! Второ,втечненият газ може да се доставя само в ограничени количества заради инфраструктурата/хранилищата -все пак едно такова хранилище е като атомна бомба и изисква определени мерки за безопасност!/Затова напр-Турция не разрешава танкери с втечнен газ да минават през Босфора-една грешка и половин Истамбул си отива!?/Извод -втечнения газ може само в някаква степен да допълва газа по тръбопроводите!

Осведомен си, ама друг път. Ако се поразтърсиш, ще видиш, че Полша така и не започна собствен шистов добив в промишлени количества. Двете щатски фирми, дето ги баламосваха и ги накараха да се откажат от Северен поток, си свиха инструментите и ги зарязаха с едно голямо нищо. Оттогава вече два-три пъти са започвали разговори да вкарват руски газ. И са ги проваляли по политически причини. Да се чуди човек немците тъпи ли са или са комунисти, че чакат втори поток от Русия? Честно казано, единственото нещо, което е важно в случая, е цената. И тя е политическият инструмент за всяка власт, защото да се бориш да пълниш чужди хазни от продънения джоб на собствения данъкоплатец, си е чиста проба национално предателство.

Руският монополист - най-човеколюбивия и най-немополистичния монополист! Абе пишете направо, че катарският газ ще е с 999% по-скъп, за да се успокоим, че от руския газ по-изгодно няма. Палячовци.

Има си изградени терминали за товарене и разтоварване на втечнен газ!Газът от Катар е бил на конкурентни спрямо пуският газ цени! И в САЩ се строят терминали за товарене но втечнен газ освен съществуващите!Това означава експанзия на световните пазари и ритник по носа на монополиста!

трай коньо за зелена трева

Ако е вярно това което казва Теменужка,то ние ще получаваме по 1 милиард куб. метра от Азербайджан.По прогнози България ще потребява през 2020 год. около 6 милиарда куб.м,т.е. около 20% азерски газ.Питам като е толкова важен Южен коридор защо толкова се бавят работите по конектора с Гърция.В момента а и от пет години сме на фаза проектиране,финансиране за сега неясно.Д о 2020 чудо ще е ако имаме тръба,да напомня само ,тръбата Румъния -България отне десет години ,за цената да не говорим.Та ако азерите удържат на думата си,ние ще сме готови ли,или разлайваме кучетата,та да може да откраднем едни пари за експертни оценки и консултанти .

И как за 2 години и половина потреблението ще се вдигне от 3 милиарда на 6 милиарда бе, другарю? Но не може да ви се отрече, лъжете на едро. Типично по руски. Видно е, че внимателно сте изучавали вашия виден другар Гьобелс.

Рускиня е баба ти.А другар ти е някой глупак като теб.Данните които цитирам са прогнозни на МЕ

Ще ни бъде доставян руски газ през азербайджанска тръба и гръцки конектор!Това е най-умното ,което може да се измисли,поразен съм!

Ми то Първанов заговори за тоя газ още докато беше президент, при това обещаваше пръвия милиард да си го получим най-късно през 2011, имаше и един министър Трайков дето се договори с цистерни да ни го карат през 2013... А тука госпожата отлага до 2020 това което азерите ни обещават още от 2008, иди после се прави на оптимист;)

АМА за по пряко и по бъзро да мине през Катар, оттам с тръба през Япония и накрая да дойде шистака от САЩ/опс те пък фалираха/ и през интерконектора направо у БГ.

Счетоводителката ще ви докара газ в България, когато Бойко Борисов стане сапьор!

... м,чи, тои е готов веднага...

Честито ,руски газ през Азербайджан ,по лесно щеше да си е направо от Русия ,сега ще се транзитира през Грузия или Армения ,Турция и Гърция и такси за транзит на три държави до нас ,сигурно ще е много евтина тази газ ,да не говорим ,че находищата им са на изчерпване и пак ще допълват тръбата с руски.

Ами то и сега Европата, а може би и ние, получава азерски газ през газопровдите... на Газпром.

Измислици и нереални мечти са това, нищо повече. Газ има само в Россия и никъде другаде. Нито в нашето Черно море, нито в Азърбайджан, нито никъде...

Скъпи ти дето даваш за пример Гърция,да те попитам простичко след като доставките им на газ не са от Русия,защо са на това дередже!!

Защото западните и партньори, щедро им са давали заеми, с цел да ги докарат на това дереже. По същият начин дават и на Борисов и не е далеч времето когато ще се озовем в състоянието на Гърция.

...още от времето когато председател на парламента беше един трътляк-таратупняк Сашко ма найш ли как чакам ама не ставаме ки))))

А откъде идва?

Браво на другарите от ГЕРБ,само те ще спасят България!! Ще направят тунела под Шипка,ще докарат Азерски газ,ще има инвеститори от Катар и Кувейт!!! Браво,само че изборите приключиха!!

освен от русия гърция доставя газ и от: саудитска арабия ирак либия казахстан нали знаете къде се намира гърция?? но важното е да сме роби на братския газпром!!!!

Ти си роб на италиянската цитрусува грудина, и на собственната си тъпотря. За да не се разквичиш че не е вярно, ше ти го цитирам, статията е от ДИРа! Разказът на един българин - бял роб в Италия stat - A + 12:10 5 май 2017 Общество / Редактор Надежда Христова / обновено преди 2 минути Виж 1 снимка Работата на цитрусовите градини започвала в 7 ч. и продължавала повече от 12 часа Сн.: Shutterstock Българи са третирани като истински бели роби в цитрусовите градини на Южна Италия. Това разказва Филип Славов от Велико Търново, който е един от хората, преминали през този ад. 48-годишният мъж твърди, че никога повече през живота си не иска да вижда италианец и портокал, даже и на снимка, съобщава великотърновският в. "Борба".

когато си куха лейка то е задълго

Да, бе! 2020 г. идва азербайджанският газ, а 2021 г. българин каца на Марс!

Ако пожарникаря иска да прави себе си на идиот - това си е негово право. Но да прави нацията на идиоти - имам нещо против! С газа от Азербайджан, през Гърция или Турция, сме щели да станем независими от Москва! Пълна глупост! Братския Газпром има договор с Азербайджан за добив на 1,2 билиона (един билион е хиляда милиарда, единица с 12 нули) кубически метра газ в Азербайджан! Което означава, че дали директно от Русия, Гърция, Турция или от Азербайджан, ние винаги ще купуваме газ от Газпром!

гърция е диверсифицирана по отношение доставките на газ а ако монополния имперски газпром ти е брат говори за себе си за народа е изедник

и кво излиза - колко съм бил добър с вас едно време

Значи руският газ не може - мирише, а азерски може :)

напълно зависими сме от русия относно: уран газ петрол какво повече искате бе славянски роби?????

Не е само това: в най-новата ни история ПЕТИМА министър-председатели са били руски граждани - едва ли има друга държава като нас! Европа ли? Ушанки и тюбетейки, чалми и каскети!

Да, да...ще има...ама друг път. Наслушахме се на пАтоци за пОтоци!!!

МммДа Азерите идат. те наистина 25 години наблюдават внимателно събитията в БГ и изчакваха времето си.... Та идат.

а кой ще плаща на Газпром "братските" завишени в пъти цени? От къде ще се финансират петата колона? За Р.Овч. някой помисли ли?

как кой! естествено ти кат Боко ти съдере г-за!

... някой, че го духа.... някой дребен на ръст и говорещ руски и губещ пазари в Европа....

само да не стане да го издуха някой с банкянско Ме-кане ...както винаги по тия земици де -:)

едва ли руско-иранският монопол ще направи всичко възможно да спре всякакви газови проекти различни от техните тази война в сирия е точно заради това за да ни спре възможността да получаваме газ

точно точно войната в Сиряи е точно заради твойе пробити потури и протрити цървули няма как да е иначе

Колко ще струва Азерския газ? Свободни количества има ли: И защо ни е след като Бойко вече намери безчетни залежи в Черно море и ще има хъб

Що газ ли няма?

А ГАЗЪТ НА БОЙКО ОТ ЧЕРНО МОРЕ?

Този газ с камилите ли ще дойде? :-))

А какво ще правим от 1 Януари 2019 г.?

Ще чакаме 2020 да дойде Азерския газ. :)

Бабите ви да не са готвили само на газ бе андрешковци?

В момента се строи, ама друг път. Прави се проект, ама няма финансиране.

ще ни удавят в капка вода доброжелателите.

ли идва тоя газ ?!?

Пък аз чух, че газът от Азербайджан щял да е без пари- така ми казаха на козяк.

Захарова ти го е пошушнала.

Газът не е азерски а азербайджански поради следните причини - първо, азерите, макар и голямо мнозинство в Азербайджан не са единствената народност в страната и газът не е само техен. Второ, повечето азери живеят извън държавата Азербайджан, главно в Иран, но газът добиван в Азербайджан не е техен. /По подобен начин стоят нещата с Афганистан и афганците/. Англичаните и американците могат да наричат газа както си искат, но в България не трябва да се превежда буквално.

Ако някой нещо не е разбрал - Азерски е прилагателно образувано от азер, човек от народността на азерите. Азербайджански е прилагателно образувано от Азербайджан, държава на азерите.

А, газта от Черно море какво ще я правим? Ще я изнасяме или ще я трупаме в хъба?

в Лукойл - Р. Овч.

Време е да се откъснем напълно от руските ни робовладелци и техните комунистически измекяри, които ни свалят по девет кожи през последните 28 години.

Друго си е ЕС създаде ни мизерия и разруха

" Безспорно геостратегическо значение в този проект има изграждането на интерконектора Гърция " - България, подчерта Петкова. Калинката Петкова понятие си няма какво значи геостратегическо. В това да си последната дупка на кавала за някакви си минимални количества газ няма нищо геостратегическо. Геостратегическо щеше да бъде, ако Южен поток с целия си обем на газ преминаваше през България за други страни, от което щяхме да печелин по поливин милиард всяка година.

Ше се влече гАза от Азеристан пеша три години до БГ, или Махмуд ше го докара у дисагите на магарето си}:-))) Ко стана с Ктарската газ, нали и от там щеше да има, или след като катареца си показа голия пърдцлник у софииския мол, стана ясно че и с гАза ще е така{:-(

А за цената защо нищо не говорите?

Защо, бе , точковец, когато преди купувахме от Газпром на двойно по-висока цена от европейските не повдигахте въпроса за цена? Тогава услаждаше ли ви се "братската" газ? Аз имам отговор: до такава степен сте свикнали Русия да ползва входните и изходни ви отверстия, че вече не ви прави впечатление - важното е да е Русия!Всичко, което идва в България като газ ще е по-евтино, от това, което безропотно плащахте толкова години на Газпром - при цени около 170-180 за Европа ние, "братята" плащахме около 405 долара!

Иде ли?