Таванът на новите пенсии пада през 2019 г., другите до 1040

Таванът за новоотпуснатите пенсии ще отпадне през 2019-а година. През 2020-а година минималната заплата трябва да достигне 610 лева.

Обратно в новината

Коментари - Таванът на новите пенсии пада през 2019 г., другите до 1040 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

nama da moze da gi polzwat i za pametnizi!!!!

kakva e logikata za starite tawan a nowite bes ogranizenie kato nama pari neka da bade ednakwo ste wzemame ot tia deto sme swiknali da sa ograbwani a deputate betonirat standarta ci i pensiite si sled 2019g zestito !!

Дейба тавана дейба. Много здрав и тежък. Когато беше за плащане - браво: съзнателни данъкоплатци, съзнателни данъкоплатци ..., а когато е за плащане - ега ти алчните пенсионери ... Но всичко се връща другаре !

ЗАЩО НЕПРЕКЪСНАТО, ВЪВ ВСИЧКО, НАВСЯКЪДЕ, НАШИТЕ "ДЕМОКРАТИЧНИ" ПРАВИТЕЛСТВА ВЪВЕЖДАТ ДИСКРИМИНАЦИЯ, ПРАВЯТ РАЗДЕЛЯНЕ НА ХОРАТА - НАЙ-ПОРОЧНО И ПОДЛО СРЕДДТВО ЗА УПРАВЛЕНИЕ И ВЛАСТ - РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ - НАСТРОЙВАЙ ИНДИВИДИТЕ, ГРУПИТЕ, СЛОЕВЕТЕ ЕДНИ СРЕЩУ ДРУГИ. И ТАКА МРЪСОТИЯТА И НЕЙНИТЕ ИЗТОЧНИЦИ И ТВОРЦИ ОСТАВАТ СКРИТИ. Е, ПОНЕ СИ МИСЛЯТА, ЧЕ Е ТАКА...

До кога правителството и парламента ще си правят оглушки за преизчисляване на старите пенсии? До кога хората, които са работили по 40-45 години и са си плащали всички дължими осигуровки ще се молят за своите исконни права? Имат ли съвест и срама тези наши управленци?

ЕДНИ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ЯДАТ КЮФТЕТА БЕЗ ХЛЯБ А ДРУГИ САМО ХЛЯБ, ПЪК ПОСЛЕ НЯМАЛО КОЙ ДА РАЖДА ДЕЦА .

КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ СТАРИ И НОВИ ПЕНСИИ? ТОВА НЕ Е ДИСКРИМИНАЦИЯ А Е ПАРТИЙНА ГЛУПОСТ !!!!!

Изобщо не е глупост, а целенасочена партийно-правителствена политика на тормоз, полугладно съществуване и по този начин - изтребване на по-старото поколение, което помни, знае, разсъждава и е много трудно да му промият мозъка. Настройват в омраза различните възрастови и професионални групи на населението. Освен това, измирайки, старците осигуряват повече пари за ненаситната партийна ламя. Да се задавят като с рибена кост дано с внашите пенсии. Социални садисти!!!

Увеличават пенсиите със закон!!! Ама друг път, по-късно, някога, и не за всички, а за някои. Ама не казват от къде ще вземат парите за това увеличение. То и до сега парите от вноски не достигат, та се взимат от бюджета. А от къде ще дойдат в бюджета - никой не казва, няма закон. Съгласно закона на управляващите: Намаляваме данъците заради "нашите" фирми, крадем европейски пари с "нашите" фирми, увеличаваме заплатите в държавната администрация на "нашите" хора, а когато дойде времето да се пенсионираме премахваме тавана за "нашите" пенсии. И всичко това пред погледа на мизерстващия народ, на който му се обяснява, че няма пари за болни, пенсионери и образование! ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА!!!

всички закони, приемани и променяни от НС в по-малка или по-голяма степен са в нарушение на основния български закон - КОНСТИТУЦИЯТА . Това е така, защото в конституцията е записано че всички български граждани са равнопоставени, но чрез добавки, промени и изключения в подзаконовите нормативни документи това равноправие се нарушава и привилегиите и изключенията делят хората по много измислени критерии (целта е да се облагодетелствуват едни граждани за сметка на други)......... Като се четат внимателно коментарите става ясно че точно тези различни критерии за различните възрасти, или други различия най-много възмущават обществото.

КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ ЗАПЛАТИТЕ НА УЧИТЕЛИТЕ ТОЛКОВА ПО НЕГРАМОТНИ ИЗЛИЗАТ ДЕЦАТА ОТ УЧИЛИЩЕ.ДА НЕ ГОВОРИМ И ЗА КУПЕНИТЕ ДИПЛОМИ ЗА ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ.

От 30 години слушам как след 3 години пада тавана и заплатите стигат европейските.

Захранката е много важна, за да ви клъвне добре рибата! Живейте си вие с големите пенсии, но в бъдещето... будали такива!

Държавата построиха нашите родители, а не тези с "новоотпуснатите" пенсии. Построиха толкова, че още не можете да го разпродадете, приватизирате и концесионирате. За отплата те ще си стоят с по 200 лева пенсии, а продажниците ще са с по пет пъти повече. ПОЗОР!

боклуците в парламента си осигуриха и пенсиите под ръководството на селския вожд. толкова нагли едва ли има в бг историята

Политиците си осигуриха спокойни старини .....като аристократи ще си живеят.

Простотиите и лъжите на управляващите нямат край. Няма смисъл да си давате парите в НОИ за пенсионни осигуровка. Защото колкото и много пари да внасяте ще ви дадат пенсия, колкото решат управляващите мошеници.

Гласувахме за герб и си го получихме.Вдигане на цените на вода,газ ,парно,а от 1 юли и на тока,а пенсиите все същите.Вместо да се преизчислят всички пенсии, те ще ги вдигат с мижави проценти.Но така е при държава-мафия.

ОЛЕЛЕЕ! КАКВО ЩЕ ПРАВИМ С ТАКИВА ВИСОКИ ПИНСИИ? БОКО ГИ ЗАМРАЗИ ЗА ЦЕЛИ 4 ГОДИНИ ПО ВРЕМЕ НА ПЪРВОТО СИ ПРАВИТЕЛСТВО. СЕГА НИ ПРЕДЛОЖИ ОСЪВРЕМЕНЯВАНЕ НА БАЗА 2009. АЛОО СЕГА Е 2017! МАХА ТАВАНА НА НОВООТПУСНАТИТЕ. УВЕЛИЧАВА МИНИМАЛНИТЕ, В ПАРЛАМЕНТА СИ ОСЪВРЕМЕНЯВАТ ЗАПЛАТИТЕ ВСЕКИ 3 МЕСЕЦА, ДЕПУТАТИТЕ СЕ ПЕНСИОНИРАТ НЕ ПО ОБЩИЯ РЕД А ПО СПЕЦИАЛЕН ЗАКОН БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЯ . БЪЛГАРИ КЪДЕ СЕ НАМИРАМЕ? ПЕНСИОНИРАЛИТЕ СЕ ПРЕДИ 2010 ДА ЯДАТ РЯПА ,ПИЯТ СТУДЕНА ВОДА И ДА ХОДЯТ В ГРОБИЩАТА. ТЕ НЕ ЗНАЧАТ НИЩО ЗА ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ. ЯСНООО! СМЪРТ И ЛАГЕРИ. СМЪРТТА НА ВЪЗРАСТНИТЕ ИЗГРАДИЛИ РАЯ НА ПОЛИТИЦИТЕ! В ГОРЕПОСОЧЕНОТО САМИ ВИЖДАТЕ ,ЧЕ ТОВА Е ПО-ЛОШО ОТ ВСИЧКИ ДИКТАТУРИ ПРЕЖИВЯЛА БЕДНАТА БЪЛГАРИЯ. ДЪРЖАВА БЕЗ ПАМЕТ И ТРАДИЦИИ. ТОВА СЕ НАРИЧА Д Е М О Ф А Ш И З Ъ М.

Добре де ето ви проста сметка. Досега в България съм се осигурявал на максимално - горе долу към 1000 лева на месец съм давал всичко с данъците и така 20 години. Досега ми казвахте че ще взема 450 евро пенсия срещу тези всичките данъци. Сега ми вдигате тавана и ще взема към 700 евро пенсия максимум, ако доживея. Е аз си преместих адресната регистрация в друга европейска държава - съвсем законно. Самоосигурявам се там и плащам всичко данъци 900 лева на месец ( пестя 100 лева). Признават ми 20те години осигуровки в България за стаж и осигуровки също на базата на директива на ЕС. Минималната пенсия която ще взема там е 1500 евро! Е мерси за тавана ама пак не ме устройва крадци с крадци и майцепродавци. Лев няма да ви дам повече.

Властта пак прави закони за себе си - "тавана пада за новоотпуснатите пенсии"?Хайде бре , а на лошия материал строил социализма среден пръст!Да ви и пишматдемократите , големи мангасари сте!

Толкова ли забогатяхме, че да пада тавана на пенсиите. Алчността на някои хора няма край. Явно Мутрата си урежда пенсията.

Пада само за новоотпуснатите. Те не могат да са безкрайно големи, защото има таван на осигурителните вноски, който автоматично слага таван и на новотпуснатите пенсии.

За минимална пенсия от 300 лв. нямали пари , а за пенсия от 2000 лв . ...имат!Лобистки закон брат така е - сит на гладен вяра няма !Тия крадат и пак ще крадат!

За каква алчност говориш бе тъпанар. Лишават от заслужена пенсия хора, които са редовно внасяли високи осигуровки, за да дават пари на такива, които цял живот не са внасяли нищо.

Ами освен Тъпчо май съм и Кьорчо - ей те това тука, не го разбрах: хем 2 години ще се увеличават с 3,8%, хем 2020 г. ще СКАЧАТ с 3,7%. Просто не виждам къде е СКОКЪТ: "През следващите две години пенсиите ще бъдат увеличени с 3,8 на сто от 1-и юли, а през 2020-а година - скокът ще е с 3,7 на сто." Та, моля, дайте малко акъл назаем.

Ами , Тъпчо , значи , голям скок . мноооого голям мутренски скок!

Абе, Даскале, ти уж си умен човек, ама пак не можа да ми влееш акъл. Как тъй скок бе, приятел..., нали скоковете са напред. А туй, дето се пише, е СКОК, ама назад - от 3,8 на 3,7%. Че то за хвалба ли е туй, бе човек???

По-дискриминационно и по-тъпо предложение от това да падне таванът само за нови пенсии не може да бъде измислено!

Принципно е така. Идеята е, че сега има таван на осигурителният доход, т.е. ще има автоматично и таван на новоотпуснатите пенсии. Докато такъв няма за старите и е възможно (макар и за единични случаи) пенсията да е няколко хиляди лева. А това ще предизвика социално напрежение.

За числата питам, а и за буквите? Никъде не пише от де се е взело писанието. Ако е нова идея на новосформираните ни управляващи..., е тогава според мен това не е на добре... Защо? Пада таван. Само, че той пада някъде или по-точно върху някого... Пример: На 84 год. женица и махат таван на пенсията през 2019 г. Вече може да получава и по 10 000 лева пенсия, но тя има точки и права за 124.32 лева. Какво да се прави-колкото-толкова... Допускаме, че същата женица е била толкова съзнателно-ненормална и се "самоосигурява" , да кажем зеленчуко -производител... За 2018 и се готвят неприятности, които ще продължат и през 2019, и така докато е жива или луда. Пенсия? Ква пенсия? Това е въпросът! И за кого!

начало на пенсията -над 65 г продължителност на живота за мъже 71,2 г ще я получавам 6 г внасял съм 36 г - 6 пъти повече колко процента от сегашната заплата е вноската ? 6 пъти повече- колко е . . . Е няма друга математика -има политика и баламосване

Ако се пенсионираш сега на 65 с 36 години трудов стаж, това значи, че си започнал работа през 1981 и около 45% от пенсионните ти вноски са игорели (обезценени 1:1000) благодарение на Жан Виденов и печатането на пари през 1996/1997. Така че може да броиш само 20 години вноски по 17% от брутната заплата, които дай Боже да получаваш повече от 6 години. Т.е. пенсията ти е нормално да бъде около 56% от дохода, на който си се осигурявал. Е, може да добавиш и една хилядна от вноските, направени преди 1997, но това няма да промени много нещата :)

Самоосигуряващ се съм. Мое решение е дали да бъде на 460 или на 3000 лева. Забавно изчислих, че за годините до "заветната пенсия" ще платя над 80000 лева осигуровки и данъци, за да направя пенсията /при доживяване/ на максимална/която няма да получа, защото съм плащал и по-малко/ Ако искам да си управлявам дребния бизнес до "умирачка", а не да го прехвърлям на щерката.., поне още толкова... Защо държавата иска да и дам 160 000 лева? Какво дава, какво предлага? Що за екквилибристики? Заб. : Не помня да съм вземал болничен лист през живота си.Още от времето на "комунизъма". За последните 30 годидни Ви го гарантирам. Мислите ли, че не съм бил хремав, настинал? Не е морално според мен. Аз си плащам осигуровки, които за мен са "данък" и нищо повече.

Защото първият стълб на осигурителната система е на солидарен принцип. Това което събират като вноски сега се разпределяна пенсионерите сега. Индивидуални партиди има в частните пенсионни фондове (втори и трети стълб - втори задължителен, трети доброволен). От там ще получиш това, което си внесъл, плюс съответната доходност минус разходите за управление (те са ограничени нормативно, макар че таванът вече си е малко височък). Та всъщност зорът през последните години е да се прилапът от държавното осигуряване и тези пари.

Това за новоотпуснатите пенсии е работа само на някой формен идиот!

и да си искал да кажеш "оформен идиот"?! Ако е така вземи та допълни и " напълно" та да стане "Това за новоотпуснатите пенсии е работа само на някой напълно оформен идиот! " и така напълно ще съответства на истината!!! "

Хартия и мастило за печатницата на БНБ е закупено достатъчно. Наети са хора на граждански договори за извънредна работа по отпечатването на допълнително банкноти. На всички ГЕРБЕРАСИ и ПФ носовете им ще израснат доста с метри може би от всичките тези лъжи. Интересно защо не кажат с колко и какви нови цени и такси ще ни изненадат. При тези садисти по добър живот няма как да има.

Като чета подобни новини от кеф ми иде да си ударя г-за в тавана на пенсиите.

Стига де дъното на океана си го бива не с тази апатия, има още къде да се копае надолу към центъра на земята.

2 000 000 пенсионери, някой от тях пенсионирани на 40, други на 55 години, взимали пенсии по дълго от колкото са работили, и внасяли по 6 лв. месечно искат пенсии по 1000 лева! не е лошо, само дето в държавата работят около 1 000 000 души, и 80 % от тях се осигуряват на минимална заплата, а около 150 000 полицаи, военни и други не се осигуряват изобщо! та от дека викам я, шъ ги земат тия пари дето сакате да ви ги дават на комуто колкото требват?

от 910 лв, щеше да отпада от 01 януари 2018 год, сега стана от 01 януари 2019 год, и то ще бъде ограничена до 1040 лв. Изводът е - не се осигурявайте за високи пенсии, така или иначе държавата ще ви прецака!Не стои така въпроса, обаче, със депутатските заплати-там таван никой , никога няма да постави!А и те цицат от бюджета!

Явно идеята на управляващите е да растат МРЗ и праговете за да растат и тяхните и тези на държавните служители възнаграждения. Поради липса на работна ръка ще растът и в частния. Но, ръстът на заплатите в частния сектор ще се осигурява не с потребление ,което в България няма, а с вдигане на цени. Това пък означава че тази инфлация от 1.8% за 3 години отива по-дяволите. Това пък ще означава от една страна увеличение на доходите, но запазване на покупателната способност, което е едно нищо.

АКО БЯХМЕ ВСИЧКИ ОТ ДОБЪР МАТЕРИАЛ НЯМАШЕ ДА ИМА ПРОБЛЕМИ

ГРОБ За пенсийте,,това им е девиза,, Герб и пенсий,две несъвместими неща

тотален растеж... каквото и да значи това.

ТАКА Е ЗАЩОТО СМЕ ГЛУПАВИ И НАИВНИ.ЩОМ ГЛАСУВАШ ЗА ДВЕ КЕБАБЧЕТА КАКВА ПЕНСИЯ ЧАКАШ

през 2019 гробарите ще са умрели !!!

гробарскси обещания като на калиткото портниха от варна отпреди 3 години!!! на следващите избори ша го духат !!

Тези които правят някакви разчети дали са наясно , че г-н Борисов вече крои планове за Четвърти мандат .

ЗАЩО МЕДИИТЕ И УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ПРИГЛУШАВАТ УШИТЕ, ЧЕ ИМАЛО СРЕДСТВА ЗА МИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ ТАЗИ ГОДИНА, А ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ ДВЕ ЩЕЛИ ДА ПОВИШАТ ВСИЧКИ ПЕНСИИ. КЪДЕ СА ПАРИТЕ, ПРЕДВИДЕНИ ДОРИ ЗА 2.4 %, КОИТО БЯХА ЗА ВСИЧКИ ПЕНСИИ, ГЛАСУВАНИ В БЮДЖЕТА. СЕГА С ТЯХ ЩЕ ВДИГАТ САМО МИНИМАЛНАТА ЛИ???????? ИДИОТЩИНА, НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА НЕЗАКОННО ФОНДА САМО ЗА НЯКОИ.

Дали 2040 г. или 3040 г. - не е ли същото ?

От Герб и пенсий,Горан на такъв ГЕНОЦИД НИ ПОДЛОЖИ,ЧЕ САМО УВЕЛИЧАВАТ ЦЕНИТЕ НА ВСИЧКО,А ПЕНСИЙ СЪЩИТЕ. НАЙ ТЪПОТО НЕЩО КОЕТО НАПРАВИХА,,УРАВНИЛОВКА ТЕ МНОГО НИ МРАЗЯТ,ОТ СЪРЦЕ ИМ ПОЖЕЛАВАМ ДА ЖИВЕЯТ С НАШИТЕ ДОХОДИ,АКО СТИГНАТ НАШИТЕ ГОДИНИ. МНОГО СТЕ АЛЧНИ,ИМАЙТЕ МАЛКО СТРАХ ОТ ГОСПОД

имаше господ,отдавна щеше да ви е смачкал вас пенсионерите като едни хлебарки,каквито всъщност сте,ти ако имаше страх от господ щеше да си замълчиш и да си наведеш главата от срам(не знаеш какво е това,нали),че съсипахте тая държава с лакомията си,не се наядохте,дано на оня свят се наядете,гниди долни

А ако имаше Господ, ти отдавна щеше да си се разложил от рака, който ти расте в пияния стомах, и те унищожава бавничко, но ти се задавяш от злоба срещу родителите си и не можеш още да почувстваш ужасяващата болка, която ще те разкъса много, много скоро - не по-късно от един месец. И нищо няма да те спаси, ще усмърдиш всичко около себе си, мършо порска.

Какво значи на "новоотпуснатите" пенсии?? Аз го разбирам така: след 2019 г тези със старите пенсии на тавана вече са се преселили в по "справедливия свят" и вече не са пречка. Ако има все още останали, проблемът си е техен. До живот няма да си получите полагаемото.

Какво е отношението на ГЕРБ към хората в България си личи от отношението към докторантите. Те са надеждата да бъде направено нещо високо технологично в България. И те трябва да извършват високи научни изследвания за 450 лева. Това аз му викам гонене на мозъци, а не изтичане

Всяка година от 1 юли има инексация на пенсиите. Само че трябва да се разбира "но без пенсиите които са на тавана", т.е. не членувайте пенсииТЕ. А иначе цените растат за всички: ток, вода, отопление и всичко останало. Както се казва: Равнопоставеност и сраведливост

Амбициозни проекти .... Идеите на Айзък Азимов и другите фантасти е по вероятно да бъдат осъществени, за разлика от плановете на ГРОБ.

Пенсионирали го Декември 2018 г. с таван, друг януари 2019 г. без таван. Егати държавата. Разделяй и противопоставяй, насъсквай раята.

Геноцит !! Държавата крадете от пенсионерите с таван на пенсиите!!! Къде е принципът на "Равнопоставеност"?!! Изводът е- били са глупаци да внасят според доходите си. Но до този извод ще стигнат сега работещите ! Това им казва държавата!!! При таван от 520 евро - значи че държавата е фалирала....

Какъв геноцид, каква подигравка с българите. "Скок от 3.7 %" ?????. Като получа първата си пенсия, ще взема парите и ще намеря начин с тях лично да избърша г.за на Гнойко Вмирисов.

........През следващите две години пенсиите ще бъдат увеличени с 3,8 на сто от 1-и юли, а през 2020-а година - скокът ще е с 3,7 на сто....... Да разбирам ли,че това са следващите 2 години са 2018 и 2019, през които време, ще се увеличат пенсиите с по 3.8 на сто, а през 2020 с по 3.7 на сто?....А през 2017, какво правим, няма ли да има увеличение на пенсиите,освен на тия с минималните пенсии от 215 лв?.......Значи баба ми има 42г стаж и едвам е вързала 267 лв, някои , които са си клатили краката, които сега получават съответно 150лв дори имат по-малко стаж, ще се изравнят с тия, които са работели и осигурявали повече?!Нямам нищо против да увеличат пенсиите на тия с по 150лв и отгоре, но БИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ ПРЕИЗЧИСЛЯТ ВСИЧКИ ПЕНСИИ!

В средносрочната програма на финансовото министерство липсва цитираното от Вас. Това са измислици на Дира.

А цените всеки месец вече се увеличават с около 20-25 %.

Пълна боза е пенсионната система. Държавата за пореден път доказа, че не може да управлява пари в полза на гражданите си. Парите ще станат това, което са и на запад - някакви хартии без стойност, които всеки може да манипулира в своя полза или по свое усмотрение. И имотите ще поскъпнат още.

Цитат: "Максималната пенсия догодина се запазва на ниво от 910 лева, но от 2019 година ще бъде 1040 лева. Тогава ще отпадне и таванът за новоотпуснатите пенсии." Защо таванът пада само за новите пенсионери? Да не би онези, които са работили много години и са се осигурявали не заслужават същото? Гадове!