Чужди инвеститори съдят България за над 2 милиарда лева

Инвеститори водят международни арбитражни дела срещу България, които може да отворят големи пробойни в държавния бюджет.

Обратно в новината

Коментари - Чужди инвеститори съдят България за над 2 милиарда лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

AbuTalib

И какво стана? Натресоха ни разни чужди фирми, че да ни съдят после.При това, плащат всички, макар че абсолютно не всички са гласували за тези фирми.

приказки много обичаме да говорим! Сега вече е късно да се търси каквото и да е, следите са заличени! Трябваше още тогава да се вдигнем, а вместо това ние гледахме цирк и пляскахме с ръчички!

примката се затяга все повече и повече... А иначе, глупости някакви се говорят, конспирации измислени били, България се развива и процъвтява!

6 милиона българи заведем дела за необосновано високи цени на тези дружества и на практика това е грабеж, дали ще можем да направим нещо в този международен арбитраж? Или - щом сам си си събул гащите, това не е изнасилване?

ШИБАНИ КОЛОНИЗАТОРИ! БЪДЕТЕ ПРОКЛЕТИ!

А у нас нма ли кой да се почеше и да ни обясни как така един ден се събудихме с три енерго дружества, които за капак не са и производители, а само търговци! Тока пак ние си го правим! Защо го търгува държавна (!) чешка фирма и парите от нашия джоб отиват в чужда страна? Нещо повече, същата схема ще ни прилагат пак с летище София! Ршенията се вземат без нас, но отговаряме с парата си ние, не управниците! Докога? Един вкарайте в затвора за безстопанственост, ако не можете за друго!

Цената на газта, тока и водата скача с 1/3.... Сега и това. Как мислите, догодина по същото време, дали и България ще е още същата?

Ако си траем - да.

Ако някой още се чуди къде отива обществения продукт, генериран от ВАС и иззет от ВАС под формата на данъци, ето къде отива - в джобовете на най-демократичните капиталисти!

и аз бих въртял бизнес с БГ като знам че ще я осъдя после...

Ал

Частният международен арбитраж да не е първото последствие от СЕТА? Бойко Борисов ли подписа СЕТА? А #КОЙ го избра пак?

Чуждестранните инвеститори ще продължат да "инвестират" докато в България не остане нито един неприбран лев и нито един жив българин.

много точно си го казал. Нищо друго не може да се добави. Не ми е ясно защо пишман политиците не искат да проумеят тази очевадна истина. Има много народни мъдрости, в които поуката е - ако искаш да живееш добре - сам си свърши работата . Чуждият инвеститор не му пука за българите - неговата цел е единствено собствената му печалба- колкото по-голяма - толкова по-добре.......че и съдът дето ще решава кой крив, кой прав отново е чужд, а не български......

Тия инвеститори требва да се съобразяват със законите и регулацийте на държавата!.Ако не им харесва да заминават!И без това само доят българина!

Световното правителство, чрез разрешаване в полза на душманите на заведените дела СИ ПРАВИ СЕПУКО, а не секуро. Господ българина е Казал: "Когато стане невъзможно зле, едва тогава Аз ще се намеся за да възстановя КОСМИЧЕСКИЯ РЕД, ЧРЕЗ БОЖЕСТВЕНИТЕ ЗАКОНИ ... ЗА ЕДНА НОЩ".

Много яко. За последните 7-8 години Боко ни вкара в неизмерими загуби. 20+ млрд. дългове, 3млрд. АЕЦ, 400мил./г. Южен поток, млрд. отктаднати от магистрали и т.н. и т.н....

Съдят ни и сигурно ще ни осъдят. Най-накрая ще има осъден по аферата КТБ -- ние. ;)

ще ни осъдят и формално, на практика вече ни осъдиха - да плащаме кредита

stan_posta@

Некомпетентно изказване. Държавата попълни гаранционния фонд. Като взе пари назаем от 4 банки. Квесторите събират дадените кредити от кредитополучателите. С тези пари удовлетворяват кредиторите - в случая гаранционния фонд. Който връща тези пари на държавата, а тя ги връща на банките. Най-накрая печелят банките, разбира се.

Само за това, че малката рибка влезе да тараши офисите на банката, уж защото Мустака заплашвал да убие Тлъстака, ама доказателства за това няма, а пък иззеха документи, без да ги опишат и не са ги върнали до ден днешен, която случка не може да се случи в никоя нормална държава, ще бъдем осъдени съвсем справедливо, защото не трябва да се допуска. Ако искаме да не ни съдят, трябва ние самите да осъдим ДС мафията и да докажем, че ние нямаме нищо общо с кражбите й, освен като жертви.

Напротив, винаги и навсякъде където влезнат западноевропейските конкистадори изчезват безследно всякакви реликви и ценности, та чак и цели пирамиди (било то египетски)! После изневиделица "цъфват" в някоя западноевропейска частна колекция, лицензирана за произход от сотби и... бития бит, такования - такован!

.... те "инвеститорите" разбраха, че това което "не им дават" ще си го вземат през съдебни дела.... Мълчаливото съгласие и некадърността са по-голям бич и от строг закон и прилагането му така, че от 1.юли има причина за още 10 милиарда заеми та да напълним гушите на инвеститори, съдии и адвокати, а ежемесечните отмъкнати пари от "инвеститорите" са далеч по-големи суми.... още една причина да се вдигнат цените на потребителя-баламурник, избрал "опитни" държавници да го манипулират.... ами бананова марионетна държавица. Нито съд-нито смърт, да мре народа... избрал си ги е да го тако..т.....

Честита ви СЕТА! Сега транс-националните корпорации си имат губернии с крепостни!

СЕТА има ли нещо общо? Слад като частно лице може да осъди държавата защо да не може и компания да я осъди?

...или "Как се ограбва колонията България" с инструментите на уж свободната търговия! "Свободна", ама само за едната страна, не България естествено! ...иамерикански арбитраж (частна компания)...досущ Трансатлантическо споразумение за свободна търговия на Корпорациите! Американските и Канадските (пак американски, ама под прикритие)!

Е, нали сега "колонията България" се сдоби с министър на икономиката от Атака;) Ей сега вече ще видим как гадните колонизатори ще бъдат изхвърлени с шутове от тук - или поне така се твърдеше по "АЛФА - ТВ-то на истината" допреди Волен да влезе у властта;)

При министър-председател и финансов такъв назначени директно от Вашингтон, с повече и по-тежко въоръжени (от българските) американски войски в България...надали! Все едно Цар Борис да подкрепи Антантата при окупираната от фашистки войски България!

за какъв дявол трябваше да се допускат чужди енергийни компании да се разпореждат с енерго-преносната мрежа в България?

се предполага, че са дали подкупи, но няма да е никак чудно, ако се окаже, че червените мафиоти са дали подкупи на известни чужди фирми, за да регистрират в чужбина, през 10 офшорки, компания, която да се казва почти като известната, но да е на "нашите".

Лелеее... горката държавица. Дано смогне да събере парите и да ги върне в срок. Малее.. добре, че аз не съм на нейно място, горката женица-България.

А ти данъкоплатецо, откъде мислиш държавицата ще събере парите? От твоя джоб и от този на децата ти, естествено!

Така е. От моя и от твоя, от моите деца и от твоите деца.

и ирония ..., да беше написал нещо по-умно...Време е всички данъкоплатци да поискаме сметка от некадърни политици, прокуратура и съд с-ма!..

Да съдят тези които са позволили раздхржавяване не енергетиката. Енергетиката трябва да е държавна а държавата да е президентска република иначе отговорност и ред няма да има

Бойко е виновен! За това няма увеличение на заплати и пенсии. Пак гласувайте за него 1.5 милиона простаци!

За него гласуват чиновниците, които се множат и вземат заплати без да вършат нищо. Като прибавиш и семействата им, тоя ще ни дои вечно и ще плаща за наша сметка глупостите си.

НАРОДА ПРОСТ , от глад да умре!

Европейски ценности, първо ще те окрадем, после ще те осъдим.

А не ти ли минава една друга мисъл - че инвеститорите са си дали комисиона "на когото и където трябва", а комисионерите в стил "майстора каза ще видим, взе парите и ..." сега се офлянкват?;))

драга Пипи, но като си казала А.., защо не кажеш и Б...? Защо и докога да чакаме "комисионерите да се офлянкват" ?! Има ли Народа Водач който да поведе народа в "бой за Независимост ...за Свобода и Справедливост?!

Квалифицираните номенклатурчици на тиквата. Незаменимите тесни специалисти. Дяланите камъни, пасващи на всяко място, толкова могат да сътворят. След като от ученическата скамейка стават министри, това ще е резултата. После ще си хвърлят оставките. Ще се обидят и .... на кайманите. Пък тези тъпаци тук, да го ду...ат, да сърбат попарата, да пият една студена, да се почешат по ....Ве едно и също.

Разбира се , че хората искат да ни съдят, те са си дали подкупите,чинно, сега си искат големите печалби, но не им ги дават в пълен размер и те си ревът:"дали сме си, за да ни дадът, ако не на съд...". Много ясно Баце!!!

Мутренският изрод вместо да отнеме лиценза на електроразпределителните дружества, ги захранва с българска кръв. Мръсна гробаджийска сган, дано в Ада платите за геноцида над българите!

Абе охлюв, на тебе ясно ли ти е как се дава, и как се отнема лиценз, за каквото и да е? Не, нали! Що тогава се набутваш в материи, които не разбираш?

ама много. А как се обира банка пред очите на всички, например, този филм го гледахме.

ДА ПОПИТАМЕ НОВИЯ КАБИНЕТ-ПО ТОЧНО ВОЛЕН СИДЕЛОВ ТОЙ ЗНАЕ КАК ДА ОТСТОЯВА ПЪК НАЛИ НАЧАЛНИКА Е БОЖЕСТВО- МОЖЕ

Абе, ко стаа ве!

Онова, за коеот съдят държавата, всеки ден се стоварва на главата на българския бизнес и на главата на гражданите, които имат някаква дейност, т.е. които са активни и имат вземане-даване с държавата. Докато такива дела не опраскат дъержавата с милиарди, практиките няма да се променят. Но и да я опраскат, пак опира до нас - дали ще поискаме имената на виновните за този преразход и дали ще поискаме да бъдат съдени тук в България за нарушенията, които са правили. Аз лично спирам да искам институции, искам лично имена. Когато някъде ми закучат някой процес, почвам поименно и говоря на началниците с имената на некадърниците. Тогава нещата рязко се променят, некадърниците се усещат и почват да се подписват едни документи набързо, стой, та гледай! Напоследък нямам претенции към инстоитуция, а към служител, който ми нарушава правата. Иначе служителят се крие зад гърба на институцията и си прави, каквото си поиска. Аз го измъквам изодзад и поставям неговата компетентност лично под въпрос. Това освежава мотивацията и начина на мислене. Та: намирам за най-важно да се извадят наяве онези, които са подписвали документи, заради които са ни осъдили. Ето това е решението - сгрешилите да се дадат на прокурор и да се съдят под граждански надзор. Без тази мярка ще изгубим още милиарди. Всъщност ние си ги губим от издевателствата на администрацията постоянно...

СТАВА ПО ВРЕМЕТО НА ТИКВАТА! А СЕГА ТИКВИ БЪЛГАРСКИ ЩЕ ПЛАТИТЕ! ЩЕ ВЗЕМАТ СЕГА ДРУГАРЧЕТАТА ОТ ГЕРБ И ОП НОВ ЗАЕМ И ТАКА ДО КРАЯ НА ТИКВИНОСТАН! ХАХАХА НАРОДЕ НЕ СИ НАРОД, А ЕДНО УМИРАЩО ПЛЕМЕ ИНДИАНСКО!

Е,уважаеми тъпанари, има ли още някой да вярва в чудодейната сила на "чуждите инвестиции"?! Вече и третокласниците са наясно,че чуждият инвеститор идва тук не от човеколюбие или да помогне на държавата, както ни ги представят, а идва не да печели, а да граби! И ако все пак държавата плахо се опита да направи някоя дребна спънчица пред грабежа, "инвеститора" търчи в някой "съд" назначен от самия него , и ни осъжда за още милиарди!! Айде продължавайте да блеете от радост пред "чуждите инвеститори"!

Пи ли си хаповете? Никаква държава не прави спънки на тия инвеститори! Ако те правеха спънки до сега ЕВН щяха да ги хванат че не си изпълняват преватизационния договор! А същите тия мутир дето ни управляват отмениха това! Ако искаше Борисов да им прави спънки и да защитава народа си нямаше да продаде последното държавно участие в ЕВН! Проблема е друг моето момче и той е че НЕК не изплъща част от парите по зелената енергия които дължи на ЕРП-тата! Ай каква ти държава сме ни е бе цървул!

аз едно не мога да си обясня в тази нашата шибана държава..как така ще има виновни хора за тези пари които ни съдят и няма нищо да им им направят, нищо не им правят те си крадат, заради тях ни съдят , плащаме обещетения заради тях и те са на свобода и нищо не им правят, това е толкова долно и тъпо, толкова мръсно, толкова глупаво, нахално, мръсни наглеци зарад тях даваме грешни пари и нищо не им правят.ц..я да са в Китай там веднага ще ги разстрелят, веднагаааа....долни мръсни политици крадци и мръсни наглеци боклуци мръсни

Некадърници ни правят нетен международен донор.

Добре ни упрАвляват

И кой му е "виновен" на сулнанЯ на Оман, че банката му е фалирала - българската държава ли?! Тя ли управлява собствената му банка или назначените от него мениждъри? Ами ако са я фалирали с негово участие, източили и имат наглостта да съдят и държавата за тези си действия?! та така и с останалите "инвеститори" - съдят държавата, че не им "осигурява" по социалистически "гарантирана" печалба без да им проверява някой разходите....

Драги недоумяващ, а можеш ли да напишеш нещо смислено без да употребиш думата социалистически в смисъл на обвинение? Явно, че тогава няма да ти платят центовете ти.

Драги критикарЮ, може ли да ми дадеш пример с инвестиция с "гарантирана" печалба без да плещиш глупости?! Такава нямаше и при социализма, но при либерализма явно е възможна! Трябва да се въведе, като дисциплина за изучаване в университетите, защото аз не съм учил за инвестиция с "гарантирана" печалба...

Точно българската държава фалира банката, Недоумяващи, не Цветан Василев. Направи го умишлено със занижен контрол от страна на БНБ и прякото участие на няколко "политици", теглили голелми кредити от банката, например Делян Пеевски.

Добре бе - занижен контрол от държавата!? А мениджърите на същата банка кой ги назначава - държавата ли или собствениците?! Те не следва ли да упражняват контрол на раздаваните необезпечени кредити и т.н. или само да си получават предполагам немалките заплати!? Колкото държавата е виновна, толкова и собствениците на банката, защото нищо не става без тяхното знание и съгласие! Ако си на друго мнение - значи си дълбоко заблуден!

направете законите така, че да им се отнеме собственността!

Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха, ЧЕЗ, а-ха-ха-ха-ха-ха-ха, тия са най-големия изнудвач, таксите им започват в момента в който прекрачиш прага на някои от офисите им. Най-любима ми е такса проучване, когато се сменя предназначението на съществуващо помещение, захранено с ток с работещ електромер сложен от тях и открита партида...

Българска работа.....

Че България има да плаща, ще плаща, но публикация във вестник собственост на Сашо Дончев, замесен в "ЦУМ гейт" и "АГРО гейт"от който се разбира че 3 месеца някой трябва да "клати" България, не ме учудва че е започнало и "клатенето"

ЧЕЗ продава бизнеса си в България и се оттегля. Ако БСП беше спечелила изборите, държавата щеше да го изкупи обратно. Щяхме да видим в реална конкуренция българската държава с частни австрийски и немски. Аз знам, какъв рев щеше да има от качеството на услугата в Западна България. Коментиращите във форума също ще го осъзнаят. Предварително отговорарям на вметката, че ЧЕЗ е държавна компания. Да, знам, но знам и каква е разликата между чешката и българската държава.

.... направи за толкова години компанията на чешкете държава - в какво "ивнестира", "подобри" качеството на услугата, "осигури" заетост, "увеличи" заплати или какво.... Доколкото знам един техен мениджър взима стакратно по-висока заплата от някой работник, а не работи 100 пъти повече, нито е толкова по-полезен за компанията, а щото е на някой от шефовете в Чешко еди какъв си, т.е. същата шуробаджанащита, като у нас!? Държавата им "осигурява" процент печалба, а това го нямаше и при цоциализма, а и заради това ще съдят държавата.... Отделно могат да раздуват разходите си както намерят за добре и никой не им държи сметка за това, нито ги проверява!

Т'ва няма как да стане, защото просто държавата няма толкова пари, те няма да продадат на цени на които "българската държава" им я е продала, а на пазарни. Незнам как е, но вероятно са придобили трафопостове и мрежата и не са просто концесионер. Свиквай, няма как докато сме на западна вълна, тези неща да бъдат изкупени обратно, трябва да дойде пак някакъв тоталитаризъм, да има национализация е ама т'ва сещаш каква щета е. Няколко правителства подред от 97 година насам уредиха вечното ни робуване на западни корпорации, даже и държавни и не много по на запад, като ЧЕЗ.

Българи... или за по точно да ви наричам данъкоплатецо... пак прецака нещата сега ще си платиш... те така се източва цяла държавица...

Нещо глобичка , затворче за чиновниците допуснали неуредиците и чиновническия произвол, довели до съдебните искове? Тая държава няма да се оправи докато чиновника не почне да носи персонална отговорност за вредите от действията или бездействията си!

Т.нар. "чиновник" е правителството, подписало договорите с трите ЕРП.та, в които има гарантирана норма на печалба 17% .

Винаги има персонално отговорен човек. А аз говорех не само за трите ЕРП, а за всички, подлъгани с обещания за ниски данъчни ставки и после рекетирани от всевъзможни органи...

Така се получава, като тези които ни управляват и богатите от които са зависими. Станаха богати като продадоха трудът на две поколения българи за старо желязо. Вие искате прогрес от такива хора? Н

Фалирането на България си е вече факт! Но то започна отпреди 25+ години, когато дадоха на народа хляб и зрелища /вериги магазини и чалга/! А светлото европейско бъдеще така силно ни заслепи, че просто не можем да го видим......

Милиярдите изтичат като ,,вода,, а управляващите не поемат никаква отговорност.А в Румъния не е тъка.Нашите защо мразят техният модел.ОТВРЪТ

Ква стана тя? Великите инвеститори не само не ни донесоха някаква полза , ами и бюджета (който пълним всички)ще губи от тях. Тези кърлежи отдавна трябваше да бъдат изгонени оттук, както ги изметоха от други страни. Хайде сега оня, дето казва " Аз построих", "Аз дадох пенсии" да каже "Аз ще платя".

Когато Иван Костов, и г-н Левон Хамбарцунян продаваха интересите на България за собствен интерес и няма кой да им потърси сметката ще е така. Ами кой да им потърси тя и Корнелия Нинова също се облажи и дългия инкасатор Р.Овч. и той и...и ...и какво от това. Щото няма кой да им потърси сметка...Прокуратурата и съда са си техни..

ББ ще прати самолета и всичко ще се оправи!

А може ли и той да е в него, като бонус? С еднопосочен билет, барабар с пасмината около него! Халал да им е !

"Архивите показват, че в повечето случаи България губи този тип дела и се налага да плаща милиони обезщетения на инвеститорите." ... те пък едни инвеститори! Но вината е по скоро на калпавите политици, създаващи калпави закони и вземащи решения срещу интересите на народа! ... явно и на народа толкова му е потенциала.