Авиошоу за 100-годишнина на морската ни авиация

С откриването на изложба във Военноморския музей във Варна и въздушни демонстрации започнаха честванията за 100-годишнината на българската морска авиация.

Обратно в новината

Коментари - Авиошоу за 100-годишнина на морската ни авиация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

.....даа някога имахме армiя !....добре окомплектована ..военни училища ,които обучаваха и подготвяха офицерски састав . Cега това са jaлки остатаци !...много ме е яд ,че много хора се подлагахме по западните простотии и си разбихме дарjaвата !...в момента нямаме 1 нещо с което да бадeм горди !...в челото сме обаче на всички негативни класации ! това ни донесе западната демонокрацiя ! всички които продалjaват да ниjaт хвалебствiя кам запада и Aмерика за мен са слепци и предатели кам Bалгарiя ,балгарите и балгарщината !

....как звучи само а "морската ни авяцiя "?!?....интересно ми е ..кои кого се опитва да излаже ?

В Свинефермата, във село Банкя, свинари, карат на паша, свинете, и им подсвиркват от перколетите Над тях високо се рее, Началника, притиснал, на тясната седалка на Ергъза, дупето, на г-жа Свинетка!

Сила сме! Морска авиация, подземна флота, невидима войска... Скоро БА ще мине към Министерството на културата, щото само в музеите ще може да се види :)

Бре, взели сме на заем хвърчило втора ръка?

Авиошоу за 100-годишнина на морската ни авиация с американски и натовски самолети поради липса на български.

Всички малоумни шматки, дето се подиграват с факта че имаме морска авиация, че и навършила 100г. да вземат да потърсят на сайта на БНТ документалния филм "Водохвърчилна станция "България"" да се образоват малко. Даваха го пак наскоро, пак щото го направиха и даваха за първи път миналата година когато беше 100 годишнината от фактическото използване на самолети за военоморски цели, а сега е официалната годишнина, щото официално са я открили тази водохвърчилна станция през 1917-а, след вече натрупан опит...

Защо на Баканците им се отдава да си съчиняват и пишат История? Макетата за сега са водещи.

Не знам, може би защото европейската цивилизация от тук започва... Ама това какво общо има със 100 годишнината на българската военноморска авиация?

Първи ще направим аероплан да излита. ..подводница и то - във Варненския залив!

" За нас от първостепенна важност е да запазим добросъседските си отношения и процесите, които се случват там да не влияят върху нашата сигурност, каза Стефан Янев. " Този сплескан презерватив говори като сплескан презерватив. Добросъседски отношения се градят при силна наша армия и добре пазена граница по суша, въздух и море. Сега нямаме добросъседски отношени, а сме мизерен съсед на нахална и нагла ислямизираща се турска сган.

Вие май сте доста далече от събитията. България НИКОГА не е имала и едва ли някога ще има армия по силна от турската. Това за съжаление ни поставя в деликатна ситуация, но за съжаление така е устроен съвременния свят.

България вече няма армия, за морската авиация изобщо да неговорим )))

Морска авиация? ахахахахахх Морска канализация, това е по-верно!хахах

Важното е да осигурим сигурността на страната си !! Добросъседските отношения са следствие. Ако това не смеем да провъзгласим, е..а ти политицете.

че разкажете нещо на тоз народ бре ... годишнина ..хубаво ... ама некви подробности ... на тоя хиликоптор дето му викате морска авиация .. колко байчета го обслужват .. колко генерални щаба и адмирале имаме ... аре нещо разкажете

Който се подиграва с историята все едно се псува на майка! И какво е виновна тук Русия, та пак дежурните отрепки я псуват?!

НИЕ СМЕ ВЕЛИКИ!!! Пак първи ще направим - самолети да излитат от...подводници.

Много станаха авиошоутата и откритите летателни дни ...напоследък? .... да не хвръкнем всички като. ..малайзийски Боинг ?!

Нашите водосамолети са атакували руски бойни кораби в пристанищета Сулина.Тогава са имали 600 км обсег на действие картечница и 12 бомби и двама летци екипаж

Водосамолетите са били немски и са бомбардирали руски миноносци нападнали Варна

Водосамолетите са били немско производство ама летците са били български патриоти защитили Родината от нападението на Русия

Ти да не си Маке, бе и се опитваш да пишеш военна история?

авиация, че и морска... хахаха

Да погледнем неоспоримата история! В Балканската война, нашите двама летци Радулов Милков и Продан Таракчиев излитат с някакъв пайпер да огледат турските позиции при крепостта Одрин и като видели долу, че гаджалите щъкат насам -и пуцат джепане по аероплана - се бръкнали в куртките, намерили 1-2 ръчни отбранителни гранати и.. ги пуснали на главите на турчолята - 16 октомври 1912та!!! За първи път в света правим бойно използване на авиацията! Е,кога сколасахме за няколко години да струпаме и .морска авиация.? Джурналята, да не сте объркали нещо..сметките??

Самолети е имало който са излитали и кацали във Варненското езеро и когато Русия на е нападнала са им потопили корабите и блядовете са избегали

..ти хортуваш за 1877-ма ли..?

Трябва да се провери дали американците са ни заплатили лиценз за да могат да си правят и те .морска авиация.! Кога изтепаха индианците, кога пък и морска авиация направиха ..световна сила..? Трябва да си платят! Демократично е.

Хм, националната гордост е хубаво нещо... ама можем да претендираме само за това че първи сме използвали аероплани по време на Балканската война... щото първото използване на САМОЛЕТИ, а не изобщо бойно използване на авиация, е направено от италианците през Триполитанска война, айретен че две ескадрили бомбардировачи с морско базиране от италианския флот бомбардират ливанското Триполи 3 месеца преди да се случат описаните от Вас събития.

това се е случило с дни разлика и нито едните, нито другите са знаели за този си акт. Така че до днес се спори кой първо е използвал. И преди да олижеш нечий чужда задник, първо бацай ръка на баща си и дядо си. Пък после оди да се дупиш и славиш чуждото, щото не е ясно какво толкова лошо ти направи дядо ти, та все теб, българино те е срам от него? Ааааа?

По време на втората световна война наш самолет потапя 4 руски подводници,приближили се да пускат руски диверсанти през 1944г до нашият бряг

То туй -добре! То това рибарски лодки да бяха , как щеше да ги потопи? От къде тази огнева мощ? Да не са летели с Б-52?

Голям кеф,нали?После си задавате тъпия въпрос:Защо дадоха Македония на сърбите?

Ей, резак къде си забрави ибрика, бе?

Това ти го е разправял дядо ти, на 2--3 греяни и с шикер, нали?

Леле, знаех, че нямаме никаква авиация, а то сме имали и морска!?Смях отвсякъде!!

Много неща не знаеш ,смешник такъв,то знанието не е за такива тъпчовци ,като теб !

Морски, и на тебе .морето ти е до.. колене. !

Състои се от ескадрила делта планети и един мотоделтапланер. :)

ПОКАНЕХТЕ ЛИ ДР.ЦАЧЕВА,ДА ДРЪПНЕ ЕДНО СЛОВО ЗА ВОЕННОМОРСКИТЕ ВЪЗДУШНИ СИЛИ НА БЪЛГАРИЯ???