След нова операция обгорелият Дани пак е в кома

14-годишният Даниел Костов, който беше ударен от волтова дъга в Локомотивното депо във Варна, е претърпял нова операция и е в изкуствена кома.

Обратно в новината

Коментари - След нова операция обгорелият Дани пак е в кома | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може и да ви плащат добре, но стига ни занимавахте с патилата на един глупак!

А някой покемон дали е хванал освен 25000 волта ? Що не оставите естественият подбор да действа как намери за добре с малоумниците.

Електрическият ток е добър слуга, но лош господар. Въпросният келеш научи народната приказка по най-лошия начин. Дано да има дни...

Извинете, но що за малоумник е това "дете" на 14, мангалченце да не е? Бежанченце? Индиянченце? Африканченце? Арабченце?

Просто е - бъдещ безработен и хрантутник, щото сега освен че държавата с нашите пари ще плаща за глупостта му, после ще му измислят и инвалидна пенсия и т.н.

Гледам тук доста електротехници са се изказали, но нито един човек. Основната цел на статията е да ни напомни за една трагедия, която се е случила с човешко същество. Всеки е правил простотии в детството си и ако сте живи и здрави сега, то не е защото сте били прекалено умни или предпазливи.

Аре стига бе, през 80-те бях на неговите години, но по това време ремонтирах чернобели и цветни телевизори и 15-18-25-те киловолта винаги бяха на половин ръка разстояние, но не съм бил толкова малоумен да се хващам за открити метални линии, нали?! 25 киловолта значи, че пишлемето се е доближил на по-малко от 2,5-3 см от високоволтовата линия. Явно не му е работила светкавицата на телефона и е искал да си светне, нали.... Или е ходил да бере жица?

На една ръка разстояние казваш, а? Ама не уточняваш, че ТХО-то е доста добре изолирано и с относително малка мощност. Ако все пак "съумееш" да преодолееш изолацията и тия 25 kV те треснат, усещането е като от шокова палка. Токът протича за части от секундата и като големина не можеш да го сравняваш с тока от контактната мрежа за локомотивите, при това при оголен кабел.

Така е, но децата вече не влизат в часовете по физика, а ходят да си правят селфита. Вместо да си ползва телефона, за да влезе в уикипедия и да прочете как действа волтовата дъга, го ползва за постове в Инстаграм. И на мен ми е мъчно като гледам как гепард изяжда газела, защото тя не се сеща да бяга на зиг-зак, но така се случва естественият подбор откак свят светува.

Дано детето да се оправи и това да е последния случай от този вид.

Абе, то кръв добре даряваме, ама, детето не е виновно, че не е имало кой да го спре и не е научено да казва къде отива. Акъл на родителите дайте да дарим.

"...В събота ученикът бе ударен от 25 000 волта ток..." Надке, "волт" е мерна единица за напрежение. Такова понятие "25000 волта ток" може да има само в неграмотната ти кратуна. Някъде измежду бръмбарите.

Волт (означение V) е производна единица от системата SI за електричен потенциал и напрежение и се определя чрез мощността и СИЛАТА НА ТОКА.

да, но е бил в обхвата на 25000волта, а никъде не се споменава какъв ток е преминал и какво му е било съпротивлението. Така, че без шш.

първо пазиш живота, второ пазиш здравето. Това са даровете, пази ги, всичко друго можеш да постигнеш със свои сили. Всеки ден без умора повтаряйте това на децата си.

Не трябва да чакаме само училището да ги учи. Там къде внимавали, къде-не. Трябва ние, родителите да ги учим от малки да се пазят и от тока и от водоемите и от всякакви опасности.

дкми

Мкадите до такава степен са зомбирани от "социалните" мрежи, че повече от това надали може да се зомбират. За тях е жизнено важно колко "лайка" ще съберат в малоумния фейсшит. Като вървите по улицата вгледайте се - младите са "забили" в телефоните, и не отделят поглед от тях, случващото се наоколо не ги интересува... най-много ако някъде пребиват или убиват някого - да снимат, и да качат клипа във фейсшит.

Някой карал ли го е това дете да прави тези простотии.Пък сега да го жалим,и да дават хората кръв.

Горкото дете, колко още болки ще изтърпи. Пустите му селфита !

Да, горкото дете ... Но, горкото дете да беше слушало в час по физика какво е това електричество, напрежение, волтова дъга, ...

Зае.и болката. Ама какво селфи ще си има... ако е успял да "щракне". Че ако не е успял - как ще направи "втори дубъл"?!

25 киловолта ТОК!!! бавно ръкопляскане П.С. Колко ли ампера е било напрежението?!?

25 000 волта ток = 6 000 литра малоумни "журналисти" :D

Те не правят разлика, между число и цифра, какво остава за ток и напрежение. За "матряла" пък, хептен няма никакво значение.

Простотията бавно топи нацията...

бавно ...бавно ...но ...СИСТЕМНО ...