Адмирал отговорен за фиаското на ударната група на САЩ

Началникът на Тихоокеанското командване на САЩ пое отговорност за фиаското с ударната група на самолетоносача "Карл Винсън".

Обратно в новината

Коментари - Адмирал отговорен за фиаското на ударната група на САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те и Колумб и Магелан са сбъркали, но са са свършили работа.

Брей, голяма сила били краварите ейййй??????На малкото Кимче му дреме, пак ще объркат посоката висококвалифицираните НАТО-вски офицери!!!!!!!!

симо

Изобщо не са се объркали!!!Тренирали са БЯГАНЕТО ПРЕЗ ГЛАВА!!!!......пък и дали в Америка се учи география,а???????

Какво общо имат медиите?

Ей краварите изобщо не могат да се сравняват с братушките щях да ги класирам като тъпаци номер 1 дето за адмирала Южна Корея и Юг е едно и също, но и тук бяха разбити, от потапянето на супер секретен руски разузнавателен кораб с 78 човека екипаж от сблъсък с овценосач. А че турците са спасили всички руснаци преди там да стигне какъвто и да е руски кораб да помага незнам смешно ли е тъжно ли е????

че питаи средно статистическят американец нещо по географuя ... кръгла нула ... а наемната им армuя от латиноси и чернилки е доста по низко от гореспоменатато :)))

Аз

Абе аз пък слушах Българи да спорят коя била столицата на Африка. Един от вариантите беше Либия. И те така...

....тези нямат и наи-малка идея какво се случва в така наречената им армiя !!!...тези смотлиовци ...ако се наложи да ги барнат рашките....ще ги разкостиет за нрматив !...това да бе гумена лодка с един ..двама дуshи че да се обарка..загуби...и т.н. ами това е армада сас самолетоносач !!!!....как така ще трагнат за друго място при положение ,че имат заповед да варвят кам кореискiят полуостров ???....GPS-ите ли им не работят ...ми да ползват GLONAS ...то бива тапанари ама чак пак толкова ...

Отказъл съм се да те поправям, защото явно си с голям проблем. Все пак, ако желаеш, не е лошо да решиш проблема, когато се изказваш по световни дела. А аз, че съм тапанар, тапанар съм си, но поне го знам.

Абе да не объркат Австрия и Австралия ....

Преди време английски запалянковци бяха отишли да гледат мач в Будапеща вместо в Букурещ!?

Американските военноморси сили ще счупят Тъпомера! Освен да си носят памперси, вече трябва да си водят и учителка по география!!!

Аз

Това си има съвсем ясно обяснение. Из тубата се въртят няколко клипчета на Джей Лено, в които изпитва американци по география и други разни нещица. В едното клипче показваха на минувачи географска карта с разместени имена на държавите. Надписът "СЕВЕРНА Корея" беше поставен върху Австралия. Дори и хабер да си нямат къде се намират Северна Корея и Австралия, никой така и не се усети, че СЕВЕРНА Корея всъщност се оказва най-ЮЖНАТА държава на планетата. Само се учудваха, че била доста по-голяма от Южна Корея. Кое приемаха за Южна Корея, не знам. Може би Нова Зеландия. Та може би и адмиралът се е повлиял от подобни карти. Джей Лено все пак е авторитет в САЩ. Тръгал човекът за Северна Корея, ама си е мислел, че Северна Корея е това, където целият останал свят нарича Австралия (= ЮЖЕН континент, мухахаха...)

Докараха ни до там, да симпатизираме на Северна Корея......

По смешна новина скоро не бях чел! Това да не е рибарска лодка, че да се обърка? Просто идеята вероятно е Корея да е в обсега, а "армадата" не.

Какви са новините днес, тия намериха ли си корабите???

Хахахаха

В крайна сметка от няколко дни руските подводници чакат хамериканската армада да пристигне на уреченото място. Екипажите скучаят и пият водка и цакат карти!

целият американски флот е едно фиаско.Тръмп пред ВМбаза във фрлорида: нашият ВМФ е на нивото от първата световна война.На всичкото отгоре половината самолети не могат да излетят.

Великите американски моряци май ще направят околосветско пътешествие докато стигнат назначението си.

Аз

Е ае ся... Правят ората квот могат... Старанието е важно.

Основният извод, който човек може да направи след това 'ФИАСКО :)' е кой всъщност ръководи тази държава ?

Бо Бо

Pentagon & FED

Само ФЕД

обратен ред

Бежанова майка не плаче, а Стоянова Значение: Остава жив този, който с бягство търси спасение от опасност

Тия още малко да го поизнервят Ким, че не са му в обсега, и ще им прати една лодка с трима гребци и мерач да им разкатаят ударната група като ги намерят. Тихия оушън шъ им съ види тесен.

Адмиралът знае къде е север, къде е юг - но знае че в КНДР на власт са комунисти и агенти на ДС. Решителни и твърди хора/не се хващайте на опорната точка , че в Рб има комунисти и агенти на ДС, това са просто едни въшкари и страхливци/. КНДР е държавата с най-много подводни лодки в света - 78, а екипажите са подготвени на много високо бойно ниво/намират се в постоянна бойна готовност/. САЩ като контрамярка организират най-големите в света противолодъчни учения Key Resolve/Foal Eagle war exercise, но без ясни изгледи за успех. Малките северокорейски подводници са много подвижни, трудни за откриване и могат да навлизат дори в реки. 2010 такава малка подводница торпилира южнокорейска копвета именно по време на мащабно противолодъчно учение. Резултат: 46 killed 56 wounded ROKS Cheonan sunk и край на най-големите противолодъчни учения в света.. .

.............северокорейски подводници са много подвижни, трудни за откриване и могат да навлизат дори............. И МНОГО ШУМНИ! СОНАРЪТ ЗАСИЧА ДВИЖЕНИЕТО ИМ ОТ СТОТИЦИ КИЛОМЕТРИ!

Аз

Не са шумни никак. Само кожата на греблата малко скърца. А и да са шумни, това нищо не значи. Нашите са още по-шумни, ама като почнаха съвместните учения със САЩ, американците се насраха, щото се оказа, че компютрите им въобще не класифицират подобен джангър като плавателно средство. По им мязало на природен катаклизъм.

шубето и им се иска да са по скоро по далеч от Корейския полуостров!

Че Тръмп само си лае а всички останали си правят кой каквото сам реши. Империята започва да се разпада отвътре.

Явно кукловодите си правят каквото си искат. Е, от време на време го осведомат за действията си. Кога своевременно, кога със закъснение. Не ви ли се струва достоверно, от декствията му досега? Удара по сирия беше иницииран от Жена му ли беше, дъще ря му ли... Сега пъ генерал се объркал. Какво ще е следващото?

абе бая джепане имат американците - подобни изцепки създават погрешно впечатление и лесно могат да ескалират до по-сериозни неща...

Не че човека не е знаел СК в каква посока е. Но, просто е решил да действа на своя глава и да пази екипажа и техниката. Има и умни хора при тях.

Дааа,станаха за посМетище на света.

"Карл Винсънт"-това някаква марка макарони ли са или бебешки памперси?

продължат санкциите срещу Русия, иначе няма оправия...!

Ако ратаят наложи санкции на чорбаджията, какъв ще е ефекта и кой ще клекне пръв - бедния или богатия? Ако се доверим на Маделин Олбрайт, Русия не е от страната на бедните.

Ако можете питайте Меркантилката, която, ще стъпи много скоро на килимчето пред Путин. Що се отнася до адмирала добре е, че не е объркал Австралия с КНДР ама се е усетил, като е видял кенгурата....майтап, но той е дал необходимото време на Тръмп да премисли преди да стори нова глупост, което е добре поне засега, но докога.....Адмирала трябва да получи Нобелова награда за мир, но дали първосигналните могат да го разберат е отделна работа...

СМЕШНИЦИ.

За краварските генерали де е изток, де е север - няма никакво значение! Те и без това не знаят накъде са тия посоки, на тях компютри им водят корабите, ракетите, самолетите ... Да не говорим, че имената на всички държави не са им известни, бъркат ги и не са в състояние да ги разположат правилно по картите според континенти и граници ... Кво да ги прайш - много условности, политкоректности, заседания и съвещания - кога да учат география?! Като им кажат да хвърлят бомби - те ги хвърлят, пък къде, какво ... после политиците да обясняват в кои държави какви химически, биологически и прочие оръжия имало ... Така и така лъжат - карай да върви, нали е извън Америка - а къде точно падат, за тях не е съществено! Кравари - и мисленето им краварско, независимо от електрониката ... ((((( И ние сме в същия отбор с тия малоумници - какъв позор!

че Тръмп е само клоун, който никой не го слуша и всеки в тази държава, и най-вече военните и спецслужбите, може да си прави каквото си иска и с това всички в света сме заложници на нечие лично, или на определени кръгове, мнение и желание, а не на определена държавна политика!

Ако приемем "объркването" за чиста монета. Означава, чв координация и комуникация между Пентагона и Белия дом НЯМА! Следващият път, ако Тръмп нареди да не се стреля срещу държавата Х, Адмиралът може, по погрешка, да изпразни всички ракетни силози наведнъж.

симо

То не е само между тях,всички институции са КОНКУРЕНТНИ И АГРЕСИВНИ в поведението си...Това най ясно си пролича в Ирак,където имаше яростно противопоставяне между армията,външно министерство,ЦРУ и ЧАСТНИТЕ армии.

В новината има и пропуск. Фиаското е още по пълно. Самолет е изпаднал от борда а пилота катапултирал и спасен с хеликоптер.

Не е объркал посоките човека, просто не му се мре, щото американските политици са във Вашингтон а генерала на бойното поле.

Ама и тъй не е. Той (адмирала) си е в пентагона ама командващия самолетоносача е на кораба. Не на всички американци им се мре...

Още щом потеглили ги хванал дрисъка и поели счупили кенефа.

Адмирал Харис : "Не съумях да комуникирам по адекватен начин с пресата и медиите. Цялата вина пада върху мен" Не разбирам ? Заповедите до самолетоносача и неговата група, чрез медиите ли са предавани ?

Защо адмиралът обърка световните посоки? А- Облаци са закрили Полярната звезда Б- Компасът е счупен от пиян матрос В Други причини Верен отговор В - 2010 - Южнокорейската корвета Чхонан участва в най-големите противолодъчни учения в света, заедно с цяла армада съвременни модерни високотехнологични американски бойни кораби. Бате Ким ги предупреждава да не го нервят, но те се правят на глухи. Така ли, си казва Ким и им праща една стара съветцка подводница с допотопно торпедо немска технология от ВСВ. Допотоната подводница изпрасква високотехнологичната корвета и я цепи на две. Резултат - 46 killed 56 wounded ROKS Cheonan sunk и край на ученията. Уикипедия Чхонан (PCC-772) корвет южнокорейских ВМС типа Похан. Вступил в строй в январе 1989 года. Затонул 27 марта 2010 года в районе острова Пэннёндо. On the night of the sinking the U.S. and South Korea navies were engaged in joint anti-submarine warfare This exercise was part of the annual Key Resolve/Foal Eagle war exercise, described as "one of the world's largest simulated exercises", and involved many modern U.S. and South Korean warships.

Най-после един случай за който Путин не е виновен.

не си прав, виновен е, капитана бил мурзилка под прикритие и изпил спирта от компаса и така се заблудили

Не вярвям компасите на съвременните американски кораби да се пълнят със спирт. Времето на сухия режим отдавна приключи.

Хаха! Объркали посоката! То не било север. ами било юг! За деца скаути ли говорим, които трябва да се ориентират по звездите! Отдалечили са се от Корейския полусостров , защото там е супер опасно!

Сега остава пак да се объркат и да отпрашат към Сомалия и да трябва да плащат откуп.

Руския самолетонсач може да пуши и чади, но отива там където трябва. А Винсент го намериха да се шашави около Нос Хорн.

Едно е да пердашиш с томаховки болници, детски градини и незащитено мирно население. Друго е да се бъзикаш с китаеца, който може да те смачка за 30-40 минути без да разбереш от къде ти е дошло...

Пропусна складове с химическо оръжие и военни летища

Томахоците пропуснаха, не аз.

Друг е въпроса, ако беше станала патаклама между севера и юга, а Юга разчиташе на Американската помощ. А Гащ се изнизаа

Не бе, нищо нередно няма, объркали сте се, това не е "група", а "трупа", така че всичко е ок, те са си професионални циркаджии хората, за друго не стават. Няма грешка.

Американците пак ни правят на маймуни. Няма начин как няколко хиляди човека и с тази навигация по тези кораби да стане подобна грешка....

Сега като се замисля, е ясно къде отидоха ония 36 томахавки, които руснаците търсят при ракетната атака в Сирия? Вероятно са ги избамкали в обратната посока...!?

Според мен става въпрос за нещо като стачка на военните. Те нямат право да стачкуват и по този начин изразяват неподчинение към президента.Тук големия проблем е не че адмирала не може да командва един кораб, а че президента не може да командва в САЩ.Това е много по-лошо.

Ама наистина ли си мислите, че една армада с 8000 души екипаж може да обърка посоката...Това дори и непобедиВая и легендарная не може да го направи. А сега се сетете, че американците имат 6 стационарни спътника в този район...Май са проверявали нещо. Светна ли ви в единствената мозъчна гънка?

Проверявали са дупката в морето, направена от корейската балистична ракета...И като са констатирали, че дупка няма, поели обратно на обратното...! Това дори и човек без нито една гънка може да го разбере!Виж, ти, как си се сетил веднага?

За коя ракета става въпрос, тая дето не излетя ли?

Седя си аз на компа и се чудя на американците. Имат спътници, по които могат да определят цвета на очите на пилотите, ама объркали една от посоките и тръгнали на юг, вместо на север. Който и от нас да бяха питали, щеше да им покаже вярната посока. Адмиралска му работа - хахахахахах