Вдовицата на блъснат млад мъж: На ”Хемус” беше гробище

26-годишният Йото Ахчийски от Мездра е втората жертва на катастрофата на АМ "Хемус" в понеделник, когато шофьор на БМВ помете трима души в аварийната лента.

Обратно в новината

Коментари - Вдовицата на блъснат млад мъж: На ”Хемус” беше гробище | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бог да прости загиналите, съболезнования за близките им и на тази жена. Но както става ясно от статията, пътят в този участък е бил хлъзгав, поради което е станала първата катастрофа без жертви. След което е поднесло и БМВ-то. В случая грешката на жертвата и втория шофьор е еднаква, резултатите са различни. Та БМВ-то няма нищо общо, нали загиналият е поднесъл с друга кола? Няма ли са време и късмет. Отделно работниците по пътя какво ли са правили точно на това място? Може би да са нанесли опасно вещество по пътя, в условията на ремонт например? Две коли да поднесат една след друга не е случайно.

Като чета воплите тук си мисля, дали да не предложим на новия-стар спасител на нацията законопроект, според който всеки собственик на БМВ да бъде обявен за престъпник, колата му отнета и взривена показно на площада в населеното място, а той поне 2 г ефективно в затвора да бъде настанен. Как мислите? Ще помогне ли това начинание да спрат умствените мъчения на форумните активисти?

ДА ЗАГИНЕШ В АВАРИЙНОТО ПЛАТНО???? В случай на авария в полето през канавката ли трябва да спреш???? СЪД! СЪД! СЪД? Съд за тая развилняла се сган комплексирана! Постоянно виждам на пътя, че нарушителите са водачи на БМВ, независимо кой модел и година. Даже, колкото е по-старо, толкова е по-голямо нарушението. Май трябва в училища, при работещи и курсисти в КАТ за книжка да влязат психолози. Къде работят психолозите в тая държава, след като това от десетилетие е най-желаната студентска специалност и хиляди психолози с дипломи защо бездействат. Щом Държавата няма пари, нито грижа за тоя оскотял народ, скоро ще остане без народ, когото да управлява. СТРАШНО Е ВЕЧЕ! НЕПОНОСИМО! ПЪЛНО С ПСИХОПАТИ, НАВСЯКЪДЕ, ДОРИ В ПАРЛАМЕНТА - АЛЧНИ ЗА ВЛАСТ, ОБЗЕТИ ОТ СЕБИЧНОСТ И МАНИЯ ЗА ВЕЛИЧИЕ.

Всички скапани безразсъдни комплексирани водачи на немския ВАРЕЛ BMW да горят в АДА!!!

Ей мърльо, бмв то ли е виновно или кретена, който го кара. Йотко е бил по таван, това с 110км не става. Дай да забраним и пежата. На майка ти заслужава сина и си бръщилеви наизуст.

съболезнования на близките! АХ ТАЗИ СКОРОСТ!!И ЗАЩО!! мой приятел загина преди години пак заради нея(скороста)не караше той но какво от това!!!не ни трябва ядрена война сами ще се избием по пътищата родни!!!

по навик (от Канада), когато минавам покрай спрели коли на аварийната лента, ако е възможно намалявам и/или преминавам в най-лявата лента. Ей така, за сигурност; но шофирането по аварийната от някои, действително ме "изправя на нокти".

Сега ще кажа мнение, пък цъкайте минуси.... Искрени съболезнования на родните.съжалявам и за Владко, кофти късмет. Два загубени живота и един съсипан. Не го сипете с пръст, защото беше минал Йотко щеше да убие Владко и сега жената щеше да се крие от камерите като от чума. Не съдете, защото може да се случи на всеки. По мокър път стават най- големите катастрофи. На сняг и лед хората се пазят, но на мокро повечето си мислят, че нямат проблем. Бмв то не е карало в аварийната, а я е пресякло. Като гледах сутринта вдовицата как кълнеше ми стана гадно и смених канала. Преди 17г. Като млад шофьор се качих на Форд 50 коня може би това ме пазило. Сега за 5бона си купуваш кола 200коня. Трябва спешна промяна в закона шофьор под 3г. стаж да кара кола до 60коня.

Мише, АВАРАИЙНАТА ЛЕНТА, баце... Кви мокри настилки, кви пет лева. Ква скорост. Само свободна продажба на оръжие ще ни оправи вече... Нито джигитите с бенветата ще се правят на безсмъртни, нито мутраците ще смеят да спират 40 коли на магистралата, щото са велики...

Ти беше ли там да видиш, къде е карал или вярваш на вдовицата, която каза, че са карали бавно?!?!? Пежото в завоя е пресякло аварийната лента нали. Бмвто изпуска завоя по същия начин и ПРЕСИЧА аварийната. Не съдете Владимир, защото Бог има странно чувство за хумор. Да не се окажете утре вие убийци. Чукам на дърво, на никой не го пожелавам. Карайте леко и предпазливо. Няма за къде да бързаме, гроба няма да ни избяга, че да ги гоним.

Да се забрани БМВ да се движи по нашите пътища , това е определено опасна и проблемна марка автомобили. И водачите на всички БМВ-та - на отчет в психодиспансер и ежегоден психотест.

Прав си, БМВ е диагноза, а не лека кола. Особено 20-годишните каруци по пътищата са убийствено опасни.

Абе пичове къде четете канавка бе на магистралата аварийната лента канавка ли и викате. За неопитен шофьор да обърне кола не е проблем-яко спирачка ,ляво-дясно и в ла...о прясно. За БМВ-то никакво оправдание-къде гледе бе сляп ли е ,Още от 200м е видял какво е станало и без триъгалник не му ли е хрумнало ,че освен водата може да има разлято масло или поне да намали е така по-човешки да види какво става.

Ето снимка, а на снимката има канавка. link

Да благодаря видях link и нищо повече.Все пак си съвестен гражданин искаш да помогнеш на разследването.Всички трябва да пращаме линкове ако щете и за катастрофи отпреди 8 години.Тази магистрала е знам на изуст.

Мърлящината, която е характерна българска черта е причина за толкова много трагични случаи. Липсата на съвестност в работата, на прецизност, претупването, липсата на контрол е причината. Когато стане трагедията, тогава са се сетили тези хора (и не само тези), че някой не си е свършил работата, че липсва елементарна култура на каране и пр. Колективната безотговорност е параванът, зад който се крият институциите.

БРАВО ЗА КОМЕНТАРА! МЪРЛЯЩИНАТА НА ТОЯ НАРОД Е РАЗКОВНИЧЕТО НА ПОВЕЧЕТО МУ БЕДИ.

Интересно е как г-жа Винетка ще коментира локвите по автомагистралата! Някой от АПИ да се произнесе защо се задържа вода по повърхността на настилката?

А стига с тези глупости бе, келеш! Вода се задържала. През зимата сняг се задържал. Какво искаш бе? Да сложат тента над пътя или реотани под настилката да я сушат? Съжалявам за човека ама за да излети и той от пътя дали се е движил адекватно? Дали и той не е бил в дясната лента а?

Сори, ама аквапланинг не се получава от мокър път, а от дълбока локва. А на магистралите, ако са добре проектирани и изпълнени, водата се оттича и не се образуват дълбоки локви. Това в белите страни де.

Тая жена като я слуша човек ще си помисли че тя и мъжа и са пресичали на пешеходна пътека по магистралата.

И дваамата вода4и са виновни,единия го е наказал господ,другия да го накаже съда,жалко за хората които са били на работа там.

Съболезнование на пострадалите и искам да кажа на живите: "Хора, магистралите са ни пълна скръб, особено опасни при дъжд в зоната на леви завой, тъй като точно в центъра на левия завой се образуват локви. В тази зона са изградени отводнителни шахти, но благодарение на всички нас, същите са задръстени, а благодарение на нехайството на някой си, те не са изчистени и така се получават големи водни пространства в лявата лента за движение и човек, като смята, че все пак това е магистрала и кара с допустимата скорост, навлиза в локвата и хоп, аквапланинг, загуба на управление и по таван в канавката. Аквапланинга възниква при скорост около 85 км/час, независимо от грайфера. ЗАТОВА ВНИМАВАЙТЕ, КАРАЙТЕ РАЗУМНО!"

все по-лошо става!

Какви са тия селяци тука дето се пънат да оневиняват селяка-убиец с бмвто?

И двамата шофьори са в нарушение и трябва да се санкционират! За съжаление, първият катастрофирал е починал. Вторият, освен акт за превишена скорост и несъобразяване с пътната настилка и интензивния трафик, трябва да получи и ефективна присъда затова, че безразсъдните му действия са причинили смърт!

Най-вероятно на това място е имало насъбрана вода или друг проблем, след като 2 коли една след друга се обръщат и шофьорите губят контрол. Просто лошо стечение на обстоятелствата, освен ако и двамата на са карали с висока скорост

Защо ли не се учудвам!!! ниско летящо БМВ!!!!!значи лети си той нииииисичко за да не го засече ПВО и изведнъж си чуква опашката на самолета/БМВ/ и става мазалооооо!!!!! пък иначе доста изпечени адвокати тука!!! с таквиз ерудити шъ опраим!!! ама ДРУГ ПЪТ!!!!!!!!!!!!!!!!

Дебил, а колата на пострадалите, дето се е обърнала по таван, пак ли БМВ-то я обърна. Все БМВ-тата са ви виновни. Малоумници скапани.

Нееееее не бе /БМВ/то просто уби единия на място,а пък този от пежото просто му се спукала язвата!!!мама ви тъпънарска!!!

Полицията носи огромна вина затова, че не е обезопасила мястото на катастрофата, преди да връхлити простака с ВМВто !

Нейният съпруг, бог да го прости, е обърнал колата защото е карал бавно и е преценил пътната обстановка правилно. А тоя, следващия е летял с несъобразена с пътните условия скорост??? Въпрос на гледна точка. Май и двамата са били неадекватни с пътната обстановка. Жалко за загиналите,но не мисля, че тази жена има моралното право да обвинява така. Можеше те да са втората катастрофа и те да убият някого там.

В понеделник се прибирах по Тракия, много караха в аварийната лента, дори мина патрулка ( също в аварийната ) и не санкционира никой от каращите там - просто трафика се облекчаваше от трето платно. Трябва да отбележа, че повечето обаче караха там с умерена скорост и само в участъците с добра видимост. Само едно BMW и едно Порше прелетяха като комети и дори коментирах със съпруга ми, че са потенциални самоубийци / убийци. Трябва да кажа, че при този трафик не бих стояла в аварийното платно, щях да изляза на банкета. Имала съм случай детето ми да иска нещо и да трябва да спра, ами не смея в аварийното платно, чакам отбивка, казвам го честно. Смятам, че в крайна сметка за това имаме глава - първо да мислиме с нея и да се пазиме ние, после да очакваме другите да ни опазят. Не, че оправдавам шофьора, карал в аварийната, но при този трафик жертвите е трябвало да внимават повече, спокойно е могъл да ги отнесе и някой от магистралното платно, ако колата му леко излезе от лентата.

Много правилно. Мрънкането на децата за нещо не е причина да се спре в аварийното платно. Всъщност ме удивлява, колко хора се държат безотговорно към здравето и живота на децата им, защото малките искат или не искат нещо. Масово деца се возят невързани в столчета, включително на предните седалки, даже съм виждал и на коленете на баща им, който в момента кара колата. Всичко това с оправдание, че детето не издържало. Моите как издържат? Само че са в детски столчета с колани от родилния дом. Сега, когато са вече по-големи, дори да се опитам да разпаркирам колата преди да са се вързали се сърдят и викат "Татко спри, не сме с колани".

Преди 5-6 години едно такова келеме , синче на софийски прокурор уби с БМВ двама души на спирка на бил. България и го оневини ха. Затова говеда като тоя Владимир се чувстват безнаказани. На обикновения човечец не остава друго освен да търси лично правосъдие.

В момент на голяма мъка човек обвинява всичко и всеки,ще размисли и ще разбере че не е права.

"39-годишният шофьор на БМВ-то се казва Владимир. Той не е задържан" RIP БЪЛГАРИЯ

Нещо друго интересно каза вдовицата, че полиция е спряла при тях и като видели, че са невредими са си заминали. Това е много безотговорно от страна на полицията. Първо е трябвало да паркират патрулката 200м назад с включени светлини и да регулират скоростта. Второ при такава тежка катастрофа са длъжни да извикат линейка. Много хора имат вътрешни кръвоизливи и умират минути или часове след инцидента без да разберат, че им има нещо. Просто живеем в скотска държава където хората се държат скотски един с друг.

Много уместен и разумен постинг. Чудя се обаче кой го отбеляза с минус??? Интересно ми е да му чуя аргументите...

Някоя фуражка.

Минуса най-вероятно е от оня слабоумник - ГОСТ.

аз. полицията не е длъжна. по-нагоре може да има друга катастрофа. и дамата е по-добре да съди тези, на които е платила винетка.. за да има локви.

Пълно с проЗтаци с "голям "умствен капацитет!!! ми някой с /БМВ/ кво му интересното!!!!!

По същата логика можеше този с БМВто да е пръв в канавката, а тя и починалия и съпруг да налетят върху него. И двамата са виновни, защото не са преценили скоростта за лошата пътна обстановка. Жалко за притеклия се служител от пътното.

Истината е, че и двете коли са се завъртяли по един и същи начин от една и съща локва заради една и съща причина, несъобразена скорост. Просто въпрос на късмет и съдба е кой кого ще удари. Хора, разберете, че колите ви са убийствени машини и ги оперирайте като такива, разберете, че не са залепени за пътя и трябва всяка секунда да преизчислявате в мозъка си скоростта и посоката на движение и куп други параметри. Не се возете на тези коли ами ги управлявайте разумно и отговорно. Мир на праха на загиналите.

Абсолютно, но друго си е да викаш за отмъщение.

СЪДБА всеки трябва да я приема такава каквато е

Страшна трагедия,безспорно,но,преди всичко,за невинния човек,който е отишъл да помага. Мъчно ми е за жената,но и нейният съпруг не е бил по-стока и е чист късмет,че те не са убили някого преди това-да се обърнат по таван, означава,че също си е повярвал много и е карал,като луд,с несъобразена скорост при това време

И тия които са карали бързо, несъобразено с обстановката и тия дето не са взели мерки да обезопасят местопроишествието - всяко спиране на магистрала, крие големи рискове от последващи катастрофи. Трябвало е да сложат предупредителни знаци далеч зад спрялите коли.

goose

Значи, да обвиняваш някой за същото, което си направил и ти, е меко казано пътно лицемерие ... Странно, как те са се оказали по таван там, но не са виновни, а другия шофьор, който също се е озовал там е изцяло виновен за всичко?

Ми те на убили никого бе бокл.. , онзи с БМВ ги иизтрепал, кво пишеш глупости.

Да бе карал със съобразена скорост, не би се обърнал.

Убиец на двама души на свобода?! Егати правосъдието. Цацаров, пак ли блееш ?

Чака те теб да му напомниш че е прокурор!

В България е пълно с идиоти с квадратни глави, както казва Фънки!За това стават подобни безумия!1491

Първопричината обаче е, че самият Йото първо е обърнал колата с краката нагоре, както е бил със семейството си! Каква строгост, какви 5 лева. И се чудя как е пометен в аварийната лента, след като там е била и неговта кола и тази на Автомагистрали????

Aми ако в момента когато те са се носили в локалното е имало хора там какво щяха да говорят сега Ах4иеви

В духа на Велликден - Този който няма грях, нека той пръв да хвърли камъка по грешника Тази стаия не отговаря на журналистическият стандарт да се даде думата и на двете страни. Стаията е едностранчива и с непълна информация. Вероятно и подвеждаща. Не се дава думата на виновния шофьора на БМВ-то да се защити. Той вече е осъден. Вероятно ще влезе в затвора и/или ще изхарчи много пари по адвокати и дела. А докато това се случи заради нашата правосъдна система ще прекара десетина години в отлагане и протакане на съдебни заседания. Които ще направят богати единствено адвокатите на двете страни. Не зная подробности, затова може би някаде и да бъркам. Но зная, че мнозинството българи искат отмъщение. Загиналия Йото е катастрофирал на същото място, една от разликите е в това, че когато е катастрофирал, там където е катастрофирал е нямало хора. Ако имаше сега Наталия Ахчийска щеше да търси адвокати да спасяват съпруга си от затвора. Вдовицата обвинява шофьора на БМВ-то, че е прегазил хора в аварийната лента. Дали си дава сметка, че тяхното семейство е направило същото. Искам да я попитам. Ако там имаше хора когато тяхната кола е катастрофирала и ако нейния съпруг беше на мястото на водача на БМВ-то и беше убил 2-ма човека. Дали пак щеше да иска да има справедливост и мъжа и да влезе в затвора, а дъщеря им да има баща престъпник в затвора.

Щом толкова знаеш, ти пожелавам де настигне такъв джигит с БМВ.

Това което искат мнозинството от българите не е справедливост, те я бъркат с отмъщение. Мнозинството от българите искат отмъщение, те не правят разликамежду двете. У нас преобладават неуките прости хора, но с претенции. Включително и сред журналистите. Това е следствие и на образователната ни система, която бълва бездуховни и псевдообразовани хора, незнаещи как да се държат в обществото и неразличаващи грешката и нелепата случайност от умишленото престъпление. Незнаещи какво е прошка и какво е справедливост. Вероятно може и да бъркам и да има престъпна арогантност и превишаване на скороста за движение, но същото вероятно е направил малко преди това и загиналия шофьор. У нас масово хората не осъзнават собствените си грешки. Добър или лош човек те прави това което е вътре в теб, а не дипломата, която си взел или купил. Самочувствието на мнозина идва от дипломи по икономика, инженерство, право, социология, ... Но тази диплома не те прави човек, тези дипломи дава самочувствие без покритие. Нашето образувание не произвежда хора и граждани. Дори и елементарно възпитание не дава на децата. Нашето образувание произвеждат роботи/работници/ за фабрики, полиция, държавни институции. Ние нямаме общество ние имаме съвкупност от бизнеси или по-скоро от далавери, които наричаме общество.

Ами много е просто - сега оня ще го пуснат условно, щото му е за пръв път и защото няма други провинения. А двата трупа ще са си два трупа. Истинска справедливост, нали? Ако беше ясно, че при такъв случай ще отиде за поне 15 години в затвора може би никой нямаше да иска да го линчува.

15 години не дават на хора, заклали или застреляли други. А тук имаме: - алкохол няма - висока скорост, ама защото е магистрала. Никъде не видях факти, че е била превишена - локва, каквато не бива да има на магистрала. И никъде не видях факти, че "убиецът" е карал в аварийната лента. - обаче и никъде не видях да е сложен триъгълник например. А и убитите са се мотали на опасно място (щом и те са излетели от пътя явно на всеки може да се случи). Жената не е пострадала именно, защото е постъпила по правилата.

Единия труп минути преди това е направил същото, на същото място. Минал е през аварийната лента с бясна скорост в автомобил, който не контролира и се е обърнал и търкалял в ливадата. Само че е имал късмета, там да е нямало хора, когато той е сгрешил.

И никой ,може би,нямаше да кара вече толкова бързо.

ОбразОвание, а не образУвание... тръгнал акъл да ръси...

Да направил съм правописни грешки. Това прави ли мнението ми погрешно? Затова ли четеш мненията? За да поправяш правописните грешки на другите хора. Това че правя правописни грешешки означава ли, че трябва да си мълча? Дали си направи труда да вникнеш в това, което съм написал. Искам да те попитам, дали си забелязал? В популярните сайтове също се срещат публикации с правописни грешки. При положение, че те си имат редактори, които проверяват написаното преди публикуване. Дали това ти прави също такова впечатление.

Пишман адвокат си, друже. Никой не иска отмъщение, чети и разсъждавай. Иска се бързо и обективно правосъдие, за жестоки престъпления - максимална присъда, съдията да не е наплашена мека китка и да си върши работата както Темида повелява.

това 'друже' не е правосъдие, това му се казва 'линч'. има много правота - ако онзи с БМВ-то беше преди тях, щеше сега той да е в моргата. може би беше добре да се сетят, че и друг може да излети след тях. да мръднат малко.. дмем, сега е лесно да се иска на убиеца, а дали е убиец, това вече ти 'друже' си го решил. без да си бил там. по думите на една съсипана от мъка жена.

До кога бе, изверги! За вас няма ли отговорност на пътя, знаете ли какво е аварийна лента и какво е лента за изпреварване. Аман от простаци, за които да натискат педала на газта и да въртят кормилото е върховна техника на управление. Имало, нямало алкохол, това ли е най-важното. Ми тогава да го съдят за предумишлено убийство на повече от едно лице. Или е примат, че да не разбира колко е опасен за околните с такова каране.

А ти какво мислиш а селяко...че бмв то се е движило с 200 в аварийната лента и тея са му попречили да протдължи все така...това ли си представяш?

"Прос" и неграмотен, я преброй колко грешки си направил в едно изречение.

Кой, къде и кога каза, че БМВ-то е карало в авариината лента ?!?!!? СТИГА ГЛУПОСТИ! БМВ-то Е ИЗЛЕТЯЛО ОТ СЪЩАТА ЛОКВА ОТ КОЯТО И КОЛАТА НА БАВНО И НОРМАЛНО КАРАЩИЯТ И СЪПРУГ!!!!!!!!!!!

Направо си ги е утрепал в аварийната лента, дебелака гнусен с бмвто. И сега го крият, щото е наркопласьор или нещо такова.

Владимир Гугутката помните ли го? Осъдиха ли го , че уби 2-ма на Тракия? Сега и този с БМВ-то ще го изкарат Левскар и ще го оправдаят.

Но "разследващите" журналя са забравили. Нали ни занимават със себе си, вместо да гонят до дупка убийците.

Ама ако мъжа и беше карал нормално и не е "летял" нямаша и те да са в канавката. Какво подяволите иска тя??!?!?!

пари!

Лесно е да се сети човек !

Правиш ли разлика между обръщане на кола по таван заради несъобразена скорост (без жертви) и убийство на двама души заради каране с превишена скорост в аварийната лента?

... а къде видя, че е карал в авариината лента ... или просто така ти се иска на теб?

Смятай те как са карали, че да се обърнат в канавката....седнала да съди другия шофьор. На всеки се случва...както се вижда никой не е застрахован, можеше те да са на мястото на шофьора от БМВ-то.

То пък мъжът й дето е много кадърен - просто късметлия, че не е ударил някой друг, а е самокатастрофирал. Много е тъпо да се изказваш така. Аз лично бих бил много ядосан на човек, който катастрофира по такъв лаишки начин и аз съм в колата, и при всички случаи първо щях да гледам в собствената си чиния, преди да започна да плюя останалите - при всички случаи и двамата са некадърни, жалко за мъжа, който е отишъл да им помогне. Не знам с каква скорост и гуми трябва да караш, че да изгубиш контрол!!! Да почиват в мир.