Тръмп издаде указ ”Купувай американското, наемай американци”

Президентът на САЩ Доналд Тръмп прикани вчера да се преразгледа реда за издаване на визи на висококвалифицирани чуждестранни работници.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп издаде указ ”Купувай американското, наемай американци” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДАА,САЩ ВЕЧЕ СА РЕГИОНАЛНА СИЛА!!!

Дедо откри топлата вода! Ние си имахме Указ 56 за стопанската дейност преди цели вече почти 30 (тридесет) години! Има да ни гонят америка и американците. Назад да ходим не могат ни стигна.

Добре де как да стане тая! Тоя тръмпа ептен ще ги потурчи тия хамериканци! Досега хай-тек компанййте им наемаха повечето можъци от вън! Не за друго ми в америка можъка е малко! Да ама тръмпа забрани да влиза мозък от вън! Сега казва даже и да наемаш не американски мозъци не може! Епа да видим до де ше я докара тоя! Хоуто е големо! ама ми се чини, че няма да го търпят много много тоз шоумен!

кат се има в предвид колко са мъзеливи и неграмотни каубоците?

А в Европа, купувай китайското и наемай талибани.

купувай американсо, наемай американско, чукай американско...

Описал си едни ужасии.....

Ако останат само на собствени ресурси и не внасят мозъци, каква ще е картинката там след няколко години? Психолози, банкери и хора на социални помощи. И всички ще ядат царевица. Поне някой телефон няма ли да могат да си внесат от Китай?

Работя в Американска компания у нас като Софтуерен Инженер и просто не виждам как това може да стане. Поне 90% от инженерната дейност е изнесена у нас. Не е изненада, нали? Качествен персонал на много по-ниски цена. Всъщност за БГ стандартите ни плащат повече от добре, но един специалист със същите години стаж и опит като моя в САЩ взима поне тройно!

Споко мен. Наема на апартамента също е троен. И сметката в ресторанта е тройна. Винаги смяташ как там вземаш 10 палки и ги харчиш тук, но не е съвсем така.

А какво ще каже Тръмп, ако всички държави издадат подобни ускази? На кого ще продават боклуците си американските компании като Кока Кола и Монсанто? Този указа казва: Докато ние можехме да изнасяме по целия свят, това беше добре, това е демокрация и свободна търговия, но когато други държави запоанаха да продават в Америка, това вече не е добре, ще ограничим вноса.

Аз също се опитвам да купувам българското, но много често се прекарвам заради тази ми практика като купувам по-некачествени и в същото време по-скъпи стоки. Милите ни родни производители трябва да се стегнат и да започнат да произвеждат наистина конкурентоспособни продукти. Важи за всички отрасли от селско стопанство, през услуги и до ИТ продукти.

Ал

"Милите ни родни производители трябва да се стегнат и да започнат да произвеждат наистина конкурентоспособни продукти..." Не се ли усещащ, че плюеш в собственото си канче? Милите ни родни производители трябва да стегнат персонала за да почнат да произвеждат наистина качествена продукция.

в. Уол стрийт -най големите американски компании държат парите и печалбите си в офшорки /1,6 тлрн.долара/ далеч извън САЩ за да не плащат данъци в самите САЩ.Неолиберален глобализъм кво да правиш.

с укази и заповеди да се купува американското, ееех ако ставаше така..Ама кое е това американското след като пром.производство на САЩ като дял от БВП е 4,3 %, т.е нищо не се произвежда освен услуги и фин.деривати.

за немското и скандинавското производство. Масово местните хора го купуват.

Както казва Волен - Америка над всичко

за Болен, Русия е над всичко.

паразитира върху висококвалифицирания труд на хай-тек специалистите.

на живот на стотици милиона хора по света, ненапразно умните китайци твърдо я подкрепят и изявиха желание да заемат мястото на Щатите в Тихоокенското търговско споразумение.

хората от терора на разни потомствени туземни феодалчета, като потомствените комуноид-номенклатурчета, рекрутирани от азиат-болшевишкия окупатор след 9.9.44-та.

Само така се стягат редиците! Разбира се населението у нас е пълно с идиотски идеи и комплекси по въпроса и затова дори се радва, че си е купило внос, вместо българско производство. А това само поощрява чуждия производител, вместо българския. И в крайна сметка подкрепя чуждата икономика, вместо родната! Но както ни е известно, наистина няма случайни неща на този свят.

са от РФ, а пък за университетите и научно-изследователските центрове да не говорим ?

не е проблем, ако ще и да са от зимбабвийски произход, стига да са с американски паспорти.

Новите попълния са дългогодишна практика ...

Либерал фашизъма е утопия, самите автори на тази идеология го признаха, не е възможна свободна търговия между държави с различен стандарт на живот, като последствие ще се получи деиндустриализация на силните държави, големи миграции или депортации. Решението е просто, защита на родното производство чрез мита, забрани, купувай родни продукти, всички го знаят това и Тръмп го каза: царя е гол.

Фурнаджийската лопата тръмп стана по-опасен и от ердоган и Ким взети заедно.

Комфликт на интереси: компанията на дъщерята Иванка ползува работници в Китай за по евтин труд, а глупавия и баща иска обратното за други.

Туй не се ли нарича - национализъм по ЕС- принципите, а? А нашите демократи защо сега реват, че нямало кадри? Защо Терминал 2 работи в усилен режим? Чий проблеми решава Терминал 2 - на Германия. Ами нашия девиз сега : Купувай българското - не е ли същотото. Приветствам Тръмп - дава работа на ГРАЖДАНИТЕ на САЩ. Същото прави Путин, същото прави Ердоган, същото трябва да направин и ние. Разбира се, не означава, че трябва да напускаме ЕС, не, просто нашите политици, като ходят там на спявка, да не мълчат като мушнати гайди, а да си искат и "нашето". Да, ще "маршируваме" в единен строй с ЕС и НАТО . . . . но не по голи табани, каквото е за тях, същото да е и за нас . . . . . а не само да им сърбаме супата.

Аве Тръмпи , то ся и на кадиллака е написано made in Saint Petersburg}:-)))

май бъркаш кадилака със задника си. Ама там е написано с бяла .."боя"..

И ОТ КЪВ ЗОР

е, това купувайте американско, е по добре от онова за бога братя не купувайте! мен повече ме притеснява тоя да не вземе да премахне визите за русские, щото какво ще правят сами в россия путин и шойгу?

Ми ще си правят самолети, ракети и ракетни двигатели. И хакери ще си произвеждат.

Освен ако не му изкривяват думите на Тръмп, това звучи супер комунистически :))))) Успехите на САЩ се дължат на факта, че от десетилетия привличат най-добрите висококвалифицирани специалисти и изхвърлят нископлатената мизерия на робо-китайците. Тръмп или е идиот или някой иска да го представи като идиот :)))))

Брей, туй трябва да го казват докторите. Купувай американското. Ще останат хамериканците без мобилни телефони.

само дето всичките патенти в телефоните са американски. Операционната система, процесора също :) Иначе общаци да направят кутийката и платката има колкото щеш

Не оплаквайте САЩ, а работете!!! Те американците ще се оправят, защото работят, а вие само тролите за ниско заплащане от чужди и враждебни на България посолства!!!

С работа гърбав ще станеш, но не и богат. Те американците по друг начин се оправят.

Нямате толкова високообразовани американци Мистър Тръмп. Американците не учат сериозни науки, в инженерните колежи 90% от докторантите са чужденци и малцина от тях остават в щатите.

Последната част на последното изречение хич не е вярна.

Досега американците рабоотеха с най-добрите хора в света. И създаваха добри продукти. Сега може и да работят, но само с най-добрите американци. А както знаем добрите в САЩ стават адвокати, лекари и менажери. Дай да видим кой ще им пише софтуера и ще им прави наука и развой.

Американци=терористи.

Тръмп е бизнесмен и ще оправи нещата, ама това си е негов проблем. Съвсем друг е въпросът, защо едни русофили до изборите го хвалеха, пък сега го плюят??? Защо така бе другари??? Да не би защото има своя политика в полза на цивилизования свят, против диктаторите и окупаторите???

каквато и да е новината, посеркото ще намери начин да заговори за Русия. От гъзобол, не от друго.

Г-н трол, аз не съм използвал името на Русия, а посочих, кой плюе по Тръмп!!! Обаче, гузен не гонен бяга!!!

Трябва да страдаш от уникално психично разтройство, за да зададеш този въпрос. Мисля, че на всички е ясно, че Тръмп си мени мнението, по-често и от ББ

Въпросът е, защо Тръмп преди изборите говореше едно само и само да ги спечели а сега коренно му се преобърна политиката. Стана по-опасен и от Ким.

Бай Тръмпе, аз съм капиталист, като теб. В този смисъл ще купувам, това което ми е най-изгодно за бизнеса и печалбата. Освен това наемам хора възоснова на техните квалификации и опит, а не националност. Проста пазарна икономика братчед.

Само с либерализъм не става, в смисъл става ама до време- когато, обаче, почнеш да губиш- сменяш доктрината. Идеален пазарен капитализъм вече няма и да се състезаваш с китайци и индийци пък и българи по ниски доходи е загубена кауза.

Този се очертава като най-големия провал. Ще надмине даже олигофрена Буш-младши. Прост и лесен за манипулиране. Податлив и безпринципен. Първосигнален, без особено мнение. Днеска едно, утре друго а на края каквото кажат олигарсите. Puppet on a string. Dog on a leash.

Bush не беше все пак чак толкова зле.

"...стоки, произведени в САЩ" Има ли такива?

Има произведена стока в САЩ - афроамериканци.

Има, ама от къде да знаеш, като в china няма Google, Youtube, Facebook, и какви ли още няма... Нещо да си чул случайно за Intel, AMD, Tesla, SpaceX, Boing, ... айде да не те ограмотявам по никое време...

Борисов издаде указ- всеки българин да приеме американско гражданство.

А кво стаа с далаверата от ТПТИ?

А СЕТА?

не мога да разбера, нали Америка наемаше най добрите специалисти от цял свят. Сега ще наемат посредствени американци, с долнопробен американски колеж ли ? Нали работата се даваше на най добрия ?

Това е правилно! Редно е и Тръмп да даде пример, като купува само американски стоки (мисля, че за него това ще е лесно). Но аналогичен призив (купувай българското) би трябвало да издигнат и нашите политици и трябва най-напред те да го спазват (това не го вярвам).

Защо никъде в сайта няма информация свързана с настоящите му собственици? Например: Име, ЕИК и тн. ????

За марионетката путин ли питаш

Отваряш търговския регистър и четеш там. Всичко наготово ли е нужно да ви се представя?

Това е ясно, но защо го няма никъде публикувано тук? Няма "за нас", няма "impressum"!! Не е редно! Трябва да има прозрачност, или трябва всеки път да се прибягва до бивола?

ДС е проникнала навсякъде

Браво. Такъв тярбва и тук, а не меки рашки и европейски курви.

Защо? Кое ти пречи и сега да купуваш американското и да наемаш американци? :D

То ако така ставаше с пожелания. Америка щеше да е много назад ако не смучеше мозъци в последните 100 г. Перукан защо не си взе американска жена, а все налита на чешко и словенско ....

И аз, това се чудя, от къде индустрията ще намери нови идеи. Също, това може да означава, че чашата се е напълнила. Американците да имат идеи но начинът на работа на бизнес моделите да пречат.

Дебелакът явно е решил че да управляваш държава е същото като да въртиш далаверки с офшорки... Поредното доказателство на простотата на американците. Въобще света навлиза в поредната 10тилетка на безредице, неяснота, разединение- разпад и всичко благодарение на закостенелите и изостанали участници в обществото, но така се получава, когато Моше започне да си го муши насам-натам. Отвтратен съм от Американци, Турци, Англичани (за сега това ми е Топ-3)

Хм, "Купувай американското, наемай американци", не е формулирал правилно призива, щото почти всичко, което внасят, носи американски марки, но е произведено в Китай, Индонезия, Тайланд, Малайзия...Но пък ако беше казал "Купувайте произведеното в САЩ", ще трябва да тръгнат голи и боси, да не говорим за битова електроника, компютри и други стоки от сорта...

То накрая идеята му ще доведе до по-голяма безработица, защото някои компании просто ще потърсят други пазари и оттам обслужващия персонал ще трябва да се разкара.

Самсунг примерно имат няколко завода в САЩ. Епъл произвеждат Макбуците си също в САЩ. Стотици модели дънки се шият в САЩ. Има достатъчно китайци там за целта. Очевидно си доста заблуден по отношение на производството в САЩ.

То ако зависи от Тръмп, тия "достатъчно китайци" ще трябва да бъдат заместени от "достатъчно американци".

Всичките ми макбуци са произведени извън САЩ. Ако той е заблуден, ти си ептен объркан. Търговският баланс на САЩ е ОТРИЦАТЕЛЕН. И е така от 1976 години насам.

Алоуууу, Жълтата коса, кога ще нападнеш Северна Корея с ядрено оръжие, че чакам бе? Нали се надувате като мисири там , в моретата наоколо? Айде, де - какво стана? Много шум за нищо... Нещастна краварска измет. Не му стиска на Рижавата Хризантема. Китай и Русия само това чакат- някой да започне да хвърля ядрени бомби по границите им... Ха-ха-ха... Боклук мръсен. "Американци"- ха-ха-ха... Измет. Правнуци на най-голямата кал на Стара Европа и на робите от Африка. Затворници, убийци, крадци, рецидивисти, измамници, джебчии, обирджии, безработни, авантюристи, проститутки, утайки, клошари, несретници- това са техните предци, а кръвта - вода не става. Динята ражда дини, сливата- сливи, смокинята- смокини. Не може смокинята да рои диня. Крушата не пада по-далече от дървото. каквото е дървото-такъв е и плодът. Това е.

Малко остро но напълно вярно!

Глупак!

Палячоооо, живей си в добрата стара мюсулманска Европа тогава и не си подавай тъпата комплексирана глава навън или най-много се засели в Северна Корея да се отживееш в "свободния" свят........мухльо

Истината понякога боли, но това са факти и история...няма нищо лошо в това нещата да се казват такива каквито са, а не само лъжи и манипулации да четем из новинарските сайтове

Американци? Значи мексиканци, парагвайци и т.н. ? "Ал Бънди говори езика на всички в тази страна - американски!"

Дневниците на американското простолюдие...