Пенсионери: Търпението ни вече е изчерпано

Българската асоциация на пенсионерите /БАП/ настоява за ежегодно преизчисляване на заварените стари пенсии на основата на средния осигурителен доход.

Обратно в новината

Коментари - Пенсионери: Търпението ни вече е изчерпано | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво е мнението на БАП за минимална пенсия 300.00лв. Няма лошо, но това не е ли несправедлиео спрямо тези, които в момента получават 300.00лв., а другите. Защо е тази дискриминация? Какво се случва, значи тези, които са укривали доходи, имат малък трудов стаж, внасяли са малки осигуровки и накрая ХОП увеличение 40.00лв, а в последствие още 100.00лв., или общо 147лв., а на останалите от 10 до 50лв, е ЧЕСТНО ли е и СПРАВЕДЛИВО ли е? Какво трябва да направим НИЕ ОЩЕТЕНИТЕ/ ПРЕНЕБРЕГНАТИТЕ/ тези, КОИТО не са в ПРЕДИЗБОРНОТО ОБЕЩАНИЕ НА ПАТРИОТИТЕ? .........

Сит търбух за наука и реалност глух , но послушен.С добавката в днешно време това важи за управляващи и депутати.От2009год с колко си увеличихте заплатите и с колко освободихте тавана на пенсиите.Това което е заслужено с много пот ,несгоди и лишения.Кажи бе Бойко , кажи бе.

Аз не искам подаяние от държавата,а да сви ми дадат моето,за което съм си плащал докато съм работил,а те вдигат минималната пенсия на тези,на които аз и много други сме им плащали.Ще дойде време и тези които сега работят да дойдат на нашето положение и тогава ще разберат за какво негодувам.

ОСТАВКА,ОСТАВКА,ОСТАВКА..............

Сори, ама парите не падат от небето, както си мислят пролетаризираните гласоподаватели. На изборите народЪТ каза, че НЕ пенсиите и социалните плащания са приоритет номер едно на държавата. Аз съм твърдо ЗА достойни пенсии на пенионерите, НО нека има правила и диверсификация на пенсиите. Ако минималната и максималната се различават с 200 лв, то за какво ще плащам над 20% от заплатата си за осигуровки?!?!? След като максималната пенсия е 1/3 от максималния осиг доход, то мин пенсия би следвало да е 1/3 от минималния. Ако минималната пенсия е 1/2 от минималната заплата, то максималната пенсия трябва да е 1/2 от максималната заплата. По този начин - растат заплати => растат пенсии и е ясно от къде идват парите!

След като се пенсионирах около 2000г, пенсията ми беше 1/2 от депутатската заплата и работех за 1 1/2 депутатска заплата в частна фирма. В момента пенсията ми е 1/6 от новата 3200 лв .депутатска заплата и няма какво да се работи. Бизнес има за 240 депутати и още толкова "задкулисие". Не пожелавам на никой , участта на нашето поколение, а младите да мислят, дали да се примиряват!

Все бедни бедни, ама какви кашета фърлят през терасите...

Да ви е честита победата над фащизма и гласувайте пак за бсп-то.

В статията ясно си го пише - близо 80% от пенсионерите в България са с доходи до 325 лева, тоест под прага на бедността. При работещите ситуацията не е много по-различна. Все пак си има основание една държава да се смпта за най-бедна. Пенсионерите обаче нито ще изплашат някого, нито ще трогнат някого, защото вече близо 30 години с позиция партер. Всички млади, които днес водя безгрижен чалга живот, утре ще запълнят графата с проценти на пенсионерите.

Прага на бедността е фалшиво понятие! Прагът е един в София, друг е във Вълчи дол, трети в Долно уйно! Четвърти е в Ню Йорк!

И да, и не. Все пак е ориентировъчно понятие. Прага на бедността за България е определен от българските политици, които никога не са живяли с тези доходи. Премести се във Вълчи дол с 325 лева и кажи как е след няколко години живот. Изчезващата държава и това, че и ти ще се превърнеш във фалшиво понятие (пенсионер), обаче са си съвсем реални.

Я.Я.Я то имало и сдружение на пенсионерите. То се роиха, то се цепиха. Ръководствата им от 25 години продаваха интересите на всички само и само да получат по някоя благинка. ПОДЛО И НЕДОСТОЙНО, НО НАЛИ СМЕ БЪЛГАРИ - ПРОСТЕНО НИЕ Е. РОБА ВИНАГИ СИ Е БИЛ РОБ. ЧУВСТВА СЕ ДОБРЕ КОГАТО Е ПОД КРИЛЦЕТО НА НЯКОГО.НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ПОДЛОСТТА И ЛИЦЕМЕРИЕТО Е НАЦИОНАЛНА ЧЕРТА.

Целта на всички правителства от 1990 ,та до днес е да има колкото ,може по-малко пенсионери над 70 години,като за тази цел се полагат палитра от разнообразни средства,като ограничаване на достъп до лечение , невъзможност за качествена храна,до отопление,изобщо от достойни старини.Ако някой си въобразява ,че няма да остарее ,нека не се заблуждава.За него ще са същите старини и същото отношение с изключение на един малък кръг от "богопомазани" ,ама и те ще имат край,имам предвид летален

Някой знае ли дали от 1юли ще има увеличение с 2,4 % на всички пенсии, както обещаваха "много уважаемите" политици, че нещо много се замълча за нас, дето цял живот работихме като идиоти и плащахме данъци?

Аз пък съм доволна човек знае 2 и двеста. Дрехи от втора употреба тр.карта евтина ядене по малко да ме вдигам кръвно . Най-важно е не колко ти е висока пенсията а колко години ще я взимш. А да сте живи и здрави и не се косете да не се гътнете.

Ами той Борисов нали ви ги преизчислява с по 2 лева на калпак всяка година!Човекът не е много щедър, но толкова му се откъсва от сърцето!

Над два милиона българи работят в чужбина! Пенсиите им ще бъдат логаритмувани обаче според българските! Задграничната им част от пенсията ще бъде окрадена от политическата сган и ще получат минималната българска пенсия!

За съжаление и пенсионерите се изчерпват, а и не само те. В тази държава единствено платените тролове се увеличаваме - благодарение на вездесъщия шеф Шиши.

Работещ беден пенсионер ЗА да има за пенсии заплатите трябва да са по-големи, мин 1000лв ,тогава от данаците около 500лв ще има за мин. пенсия 350 и за максимална 1000

Робите не заслужават такива привилегии.

606 милиона лева годишно за лечение на зъбите на пенсионери над 70-годишна възраст??? Я пак!!! При наличието на толкова пробойни, масово се събират пари за болни деца, търсещи спасение в чужбина... Всеки има нужди, но все пак на над 70-годишна възраст не се очаква хората да имат кой знае колко и какви зъби, че да се отдели такъв огромен финансов ресурс от 606 милиона лева...

пенсионерите над 70 нямат зъби!!!

Вера, те може и да имат зъби над 70 годишна възраст, няма лошо и наистина е непосилно за пенсионер модерното зъболечение, но цифрата е чудовищна. Силно се съмнявам, че целия Пирогов плюс Медицинска академия имат общо толкова голям бюджет за цяла година, колкото пенсионерите искат само за зъби и то за хора над 70-годишна възраст. Или е грешка в текста или е пълно безумие!

При положение, че със 100 милиона лева (ако ги имаше) се изпълнява програма за Детско здравеопазване - с лекар във всяко училище за 1 година. Какви са тези повече от половин милиард лева за зъболечение на пенсионери над 70-годишна възраст!?!

да мислите и смятате или само можете да рипате срещу пенсионерите?! Не виждате ли че с тези сметки се обосновават кражбите и източването на бюджета?! Я дайте статистика колко пенсионери живеят в градовете и колко са по селата. След това дайте статистиката колко от тези по селата имат транспорт, и могат ли да си го позволят, та да отидат до най-близкото здравно лечение и то когато става въпрос за съпровождащите старостта им заболявания, камо ли за това че им се разклатил и ще изпада още някой зъб. Най-на края теглете чертата и сметнете колко от пенсионерите действително са ползвали в пълен размер определените им суми за здравна помощ.! Не се чудете и не се дивете на разликите които ще изкарате, защото отново ще лъснат милиони от източването на бюджета и здравната каса чрез фиктивни лечения на пенсионери, някой от които и вече не на този свят!

Ако имахме акъл в изветрелите си кратуни това БАП щеше да е партия, да е влязла в НС и да прави закони,като за хората, а не да се молим и да хленчим.

Ха...., Само това остана! Изкуфели дъртаци,да вземем властта,да управляваме държавата и да решаваме, какво да бъде бъдещето на младите!Гарантирам Ви ,че ще крадат по-вече и от сегашните!Реват ,докато докопат кокала. След това ,много бързо ще се оядат и ще забравят. Да ме извинят,че и аз съм пенсионер и мисля така,ама ги виждам такива много и всеки ден. Достойни старини и достойна пенсия за тези пенсионери ,които цял живот са работили и са се осигурявали - Да!Но, власт на пенсионери -Не.

и те подкрепям, защото всеки ден ги виждам в транспорта как се бутат помежду си и дори безмилостно избутват децата и младите та дори и бременните и майките с деца. Докато са на спирката са "трудно подвижни", но дойде ли транспорта виж ги как експедитивно, като командоси, се товарят и бързат да се изпреварят един друг само и само да се наместят на някоя седалка. Същото е и по магазините и навсякъде. Шапка им свалям и поклон им сторвам и на тези от възрастните, които сторват път или отстъпват местата си на наистина трудноподвижни възрастни, или млади, хора, на бременни и майки с деца или на деца съпровождани от майките си или възрастни баби или дядовци, защото макар и малко има и такива ЧОВЕЦИ, а останалите са се превърнали в оскотели и загубили човешкия си образ и същност човекоподобни!!!

Да допълня,,ЗАЩО СЛЕД КАТО НАСЕЛЕНИЕТО НАМАЛЯВА,А АДМИНИСТРАЦИЯТА СЕ УВЕЛИЧИ ДВОЙНО,И ВЛАСТИМАЩИТЕ СИ УВЕЛИЧИХА СУБСИДИЙТЕ,ЗАПЛАТИТЕ,ПРИВЕЛЕГИЙТЕ,ЧЕСТО ПОДМЕНЯТ СЛУЖЕБНИТЕ КОЛИ,ОХРАНЯВАТ ХОРАТА КОЙТО НИ ОГРАБИХА БЕЗУМНИ РАЗХОДИ,А ЗА ОГРАБЕНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ НИКОЙ ДОСЕГА НЕ ВЗЕМА МЕРКИ.ИМАМ НЯКОЯ ГРЕШКА В ИЗРАЗЯВАНЕТО,НО МНОГО СЕ ВЪЛНУВАХ ОТ МИНАЛОТО ,А НЕ ВИЖДАМ ДОБРО БЪДЕЩЕ.

И ти си прав. Трябва управниците да ЗНАЯТ, че с тази администрация вървим по ПЪТЯ НА ГЪРЦИЯ. Погледнете на ЮГ за да видите какво ни чака

СубсидиИте, ПривилегиИте

За НЯКОЙ НЕЩА СИ ПРАВ.НО НЕ СЪМ СЪГЛАСНА С ОГРАБВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА. ЗАЩО ВСИЧКИ ПЕЧАЛИВШИ ПРОЙЗВОДСТВА СИ ПРИСВОИХА КОМУНИСТИТЕ. ЕРП, БТК,БУЛГАРТАБАК,ТЕЦОВЕ. ЗЛАТОТО СЕ ИЗНАСЯ БЕЗ ДА ОСТАВА НИЩО ЗА ДЪРЖАВАТА, ГОРИТЕ СЕ ИЗСЕКАХА, БЕЗУМНИ ЗАМЕНКИ, ПО МОРЕТО ВСИЧКО СЕ ПРОДАДЕ НА БЕЗЦЕНИЦА И МН ДРУГИ НЕЩА КОЙТО ТРЯБВАШЕ ДА ОТИДЕ В ПЕН.ФОНД ОТИДОХА В НЕЧИЙ ДЖОБОВЕ. ТА НЕ ВСИЧКО КОЕТО СМЕ ГРАДИЛИ Е БИЛО НЕПЕЧАЛИВШО.ПРИМЕР. ИСКАХА ДА СЕ РАЗБИЯТ МОНОПОЛИТЕ ФИРМИ,А ВСЪЩНОСТ ,,БАЛКАНФАРМА ДУПНИЦА,ТРОЯН,И РАЗГРАД ГИ КУПИ НА БЕЗЦЕНИЦА ЕДИН КОМУН.ЗЕТ ГЕОРГ ЦВЕ......

Абсолютно си прав, но има ли желаещи да те разберат.Ако ме питаш мен ,отговора ми е ;НЕ;. Безсмислени са повече коментари........

Добре, че Падишахът получи възможност да пооправи държавата!!! Може да дочакаме да дойде ред и на Булгаристан. ?

Пенсии, искайте си пенцийте от БКПбсп и по специално от Жан Виденов ,който сложи три нули на парите ви от времето на Тодоресте при който ви мина трудовият стаж.

...ама натам вървим!

Някой го лапат кат тебя и да ти е сладко.

Като знам как е с погребението на на борите, аз искам и безплатно погребение!!!

Абсолютно са прави,тов си е геноцид.Да не забравяме,че повечето от тях са работили предостатъчно даже и след пенсионна възраст за да издържат.Пенсията по цял свят е процент от заплата,навсякъде пенсионерите се оплакват , но с такива мизернии пенсии просто не става.А да видим следващата генерация за пенсиониране,много са осигурявани години на минимална пенсия,какво очакват? А има ли къде да работят хората изобщо? Ха да видим как ще си направят 35-40 години стаж.Само държавната администрация е с гарантирана нормална пенсия,военни и малка група в бизнесите.Всички останали са бъдещи гладуващи и тогава ще запеят друга песен

Президентът ни е пенсионер от миналата година и дотогава е бил летец. Имал е колеги, които са изпълнявали неговите задължения и са се пенсионирали преди пет, други преди 10, трети преди 20 или 25 години. Пенсията на тези хора, изпълнявали едни и същи задължения не трябва ли да бъдат еднакви и да не зависят от годините в които са пазили и допринасяли за държавата? Също и за другите работници, и за лекарите, и за инженерите, и за техниците, и за чистачките, каквато пенсия взимат пенсионираните през последната година, такава трябва да взимат пенсионираните преди много години, щом приносът им е еднакъв. Иначе е несправедливо. Иначе е ограбване, геноцит, държавно мошенничество.

Имаше един виц: пенсионер се спречка люто с касиерка, че не му върна 2 ст., след което си отифе и хвърли през балкона 2000лв. Жалко за старите хора, но те имат деца, внуци, които трябва да им помагат. Иначе съм напълно съгласен, че инвалидите и хрантутниците са мнооого и няма как малкото (%но) са недостатъчно за да заживеят като бели хора всички.

Пенсията трябва да е еднаква за един и същи труд, независимо от годината, в която човек е излязъл в пенсия.

Изпратете отворено писмо до управляващите и поискайте официален отговор как да живее човек с пенсия от двеста лева. Да направят един бюджет да видим и ние как е възможно да се оцелее.

Взимате бастуните под мишница и отивате на Позитано. Там ги питайте, защо техните предшественици от БКП ви осигуряваха на по 200-300 лева заплати при прекрасния социализъм. И като са ви осигурявали на 200-300 лева, сега откъде пари за 400-500 лева пенсии? Пак ли от работещите, щото то от другаде няма откъде, да се вземат парите?

Спираме кражбите на санирането. Като Влад Цепеш, нацепваме (набиваме) на кол Бойко Б, за да ги е страх другите политици, като правят глупости. Въвеждаме справедливо изчисление на пенсиите. В това число, съотношение между минимална и максимална заплата 1:3, пък като не разбират някои пенсионери нека да няма таван на пенсиите. От съда по правата на човека им казаха, че е възможно да има ограничение на размера на пенсиите и това НЕ Е нарушение на правата на човека. Нека пенсията да бъде неограничена, но 1:3 да бъде най-малката към най-голямата пенсия.

Стойността на мед. обслужване може да се намали: 1. чрез създаване на държавни и общински поликлиники. Там да работят студенти-стажанти по отделни специалности под ръководството на преподаватели-медици. Нещо такова и сега се практикува в Мед. факултет в София и има много пациенти-пенсионери. 2. Държавата да дава стипендии на студенти-медици срещу задължение да отработят 4-5 год. в държ. болнични заведения. Може да се оформи като задължителен стаж равен на държавен изпит или да се приспадат заемите при успешно полагане на стажа след следването.

Те всички поликлиники и сега повечето са държавни ЕООД-та. Стипендиите кой ще ги плаща и задължително ли ще се раздават на всички студенти-медици?

Може би са прави. Но къде са били като са търпели ранното пенсиониране на полицаи и военни. Защо тогава не са протестирали. Освен това нали си обясняват че повечето жени са работили по 30г. а след това още 30 получават пенсия. Защо от тази асоциация не уточняват колко % са социалните пенсии, т.е.на тези дето получават наготово без да са работили. И последно , на колко пенсионери децата им са зад граница. Т.е. при сегашната солидарна пенсионна система няма кой да внася осигуровки от които да се получават пенсиите. Така че от БАП вместо да плямпат безмислено да обяснят за тези несъответствия.

Срам и позор за държава от ЕС, в която хора, работили по 30-40 години и са се осигурявали да вземат ПОД или ОКОЛО ДВЕСТА лева на месец... Срам ме е от тази "държава"!

Съжалявам за това, което ще кажа, но ще го кажа. Писна ми от тея непрекъснати вопли, от всякъде, че парите са малко. Как се живее с 100 лева, с 50 лева ит.н. Престанете бе! Когато ми се наложи да отида на лекар, отпред пълно с пенсионери, ако помоля да ме пуснат тъй като дейcтвително имам работа и ще съм кратък, ме нападат отвсякъде като бесни кучета. В аптеките, опашки от пенсионери, на пазара, пак пенсионери......само пари, пари, пари, като че са отраснали на Уол Стрийт. На никой парите не са му достатъчни и в крайна сметка, не получават ли това, което са изработили? Какво качествено нещо са произвеждали тези хора по времето на комунизма? Нищо, защото БГ не произвеждаше абсолютно нищо, което да бъде конкуретноспособно на западните пазари. Това, което се е прозивеждало е било изнасяно за големия брат Иван срещу рубли. Е добре, питам аз тогава, откъде?! Нали за да имате пенсии по 1000 лева трябва да сте се осигурявали върху високи заплати, а откъде ще доийдат тея заплати? Ами от качествена работа, която никога не сте вършили (вероятно с изключения). Бил там някакъв тракторист, член на партията, държавата му дала апартамент, направил си къща, ползвал безплатно мед обслужване, а после иска огромна пенсия, първокласни мед грижи и т.н. Пак казвам, ужасно съжалявам за думите ми, но когато вложиш 3 не можеш непрекъснато да получиш 5, тея 2 единици трябва да дойдат отнякъде, а това е невъзможно в нашата банкрутирала страна

Не съжалявам за това, което ще ти кажа, но ще ти го кажа. Писна ми от тея непрекъснати вопли, от всякъде, че ти пречат пенсионери. Ами такъв е общественият ни договор. Те не получават пенсии и ти пречат. Друго какво да ти направят на тебе, дето си високомерен и егоист.

Смешник, имай в предвид, че най-трудните участъци от магистралите Тракия и Хемус бяха изградени през социализма, освен това - хиляди предприятия, заводи, стадиони, вик мрежи, електроснабдяване и т.н., и т.н.

Ако имаш дни, някога ще станеш пенсионер и дано ти се поизяснят нещата, но си толкова глупав, че не виждам смисъл да споря с теб.

горките пенсионери,преди ги крадяха червените ,сега сините . жалко е,че не знаят как живеят нормалните хора ,в нормалните държави .

ОБРЪЩАМ СЕ КЪМ МЛАДИТЕ.НИЕ НЯМАМЕ ВИНА,ЧЕ НИ БКП НИ ОТКРАДНА ПЕНСИОННИЯТ ФОНД И С КУФАРЧЕТА СЕ РАЗДАДЕ.НО ВИЕ КАТО РАБОТЕЩИ БЕДНИ ЗАЩО. НЕ СИ ТЪРСИТЕ ПРАВАТА. ВАШИТЕ РОБОВЛАДЕТЕЛИ ЗАБОГАТЯВАТ СЕРИОЗНО ЗА КРАТКО ВРЕМЕ,А ВАС ВИ Е СТРАХ.АКО СТЕ ЕДИННИ ЩЕ УСПЕЕТЕ.НЕ ПРАВЕТЕ НАШИТЕ ГРЕШКИ,КАК НИ ЛЪЖЕХА И НИ ОГРАБИХА,ЗАТОВА СМЕ БЕДНИ. ВИЕ СТЕ ГОЛЯМА СИЛА,НО САМО ЕДИНСТВО И. ТЪРСЕНЕ НА ДОСТОЙНО ЗАПЛАЩАНЕ НА ВАШИЯТ ТРУД.

Паразитите от парламента да си намалят собствените заплати до средните за страната и като усетят как живее мнозинството от народа ще намерят начин да вдигнат доходите и на работещите бедни и на пенсионираните бедни.

Държавата трябва да се оправи - тогава ще е добре за гражданите и.

Много ми е мъчно за пенсионерите в България, но смятам, че с този отрицателен (при все роми) прираст и непосилни за работещите данъци, факт, който принуждава повечето фирми да наемат работници на договор върху минимума, няма откъде да дойдат повече пари. След като корпоративния данък падна на 10% и имаше ефект, не виждам, защо данъците да не паднат и да позволят на повече фирми да излезнат на светло? Това ще е в интерес и на самите работници!

Фирменият данък от 10% имаше ефект, но отрицателен върху управлението на икономиката и държавните финанси.

Защото българина няма културата да работи на светло, а това е защото не вярва на управниците, които от своя страна нямат културата на политика на демократична страна. И 1 процент да направят корп данък, пак ще се продава без касови апарати, пак на бензиностанциите няма да се издават бележки.....просто всичко е толкова затънало, че ти е бедна фантазията

Ей тъпанари,пенсионерите са нашите бащи и майки,които живеят като кучета и се радват на малкото.Давайте да загърбваме различията и да емнем охранените политически шопари да спрат да крадат, да подобрят живота на тези достойни българи,защото и без това живота им е на привършване,а те живеят сега и искат да изживеят остатъка от живота си като бели хора.

Поздравления "Калинко"! Добре казано! Много ми се иска да чуя твоето мнение по следното: Намериха се пари за извънредни избори/заради каприза на обидения Борисов/, намериха се пари и за закупуване или вземане на машини за гласуване; има пари и за обновяване на автопарка на Парламента и МВР. А виж за нашите майки и бащи няма! Как ти се струва?!

Само кажи от кого да се вземат за да се дадат на пенсионерите и ще видиш какъв вой ще се вдигне. Аз лично ще подскоча ако някой ми каже че ще ми вдигнат осигуровките за да ги дадат на пенсионерите. Не стига дето ще работя до 65 ,но и ще плащам повече за много хора ,които са работили до 55.

сега герб ще пратят ромските орди и ще ги усмирят веднъж завинаги ,няма да ги чуем повече .

НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И ФАРМАЦИВТИЧНАТА ПРОМИШЛЕНОСТ А СЪЩО ТАКА И НА АПТЕКИТЕ..

Мъртви всички български граждани в пред-пенсионна възраст,Мечтата на политическата ни сган!

Само за бедните другите на заслужават. Без трудов стаж пари искат.

и как ще ги разпознаеш?

"Пенсионерската организация предупреди, че търпението на пенсионерите вече е изчерпано и няма да позволят да живеят, забравени от държавата." Уважаеми пенсионери, за Вашето съществуване политиците си спомнят само по време на избори. През останалото време Вие на съществувате, както и голяма част от Народа.

оцега нататък партиите ще се подмазват на пенсионерите - деца почти не се раждат, а родените намаляват всяка година, но пенсионерите избиратели растат ежегодно - горко и на такава държава!

е не е точно от сега - от зората на демокрацията и во веки веков ромите и пенсионерите са желания електорат, децата не са, родителите - най-често не гласуват

Баба и дядо сетихте се, събудихте се от зимния сън в който бяхте толкова години.

Фащайте бастунете и патериците и отупайте яко Герджиков, дето само се пуйчи и за 4 месеца не направи нищо за вас!

Да ми припомниш какво направи Баце за тях след два мандата макар и непълни?

а тиа па се изчерпали били ...аве байовци зад нас в БСП стоят милионери само кат другаря свинар Гергов а вие кои сте

ДОКЪДЕ СТИГНА ДЪРЖАВАТА.....НА ПЕНСИОНЕРИТЕ ТЪРПЕНИЕТО СЕ ИЗЧЕРПА, А МЛАДИТЕ КАТО КРОТКИ ЕВН.УСИ ТРАЯТ!!!!!!!!!!

К'ви млади? За тия в Англия и Германия ли говориш?