Прокуратурата се зае с урана във водата в Първомай

Районна прокуратура-Първомай се самосезира по публикации в медиите за наличието на уран в питейната вода в част от кварталите на Първомай и няколко околни села.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата се зае с урана във водата в Първомай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да вдигат цената, уранът е много скъп!

Отвличане на вниманието с Урана от преди 40години. За Шистовите кладенци с цялата Менделеева Таблица в отровно-убийствени количества нито дума.

Да кажат все пак колко е тази радиоактивност. В природата уранът е почти изцяло 238, а той има период на полуразпадане по-голям от възрастта на Земята, значи е слабо радиоактивен

ИНТЕРЕСНО В ХАСКОВО, С КАКВА ВОДА СЕ ПРАВИ ХЛЯБА,БИРАТА,ЗАКУСКИТЕ ,САЛАМИТЕ И ДРУГИ ПОДОБНИ НЕЩА.МОЖЕ БИ СЪС СЕДЕМТЕ ВОДОНОСКИ ЗА 50 000 ЧОВЕКА.ДА ПИЕМ ЛИ БИРА БЕЗАЛКОХОЛНИ И ДА ЯДЕМ ЛИ ХЛЯБ ПРОИЗВЕДЕНИ В ХАСКОВО?

gonzales

и хасковските козунаци в Кауфланд артисаха :-)

Само дето незнам тия които бая време са се ослушвали ама са си траяли щели да дават някакви обяснения

Да прокарат специален тръбопровод до Народното Събрание,откъдето да пият тези 240 тулупа с надеждата да засветят като крушки за радост на целокупният български народ.

gonzales

защо само тия хрантутковци трябва да са с привилегии ? нека всички министерства и държавни институции се облажат. :-)

леко завишени стойности, ама над нормата. Тогава защо има норма изобщо. А тези леко завишени стойности с уран в питейната вода ако се употребява повече от половин година - тогава?

"13 пъти завишени нива на алфа активност и над 3 пъти естествен уран.." Алфа активността е продукт на урана и неговата верига на разпад. Не може тя да е 13 пъти по-висока, а самият уран само 3 пъти. Нещо не е наред с числата. Всъщност има десетки публикации, а до сега няма точните значения на измерените активности, ако изобщо има такива. Уран има навсякъде - въпросът е колко?

Ха, че то е ясно че производителите на минерална вода имат пръст в този проблем.

Всички които са пили вода + уран ще бъдат издирени и глобени.

Щерев, пожелавам ти палат да си построиш в Първомай и отделен тръбопровод да ти прокарат, а водата освен на уран да има лек привкус на арсений.

Винаги съм се чудил как така Първомайските домати стават толкова големи!

и лютеницата беше убава

А, сетих се!Икономическия смисъл е - да падне Путин!

Не виждам икономически смисъл от тези изследвания.

С урана или с урина?

Уранът в Първомай го има от 40 години (поне аз толкова помня), сигурно си е там от преди да ни има. В края на комунизма имаше сонди в полето на метри от къщите, дори имаше идея да се изсели градът, за да се вади. Разбира се, тази утопия умря като разбраха колко ще струва, а й вече комунизмът се разлагаше мощно. И сега пак някой се разсмърдя, защото имало там уран - какво ще направят? Всяка къща има сонда, всичката земя там се обработва, ще спре да има живот ли? Някой изследвал ли е хората да види за 100 години има ли промени и мутации? Истерия като всяка друга. Вече забравихме Хасково, ред е на Първомай, после ще е другаде.

урана и да се заемат с мангана, че тръбите са с половин пропусквателна способност от натрупан манган по тях!

А кой и кого да сезира , че за Великден в Кау ф ланд се продаваха Хасковски козунаци, приготвени с радиоактивна вода?