НСИ: Доходите нараснали 2 пъти по-бързо от разходите

Средните доходи на домакинствата в България са нараснали през миналата година повече от два пъти по-бързо, отколкото техните разходи.

Обратно в новината

Коментари - НСИ: Доходите нараснали 2 пъти по-бързо от разходите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

по случай клетвата на новите ни депутати. Да не мислят, че трябва да увеличават пенсии и заплати. И без тях, всички растат бързо, разходите отиват надолу. Мечта!

Не знам защо се ядосвате. Хората са си казали, но няма кой да чете. Пишат, че това е среден доход и среден разход. Има ли смисъл да се обяснява повече?

Да, на депутатите и чиновниците. Я вижте в частния сектор. И как така доходите са се увеличили, та надминават разходите. Като само газта, парното, тока, водата скачат с по 20%. Заплатите трябва да са нараснали 3-4 пъти за да е вярно написаното. А те дори с 10% не са се вдигнали. НСО да взима реални цифри, не на тези от парламента!

Тези нормални ли са? Парното скача с 20 %, тока скача, водата искат да умеличат с 20% горивото, лекарствата за детето през тези години всеки път -едни и същи лекарства са все по- скъпи / поне с 20% от 2008/ са се увеличили. Храната е по- скъпа, а я тъпчат с химии и отрови. Доходите не се увеличават. За кандидатсване след седми клас - колко пари за уроци се дадоха.... за да спортува детето ти колко скъпо струва.... На лекар да отидеш ......айде моля, ние да не сме идиоти.

Тия малоумници сигурно са препечатали статията от Монако нюз и са забравили да сменят цифрите...

ГолЯма глупост. Дали НСИ мислят, че някой вярва на техните измислици. От години няма увеличение на приходите, а увеличението на разходите е всеки месец...Ехо сменете формулата, по която правите тия калпави изчисления.

Ей НСИ престанете да слугувате на депутатите хрантутници Вие работите за тях, а защото повишение на цени значи инфлация и съответно коефициент за повишение на пенсиите, няма повишение на цените. Вие по земята ходите ли, за да видите хората по улиците как изглеждат благодарение на вашата стъкмистика, но нали и Вие се на държавна хранилка каквото Ви поръчат, това свирите. Но ще станете и Вие пенсионери тогава ще видите как се живее.

Бедните и народа умират от глад, болест и студ, а богатите стават все по-богати за наша сметка

Тия не са в ред. Олигофрени! Аз например работя в банка, но не като някакъв шев. А на всеки редови служител заплатата е м/у 600 и 800 лв чисто, средно 700 и не са мърдали от 2008 година. Но цените на всичко се качват постоянно. Всяка година обедняваме все повече. А тия статистиката могат да си я ... където слънце не огрява!

Тия от НСИ, като нямат акъл за статистика, поне не виждат ли собствените си домакинства на какъв хал са...пък да вземат да си проверят отчетите, да нямат случайно някаква грешка?

Направо не си знаем парите какво да ги правим. Но пилците се броят на есен. Тогава да видим с увеличението на пенсиите (засега само обещано) и увеличението на тока и водата като теглим чертата с колко ще си повишим жизненото равнище, повтарям - жизненото равнище, не доходите или разходите. Тогава ще се види.

Те не ни мислят за кретени и прости дебили, те с достоверна и проверена сигурност знаят, че сме си такива, щом ги търпим. А статията така е написана, че не става ясно цитираните суми на годишна база ли са, на месечна ли. Аз обаче не мисля, че някой има нужда от статистика, която да му казва колко харчи на месец. И да не забравяме, че топлинната енергия се повиши със средно над 20%. Сега се очаква и поредното повишение на горивата. Забележете защо обаче! Цитирам по спомен някакво интервю с някакъв експерт: Когато цените на световните пазари се повишавали, това светкавично засягало бензиностанциите. Но когато цените на световните пазари намалявали,това се отразявало много бавно на бензиностанциите. Та, вие кажете, дали ни имат за глупаци...

баси манипулацията тия що ни мислят за кретеноидни идиоти в София мое така ама в провинцията тия дебили ходилили са?

Лъжи, лъжи, лъжи... скоро очаквайте новина от сорта "Американски певец направи песен 'Как ще ги стигнем българите...' " ;)

На бюджетните хрантутници нараснали.

Прочетох новината, след това и коментарите, останах с впечатление че доходите на служителите на НСИ и НСО са нараснали 2 пъти по-бързо от разходите им.

Лелее, ама защо не сме разбрали за тези чутовни успехи на Борисов-2! Изобщо не мога да си представя какво ни очаква при Борисов-3, 4, 5 и т.н. Ама НСИ не ни го съобщи това преди изборите, защото резултатите щяха да бъдат съвсем други.

Евала!!! Туй и по Татово време се смееха да пишат! Да ви и ... информацията!!!! Паралелни реалности, кво да се прави, лудниците вече пълни.

това грешно "се" да се чете НЕ след Татовото време.

Доходите на населението не само не растат, но и прогресивно намаляват - с 30% увеличение на парно и топла вода, с 10% на водата, с 1% на тока и с повишение на цените на храните, ... е нали трябва да храним управляващи, данъчни и други търтеи на народа - та ще се жертваме за тях!

Явно си грешка. Ако не, значи някой ти краде парите! Вземи мерки! Ето, даже има и абсолютни данни за доказателство, че всъщност яко къташ пари под дюшека! Няма да лъжат хората я ....

тая сутрин съм се събудил по погрешка в друга реалност... глей ко пишат по новините...???? това БГ ли е??? или драскащия новината е на тежки наркотици....

loyola

Сигурно имат в предвид доходите на Х Бисеров, Веждичката и Кост-офф?

кое? се ено четем бюлетин от министерството на информациата от "1984". АЛО, БАЛОНА, РАЗХОДИТЕ НАМАЛЕВАТ , щот вече нема бълъци да КУПУВАТ а после да ги ЗАРОБВАТЕ чрез дълг и кредити.

Започна се ....ВНИМАНИЕ , ВНИМАНИЕ очаква се увеличение на някои нещааа

Ей, това стакмистиката е голяма работа, само да можеш да си играеш с числата!

Склонен съм да се съглася с НСИ ! По празниците се наложи да пътувам Варна-София и обратно.Такова масово преселение с автомобили ,очите ми не бяха виждали дори в 42-годишната ми практика зад волана и то все с що-годе лъскави автомобили с обикновенно 2-3 души в тях . При цени на бензин и дизел над два лева. 400 км в плътна колона един зад друг ,разминавайки се със също такава в обратна посока .

Да ти пикая на сълрасието и на ТЪПИЯ СУРАТ!!!

Ето затова ще си стоите и останете там, където сте си.

Няма как колоната да е "в двете посоки". Първият ден е в едната, последният ден на празниците - в другата посока. Иначе какъв е смисълът - отиват до Варна и веднага поемат обратно ? И няма начин колоната да е 400 км. Но да речем, че е, както казвате. 400 км са 400,000 м. Средно между автомобилите да са 40 м (опасна дистанция). Тогава това са 10,000 автомобила и 30,000 души в тях. Или това са 0.42% от населението. Но ние знаем, че половин процент от населението карат "що-годе лъскави автомобили". Пита се какво правят останалите хора ? И те дали е радват на тезата на западната олигархия, охотно насаждана от западните СМИ (то други няма), че "българите не знаят какво да си правят парите". Вярно не знаят - за какво по-напред - за храна ли, за влакови билети ли, за децата ли ...

От статията излиза, че: - среден доход от РЗ на месец е 234 лв - среден доход от пенсия на месец е 119 лв Мноого сме богати, рийръш ли! Ама то за последователите на сикоевропееца от Банкя, си точно така. Щото тяхна бройна система е 1, 2 и мнооого. Така ни смята и доходите - 1 лев, 2 лева, мноого богати станахме българите.

Ти да видиш като договаря комисиончица ... Там е половин час казване на "много много много много" ...

Вие сериозно ли?!

Моля ви, уважаеми журналисти, научете се да пишете правилно - 2008-а, да, но 2009 година, а не 2009-а година. Морска болест може да го хване човек от изписването на датите. тъжното е, че така засилвате полуграмотността, защото много хора щом видят как е написано в интернет, смятат го за правилно. А това изобщо не е така. Бъдете здрави!

2 пъти е нараснал четвъртития, на който седим от години!

На някои хора тук им е кофти, понеже от статията разбират, че не са средностатистически, а са в долната скала на статистиката, доста под средния човек в страната. Пролетарии-маргинали, с извинение.

С малки изключения постовете с високи заплати не се заемат след конкурс. Държавни длъжности са с необосновано високи заплати на фона на тези които реално пълнят хазната. Да не отварям темата за чия кой реално им плаща осигуровките....че ще стане съвсем грозно. И ДА те питам тарикат ,такъв като си толкоз способен що киснеш тук вместо да правиш пари на вън ? А ясно щото за това ти плашат или по-зле избиваш комплекси щото не ти е по джоба да идеш при професионалист.

Аз съм професионалистът за нещата които правя, затова за тези неща не ми се налага да ходя при "професионалисти" :) Тук съм в част от свободното си време. Направил съм достатъчно пари и правя достатъчно пари през останалото време. Не съм на държавна работа и никога не съм работил на държавна работа :) Много от нещата, които работя, ги правя безплатно, защото ми доставят удоволствие. Това е нещо, което акълът ви не може да го побере, нали? :)

ТЪЙ ЛИ? КЪДЕ?

Ето какм ще увелича дажбата от хляб в къщи, че нещо не стига - просто ще намаля главите с устите! Ша клъцна децата и ще си увеличим хляба на глава от домакинството! Ама че сте умни! Сатанисти!

Ми да, то може и направо да нараснем доходите на глава от населението 1000 000 пъти - сега и веднага! Избиваме ненужните български глави с грешни чипове и те ти булка спасов ден! Доходите скочили! Ама надали!

"Една лъжа повторена 100 пъти, става истина." Само дето по тия географски ширини това май не работи коректно. И 100 000 пъти да се повтори лъжата, то хладилника ми ме вкарва в жестоката реалност, усмихвайки ми се с празна белота.

МУРЗИЛЪКА КАКВО ВИЕ -КОФТИ Е ДА ТИ ПЛАЩАТ В КОПЕЙКИ.ХАХАХАХАХА

тея нси още ли не са закрити? работа за 5ст не вършат - само поръчкови и хвалебствени материали за баи х0и. доиде време революционно - да изметем управляваща клика

КАТО ГЛЕДАМ СТАВАТЕ ДА ВЪРТИТЕ МЕТЛИТЕ.МА И ТАМ ИМА КОНКУРЕНЦИ Я С МАНГОВЦИТЕ ТА МОЖЕ ПАК ДА НЕ СЕ ВРЕДИТЕ.:):):)

мунчо, кух си та дрънкаш. скоро ще ви наврем всичките гербаджии на маика ви у дупката

Българската статистика си е е..ла мамата!

Съставилият тази дописка мазохист ли е? В момента мисловно онождат не само майка му и баща му, но още сестра му, брат му, изобщо рода до 9-то коляно.

къде беше направено допитването ..в народното събрание ли?

Пейчева, хващай в една ръка чемудана в другото внучето и право в раССия или Турция! Там демокрация няма!

След като прочетат написаното скоро в България ще се завърнат всички емигрирали заради глада и безработицата.Даже ще дойдат и гърците да ни слугуват, както до сега ние на тях.Въпроса е кога ще се случи това?Никога.По голяма манипулация не съм видяла.На боко "калинките"добре се справят.

fall_out

Аз се чудя що почнаха да ми хартисват едни пари па то к`во било. Вашта....Я земете да правите статистика и на бабите дето фърлят пари през балконите, тогава сигурно и златен век ще кажете, че имаме. Поредните хрантутници на заплатка...

Гарантирано от ЕС, а мужика в раССия на еврейчето-олигарх се наливат с бояришник!

Това трябва да го пише човек с болен мозък.Къде са се вдигнали доходите ,когато всичко поскъпва.

Внук ми, който е в 10 кл., написа това стихотворение за България. Навряха ни демокрацията и разрушиха Нацията в чужбина младите слугуват в България пенсионерите студуват получават мизерни пенсии и гладуват на демокрацията мръсна водачите се оказаха на България палачите все неправилните политици избираме и в блатото на ЕС се намираме не искаме демокрация а на лъжливите политци кастрация

Заминавам за Русия Бабо!

Браво! В 10-ти клас е завършен хейтър. Родителите са за бой. Дано върнат поне казармата

ЯВНО СРАВНЕНИЕТО Е С ЗАПЛАТИТЕ НА ДЕПУТАТИТЕ, КОИТО СЕ ВДИГАТ НА ВСЯКО ТРИМЕСЕЧИЕ. НА НАС ЗАПЛАТИТЕ ОТ ШЕСТ ГОДИНИ СА СИ СЪЩИТЕ, НЕ СА МРЪДНАЛИ И СЪС СТОТИНКА НАГОРЕ, ИНАЧЕ НА НОВОНАЗНАЧЕНИ АКТИВИСТИ НА ГЕРБ ЗАПЛАТИТЕ СА ДВОЙНО ПО ВИСОКИ ОТ ТЕЗИ НА ДЪЛГОГОДИШНИТЕ ЕКСПЕРТИ, НО ТОВА Е ДРУГА ТЕМА. ТЕЗИ ОТ НСИ ЯВНО СА СЛЪНЧАСАЛИ И ПИШАТ ГЛУПОСТИ ИЛИ ПАК ИЗПЪЛНЯВАТ ПОЛИТИЧЕСКА ПОРЪЧКА.

Тук става въпрос за изпълняване на гнусна политическа поръчка!

А на пенсионерите от 2 до 4 лв.!!!!!!! Огромно нарастване ейййййй

Направо 4 пъти , затова и бежанците не искат да остават в България , много е ''висок'' стандарта в България , ....МАНИ , МАНИ !? ''БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-БОГАТАТА И НАЙ- НЕ-КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА ''... В Бг всички държавни институции се занимават , със СТъКМИСТИКА , АМА НА ''УЖ'' .

Добре де, ами че миньорите защо стачкуваха.., пък и днес хората по градушките цял ден протестират, обяснявайки че заплатата им стига само за сандвичи и разходите по транспорта за да отидат на работа?

Долна лъжа! Как не ви е срам!