Позорната война, подкрепяна от САЩ

От две години Саудитска Арабия воюва срещу хутите в Йемен - с благословията на САЩ. Американците зареждат бойните самолети на саудитците и им продават оръжия.

Обратно в новината

Коментари - Позорната война, подкрепяна от САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма кътче на Земята, където да не е стъпил американски ботуш, където да не е изторил, убил, унищожил и ликвидирал милиони хора! Американците са курназ, защото не знаят какво е бомба да ти падне на главата, не знаят разрушения, глад и ужас! Затова, ако има Господ, нека стори това с тях...Тогава тъпите американски говеда ще завият на умряло...

Наземен контрол:Най-после да прочета нещо обективно от "германската вълна" и може би защото е от немски автор, а не такъв от българската редакция! В този смисъл радиостанциата е на върха на вълната!

ЗАЩО НЯМА РЕЗУЛЮЦИЯ НА ООН ПО ТОЗИ ВОЕНЕН КОНФЛИКТ???ДВОЙНИЯТ АРШИН С КОЙТО СЕ МЕРИ,КОМПРОМЕНТИРА ТАЗИ ОРГАНИЗАЦИЯ!!!

Сред камарите от л..йна, които произвежда Дойче Веле( тя си е радиостанция на пряко подчинение от Вашингтон) се намери и едно житно зърно. Страх ме е, че още утре авторът на статията ще бъде уволнен.

DW, как така говорите за САЩ !!! Срамота! Бързо обвинявайте Путин и руснаците за войната в Йемен. Не забравяйте мимоходом да оплюете и нас, както си му е реда!

Информацията е вярна, от години се знае. Въпроса е защо DW чак сега си отвориха мръсните усти по въпроса? Защо не оврякахте така при тия, дето надробиха тая каша - предишната администрация? Не че Тръмп е ангелче, ама DW за пореден път си показаха какво са. Еквивалента на ония с най-древната професия от околовръстното в журналистиката.

Нито е първата, нито последната позорна война на Америка. Реално погледнато всичките им войни са такива - нито една справедлива война не са водили, винаги някого са палили, убивали, ограбвали и поробвали. Индианците избиха, Тексас си откраднаха от Мексико, Аляска я взеха уж под наем за 100 години и не мислят да я връщат, първите и единствени засега изполваха атомно оръжие срещу мирни хора и капитулирала армия. Америка е подла, коварна, вероломна, агресивна, цинична държава, която с изключение на гражданската война, не знаят що е война на своя територия, не знаят що е умиращи и убити деца и старци и затова им е широко около врата, но рано или късно трябва да получат някакъв урок.

И все пак тръмп е пълен идиот.

Това поредното откриване на топлата вода ли е?! Аз непозорна война не знам.

Сащ винаги са били една ужасна страна.Кур за Сащ

Америка е най голямата зла империя в този свят!

Къде е ООН,аааа това не се случва в Украйна!!!Ебаси лицемерието!!!

С.Арабия ,Катар и Израел верни американски съюзници нямат Конституции

Тия веле да не са се повредили нещо...

Кирливият ти задник е повреден, защото Путин те е разпутил окончателно

Това не е позорна война...това е просто подкрепа на петродолара в лицето на Саудитска Арабия.....а и те нищо не правят САЩ и Великобритания....просто продават оръжие...Вие какво искате да наложат ембарго на арабите ли...

още по първото изречение се познава че е дойче веле

Ха! Тази статия ме кара да си мисля че КГБ най накрая успя да инфилтрира ДВ ;-)

Има ли изобщо...изненадани:)))??? И да,...Володя Путин е виновен за всичко:)))!?!?

А кой друг? Кой язди мечки гол до кръста? Кой се вози в подводница? Кой храни тигри и акули с голи ръце? Кой е най големият Джудист в света? Кой има над 80% одобрение от народа си? Кой мачка и американци и европейци наляво и на дясно? Кой опъва млади гимнастички? Кой избра Тръмп? Кой ще избере новите правителства във Франция и Германия? Кой е винаги 2 стъпки пред всички в геостратегическия шах? Само ТОЙ, един единствен на света, не човек а бог, не политик а пророк, негово ниско Височество, Императора на най голямата държава, Главно Командващ ядрени оръжия и системи без аналогии в света, собственик на Кремъл и Светеца на Русия - Вова Късокраки Първи!

има 80% одобрение от народа си, а другите 20% бяха излезнали преди няколко дена в 100 града да демострират, ама ги набиха и изпозакопчаха, каде си мислят че се намират, да протестират в наи свободната страна в света, кадето 'народа' управлява и волята му е над всичко!!

Как кой бе тюфлек,бате ти Боко!

Абе като гледам всички терористи по света са с руско оръжие....

А, то да е само тази позирна война!?! Ами Афганистан, Ирак, Сирия, Либия, Судан???? Май всички войни, в които САЩ участват са позорни?

Ами бивша Украйна? Нима там е по-малко позорно участието на Вашингтон???

СА има 4 по величина военен бюджет в света и купува оръжие изключително от САЩ.Най крупната сделка е била сключена м/у Вашингтон и Ел-Рияд за 60,5 милиарда долара.В СА и Катар има най много медии в света ,които стимулират джихада на ИД.Това казва американски журналист Калеб Майпин.Той обръща внимание на факта ,че друг съюзник на Вашингтон-член на Нато,Турция ,купува суров нефт от терористите и не е препятствала да се стичат терористи от целият свят в Сирия.Бореха се срещу Асад,който е заявявал ,че подкрепя християните,защото само те са в състояние да въведат ред ,включително и разбирателство с мюсулманите.При Тръмп дано нещата тръгнат в правилната посока и създаденият хаос да се оправи.

Е и много важно. Едни джагали убиват други джагали. Нас к'во ни брига?!

няма нужда да четете статията -заглавието е напълно достатъчно ! евреите мразят арабите и кроят алчни планове срещу русия -тяхната мечта да завладеят (с наша помощ,разбира се) цялата вселена .това трябва да влезе в главите дори и на пеленачетата като най-голямата истина,не пропаганда,а добре прикриван от всички факт .

"евреите мразят арабите ". Зависи кой. Със С.Арабия са дупе и гащи. Свидетели сме, как Европа и Америка станаха васали на тези две държави.

То и с ИГИЛ са дружки............

МИ, ТЕ ЯНКИТЕ СА ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКИ ВОЙНИ, КОИТО СЕ ВОДЯТ В СВЕТА!!!!!!!

По принцип в Йемен почти не ядат. Дъвчат кхат . Основните поливни площи са с насаждения от кхат.

България - държава кочина с напълно зомбирано население и 75 % от него ТВ наркомани !!!! Фашистът Тиквуний 1 ги води към пълно унищожение !!! 2млн вече ги НЯМА другите са след тях, а със земята на страната ИМ ще се розпореждат сунити !

Блидина несчастная. Пасаси и убирайся.

САЩ първо подпалват война като "умиротворители" и после подкрепят с оръжия, много оръжия. Русия ,да не остане по назад, че и те трябва да пласират оръжията. А глупаците се избиват години наред и унищожават земята си ,народа си.

Русия - държава кочина с напълно зомбирано население и 75 % от него алкохолици !!!! Фашистът Путин ги води към пълно унищожение !!!

Това какво общо има със статията, мека китчице. Или ти трябва да си изтананикаш текстчето от лиШчето? :))))))))

Защо коментираш Русия, а не по статията за СА с техният феодален строй?

към лудницата ти! Що днес не си изпил хаповете си?

че сте слугинчета на путлер горе-долу сте наясно но че сте слугинчета и на аятоллаха не сте а това ви прави карикатури :)))

Е сега ще им се скарам на Девойче със зеле. Аз им плащам от мойте данъци щото са на държавната хранилка в Германия. Кво точно да им кажа? Че съм недоволен щото какво?

вместо да се заяждате с путин,оправете си еврейския кенеф ,който овоня целия свят !

Тази статия, да не би да я е писал някой пиян сътрудник на Путин ??? Да се смееш ли , да плачеш ли ??????

Абе мършо, кое не е вярно в статията? Кажи бе, кое?

ролята на намесата на иран в района е изключена от анализа което го прави едностранчив и неверен

Май некой в Девойче със Зеле си рита трудовата книжка!

абе палячо в западните медии непрекъснато говорят иранци и всякакви кога си видял в БГ медия или руска някой от СА да говори?!?! в пълна мъгла сте а се смеете на другите

А, кво каза? На бел роял свириш ли?

В немските медии информацията минава като през щаб квартира. Например откриват масов гроб във войната в Югославия. За този обаче не са виновни сърбите. Превключваш поне 5 кабелно предавани немски телевизии тук тогава и нито дума за това по тях. Поне разните СНН и Евронюз и други с неохота го признават и с забавяне. Немските пълно гробно мълчание по темата. Изплюват само стандартното оплюване срещу сърбити с новини от преди седмица например, ако няма какво да кажат. Немците си избират добри и лоши. За тях сиво и нюанси не съществуват. За добрите само добро. За лошите само лошо. Същата пропаганда я има и в други сфери. Например потестират родители срещу обсъждано вмъкване в учебници на примери с обратни. Разните говорители се правят на ударени и неразбиращи защо протестират. Не знам как е в другите западни държави, но един извод ми е останал за цял живот. На немските медии не вярвай никога! Може само за неща в които нямат политически интерес. Има ли политически интерес - не вярвай!

Чета и не мога да разбера как българи, които сме изчезващ вид, сме се загрижили за това, че там избиват кафяви фундаменталисти, които все още живеят в 17 век. За да ви успокоя, ще отбележа, че населението на Йемен за последните 60 години има 500% прираст, от 5 милиона са станали 25... Не ги мислете толкова и се молете някой ден да не регулират те международните далавери, че ще видите кон боб яде ли!

мишо или моше ??струва ми се ,че си моше .

FuckTheEU

Дойчовците що не пишат за позорното военно престъпление на бундесвера преди няколко години в Афганистан, когато менски самолети бомбардираха и убиха над 200 човека наведнъж?! Че подкрепата на сащ за саудитите е от 60 години, дойче веле чак сега ли забелязаха това? Защо мълчаха досега?! А кога ще си признаете, че сте окупирана от сащ страна?! Въпроси, въпроси....

абе те си пишат за всичко там няма цензура ама твоите хора криха 10 години че са в афганистан! майките се чудеха къде са им децата както сега! путин забрани на майките да питат къде им умират децата да не се разбере че са в украйна!

FuckTheEU

Верно ли бяма цензура бе?! Това що не го кажеш на изнасилените германки в Кьолн!

руснаците си избиха и кулаците и белите и царското семейство дето нали освободи българия и всяккави ся седнали да обсъждат хути и мути :)))) вижте си кочината

Ха така, лелчок, тури си едно червилце, нищо че е мода 64-та, навий перушината на тенекиените ролки, натъпчи парцалки в сутиена и хич да не ти пука, че си трътлеста и въздърта и с издайническа адамова ябълка. И да не забравиш да наглеждаш бобеца, че ... :)))))))))))

Нюнюнчо пак с чужд ник ли бе?! Нема да ти стане като моя, като ми крадеш ник-а.....

те гони яко, направо откачаш

"Ако това беше така, те щяха да се вслушат в предупреждението на Техеран да не завладяват столицата Сана. Те обаче не го послушаха." Никой не обърна внимание на факта, че хутите още владеят столицата, нали? Ама американците са лоши, че въоръжават СА, която пък помага на законното правителство в Йемен да си възвърне властта!

Незнам доколко е законно. Но СА да говори за демокрация е просто виц! Че там ако пропагандираш христянство си осъден на смърт. Жените едва наскоро получиха някакво право да гласуват. Нямат права да карат кола. Някаква била назапад и откара мъжа си след претърпян инфаркт и го спасила, те я наказали с 100 камшика. Управлява се от някакви принцове. Където тези принцове командват със сила, а не се избират. Чудя се коя страна може да претендира за по-недемократична от СА? Те са още май във феодалният строй.

Съгласен съм с повечето, но да се забрани на жените да карат май не е толкова лошо. Като шофьор го казвам.

няма нужда от коментар.изумява ме само, че текста е на ДВ

Президент е Тръмп, а не лудото бабе, затова.

дреме им на хамерите те в Bиетнам изгориха с напалм 3 милиона цивилни , кво им пука тука за някакви хути милион повече или по малко важното е да е в името на "демокрацията"

Как беше: А Дойче зеле, само лъжи. Дойче веле - само като прочета от къде е и прескачам В дойче зеле са само измекяпи и т.н. путлерастки простотии.

Аз им викам Дойче Пропаганда. Как са се решили на такъв ход не ми е ясно. Май Хелзинският комитет е забранен в САЩ. Може да са свързани с някаква друга такава група. Други активни при НПО-тата например са норвежците. Не че в момента и Сорос не е срещу Тръмп, но едва ли би си позволил да атакува открито, а и това касае предните, а той субсидираше Хилърито.

Много просто: 1. Авторът не е българин 2. Едно пропагандно издание трябва да държи илюзия за достоверност, публикувайки подобни материали от време на време. Така могат да твърдят, че са безпристрастни, дори когато само 1% от материалите им са критични статии по не особено критични въпроси, какъвто е Йемен.

FuckTheEU

Пропагандата е това - зрънце истина на кофа помия. Това не прави от дойче веле по-малки пропагандистки помияри, напротив - затвърждава ги като такива.

русофилките: СА са изроди да вздравзтвует аятоллах хоменей!!!

"вздравзтвует " :)))))))

А ,добри утро!

хахахах каква имперска мъгла да започнем ли с руските "добро утро" :)))

Наглеждай бобеца, лельо трътлеста. Че пак ще има тежки нокаути, като се прибере онзи твоичкия. :)))))

вярно е яко ги бомбят , обаче пък всеки опит на саудитите да влезнат с сухопътна армия се оказва тотален провал , хутите изкачат от землянките и отстрелват саудитските нашественици .

Вярно е, обаче, едно нещо: Иран наистина разраства своето влияние със всички средства, най-вече военни. Шиити срещу сунити...

далече е америка и труднодостъпна за терористите ... иначе щяха да гърмят бомби през ден там...

германската подлога изведнъж да обвинява господарите си... това не е истина!!! Или Германия пак надига главата си и пак иска да стане най-главната сила в Европа???

Че тя вече е най-главната у ЕС, за добро или не.

Вярно, изненадваща статия, но това се знае от самото начало на т.нар война, що не казаха колко са убитите йеменци досега, + геноцида чрез глада.Или те са от лошите и не се броят избитите.

Трябва силна ръка и здрав разум.

ЛАВРОВ : "ДОСЕГА В РУСИЯ НЕ Е ВЛЯЗЪЛ НИТО ЕДИН ТЕРОРИСТ ОТ ИРАН ИЛИ ИРАНСКИ ПРОИЗХОД ":)))

Е верно, вчерашният, например, беше казахстанец. Ако това е утеха...

НЕ ВСИЧКИ ТЕРОРИСТИ СА СУНИТИ ... НЯМА НИТО ЕДИН ШИИТ :))

Vinetou

Е, явно понякога DW могат да правят читави анализи. Когато съвпадат с "генералната линия", може би?!

На Дойче Веле - картонен медал за смелост.

абе гадни са тия хусити как може да имат наглоста да си построят държава на мястото където минава англосаксонския пролив Баб ел-Мандеб ?