Бай Георги доживя до 104 години с месо и пържена сланина

Най-възрастният жител на община "Марица" Георги Георгиев от пловдивското село Бенковски навърши 104 години на 27 март.

Обратно в новината

Коментари - Бай Георги доживя до 104 години с месо и пържена сланина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СА ДИ ГОДИНИТЕ, ЧЕСТИТИ ДА СА ТИ ИЗДЪНКИТЕ.

До всички, които ще го прочетат: Човекът си го е казал, че всеки ден яде ЛИМОН! Ето тук е тайната. Лимонът от киселинен в стомаха на човек се превръща в алкален. Има свойството да изчиства кръвоносните съдове и да премахва холестеролните плаки от тях. Друг въпрос е колко често всеки от нас яде лимони, за да се очисти от отровите, които всекидневно поглъщаме...

Киселина + киселина = основа Браво бе Менделеев! Дядката е ял лимони всеки ден, точно на кукуво лято. До 1990 г не можеше да намериш ни лимон, ни портокал в магазина, а само по Коледа. А в днешно време точно пък пенсионер да яде всеки ден по един, абсурд! Човека си има ген, не се е ядосвал за глупости, гонил е младите булки докато може и е ял каквото е имало и му се е яло, само дето е било БИО до преди 10-тина години! Това е!

И сега всички месоядни тъпанари ще започнат още повече да се тъпчат с месо и пържена сланина муахаххахаха :)))) Само дето бай Георги е доживял до тази възраст преди всичко благодарение на своето ДНК, а не на сдъвканото животинско такова ;)

Бай Георги явно не е слушал "лекцията" на идиота от Банкя за сланината и ракията.

това са си чисти пръжки. Па и лучец като им сложи - чиста работа.. Да е жив и здрав стареца и да си харчи пенсийката - колкото и да е.. Жалкото е че ние няма да я докараме и до пенсия даже с начина на живот който водим...

Видяхте ли сега, че е бил прав Премиера( да се свети имато ум)? По 2 филии с мас дневно и нема проблем, под негово управление и до 208 че доживеем, само че от утре ше да е препържена мас, да е по спорна, да има загарец и за по дълголетно. Искрето Фидосова по тая логика ше премине хилядарка

Хахаха колега, И.Фидосова, ще надживее великия Йода от Междузвездни Войни :)

Домашната сланина има незаменими спец вещества които охраняват големи региони . ПОдобни имат само някой много класни риби расли в океана.

Грехът скъсява живота. След сътворението на света хората патриарсите на очвечеството са живеели близо хиляда години. След потопа Господ е ограничил човешкият живот на 120 години за да ограничи грехът. Битие глава 6 "1 Като почнаха човеците да се размножават по лицето на земята и им се раждаха дъщери, 2 Божите синове, като гледаха, че човешките дъщери бяха красиви, вземаха си за жени от всички, които избираха. 3 И тогава рече Господ: Духът който съм му дал не ще владее вечно в човека; в блуждаенето си той е плът; затова дните му ще бъдат сто и двадесет години. 4 В ония дни се намираха исполините на земята; а при това, след като Божиите синове влизаха при човешките дъщери, и те им раждаха синове, тези бяха ония силни и прочути старовременни мъже."

Точно така, грехът съкращава живота. По-натам в Библията пише, че живота на човека е 70 г. При по-добър живот 80 г.

Да спреш тревата... че е грях и тя.

А Тиквун ни забранява да ядем пръжки с лук и филии с мас.

Ех, ако беше са филия с мас, сега кой знае на колко щеше да е .

Значи няма да има отърване от тиквата с неговите филии с мас:)))Да е жив и здрав стареца защото се е трудил и живял достойно въпреки тегобите...

Генът е всичко!!! Моите родители са на 93 години,животът не им е спестил никаква трудност,стрес и адреналин в изобилие,а храната им....ще стане много дълго.И техните родители и прародители са живяли до 93-95-годишна възраст.За мен най-важният фактор за дълголетие е генът.

Прав си момче, генът е най-важното, той е от Господ? Иначе и злато да ядеш, ще ядеш на Господа оная работа!

знае от опит като явно е ял златния дедов

Кажи на децата и внуците да пуснат обява в eBay: Продавам/разменям качествен ген. Насреща се очаква хубост с излишни пари.

vasil

Дядо ми Георги доживя до 93.Ядеше всичко,умерено,след 23 г.възраст не е пушил,ракия-до 50г.,вино-чаша,инцидентно. Дядо му,също Георги,доживява до около 105.Бил е страстен пушач.

Къде при соца работиха младите? В Коми, в Узбекистан, в Казахстан в Киргизия, в Либия, в Ливан, в Египет, в Сирия, в Ирак! Днес България е в Европа и младите работят в Европа! Огромен напредък!

а аз на 44 се разпадам, ти на 104 си в добро здраве :)

бягал е от секса. За 104 г. - само един син!

И аз праскам по 50 грама рикия! Ама по 5-6 пъти на ден!

А нощем?:)))

Нощем само 2, твърдо, в 2.00 и в 6.00! От 9.00 съм на кафе, до 12.00! След това, сещай се сам! Сега минавам и на сланина!

Браво! Бих искала повече позитивни новини като тази да чета- новини, от които лъха спокойствие и простота. Честито на рожденика! За много години!

Браво, да е жив здрав за още много , много години.

Ако не беше ял сланина сега щеше да е на 110 години

Според мен, щеше да е най-малко на 130 години, а може и повече!

Коментарът е скрит, защото е извън темата или съдържа спам Коментарът не е скрит, а голяма част от него е орязана и след това скрита. Коментарът не е извън темата и не съдържа спам.

Да е жив и здрав човека, но това за пържената сланина нека не споделя с другите ! Не му вярвам и никога не ще повярвам, че сланината е "извор на дълголетието" !!

Ако беше веган нямаше да преживее войната. Първия снайперист щеше да го очука докато пасе около окопите

Я докараш до 75, я не

От утре когато хода на гости ще подарявам сланина за подарък. Да има повече столетници.

Да е жив и здрав човека само нее ясно след 80 защо трябва да могат да гласуват, дофи под 25 не е реалистично и не знаяткъде се намират:))

А бат Бойко Тъпия от село Банкя достигна до 160 кила на филии с мас.

и шлякане на дърти-комуняги Отзад. (на задна прашка ако не си ме разбрал )

Тя и майка ти така,ама един път се объркала жената и се родил олигофрен

Да е жив и здрав дядото още много, много години!

Е, това е!говорете ми сега "учени" за вредата от месото, пърженото, мазното;)Не е проблема в яденето, пиенето, че даже и в пороците.Стреса, негативните чувства, обездвижването, алчността и липсата на топли човешки отношения ни разказват играта!

Цигарите ги спрях. Хапвам си месо. Само дето домашната ракия засега е на 100 грама на вечер. Все пак съм още на 42.. да видим

Значи намаляш я на 50 грама и ще живееш до 104.

изключенията не променят правилата. Ако беше ял същото месо, но с натриев нитрит, отдавна да е дал фира

И гласи: "Изключенията доказват правилото". Т.е., не го създават.

Един на 10 000 завърва иманно така на 100 в идеално здраве. Осналите обикновено завъшват с инсулт и остават на легло докато умрат от декубиталните си рани в следствие на залежаването.

Не месото, ракията и пръжките, а захарта убива човек!

Тази статия е докарала инфаркт на поне трима вегани. Бай Георги от 102 години насам не е спрял да яде свинско :)

Не се връзвай - човекът е голямо изключение, което потвърждава и правилото, и медицинската статистика. Ако, беше вегетарианец, щеше да я докара чак до 120.

Човека с Трите мандака, НЕ о-бича такива, дълго-летни пенцйонери,а ако са и болни, но нагъват туршия, сланинка, и си попийват, домашна ракийка, а после Той, да им плаща лекарствата, "Няма да стане" каза, прдна и яхна Тайотата към "Арена Бистрица" за тренировка в Обора, в който е и капитан, и Дузпаджия! Всеки мач, по 5-6 дузпи изпълнява, от който по една, МАХ. две вкарва!

Напротив! Точно такова нещо ни трябва--да живее нашия електорат до 100 години и та да биеме още много пъти на изборите.

Пържената сланина това е най вредната храна която може да съществува! Истинско чудо е как е оживял толкова много като е консумирал толкова вредна храна! Сланината е полезна ако се консумира печена на скара ако се консумира в малки количества ама пържена сланина е супер вредна!!!

Абе всъщност статията само за този чудесен Човек ли е или е за да се наблегне на свинското? Питам, щото знам, че жирналята не прават нищо без пари.

Да е жив и здрав стареца! Дано повече вегани и здравословно хранещи се да го прочетат :)