Стрелба с гранатомет по полско консулство в Украйна

Консулството на Полша в западния украински град Луцк е обстреляно тази нощ с противотанков гранатомет. Киев определи стрелбата като "провокация".

Обратно в новината

Коментари - Стрелба с гранатомет по полско консулство в Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Украйна и в Полша от доста време съзнателно се отглежда краен национализъм, с цел този на практика фашизъм да се насочи срещу Русия. Нещата обаче вече излизат извън контрол. Полският национализъм вече се насочва и срещу ЕС, а между полските и украинските националисти започват да прехвърчат искри. Доста поляци недоволстват от масовото нашествие на украинци в Полша - между половин и един милион - които подбиват и без това ниските заплати на поляците. Исторически двете по принцип близки държави са имали огромни проблеми помежду си и разпалването на крайния национализъм във всяка една от тях е игра с огъня...

Каква стана тя а? Полша си игра с огъня в Украйна и започна да се пари...

Ама да бе, Русия е виновна, разбира се! Нищо, че няма грам доказателства по въпроса. Тя Русия организира и бандеровския бандитизъм спрямо собственото си посолство в Киев, нали? :))) А истината е, че 'управляващите' в Киев изобщо не съумяват да овладеят бандите бандеровци, които ги докараха на власт. И затова ползват дежурната опорна точка за "провокацията"......

Не Полша, а полското правителство подкрепи Майдана, докато отношението на полския народ към бандеровците е добре изразено чрез песента на полската Рап-група Басти, чийто текст не е трудно да се разбере и без да сме учили полски, като пейстнем в ютюб: Basti - Wroga Krew (15.08.2015 Zakopane) А що се отнася до полските власти, те просто слушкат нарежданията от САЩ, което в днешно време е основна "европейска ценност", която през 2014г. се изрази в подготовката на снайперистите от Майдана не другаде, а в Полша, както заяви евродепутатът Януш Корвин-Мике: "...Януш Корвин-Мике заяви, че снайперистите от Майдана, които стреляха по Майдана в Киев през февруари 2014 са били тренирани в Полша...", четем в публикация от 20 април 2015 във френскоезичната версия на Сайнс аф дъ таймс под заглавието "Полски евродепутат: снайперистите от Майдана са наша операция" ("Eurodéputé polonais : les snipers du Maïdan, c'est notre opération", lun., 20 avr. 2015 07:33 UTC, Signes des Temps).

На тоя полски пинокио Корвин-Микке, конците му дърпа Путин. И на повечето поляци това е известно.

Руска работа Искат да скарат Украйна с Полша, оня плешака късия като беше в Унгария, говореше за унгарско малцинство в Закарпатието, добре, че не се е вясвал насам, че ще почне да плаче за българите - колко са репресирани в Украйна и разни византийско-руски гадости

Това се очакваше , а този маймун Генерала на НАТО иска на тези изроди оръжия да дава ! Това са мръсно Усранско племе и хляб да не се дава ! Всички Укри от България да се изритат заедно с Посралника им ! Изцапаха и нашия паметник в Болград и никой не повдига въпроса дори Каракачанов мойте уважения към него !

Да пуснат пшеките едно РПГ по украинското посолство и готово.

Защо си въобразяваш, че всички трябва да следват вашия варварски кацапски стил, псевдо-москаль?

сама си го вкарала четвъртит, защото докато са били извън ЕС, поляците са очаквали - коли ще влезе Украин ав капана? Украинци са тръгнали към ЕС и сега, по законите на ЕС би трябвало да върнат по реституцията на собственниците им - фабрики, заводи, земи, къщи, а прези революцията западна половина от Украина била основно заселена от поляци и евреи, наследници от които сега много искат да им се върне тяхното имущество по руституция. Само къде ще живеят украинците, които трябва да освободят пространството и имотите?

Аз

"Полша подкрепи Киев при проевропейските протести на Майдана през 2014 г." Да, дааа... Полските политици подкрепиха усрайна. За благодарност Порошенко последва пътя на Юшченко, който направи Бандера нац. герой и направи деня на УПА нац. празник. Пък УПА, начело са Бандера, е изтрепала над 150 000 поляци, предимно жени и деца, според полските оценки. Когато Бронислав коморовски, предишният президент на Полша, отиде в усрайна да се поклони на полските жени и деца, избити от усраинците, тия го посрещнаха с домати и яйца. Оттогава, та и досега, всеки ден в Полша има по няколко пребити усраинеца. Пребити по причина, че са усраинци. Полша, баси, подкрепила...

почти шест месеца в много полски градове има и протести срещу влизането на украинци в Полша. Някъде(освен в тубата), някой да ги е видял, някой да е чул нещо. Но задължително напомнят какво е станало от 2014 до сега. А забравих да спомена и аз Русия.

Ей магисник!Остава сега и да ни опишеш огромната радост и възторг с която приемат руснаците на своя земя и благодарноста която с думи не могат да изразят за 39-година,Хатин и последвалата окупация на Полша от Червената от кръв армия! М?Ама забравяш да пишеш за това?

Я вземи малко ни осведоми за Хатин. Къде се намира, в какво и в коя година се е случило, националността на основния даващ заповеди за разстрелите.

Хатин и Катин са две различни места и истории, "осведомено" промито мозъче. Или безмозъче по-точно.

Вие ли не знаете какво и Хатин или Катин или Хатъйн или Катъйн? Това е поредният повод дъ бъдат обичани руснаците!

Приятел, приятел ама иска да им заграби половината територия, уж била полска. Като имаме в предвит историята със самолета, то и тази провокация може да си е украинска работа.

а е!

Нали Полша е приятел на превратаджиите и фашистите на власт в Украйна!?

Хайл Меркал, веднага фрау да ги озапти.

Предполагам, че лично Путин е стрелял иззад ъгъла. Щото единствено той има най-голяма полза. Така че при всички случаи е здраво замесен даже и доказателства не са нужни щото в КГБто са ги учили на тия работи.

Турци, украинци, ислямисти, всички те са свободни хора и имат място в Европа. Другите като не ги искат. Взимайте ги.

Украйна е най-подходящото място за Евровизията през май.

В знак на протест, няма да гледам евровизия, не че до сега съм я гледал, ама сега пак няма да я гледам.

Ще има яки фойерверки.

преди месеци са стреляли по руското посолство, псевдодемократи са мълчали като ТПЗ, а сега изведнаж били се възмутили, ето това е двоен стандарт и пълно лицемерие!!!

Малкият укр открил РПГ, Полша ще праща пак аташе...

ЦАЛИЦИЯ Е ПОЛСКА ДО КИЕВ СПОРЕД ПОЛЯЦИТЕ А ПОЛША Е УКРАИНСКА ДО КРАКОВ СПОРЕД БАНДЕРИТЕ ... ПО ВРЕМЕ НА СССР СЕ БЯХА ОЗАПТИЛИ :))

И двете страни ГРЕШАТ. Всичко, до Чукарите Карпатски е НАШЕ!

Буда тоже!!!

Много е желателно редакторите на Дир.бг да прецизират формулировките си. Крим не е анексиран от Русия, а се отдели от провалената държава Украйна (исторически Малорусия) след референдум. А материалът само доказва за сетен път, че недоносчето на Ленин/Сталин/Хрушчов няма бъдеще.

Така казва и нашият фюрер Адолф Путин

По-интересно щеше да бъде, ако бяха стреляли с танк. Но има време. И това може да видим.

УНА БАНДЕРА СРЕЩУ ЖЕЧ ПОСПОЛИТА :)) ... ТИЯ СЕ ОБИЧАТ ОТДАВНА - УКРОПИТЕ СА ГОРЕЛИ ЖИВИ ЦЕЛИ СЕЛА ПОЛЯЦИ :))

В Луцк и Лвов, съседни градове, вилнеят бандеровците. Те, както и предците им, са изклали доста поляци през ВСВ, така че не е учудващо, че е стреляно точно по полското консулство.

Това е медийната пропаганда. Има стрелба, няма установен извършител, но Русия е по презумпция е виновната. Военизираните нацистки украйнски формирования ни лук яли, ни лук мирисали.

Е де . . . а стига . . пиши нещо ново. Тъй като ти чета мислите . . . ти 4-и клас нямаш. Ето, чукни в нета . . . Лондонския съд, където Украйна съдеше Русия за 3 млрд долара е постановил: Крим няма нищо общо със заема от 3 млрд долара и Украйна трябва да ги връща и лихвите се чуката . . . . . Кви глупости пишеш . . измисли нещо свое . .

Пърдушенку си иска милиардите от МВФ, а те му отказаха разговори, дори. Ако МВФ не давата, Тръмп да дари 10 милиарда долара, че мизерия и смрад са настанали по украинската земя

тука виждам дългата ръка на дост ама къде са патриотето да ги спрат

Абе Дир-че, скъпа ми г-жо Христова . . .Тука от няклко месеца Виасатхистори пуска филми за 2-та СВ . .та Цената на Империята, та Денят в който Хитлер загуби войната, та за Холокоста и т.н. Украинския Бандера най-много демокрация е "раздавал" в Полша. Дори и сегашните полски демократи, колкото и да ги натиска ЕС, изобщо не могат да преглътнат "демократа Бандера". И тука Русия е толкова далече, че . . . . Виж Украйна ги чака демократична реституция . . . и еврейските и полски организации такива демократични фактури са събрали за Украйна, тъй са загряли моторите, че само мисълта, че ако минат границата, опълченците от Донбас ще стигнат преди тях в Киев . . и там е една боза . . . как ще се измъке ЕС от това блата дето го надроби . . . пак ще има подаръци за Путин..

колко + трябва да сложа.

Мда, провокация, и то точно в град в Западна Украйна. Щото из Украйна, особено Западна, изобщо няма войнстваща националистическа паплач. И щото из държавата не е пълно с нелегално оръжие

"противотанков гранатомет" -Това пък как го измислихте? От снимката става ясно и за слепите, че пораженията са от осколочно-фугасен боеприпас, а не от комулативен или бронебоен боеприпас.

Трябва да проверят алиби на Путин ))

ДИРа е качил алибито му вдясно до тези коменти!!!

Успешна акция провокация на новите украински Бандеровци ,обучени от ЦРУ.

Изобщо не е успешна. Едва ли има някой мислещ да вярва че про-руските са стреляли. Твърде прозрачен false flag.

Ами като поляците си искат имотите в Западна Украйна сега (и ще си ги приберат по действащите реститутски закони от ЕС един ден!), така ще е! А укрите свикнаха, че всичко се решава с базуката и АК, не без "помощ" от ЕС! Сега що плачем всички? Що да им се сърдим? Те са за "европейските ценности"! Така ги разбират, така ги отстояват!

Типично по европейски ...