Жена си счупи носа заради изкъртени пейки в центъра на София

80-годишна жена счупи носа си, след като се спъна в стърчащи от земята болтове в центъра на София.

Обратно в новината

Коментари - Жена си счупи носа заради изкъртени пейки в центъра на София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Общината е виновна! Един познат щеше да се пребие от железа стъчащи от земята от отрязан стълб. И него ли наркоманите го рязаха ? Мало умници

съм виждал пейки, на които има щампована година - 1914 г., т.е. те са поставени преди Първата световна!Местен жител ми каза, че когато правели ремонт на настилката ги местели с техника, защото тежали ....650 килограма.Отлети са целите от чугун! Не че и там нямат вандали, които късали цветята, но на пейките не могат да направят нищо...!

да се сложат камери и осветление тип прожектор там и на всяко подобно масто дето младежи се събират и чупят. То и за тях трябва да се помисли да има повече открити фитнес места къдетъо да спортуват, пак с камери и прожектори.

Най-хубавата гледка за мен в София е към Витоша. Обаче по софийските тротоари човек не може да гледа в друга посока, освен в кракати си, защото от счупени плочки, а някъде и метални поставки, останали от чадъри или друти съоръжения по тротоарите, може да стане голяма беля. Тротоарите са в ужасяващо състояние, а управниците се хвалят с метрото. Добре, но някои изобщо не го ползваме, а ходим по улиците.

СЪГЛАСЕН Е, ЧЕ ГРАЖДАНИ, ТРЯБВА ДА ПОДАВАТ СИГНАЛИ КЪМ ОБЩИНАТА, НЕЩО КОЕТО САМО В БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ ПРАВИ. В БЪЛГАРИЯ МАНТАЛИТЕТА НА ХОРАТА Е ОТ МНОГО ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАЗАД, НИКОЙ НЕ СМЕЕ ДА ПИТА, ТЪЙ КАТО ЕДНО ВРЕМЕ ЗА ПИТАНЕ, МОЖЕХА ДА ТЕ ИЗПРАТЯТ И В БЕЛЕНЕ

Това, с питането, е било преди по-вече от 50 г! Сега какъв ти е проблемът да питаш?

абе ден днешен отидеш в магазин и питаш най-възпитано и кратко и персонала те гледа агресивно, явно продължаваш да си живееш от твоя призход-на село

"Утре (днес- бел.ред) е възложено на фирмата, която поддържа парка да възстанови пейките на местата, на които те трябва да бъдат, като разбира се тези болтове ще бъдат обезопасени", заяви шефът на "Зелени системи" Димитър Дачев. " Бихте ли споделили, уважаеми шеф на Зелени системи, на хората които де факто плащаме заплатите ви, какво е възнаграждението на "фирмата която поддържа парка" за несвършената работа? И не е ли редно именно тази фирма да плати обезщетението на пострадалата, след като не си е свършила работата?

Съдете я бе хора! Иначе ще си прави каквото си знае и само ще гледа далаверата .... 10 години!!!!! безхаберие

Да, прав си! Виновна е и за това че не е възпитала децата ви...!

Най-редовно се спъвам в едни стърчащи железа от тротоара на автобусна спирка. А ако някой се пльосне по очи право на тях не ми се мисли.

В Столичен инспекторат работят 200 човека, какво не е ясно но половината от тях да излязат навън с по една тетрадка и ако искат да си свършат работата както трябва до вечерта ще е изписана с нередности. То паркирали коли, липсващи маркировки разбити улици и тротоари, мързелуващи полицаи, паднали покриви..... На общината не и е нужно гражданите да вършат нещо за което вече са си платили.

Във всички нови софийски тролеи валидаторите за билети са разположени посред салона на височина, на която стои средностатистическа човешка глава и стърчат във всевъзможни посоки.Няма да мине много време докато лицето на някой случаен пътник при рязко спиране се запознае отблизо с ръбестия дизайн на някой от хилядите такива уреди и се раздели с шепа зъби или някое око. Тогава пак ще има какво да пишем тук.

в констативния протокол ще пише "несъобразена скорост"

Лоша видимост-замърсено предно стъкло...

В градинките може да има осветление и камери и по един пенсионер градинар- евтино ще излезе и ще се пази. А то сега искат полицай във всяко село... Абе една градинка не могат да опазят - няма кой да се погрижи...

Този пенсионер и нощни смени ли ще дава? Троши се от пияници и наркомани в малките часове.Най-много да има бум на пребити пенсионери по градинките.

Проектите и изпълненията на държавните поръчки на обръчите от фирми на който дебелата свиня е финансо смукател са такива - вредни за здравето както и той !

Вместо една пейка да изкара 10 години в България за година се сменят 10 пейки защото Ганьо краде,чупи и унищожава всичко до каквото се докопа.После ревем,че сме най-бедни в Европа.Нали всеки ремонт струва пари. Пък и като няма нужда от ремонт няма и от къде да се краде. Вандалщината в България е неописуема. И не може до всяка пейка да се сложи полицай, че да се плаща и на него. За тези случаи има хубава поговорка - "Кой каквото прави за себе си го прави". В случая не като отделен индивид, а като народ.

Тази сутрин БНР излъчи репортаж за новоремонтиран тротоар пред Районния съд на бул Цар бОРИС 3. Той не осигурявал достъп с колички до спирката на трамвай#5. . Ето СИГНАЛИЗИРАМ: такива са всички спирки на трамвай $5 ! тесни по метър , високи най-малко 50 см - не с количка, ами нормални хора не могат да ги ползват без проблем Вижте какво е на спирка Овча Купел! Там има автогара, хора с багаж, но няма нито един скосен тротоар, да не говорим колко са разбити.

Щото това "емблематично" място не може да го превърнат в паркче за пенсионери. Пейките ще се къртят, защото младежите "алкохолици и наркомани" искат да се събират на групички. Ако на някой не му пречи толкова, щеше да е хиляда пъти по-лесно, да не се забиват тъпите пейки в земята, да се местят свободно. Да сложат "морална" полиция, която да пребива с камъни и дръве, всеки наркоман и алкохолик, който пие бира в градинката

да се местят " свободно" къде,бе, крадльо. В твоя двор ли или на вилата ти. Свободата не е свободия, говедо.

не бе, ла*но, една срещу друга или една до друга

Лесно рушим, трудно градим - тъжно но факт!

Аз не мисля. че е виновна общината. За да се махната пейките които са съврзани с болтове се искат големи усилия, за съжаление за простията няма защита. Дори в двора за католическия храм св. Йосив, се местеха пейките и се събираха групи от по 12-13 момчета и момичета да пият и пушат(в чатсен имот). Сега пейките ги няма, а това са губещи най-вече миряните. Подкрепям предложението за камерите и също предлагам полицията да глобява в допълнение на принудителният труд. От това най-боли, на простака да му бръкнеш в джоба.

- Ние живеем тук от 40 години. Преди 10 години я ремонтираха тая градинка, оттогава никой не е пипал нищо" - Старите софЕанци се обадиха ;)) Д'е6а комунистическите отрочета...

Цяла София е осеяна със стърчащи останки от тръби, пръти, болтове- по тротоари, по спирки, в градинки. Имало е нещо - пътен знак, билборд, рклама, кошче за боклук. Но трябва да се изперат едни пари, махат се старите неща, като се режат на 10 см над земята. Кой определя какво се реже и кой контролира как се реже и отстранява? Лелките от инспектората, които наблюдават чистачките, като се потупват с клончета ( това съм видяка наистина)! И ние да им СИХНАЛИЗИРАМЕ?! Че дайте поне един телефон, тунеядци корумпирани!

Днес, на уличката, която започва от кръстовището на "Христо Ботев" и "Т.Александров" направо към пазара "Г. Кирков", в дворче /частно ли, не знам, там дълго време рушаха, живеейки ц.и.г.ани/, та сега чистят 3-4 жени с един мъж /ц.и.г.а.ни/, с елечета от чистотата. Отпред на тротоара стоят две жени и мъж, българи, добре облечени, около 50- годишни, явно шефовете от службата, надзирават... хихикат, смеят се покровителствено към ц.и.г.а.ните и едната от жените казва кикотейки се на ц.и.г.ан.ина: "БАДЖАНАК, не може ли по-малко да пълниш лопапата", на което естествено се засмиват весело всички, по роднински - и ц.и.г.а.ни, и българи... Какъв баджанак, какви любезности!!! Потрес! ... Докато службите - общински, по чистота -работят по този начин, нищо няма да се оправи. Трябва коренна промяна!

1. Да се монтират камери за наблюдение на такива места. 2. Да се залавят и глобяват гамените за нанесените щети. 3. Да се въведе "полагане на обществено-полезен труд" и освен глобата, да се боядисват и почистват парковете от гамените.

Точно така! По този начин ще се намалят щетите, които нанасят наркосите.

Позор за поддържащата фирма!!!!!!!!!!!!!!!!

А за взелия комисионната за да е тази фирма ''ура'' ли да викаме????

Абе важно е да спечелят изборите и да започне/продължи голямото крадене. Пейките и старите хора хич не са важни.

Там винаги са се събирали младежи на по бира или друго по-силно питие , това че се къртят пейките е така навсякъде из парковете в България , селянията си казва думата. По-добре ще е да не ги "заковават" ами да си ги оставят да си ги местят хората , така или иначе пак ще ги изкъртят ако ги закрепят. Жената е стара и е нормално да не може да вижда като хората , не разбирам защо я обвинявате ( в коментарите ). Контрол няма какво да се затяга защото го има , само не си върши работата както винаги. Чавесите си пушат трева , а до тях полицията си се разхожда съвсем спокойно гледайки ги , така и в градинката кристал и пред народния театър всяка по-топла вечер.

На СОЦ бабетата винаги някой им е крив !!!! А като са движели бригадирското движение, безплатен труд за родината са пърхали като разгонени кобилки ... другарите приватизатори не се спъват сега, те просто не ходят по градинките. Возят се в луксозни лимузини .....

ти е гурелив мозъка...От там и името, нали? И да ти напомня-всеки човек някога е бил бебе! Защо не вземеш да се подиграеш със собствения си биберон-например как си го смукал като....знаеш какво!

ами смуча бибата както ти х.я на сТаниШеф !!!

ако не беше пърхала като разгонена кобилка, и теб нямаше да те има сега

loyola

дирекция "Зелени системи" е огромна - сума ти народ е на хранилката и не вършат нищо (е, освен да постват във фейса де).

зелена поддръжка на пейки казваш .....

Тръгнете по бул."Витоша" от бул."Патриарх Евтимий" към НДК, по десния тротоар. Ще видите върху тротоара изградени, през някакви разстояния и незнайно за какво, странни правоъгълни "неща", посипани със ситни камъчета. Тези "неща", според мен, са потенциални осакатяващи и дори убиващи. За какво са?!

Като гледа в облаците ходейки е така. Утре ще се метне от някоя скала и пак виновни тез дето не потдържали скалата.

си поТдържаше мозъка и мисленето в ред, нямаше да пишеш тези глупости!

Сигурно служиш в въпросната фирма,която не гледа работата си, щом бълнуваш сред бял ден.Има стари, болни хора, лошо виждащи, има деца и просто нормални хора,които предполагат,че вървят по нормални улици в нормална столица, а не по терена с прегради и препятствия.

Това можеше да бъде твоята баба, майка.....

Ето пак! След инцидента е възложено на фирмата по пддръжка да оправи нещата. Защо след злополуката, а не преди нея. За съжаление всичко у нас се оправя, или поне се прави опит да се оправя, след като има пострадали.

Европейска държава, европейска столица.

Фандъка сега ще ''поиска'' неустойка от изпълнителите:))))) София никога не е била толкова мръсна и разнебитена въпреки че е не е имало толкова милиони да се ''увсояват'' за да се подържа:((((

Подавал три сигнала за подобни проблеми в квартални паркове в ЖК Красна поляна в рамките на половин година. За съжаление от страна на общината няма никаква реакция.

търся доброволец да се пребие в нашата градинка че да може да я оправят после...... ши почерпя йо....

тъжната истина, но доста се посмях...

Дано да мине леко, възрастна жена е . Трябва да се внимава как ,кога да се правят ремонти.

Явно общината не си върши работата както трябва, обаче и на вандалите, които рушат и цапат не може да се смогне. Трябва контрол и обществено полезен труд за всички хулигански прояви.

А къде е полицията?! Има ли полицейски патрули, които да следят какво се случва в градинките по тъмна доба?!?

О, има да! Преди време пред НДК вечерта (беше зима и се беше стъмнило рано) ми откраднаха торбата от ръката - един тип мина покрай мен, дръпна торбата и избяга. През това време двама полицаи подпираха барплота на кафе-фургон на 50-тина метра от мен и си бъбреха жизнерадостно с продавачката. Познайте дали хванаха крадеца! Не! Познайте дали изобщо си направиха труда да обходят градинката и да проверят това-онова. Не че би имало ефект, но поне щеше да създаде измамно впечатление, че нещо вършат.

А ти какво очакваш? Заплатата върви и без да правиш излишни движения. Ако имаш проблем - оплачи се. Те ще си направят самопроверка, която ще установи, че няма никакъв проблем.

и да я има в протокола ще пише "несъобразена скорост"

Къде е тръгнала, да си гледа в краката! Другите защо не се спъват? Ще я съдим за опит за увреждане на общинско имущество!

Няма ли общински служители които да обхождат градинките ,тротоарите и шахтите по улиците и да се ремонтират веднага.

На тази възраст е възможно и да е паднала по друга причини свързана с оросяването на мозъка. Не искам в никакъв случай да оправдавам нехайството на общинските органи по поддръжка. Все пак, много по-вероятно е падането да не е причинено от спъване. Близките на жената да направят изследване и да се дадат необходимите медикаменти на време за да не се случи пак. Надявам се жената да се възстановява бързо.

Лъжата ти се вижда от думите "много по-вероятно е ... " и натам. Сигурно си част от роднините на хранилка, може би да си от Самоков?

А по принцип наказани за разрушаване на общинското имущество има ли? Едва ли от общината не са наясно, че някой "кърти" пейките.

била ремонтирана градинката?! Ако бъдат прегледани архивите, обаче, може да се окаже, че последните 10 години са изхарчени поне 1,5-2 милиона за тая градинка!

Ами така е - нощем Фандъкова ходи по градинките, чупи пейки,бутилки, скубе току-що посадени цветя ,а ние горките данъкоплатци само плащаме...Как пък някой не погледне към себе си, а все към държавата, когато нещо не е наред.10 минути след като е почистено, тротоарите отново са покрити с какво ли не, най-вече храчки и фасове, ама то било защото не се чисти, нали!

колкото и да я чистиш, си е все кочина!Но....кочината не се сковава от самите прасета!

Важното е да се тръби кой лъч на метрото ще се строи!Това прави електорални гласове, не някакви си стърчащи болтове!

не пътувам с мEтро, но снощи чух да си говорят, чe към 18 ч не е възможно да се добереш във вагончетата. По това време наземният транспорт се движи с интервал 15 мин и също е претъпкано. Къде са милиард и половина, които се дават на Фандъчкзата?

Очила на счупеният си нос?...

А ти капчица мозък в черепа ?

Ама не е червена...

Другари...

някаква възрастна жена, нечия майка, нечия баба, паднала и се пребила!Ние, демократите, родените в инкубатор, не се впечатляваме от такива дреболии!Пък и нямаме време, пари трябва да печелим (крадем)!

Да осъди общината.

FuckTheEU

В нормална страна с нормален съд би могла да осъди общината за прилична сума, у нас обаче е почти невъзможно. И да успееш ще ги осъдиш на 200-300 лева - колкото да си покриеш първоначалните разходи за лечението....

FuckTheEU

P.S. И то след 10-15 години след всички възможни обжалвания.

Родена съм в София. Целият ми живот мина тук. Наблюденията през последните десетилетия са, че общинските служители НЕ си вършат работата, независимо кой "цвят" е на власт. Седят си по бюрата, ровят се в папки, плащаме им заплати за "нищоправене" и преливане от пустото в празно. Когато се обадиш за да съобщиш за някакъв проблем обикновено те информират, че от тях нищо не зависи, но ако искаш можеш да подадеш писмен сигнал. Кога да го подадеш като работното ти време съвпада с тяхното? А иначе чакат сигнали от нас щото "нямали достатъчно инспектори"... Да, те не ходят по улиците, не виждат неуредиците, дупките, разместените плочи по тротоарите, стърчащите железа и т.н. Те летят!

И като се оправят,боядисат и натъкмят, изпуснатото поколение пак ще ги счупи и унищожи. Затова наистина солидни глоби на родителите, макар че могат ли да озаптят изпуснатото си поколение. Ако са пълнолетни да ги съдят на изправителен труд да видят как се гради а не да унищожават.А и бабките да си гледат в краката а не да зяпат по облаците.

Проблема не е в инспекцията не пейките, а в липсата на контрол. Живея до училище и е пълна кочина и всичко тъне в разруха. На подадените сигнали, не само никой не се отзова, но накрая мен ме привикаха в районното, защо съм пускал често сигнали.

И под какъв предлог ви привикаха там? Че нарушавате спокойствието на работещите в Общината ли? Питам, защото и аз съм от тези, които все още се възмущават от всички неуредици и подавам сигнали, защото те явно не виждат нищо, но още не са ме извикали мен...

Гарантирано от Крадлива Йорданка! 10 години ГЕРБ начело в София!