От чужбина: България в лабораторията на популизма

Съдбата на България е тясно свързана с два големи съседа: осъзнавани съответно като брат и заклет враг, пишат две чужди издания.

Обратно в новината

Коментари - От чужбина: България в лабораторията на популизма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е има руско влияние,но то е при политиците и олигарсите които са доволни от комисионни и способни на всичко за да се докопат до големите пари в неизгодни за страната ни проекти,без да ги интересува ,че създават проблеми на обществото ,но неистово го лъжат и облъчват с разни братски дружби и подобни не ме се повтаря ,ясно е как експлоатират чувствата на хората!И тези сделки не са заради дружбата,а заради парите!Всички досегашни сделки с Русия са били неизгодни за България и обвързващи монополно,доказано с горивата,мътна вода от която печелят единици и не защото е с Русия,а защото са ни продали в своята алчност ,скъпо за народа!Не случайно Русия е най корумпирата държава и изнасяща корупция,нищо лично дано съумеят да дойдат на себе си,но при тях е много трудно!!

Xората имаxме надежда в европа идемокрацията от това спечелиxа мафиотските ибандитски правителства и теxните фирми

Какъв ти е проблема с ЕС,как точно са спечелели от ЕС мафиотските правителства, че не се разбира от общи приказки! Всяка държава е оставена сама да решава вътрешните си проблеми,да съумее да ги реши,обществото също да не спи и да чака,също да съобрази законодателството си с европейското (досегашното беше комунистическо),да води борба с корупцията това вече е изискване и е много важно и воля да го направи,там сме назад !Ясно ти е за безмитните стоки ,обучение и работа в ЕС,като за обучението няма проблем,но за работата нашите посредници свикнали на лесни печалби приложиха корупцията при наемане на работа на българи,научиха на това и немските работодатели и така поставиха нашите работници в унизително положение.В Германия вече е създадена организация,дори две която подпомага българите работещи в неизгодни условия! Всички фондове благодарение на които се създаде новата инфраструктура ,магистрали,субсидии в земеделието е само от полза,проекти за пречиствателни станции и др. Останало като икономически разтеж е въпрос на вътрешна политика тук и воля на обществото да изисква условия за по добър живот,никой не пречи,като изключим външните влияния на някои държави които трябва да се игнорират!

Винаги съм се учудвал как тоалетната хартия Дойче Веле може да напише толкова много глупости и лъже на едно място - иска се талант за тая работа! Нищо от написаното не е вярно, разбира се, и всичко трябва да се чете наобратно. Няма голямо влияние на Русия в БГ, точно обратното - има голямо влияние на Америка/ЕС! БСП не са проруска партия, точно обратното БСП/Америка за България работят за САЩ/Сорос! Русия не е помогнала за избора на соросоида дженеръл Радев - пълни лъжи и измислици. Каръккачанов не е никакъв патриот, а просто един далавераджия и шмекер! Няма патриот, който да иска БГ да бъде под игото на ЕС! Ясно е че западните медии пак искат да измамят българите като им внушават пак че БСП били приятели на Русия (глупости) и че Каръккачанов бил патриот и против бежанците (пак глупости)!

"На всеки четири години възниква някоя нова популистка формация. От 15 години насам България е лабораторията на популизма, е цитиран социолога Първан Симеонов.." И тук спрях да чета. Сигурен съм ,без да съм проверил, че материала е писан от някой "кадър" на веле-то, които са отявлени либерасти и глобалисти. ЗАЩО продължавате да ги ползвате за източник на статии, като те определено не са безпристрастни, а се опитват да маниппулират най-нагло!?

Ааа, тия гнусове от DW нямат спирка, бе!!! Явно опита да се снабдят с евтина работна ръка на принципа, нашите хора да го духат, да идват читаците, трябва да бъде посрещнат от същите тези хора с абсолютен ентусиазъм?!?!

Гласуването за престъпници е престъпление! ГРОБ(Герб)-Hовите еничари на Българския Народ!!! ГРОБ(Герб) са протурска антибългарска партия!!! !!! Вижте какво е уговарял Бойко Методиев Борисов(Mутрагеньо) в чиито ръце Ние предадохме България с Mестан и Eрдоган!!! Бойко Методиев Борисов(Mутрагеньо) : "Ако предадем Кърджалийска, Хасковска и Ямболска области на Турция Турската армия ще закриля България безплатно в продължение на 60 години. Турските Въоръжени сили са най-многочислената армия в НАТО след американската. Те ще имат възможност да закрилят Република България от външна намеса и България не трябва да плаща нито лев." Tази уговорка разкри кандидат-депутат от ДПС, който призна пред обществеността за сдружението на предишния лидер на партията Лютви Местан с премиера Бойко Борисов и президента на Турция Реджеп Ердоган. Условието, което дава Турция за да започна договарянето да се закрие Свиленградската митница, а да се извърши сделката в България трябва да се направи конституционна промяна, което означава, че е нужно мнозинство от над 160 народни представители в парламента. Тези решения е трябвало да бъдат подкрепени от депутатите на ГЕРБ, ДПС, Реформаторския Блок, ПФ, АБВ и БДЦ. Всичко е било готово и уговорено, но беше забравен препъни-камъка в ДПСАхмед Доган, който успя да направи преврат в ДПС и разбърка уговорките на партията с останалите управляващи. Гласуването за престъпници е престъпление!

Германските проблеми не са проблемите на Европа. Германия отново вкара Европа и целия ЕС в задънена улица,без надежда и в колапс. Германия води Европа към опустошение, тази истина един ден ще лъсне , но ще бъде късно.

Някой замисли ли се защо ЕС начело с Германия започноа да плюе по Турция? Не говоря въобще за нашенските платенигейтаци във форума, те са безмозъчни. Пудела Меркел лае по Турция, защото последната реши също да работи с Русия, а германците разчитаха да са най-привелигеровани в доставките, както е било досега. Значи хем налагаш санкции на чорбаджията, хем се сърдиш, че ще продава евтино и на друг. Значи неговите стоки ще са конкурентни. А нали не сте забравили, че Германия е окупирана държава, дори 70% от златния и резерв е на "временно съхранение"... още "Г-жа Хитлер" и "Грозна лелка"

мислим, че меркел отговаря на лая на Ердоган -просто е!

Ти май не виждаш какво става в Турция и от една що годе цивилизована държава се превръща в султанат с носталгия по Османската империя и военни завоевания,против светската държава на Ататюрк и от една развита икономика през последните години,започна да преследва и бизнесмени и другомислещи в беззаконие,а искаше да е член на ЕС!Турция имаше обвързващ бизнес с Русия и туризъм и нямаше как да не клекне пред Путин дори и да не се понасят,за дружба е трудно да се говори,става дума за пари!

Отново лайнометът Дойче веле в действие. В информационното пространство този който ползва информация от друг източник заплаща на този източник. Съмнявам се в отношенията на ДИР с Дойче веле да не се случва обратното

Немската позиция е ясна - те са против Русия. ГЕРБ са им удобни защото винаги са скимтяли като кучета в краката им. Но има някои много точни и показателни неща в статията. Цялата кампания на БСП от президентските избори насам е проведено стриктно по руски образец. На запад би било абсурдно да изкараш никому неизвестен военен който няма нито една политическа изява или позиция в миналото си. Да впрегнеш цялата пропагандна машина на партията да убеждава хората че е независим. Такава кандидатура не би имала шанс на запад но на изток хората биха подкрепили някой които има вид на твърд началник. Мъгливото му минало и липсата на политически позиции няма да имат никакво значение. В дебатите преди изборите на запад обикновено се набляга на разликите в политическите позиции на кандидатите докато на личните качества, костюми, прически държание и т.н. се гледа като на нещо второстепенно и несъществено. На изток е обратното държанието и имиджа са по-важни от позициите по наболелите проблеми защото хората отиват с нагласата че трябва да изберат началник а не свой политически представител. На запад никой не очаква политиците от партийните елити да са редови хора от народа. На изток хората също го разбират но предпочитат лицемерни кандидати които лъжат и се представят за такива защото се надяват че такъв началник би разбрал проблемите им и би се смилил над тях. На запад елементарното тролене с хвалебствия за собствените кандидати по форуми и блогове би изглеждало прозрачно и би имало по-скоро обратния ефект. На изток обаче работи и съответно БСП заливат форумите с платени коментари как Курнелия била страхотна и превъзходна и как биха дали шанс на БСП... брутално, нагло и елементарно - по руски...

Не съм съгласен че това е руски модел. Запомни че когато опре до бизнес, маркетинг и ПиАр, ние и Руснаците ВИНАГИ копираме Запада, защото те са лидери в тези 3 сфери. Татко Буш кому беше познат като стана президент? Дори не беше политик а шеф на ЦРУ който по дефиниция не обича да се набива на очи.

Нови лъжи и глупости, които са под всяка статия. Да, Джордж Буш старши е бил шеф на ЦРУ, но в периода 1976-1977. Когато се кандидатира за президент той е вице-президент и е изпълнявал тази длъжност вече цели 8 години. Стига лъжи и фалшиви новини.

Руския ПиАр е много различен от западния защото манталитета на населението е различен. Не знам как не си го забелязал. Династията Буш е известна от край време с твърдата си републиканка позиция и бяха единствената династия която можеше да стартира успешно петролните войни които едрия бизнес (който фактически управлява САЩ) толкова много желаеше. Да сравняваш политическия старт Буш с този на марионетка-парашутист като Радев е несериозно.

Кат гледам тенденциите то Русия ще я изкарат наш враг а турция приятел.

Точно това се опитват и точно заради това отделям време да коментирам на теми които водят в тази посока!!!

правилно-брат и заклет враг. И пропагандата на DW не действа.

Дори утре всички да кацнем в една супер уредена, чиста и заможна държава, тя ще бъде обречена на беззаконие, омърсяване и опоскване за нула време! Защото ние сме си такива. Ако щете вярвайте! Ако щете! Станали сте големи хора, а само мечтаете кой какво да ви даде, без да си представите, че и вие трябва да дадете нещо в замяна, за да има откъде да дойде това, което ще ви даде някой! С този мироглед ще гласувате и на тези избори, за да е пак така омазано. И всичко това е поради Голямата лисица, която вие мислите за свой брат. Но те всичко са правили за себе си. И са го доказали многократно във времето! В този ред на мисли Турция не е по-различна, но поне се държи естествено с и не крие намеренията си.

кои СТЕ и кои СМЕ не разбрах? или Вие от друго измерение коментирате?

"Цитирани са данни на Центъра за изследване на демокрацията в София, според които Русия контролира една четвърт от българската икономика, а много български фирми са зависими от руски компании." А сега, нека да посочат ИМА ЛИ НЯКАКАВА ОБЛАСТ В ЖИВОТО В ГЕРМАНИЯ, КОЯТО ДА НЕ СЕ КОНТРОЛИРА И СЪГЛАСУВА С ВАШИНГТОН?! После да обсъждат другите страни!

Върпоса не е дали Русия или ЕС или Европа се опитват да ни влияат или не. Отговора е лесен...ДА! Влияат ни! Въпроса е друг, кое влияние е по близко до интересите на България? Отгвора също не е труден. Нашите интереси често съвпадат с влиянието на Русия. Подчертавам дълбоко - често - но не винаги! Влиянието на САЩ и ЕС често не съвпада с интересите на България.

Статията си е популистка и на не високо ниво, объркана и манипулативна

оше една "проницателна" гейреалистична статийка, написна в шорошски стил.

Еднакво мразя руските +турските фашаги!!! Желая им смърт!!

Ти си просто не е наред, тъй като омраза към който и да е - ръжда на душата. Тя ти развращава и изяжда.Ще луднеш окончателно. Дано да разбереш,

Pусняците ни обичат и че ни помогнат да изметем капиталистическите свини и пак че е комунизъм

Че в Русия, освен капиталистически и империалистически свине други има ли? И нема да е комунизъм, а капиталистически свинарник и ти ще си последния, когото ще пуснат да кльопаш от коритото с помията! А може и да не те пуснат!

Ти така ще си останеш... не се надявай нещо около теб да се промени, защото не искаш.

В Русия няма комунизъм. Бъркаш заедно с Дойче веле.Но в комунизма има много полезно.Но не всичко.Както и в капитализъма много има много,което против човека, щом печалбата на корпорации зя сметка на човека.

Это точно - времена совсем другие... Иначе, има много истина в думите ти. Официално, Китай е комунистическа държава, но техния комунизам няма нищо общо с този, който ние "градихме" до 89-та година. Обаче, има още нещо . като ти гледам граматиката и словореда, ти си чист руснак/рускиня. Признай си (без бой) - не е срамно, че си с такъв произход, че си от този народ! Ще е лошо, ако си тук, за да тропиш и ти като троловете на Шорош, обслужващи ПП ГРОБ, Риформатори, Христо Иванов и други, макар и в друга посока...

Проблемът ми е , че не Турция, а точно Германия не мога да нарека свой приятел. Бих искал, а не мога. Същото важи за GB и Франция. Не мога да ги възприема за приятели. Ако бях по-богат да ги посетя, да ги видя, може би нямаше да е така, но за мен приятел е този дето е до мен, дето говори близък език. А Турция макар и да е опасна за нас все пак не я чувствам точно като враг, тито пък точно като приятел. Знам ли. Еднакво пострадали точно от великите сили не бива да сме врагове, защото пак ще пострадаме и то пак заради великите сили. Относно Русия - там приятелството наистина е сложен процес и нещо не ни се получава от десетилетия насам.

Приятелството ни с тях не се получава от столетия насам. За останалото си прав с уговорката, че в политиката няма приятели, само интереси.

С фашизиран КГБ изрод -няма и не може да има приятелство!!! За фашагата -само смърт!!!

Извинявай, но не поснаваш югермания и германците. от постоянното набиване на канчето "нацизъм" са с много нисък обществен интерес. Всеки се е затворил в черупката. А самата Германия е един голям сапунен балон, който се крепи на гастарбайтерите. Меркел им увеличава изкуствено часовата ставка за потдържане висок стандарт.

Русия е наш приятел и брат ние винаги ще помним тeхната помощ нeка пак стане комунизъмa и раздават безплатно жито на селяните

Да, по време на Голодомора толкова жито раздадоха, че жертвите са милиони. Само пряко загиналите от глад са 3.5 милиона, сред които над 100000 българи.

oбивали са българи но са ни славиянски братия и требва да се държим а тех

А дори Русия да е наш брат (а тя не е), за братоубийствени войни не си ли чувал? И познай в една братоубийствена война кой брат побеждава?

С това си мислене спокойно може да се причислиш към боклука на сегашното ни общество! И не знам колко трябва да си тъп за да се радваш, че са взели жито от едни селяни, за да го дадат на други?! Това ли ти е идеята за просперитет?

Ти колко пъти вече се изходи в тази тема?

Някой харесва безплатното арабско семе за посев и го рекламира непрекъснато. Това семе обаче е ГМО и от него светът ще загине.

Германския народ е виновен, че истината за България е описаната от два германски източника. Ние тук нямаме вина, защото сме за България - в Русия.

Истината изнесена в Германия предизвиква буря в душите на българските комунисти, комуноиди, колониални роби и други безродни майкопродавци.

Русия поне даваше евтни суровини и ни купуваше боклуците, а САщ само дават заповеди и даже един долар отступка няма да ни направят на самолет от 50 милиона. Нищо лично. Аз не обичам Турция, не съм ходил и нямам намрение да ходя там, но не я възприемам за враг. Турция е една пострадала като нас от великите сили нация и даже им се възхищавам за патриотизма, за силата да отстояват държавността си, особено през световните войни - без да ги обичам. А Русия не бих я нарекъл точно брат, по скоро един от братята - другия все пак брат следва да е Украйна.

братя са ни украинците. Руснаците си имат друг брат Сърбия и винаги са ни ощетявали за тяхна сметка- Справка историята!

Ако мислиш, смешник, че от каквато и да страна ние притрябвали на Германия, просто е малоумно.Те се отнасят към всичките младоевропейци пренебрежително и високомерно, а сега съвсем,пък, ги отделили от други на втора скорост като недостойни да са са с тях.

Русия ни помогна да оцелеем като народ. След това ни помогна да изградим икономика и да създадем един образован народ. Запада ни принуди да разрушим построеното и открадна наготово образованите хора. А Турция се усуква наоколо като чакал около мърша и чака да отмъкне някое парче от разлагаща се България.

Путин ни освободил от турците, като се сдушил с Ердоган! Мухахахахахахахха! Отдавна не съм се смял така, щях да хвана херния!

Пурко, ти май не си гледал филма за адаша ти?

Той така и Сталин ни "освободи" от Хитлер... след като подписаха пакта "Рибентроп - Молотов". Аман от такива "освободители"!!!

Ти имаш херния в главата си.Да ти подскажа, ако не се сещаш.Ти правиш ли разлика между дружба и партньерство по сметка.Русия има сметка да сътрудничи срещу ИД с Турция, тъй като на Русия никой не й помага.САЩ се правят на интересни и трепят само цивилни.

Поредната лъжа. Россия не можа да ни прилапа като задунайская губерния и не може да го преживее. Затова роят таквиз лумпени, които, допускам, и безплатно повтарят прочетената от уконтакте помия.

ли ще ни казват кой ни е приятел и кой ни е враг? Ние врагове нямаме и със Турция и Русия сме приятели.Това е чудовещен конфликт на разделяне и противопоставяне който немците искат да разпалят! Това е срам за Германия!Просто не е за вярване!Германия цели да разпали нови конфликти!Жалко за Германия мислихме че са малко по- умни на УВИ!

Айде, не се съгласявай с Ердоганя, че ония са фашаги!

Искаме съюз с героична и социално справедлива Турция!

Зюддойче цайтунг - враг на тутраканската община.

Влияние на Москва е страшен сън на Дойче Веле, която е обслужващ персонал в мръсна пропагандистка компания на Запада. Наистина им е страх от Русия,щом така се излагат и не се грижат за имиджа с куп поредни лъжи.Дойче Веле да каже,защо Германия така добре търгува с ненавистна Русия и строи втори тръбопровод с Русия, а БГ не може? Да,се сетих - БГ не им трябва като развита промишлена държава, а да бъде пазар за стока на Германия.Да не сме овце, че да не разбираме, че тут има и икономически интерес.

Не строи втори тръбопровод. Спряха го.

Не го спряха, но Полша категорически против. Продължава се обсъждане,тъй като на Германия й трябва повече енергия за развитие.Но най-важното, че в 19 г. ще бъде спрян транзит от Украина.И как Германия се загрижила за БГ? Като спряла "Южен поток".Ти с какво променил същността на въпроса?

Зюддойче цайтунг не се чете по села, паланки и колиби където е електоратът на БСП.

Тия шваби пак не са доразбрали. БСП-то са просто официоза, иначе - Бог дал - кеф ти патриоти, кеф ти Доганци, кеф ти евтин бензин!

Не ги е срам тези. Да нарекат Нинова и Радев популисти и московски васали.

И ПО-БЪРЗО!

Статията както винаги е смес от тенденциозно подбрани полуистини, трудни за проверка лъжи и откровенна пропаганда. Иначе казано - DW

Истината е само в ТАСС, МРЗ в Русия 100 евро, в България, с Русия при Жан Видинов 1 евро, откопчила се от Русия при Бойко 230 евро!

на Меркелският вестник Зюддойче цайтунг е прако вмешателство във вътрешните работи на България!Кой им дава това право но германците?Външно минестерство трябва да реагира незабавно?Меркел протистира за намесата на Ердоган във германия а тя какво прави знае ли?Наистина германия мери със двоен аршин!

Външния министър и Президента реагираха синхронно, премистиха си го от единия крачол в другия! Подкрепи на дело техните действия!

Сайтът на Радио "Свободна Европа" публикува сравнителна таблица с минималните заплати в страните от бившия Съветски съюз. Това не е средният доход на хората от тези страни, защото на много места минималната заплата е предимно инструмент за определяне на други плащания към бюджета. Но все пак това е най-ниското равнище, под което не е разрешено да бъдат наемани работници. Най-високите минимални заплати са в трите балтийски републики Естония, Литва и Латвия, съответно 468, 413 и 402 щатски долара (сумите са преизчислени в долари по курса от 14 ноември 2016 г.) И трите републики са част от Европейския съюз и НАТО. На дъното в класацията е Киргизстан с 15 долара месечна минимална заплата. Ако България бъде включена в тази класация, тя би заела четвъртото място веднага след съюзниците от ЕС и НАТО, но все пак с наполовина по-ниска минимална заплата. У нас тя е 420 лева, което е близо 228 долара.Следва Туркменистан със 169 долара минимална заплата. В Беларус и Русия минимално допустимото от закона заплащане е наполовина по-ниско от това в България и четири пъти по-малко от това в балтийските републики съответно 126 и 117 долара. Близки са минималните заплати в Молдова и Армения 116 и 105 долара месечно. Много по-ниско от 100 долара месечно е минималното заплащане в Казахстан, Азербайджан, Украйна, Таджикистан и Узбекистан. За сравнение в Германия, САЩ и Великобритания минималното допустимо заплащане надхвърля значително 1000 долара месечно

Фашагите от DW са се активизирали гледам.Америка за България отдавна бълва "социологически проучвания".

Те и предния път така ги пускаха по поръчка, после много тъпо се оправдаваха.

имам предчувствието, че трябва да преброим на 26.03 кат Модерния Ляв- айнцу, цвайнцу, драйнцу, дрън.

не е тайна че спонсор на Герб е фондация тясно свързана със Меркел и естественно сега се опитват да ни натрапят тяхната политика на "толерантност" към бежанците която Борисов подкрепя.Каквото и да си съченяват обаче няма да им се получи играта!Българите вярват на Радев който ше защити достойнството на БЪЛГАРИЯ!

Руснаците са ни по- скоро врагове. Убиха хиляди българи през ВСВ. Докараха на власт дръгливи овцеебци, които убиваха аристокрация, буржоазия, интелигенция и успяха да ни отдалечат от Западна Европа с десетилетия.

Сега ако стане революция после има Народен съд, който да прати на разстрел Бойко, Корнелия, Местан, Доган, Пеевски, Волен и прочее, след 50 години ще излезе някой като теб, да реве, как тогава е бил избит Цвета на нацията...

Ами ако стане обратна на твоята революция какво ли ще стане. Бежит му е майката на изток, че и Белене няма да има, продажници такой

Това не е статия за нещата в България, а за това как ги чувстват на Запад- това са техните фантазии и исторически обременености и клишета. Така допреди няколко месеца англичаните бяха убедени от съвсем сериозни медии, че българите и румънците пристигат и превземат острова и даже журналисти чакаха на Хийтроу... Техните паранои, обаче, са паралелна "реалност", с която ние не може да не се съобразяваме защото тя е "основание" и за двойните стандарти и за шенгенските шмекерии, които струват скъпо на икономиката ни.

Нищо ново не е казал вестникът! Още от векове си е така! Даже още преди около 150 години ,корифеят на немската и европейска политическа мисъл Отто фон Бисмарк го е казвал нееднократно. Когато му казвали за тежките тегоби на българите,пъшкащи под Турско иго ,евентуално за някаква помощ да им се окаже ,той е отговорил : "За Балканите ние няма какво,и никога няма да имаме някакво влияние! За Балканите, нека двете Турция с Русия там да си се разберат! Само тези две сили имат и винаги ще имат влияние там -едните в сърцата на една част от балканците, а другите -в сърцата на останалата част от балканците. Трето положение няма и не може да има" . И досега е така -забелязал съм,че и в другите балкански страни (най-вече познавам Гърция) ,хората са или русофили,или туркофили ,в България също е така. Основна роля играе религията,затова е така! И сега ако нещо стане (не дай си боже) с Турция,някой наивник има ли,който мисли,че страна с друга религия би ни помогнала? -:)))

Прост народ - рускотурска провинция.

Много си кратък и точен--евала

Ви кажат от пресата на Меркел?"Зюддойче цайтунгЯсна ни е целта на германия и Меркел."послушкото" Ще приеме и разсели мигранти колкото му наредят че и повече.Герб ще участва най активно във ислямизацията на България!

вече е пълна порнография. Не знам какво съдържа "30-станичната" инструкция на Кремъл, но съм СИГУРЕН в едно. И двете статии наливат вода във воденицата на БСП. Тия вестникари си имат добри учители - вместо да изпишат вежди, ще избодат очи.

Единия брат другия враг! Брата ни съдейства да изградим икономика - врага НЕ ни разруши икономиката! Вие какви сте на България? Никакви! Изцяло ни разрушихте икономиката и продължавате да ни третирате като заден двор. От вас само лъжа и "морков на тояга" ! А ако продължаваме да употребяваме /след 25 години/ думата посткомунисти, то значи в България няма други!

Платена публикация. А, към глупака пишещ по-долу , че нямаме нищо общо с руснаците препоръчвам да се погледне в огледалото, да съобрази, че говорим един и същ език, и имаме една религия.

Фейк нюз- "много български компании са зависими от руски компании". Странна работа нито един човек не познавам да си изкарва парите с руснаци, освен по морето строителите... Къде им се привиждат тия руски фирми... Къде в България има руски завод за нещо освен Нефтохима дето Костов на колене молеше Шел да го вземе, ама никой не щя.?

С руснаците генетично сме различни. Не са ни никакви братя. Написали ли са ни силно изопачена история с цел изкуствено сродяване. Наложили са ни техния морален модел на управление, които е пагубен за България, а и за половин Европа мъчеща се да се стабилизира след управлението им.

Личи си ,че родителите или ти самия не сте раждани в България. Генетичната ти омраза говори много-просто това е страх.

Точно той е раждан в България, а вие с цезарово раждане и то не в България

НУМБЕР 11