Бурни протести на фермери заради субсидии

Хиляди земеделци от цялата страна протестираха срещу низки изкупни цени и забавяне на субсидии. Блокирани бяха пътища в страната и центъра на София.

Обратно в новината

Коментари - Бурни протести на фермери заради субсидии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КОЛКО ТРЯБВА НА ЕДИН КОМУНИСТ ДА ВЛАСТВА, ЗА ДА ОБЪРКА ВСИЧКО В ДЪРЖАВАТА ????? КАТО ГЛЕДАМ, ЗА ПО МАЛКО ОТ ДВА МЕСЕЦА, И ВСИЧКО Е НАГОРЕ С КРАКАТА !!! ТАКОВА НЕВЕЖЕСТВО, НЕ Е ПРИСЪЩО И НА АБОРИГЕНИТЕ !!! Е, ИМА И " ХУБАВИ" НЕЩА, ВЕЧЕ ИМА ЦИГАРИ, АЛКОХОЛ, Е БОЛ ДРУГИ НЕЩА ОТ КОНТРАБАНДАТА НА ПАЗАРА !!!!

Пише се "ниски изкупни цени". Има разлика между 'низък' и 'нисък'.

Излез и кажи защо не изплати европейските субсидии на селските стопани и къде са парите! Излез серсемино!

Що не протестирахте докъто управляваше тиквеника от Банкя ,ами сега ?Овчедушни и подкупни ,това сте вий !

Защото сега идва падежа да се плаща!Бойко ги бил дал 65 мил.Евра за да опази дивите гъски ,прави сметка !

гледам ги протестиращите: все яки мъжаги, с бръснати глави, без бухалки! не ми приличат на земледелци! а кой ли ги стимулира? сигурно се знае!а на пазара нема БГ плодове и зеленчучи-защо ли?

Аз, като стана премиер, ще предложа да се наказват със затвор всички, които не пушат български, а вносни цигари; също така затвор за тези, които не ядат български банани, ананаси, авокадо, както не ядат и български домати по 5 лева килото, вместо македонски и гръцки по 2 лева килото. Също така, в затвора ще влизат и тези, които не ядат българско сирене Ементал, Гауда, Грюер, Чедър и не ядат сьомга, уловена в свинарниците на Гергов. Ша въ напрая патриоти аз вас!

Не си прав!Ще ядем българско свинско месо,защото свинарят Гергов,ще се върне към предишната си професия. Пресни,български зеленчуци,от селянката от с.Крушовица,която ще обикаля с коня си земеделското стопанство. Като върнат откраднатите пари ще се върнат и към корените си.

Идва БСП на власт и започват протестите,така ще бъде и за напред!!!! Тези боклуци трябва да бъдат изметени един път завинаги от държавата,а не да им се дава власт!!!!

каза герб крадеца

Още не стъпили във властта,комунистите,и протестите започват.Хората не са тъпи,а тези които са наточили зъби да им откраднат парите.Преди да сдаде кабинета,Бойко каза точно и ясно,че парите са осигурени и ще тръгнат към производителите.Защо министър Бозуков,побърза да уволни всички работили в мин.на земеделието?Може би за да се откраднат едни пари.Как от няколко години тези хора не протестираха?Щели да им дадат парите,ама след изборите.Защо,като ги има сега?Прави са хората да протестират.Нинова,вчера каза,че няма да предадат производителите,а какво се случва днес?ГЛЕДАЙТЕ ПО КАНАЛ 3!Крият се и министър председател и министър на земеделието и Президент,като мишки.Никой не излезе при хората.Ето за това Бойко е над всичките мижатурки.Излез и кажи,няма или има пари.Страхливци,некадърници,жадни за власт и кражби.Кога комунистите не са пипали власт и кога в България не настъпва хаос.От 1989 г.всяко тяхно управление е такова.Три национални катастрофи,глад,мизерия,хората на улицата,обир на 10 банки....Нинова,какво обещаваш на хората?

Срам и резил , за Бг-земеделие ! Вносът на стоки в България /официално/ , е ''САМО'' 93% , ...... ТОЛКОВА КОЛКОТО Е И НЕДОВЕРИЕТО НА НАРОДА КЪМ СЪД. СИСТЕМА ---93% .

Да си протестират, не пречат. Имаме си внос на всичко от чужбина, така че тези нашенски фермери са излишни.

Какво си ми сладко котенце самоооооо...

Къде ги видяхте тези хиляди бе дирбг, лъжете както са ви казали !

политическото ти измекярство и алчност ти пречат да ги видиш

Все преди избори! Класика! П.С. Моля господата журналисти да си четат новините, преди публикуване: "низки" е различно от "ниски".

за пореден път предизборен цирк - дни преди изборите - мангалски номера за вдигане на цената на гласовете -пак палим балите с тютюн .Ми палете, през хея ни е!

Еднакви знамена, еднакви фуражки, еднакви шушлекови якета ня няколко по-яки мъже. Голяма спонтанност - пари искат хората!

борисов и пеевски обраха всичко, сега след тях потоп и масово фалити, не знам дали има някой , който да си получава вече заплатите в тая фалирала държава

Ходите при Путин да ви плати. Нали сте му фенове.

Герб саботажите започнаха! Обещават и лъжат нон стоп, а други отнасят последствията!

цените са ниСки, а не ниЗки

Ако някой каже кой е собственика на Булгартабак, ще му образуват дело за издаване на държавна тайна.Ако се изпусне и каже как е станал собственик-ще го думнат поръчково!

Герб раздаде едни пари и обеща едни субсидии дето ги няма а сегашният министър отнася гнева на излъганите

.... като не разбираш, що пишеш глупости, дай факти, какви суми е обещал ГЕРБ.... субсидиите идват от Европа.... мушморокът министър що се крие, не споделя твоето мнение, щото не е вярно.... ако беше така, досега 100 пъти официално да са го казали, а не е толкова просто и не е вярно.....

Ами на производителя се обещава субсидия на тон, после тя не идва от Европа или щото е обещана неправилно или щото някой чиновник не си е свършил работата. Да ти обяснявам ли зомби?

Ами като не е вярно къде са парите?

Хем раздали едни пари, хем ги няма ;)) Царе сте!

Че си кух ясно, парите се вадят от бюджета и от едни кредити с обещание да се върнат с европейски транж. Само дето той не идва

Да протестират. Подтекста е ясен. Само ,че ние вече сме обръгнали на дирижирани протести.

Тия цигани от снимката ли са земеделски производители?

Б Б Бай мангау пуши само ромтманс....

Истината е че на нашите управници не им пука за Българския производител , важното е управниците с белите чорапки да имат Мерцедес и някоя яхта разбирасе любовница ако казал господ и до там . Или с други думи сит на гладен не вярва . В луксозните возила с въздушно окачване ямите по пътищата ни не се осещат почти.

Сега не се стачкува сега се сее взимайте пример от гръцките ви колеги и вместо на центъра на София идете долу на турската граница там има нужда от хора за да спрат набезите на турски гласоподаватели.

БРЦК

Егати абсурда. Веднъж слагат акциз на цигарите , за да накарат пушачите да не пушат. В същото време стимулират производителите на тютюн със субсидии. Това са 2 противоположни политики!!! Държавата да се заеме и да преориентира тютюнопроизводителите към други производства ако не иска да се прозивежда тютюн в БГ. Ако иска - да се заеме с прекувачите и да регулира или либерализира сектора.

''БАТ мести производството си в Румъния'' ''БАТ бе кандидат-купувач на фабрики от "Булгартабак", но през март се отказа след парламентарен скандал между НДСВ и ДПС'' Четете, малоумни кебапчии, защо сте бедни..Прочетете и що е туй ''БАТ'', че съм сигурен, че не знаете..И сега, няма БАТ, няма производство, няма денги..Има ВТБ..И ВТБ не знаете какво е?

Аман вече. Стига вече с тези субсидии за тютюн. Цяла България пуши. От цигари въртят обороти за милиони всеки ден, а все нямало кой да изкупи тютюна??? От народа се взимат пари за субсидии, а печалбите в чии джобове влизат??!!!

Този протест е със сигурност спретнат набързо от Герб. В това равни нямат. В протестите срещу правителството на Орешарски бяха впрегнати всички назначени от тях общински и държавни работници и служители/ а те са много/ организирани с транспорт платен от нашите данъци. Питам се къде бяха досега тия протестиращи и защо не си поискаха парите от тоя дето ги управляваше 7 години .

Мълчахте при мутрата. Целувахте му ръката. Изкарахте прасетата пред парламента. Е, защо протестирате, носете портрета му и си го искайте, той и следващите 4 години ще ви плати, както и до сега.

Радев да спасява положението! Да им хвърля парите от военните самолети:)

1. Преместете протестите на БГ-Турската граница. Ефектът ще е много по-голям. 2. Не искайте субсидии за вредни за здравето производства! Сменете продуктите: отглеждайте лавандула или шафран. Много по лесно и добре заплатено е! 3. Дано някой от протестиращите прочете и се замисли.

Само така тия шибани политици не се наядоха тия задници проклети, както върви не избори ще решат проблемите а гражданска война и конфискация на имущество заграбено от тази измет

Господа земеделци, щом не ви плащат за тютюна сейте Марихуана.... ще ви я изкупуват на цени които не сте си и мечтали....

Абе какви субсидии за тютюн бе??? Кой дава такива пари? Къде в ЕС има субсидии за тютюнопроизводителите? Хем акцизи, хем субсидии. Няма да дадат на земеделците и фермерите, а на тези дето си изкарват храната от отглеждане на наркотици. Дай и за канабис да правим субсидии.

Курнелия Нинова е виновна! Гласувайте за Бате Бойко!

Булгартабак служи само и единствено за хранилка на турско-бесепарски кърлежи...Които са подкърлежи на руски кърлежи...

Герберите с нетърпение чакат резултатите от изборите, за да започнат масови протести със всичките си подчинени структури .Ше изкарват прасета,ще разливат мляко . АМАН ,ЗАМАН ВЪРНИ СЕ БАЩИЦЕ ,ЧЕ ДЪРЖАВАТА ЗАГИВА . Токова е плоско и вече репетирано ,че няма къде.

Хихихиххи ;)) Вадете контрапротестърите от затвора и им дайте да се разберат! Мишо Шалвара! Петното! Нина Картечарката! Огин да ги гори несъгласните със социалната политика ;))

кух тйпак!!!!!

lu4ka

"...низки изкупни цени..."Ей, журналистчетата, вие нали кандидатствате с Български език! Нисък - за ръст. Низък - за постъпка, за морал. Тъпаци!

То моралът може и нисък, да е и низък да е, но цените са само ниски

а сега оня мрънкащия ни премиер да излезне и да даде обяснение що е така,или ако той не може оная от село крушовица да каже,щото оттам мирише яко тая работа

Е, да се бяха сетили преди изборите за президент. Тогава щяха да ги чуят и по една филия с мед и масло да им намажат. Защо ли се събудиха точно сега и кой ли им е прибрал паричките?

В София никой няма да ги чуе! Виж, ако бяха се сетили да блокират границата"Капитан Андреево", всички щяхме да бъдем на тяхна страна, макар, че тенденциите не са в полза на тютюнопроизводството. Пушенето е вредно за здравето и все повече хора се отказват от вредния навик.

Този бизнес умря още 90-те години. От тогава е на дотации и изкуствено дишане, че разбийш ли, братчед, тези хора нямали друго препитание. Ако сега аз произвеждам 8 битови компютри или цървули - ще ми помага ли държавата? Смешното е, че дори българските цигари се правят от вносен тютюн.

Аз пуша вносни цигари.

Боко е виновен за всичко. Когато спряха субсидиите на фермерите по времето на Орешарски пак Боко беше виновен. Днес чета един каун, че Боко е виновен и за новото увеличение на водата и газта. От тук нататък каквото и да стане виновен ще се търси Боко!

Е, тя Наглата го опрай Булгартабак, сега се кани да опрай и България...Ще протестирате и хоро ще играете..Те простите от акъл патят

Там нещо Булгартабак нямаше ли нещо общо с Нинова, Пеевски и някакви руски фирми? Що така бъзикат електората на ДПС?

Стига са се давали субсидии за производство на отрова! Никакви доплащания за производство на тютюн!!!

Изберете Бойко Борисов пак и той пек ще ви реши проблема както до сега го е решавал.

Така ни е оправил, че си стоим на опашката в ЕС. Стига ни толкова! Да оправи Банкя, ако може.

Ирония, нали?

Значи като закъснееш с някоя вноска , съдия изпълнител може да ти запорира сметка и имот, но когато фирмите не изпълняват договорните си задължение( ще рече да платят след като са взели стока) никой за нищо няма право да сезира. Долна държава, лоши управници, прост народ.

Да заведат дело в Съда. Ще ги осъдят без проблем. Така действа държавата, не е личен асистент на всеки.

Ти в кой свят живееш бе кухая лейка? Как се завеждат дела в Съда? Нали всичко е пари и то много, а законите писани в милата ни държава винаги ама винаги са в полза на работодателите. И защо като дължиш вноски не те съдят в СЪДА, а директно съдията ти запорира каквото имаш???? Голям ум, голям акъл в тебе. Ти си част от народа, който бях описал........