”Турски поток” спира транзитa на газ през България

"Газпром" планира да прекрати доставките на газ за Турция през България и Румъния, когато "Турски поток" бъде въведен в експлоатация, предаде Дарик.

Обратно в новината

Коментари - ”Турски поток” спира транзитa на газ през България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бесепарската тролска смрад пише повтаряйки непрекъснато, че ББ бил спрял ЮП, та да питам, дали от такова усърдно повтаряне, лъжата ще стане истина? Щото знаем и помним: "Премиерът Орешарски е разпоредил спиране на всякакви дейности по изграждането на газопровода ЮП...Това обяви вчера министър-председателят след среща с делегация от американски сенатори, водена от републиканеца Джон Макейн....", 08.06.2014, 24 Часа).

Помним, лумпен, помним! Орешарски спря дейностите по ЮП след като евродепутати от една политическа сила, сигурно случайно водена от ББ, яхна тогавашните събития и поиска ЕК да се произнесе по въпроса за строежа. Помним и преди три и половина години един финансов министър курдисан от ББ как обясняваше, че тя печалбата от ЮП всъщност щяла да бъде една мижава, мижава... Помним и "еквилибристиките" на ББ за втората атомна, и как в резултат платихме един куп пари за тоя дето клати дървото, и ВЕИ-тата помним и новите пътища дето се ремонтират по два пъти годишно помним и много други работи помним, лумпен. Не се притеснявай...

А това, че бяха спасени много повече милиярди, които иначе щяха да бъдат наляти в тези абсолютно безмислени начинания...за това сметка даваш ли си?

Доколкото разбирам от това ще загубим. Най-малкото транзитната такса. Но не е само това. Ще купуваме газ от Турция. Ясно е,че цената на която Турция ще купува газта от Русия и цената на която ще я продава на нас ще са различни. Тоест пак ще бъдем прецакани. Благодарение на "мъдрото" управление на Борисов. Затова на 26 март нека неговите "калинки" на топли местенца и с добри заплати си гласуват за него. Те са ясни; защитават си работните места. Аз обаче съм пас!

Не няма да купуваме газ от Турция, та нали си имаме газ от "Хан Аспарух" :D

Ще има войни и унищожения и не се знае кой ще е жив, както вървят нещата.

До колкото си спомням в момента за Китай трябваше да теме нефт по Силата на Сибир! Тече ли? Е, като направят турският поток, тогава ще говорим за каквото и да е! Но от друга страна, неясно защо, изведнъж братушките намалиха рязко цената на газа!! До скоро ни деряха по три кожи с най-скъпото гориво в Европа! Така, че да оставим пропагандата на лъжците...

Няма какво да мислиш. Купуваш малко газ и цената му е висока, купуваш много газ, цената му пада. Договорил си количество което не можеш да използваш, плащаш си го цялото. Е така се смята.

Ами ти сам си отговори на въпроса защо за БГ е най изгодно да остави всичко това на ЕС...лумпен:)))

сега тапанара боико да отиде при негара и неговите слуги меркел, холанде и другите боклуци и да си иска парите, които обраха от нас, обратно!

Единствените които печелят от така наречения ''транзитт'' са руско- български фирми! Печелят руснаци, с което финансират български партии-слуги. В държавата ни не ''влиза'' нищо!

Изглежда корупцията в Турция е по-силна от нашата.

С поздрави от Запада. Американските сенатори дойдоха за ден-два. Хилъри-то дойде за час-два и Бат Бойко дойде на власт и спря тръбата. Тръба пак ще има. Но няма да минава през нас. И България ще си остане страна, в която единствените работещи индустрии са трафика, наркотиците и проституцията. А процентите ще вървят между все едни и същи офиси и кабинети. А в бюджета, т.е за нас, няма да има нищо освен данъците на малкото работещи, които не са могли да се скрият. Ако следващото правителство не ни включи в газопровода между Азия и Европа, ще сме загубили единствения ни останал ресурс - геофрафското ни положение. Е, няма да сме го изгубили, а ще сме го "приватизирали" в полза на мафията, защото те ще останат единствените, които го използват.

жал ми е за хора като теб които разчитат не на производство или на лични качества и способности да се ижхранват а на "транзитни такси" между другото всички страни които разчитат на транзитни такси и копане на природни ресурси са бедни - дори и твоята любима русия. руската икономика е два пъти по малка от тази на великобритания, или два пъти по малка от тази щата калифорния. българия изнася едва 2.5 процента от износа си за русия - толкова е незначителна тя за нас и за света.

трябвало да разчитаме на производство и лични качества Личните качества ги видяхме на всички управлявали досега. Производството нещо хич го няма. А ако си мислиш, че не е проверено за шистов газ из цяла България въпреки забраната много се лъжеш. Газ няма, и в Черно море няма, въглищата ни са малко и некачествени, метали няма, нищо няма. Всичко трябва да се внася. Можем да изнасяме мозъци като тебе ама никой не ги ще.

Никой не говори за "изхранване" само от транзитни такси. Но защо да се лишаваме от този значителен приход и страничните ползи като стабилност и сигурност? "Около тръбата война няма" Русия ми е точно толкова любима, колкото и Америка. Най ми е любима България и българите. Нека американците да построят тръба от Азия до Европа. Или китайците. Пак съм "За". Но да минава през нас и да сипват в нашата касичка. И, моля ти се, пиши имената на държавите с главни букви. Или искаш те поканят във "ВИП Брадър"?

А колко е транзитната такса, знае ли някой, че Виденов навремето го свалиха, защото искаше тя да се увеличи на 500 млн. долара.

Чудесно. Има договор, според който до 2030 се плаща най-малко 90% от договорения транзит. Ще бъде калкулиран в цената на останалите.

Болгария одна из беднейших стран Евросоюза, и потеря прибыли по транзиту для нее весьма болезненна, считает Александр Фролов. Но стоит вспомнить, что именно София похоронила перед этим два энергопроекта с Россией, наиболее известный из которых Южный поток он сулил Болгарии немалые перспективы и прибыли. В 2015 году, поняв свою ошибку, страна намекала, что готова продолжить переговоры с Москвой, но к тому моменту российскому руководству это уже не было интересно.

Америка и в частност Маккей и Нюланд ще не компенсират , ама друг път.

А ние ,с минималните си количества газчица ,сега от къде.Това ,че Б.Б. послуша Клинъновица и Кери , да откаже потока , Да не е някъкъв ход , да бъдем принудени да започнем добив на шистов газ ,та да отровим земята ,а "Шеврон" да формира грандиозни печалби.Пълно разделение, за тях парите , за нас отровите и разните видове канцери

Добре бе Waffen SS, ама как "Б.Б. послуша Клинъновица и Кери , да откаже потока", след като тогава на власт бяха БСП-Орешков: "Премиерът Орешарски е разпоредил спиране на всякакви дейности по изграждането на газопровода ЮП...Това обяви вчера министър-председателят след среща с делегация от американски сенатори, водена от републиканеца Джон Макейн....", 08.06.2014, 24 Часа).

И да припомня, че точно ББ забрани да се дупчи за шистов!

Процесът започна при Иван Костов, който се опита да надхитри руснаците, а те му отвърнаха със "Синия поток" под Черно море. За "Южния поток" е виновен ЕС, те спряха сделката, но за Турция изобщо не се обаждат, даже при политическите чистки сега, защото имат изнесени производства там, особено Германия и ако Турция реши да ги закрие, не ги виждам.

И ако ги закрият германските производства, кой няма да получава заплати?! Германците ще дойдат в България... Но такава глупост само ГРОБарите може да извършат, като ЮП и АЕЦ, не и султанът.

Няма да им се отрази толкова, да знаеш, могат да си открият и собствени производства, там е работата, че Германия подкрепя Турция във всичко, не го ли забелязваш.

Братя и сестри, нека бъдем оптимисти - след като започне последната фаза на Третата Световна Война, газ няма да ни трябва! :P

Ще загуби от транзит, но пък сега ще паднат цените на газа, който ни доставят с последните споразумения с ЕС. Но не прави добро впечатление- с турците пак ще изядат дървото след време. Султанът пак ще му избие чивията и ще направи някоя глупост

И ОТНОВО РУСКАТА ПРОПАГАНДА ЦИТИРАНО ОТ ВЕСТНИКЪТ НА ПУТИН "ВЕДОМОСТИ", ЧЕ ЗА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СТАНЕ СТРАШНО КАТО СЕ СПРЕ ГАЗОВИЯ ПОТОК. ЗА ТОВА СЕ ГОВОРИ ОТ МНОГО ГОДИНИ , А ДОСЕГА ВСЕ ОЩЕ НЯМА НИЩО. НО ЗНАКЪТ Е ЯСЕН: ЩОМ БЪЛГАРИЯ НЕ СЛУША ПУТИН, ТО ТЯ ЩЕ БЪДЕ НАКАЗАНА.ДА АМА НЕ, БГ ВЕЧЕ НЕ Е ЧАСТ ОТ СССР!

прилича на американска бомбардировка. Бяха бомбардирани газов поток и ядрена центала. преди още да се построят. Народът български стана още по-беден, но Борисов и компанията му ... и т.н.

КАКТО СЕ КАЗВА :ДА ГИ БЯХТЕ НАПРАВИЛИ БЕ ПИЛЕ ПРИ ТОЛКО ВАШИ ПРАВИТЕЛСТВА.....,МА БЯХТЕ ЗАЕТИ ДА КРАДЕТЕ ВСИЧКО ДО КОЕТО СЕ ДОКОСНЕТЕ.

А междувременно заплатите на троуовете се обезценяват от рубли в копейки...

Пази си копейките и центовете. Ако свалят борда и влезем в зоната, само ще си мечтаем за копейки или центове - кой каквото го влече.

Е, те сега на Сашо Дончев ще му се дръпне фъша! С неговата фалшива фирма.

Николинкеее, голяма злоба те тресе. На С. Дончев не му пука много. Той си има и още ще има. Ти кажи на България какво ще и се дръпне ...?!?

ДИРът ми тръкна отговора за теб, чак и тях ги заболя: "Ти ли ще ми говориш за дупки, гнидо мекушава?!? Колко пъти мутрата гордо се тупа в гърдите пред факяните, че той е спрял Патока!!? Чрез нищожеството Щонов, което потъна в някое блато! - Няма го, не се чува никъде. Реакторите на АЕЦа стоят в склад от както мутрата отказа да плаща "за един гьол за милиард". Затова плати 600 милиона евро преди Коледа. Лъжи за пред прости хора, продажник. А вместо АЕЦа за 6 месеца нацвъкаха 2 мегавата джъмлъци и ВЕИта, всички депутати се наредиха на хранилката, а най-много мутренските приближени. Цените 20 пъти над атомните! Мутрата за какво беше в САЩ през онова лято и два дни преди КТБ да гръмне, даваше интервюта във Фашингтон, че България била много зле, че трябвало да тегли 2 милиарда долара кредити. До тоя ден тук всичко си беше мирно и кротко. Откъде знаеше,че след 2 дни КТБ ще гръмне и наистина ще трябват тия кредити, за да храним ротшилдовските банки с лихви!!? Защото докато беше там са го черпили с какви ли не черни дълги и къси еврейски чушки, като заслужил криминално-политически деятел. Нямам време да се занимавам с теб гнидо!

МНОГО ДЪЛГО СА ТИ ГО НАПИСАЛИ.КОМПЕНСАЦИЯТА ЗА СПИРАНЕТО НА ГАЗА ЩЕ Е ЧЕ И НА ВАС ЩЕ ВИ ВРЪТНАТ КРАНЧЕТО:):):):)

До там ли ти стига въображението, че някой ми пише, диктува?! Значи да си патриот, е нещо невъзможно. Да пишеш повече от два реда с главни букви като първолак е невъзможно?! ГРОБ се пише с главни букви, и това е проклятието на България в последните 6 години! Ти лично се скрий или образовай!

Е, все пак като се лъже, поне да е с мярка: "Премиерът Орешарски е разпоредил спиране на всякакви дейности по изграждането на газопровода ЮП...Това обяви вчера министър-председателят след среща с делегация от американски сенатори, водена от републиканеца Джон Макейн....", 08.06.2014, 24 Часа).

Очакваше се!

Да го''целуват'' руските навлеци пиещи кръв от България.''

Кръвопийците на България са основно американските и западноевропейските навлеци!

На кой българин му пука, колко милиони ще лапат българо-руските ЧАСТНИ фирми които транзитират този газ? На мен не му пука, че някакви милионери няма да имат далавера.

Парите от транзита влизат в държавния бюджет троле.

НЕ Е СИГУРНО;)

Ние от газоразпределителен център на балканите се превърнахме ,под далновидните грижи на ГЕРБ в краен потребител.То да си на такова стратегическо място и да го проиграеш в угода на чужди нам интереси си е направо предателство..Борисов и цялото му първо правителство треска ги тресе ,когато си спомнят краткото , но дълбоко съдържателно посещение на г-жа КлинтОн., а и последвалото посещение на онзи грозник Джон Кери /та той е по-грозен и от мен/.Та само при спомена за посещението на г-жата ,получават такъв рефлекс ,че спешно отскачат до кабиненчетата си ,за да си сменят панталонките.Много ми е интересно сега с какво ще пълнем хъбчето и каква газ и от къде ще получаваме ние.То добре ,че под благотворни грижи на всички преходни правителства ,ние нямаме вече химическа индустрия ,та едно гайле отпадна, ама нали все пак трябва за ТЕЦ -овете . То хъбчето го остави , Борисов ,с переспективно мислене не се отличава ,на него му дай лентички да реже ,та ако трябва и на детска катерушка.

Хайде стига плюхте по Борисов! Южен поток не се състоя заради Орешарски и онзи пелтек Драго, дето сега пъчи насам-натам все до кака Ви Курни!!

Но вие се отличавате с минимални когнитивни възможностти.Е, толково си можете , няма страшно

Открихме топлата вода... Ами , че нали затова го правят.. Север две за да заобиколят Украйна... Кой иска да има работа с държави проститутки. Ама големите в ЕС си пуснаха тръби директно, а на нас ни наложиха да правим свирки за 5 лева.. Хак ни е.

Язе да попитам... кво стана с моста и строенето на руските мистрали. Готови ли са вече? Силта на сибир и тя сугурно подава газ за Китай. ... с кофи.

....В Страната на изгряващото слънце има няколко фестивала на фалоса, но "Ходаре" в Нагаока е най-големият. Поверието гласи, че младоженките, които възседнат дървената статуя, ще се сдобият с многочислена челяд. :))))

Оправете си заглавието. Написано по този начин означава, че Турски поток /който всъщност още не съществува/ няма да транзитира газ за Румъния и България.

lu4ka

'Айде честито на Костов и Плевнелиев. Постигнаха това, за което им бяха платили. А ние да го ду*хаме.

влез им в положението, многочислените им къщи как ще се поддържат, пък и по принцип заради парата изядат си и месата

Вместо да сме газоразпределителен център за Южна и Централна Европа, ние се превърнахме в краен получател на газ. Зависим от всички и от всичко в името на евроатлантическите ценности, в които се кълне Борисов. Загубихме огромна инвестиция от няколко милиарда евро, 400 млн евро транзитни такси и 2 000 работни места със заплати на Газпром/30 000 - 50 000 - 80 000 лв на месец/. Все едно, че американците пак са ни бомбардирали

В бензиностанции "Газпром" същите заплати ли вземат?

Заслугата на Борисов значи: "Премиерът Орешарски е разпоредил спиране на всякакви дейности по изграждането на газопровода ЮП...Това обяви вчера министър-председателят след среща с делегация от американски сенатори, водена от републиканеца Джон Макейн....", 08.06.2014, 24 Часа).

Eто това е типичен пример как алчността на българската политическа мафия пропиля един голям актив за България - "Южен поток". Прилагайки вече установената практика от магистралите да се изкупуват парцелите по трасето от политическата мафия и след това да се продават на държавата на стократно по-високи цени, оскъпи стократно проекта и Европа го спря. Лична отговорност за провала носи Бойко Борисов и неговото обкръжение, мафиотска шайка, стараеща се от всяко нещо да вади огромен келепир. Такова е положението с магистралите, които се доказа са 4 пъти по-скъпи от немските и шведските, тецовете които по един магичен начин станаха "американска" собственост/не се знае точния дял на лицето Борисов/, златото което изтича от България и най-отявлената колония в света взима минимум 45% от добива, а ние само 1.4%, а при идването на "Мадридския крадец Кобурготски" Шулева едностранно намали на 0.7% . Това е народе загробването на България от мутрите в политиката.

Докато дойде времето да се построят всичките руски проекти в нормалните страни хората ще минат на електромобили и никой няма да има нужда от руския нефт и газ.

Винаги ми е бил интересен ,как ще изглежда един седлови влекач или самосвал за 30 тона ,на ток.Ще е доста любопитна картинка.Един ТИР за 40 тона на ток

Борисов ни набута в най-кофти ситуацията. Русия ни заобикаля от всякъде с газови доставки и не остава нито един транс-тръбопровод за България. Ще получаваме руски газ, но през 8 други държави които ще получават транзитни такси. Т.е. пак оставаме девета дупка на кавала

Кретенче, Син поток е от години. Все се канят да го разширят до проектния му дебит, така че Турция може и от там да спре транзита през България. Сега щели през Турски поток да го правят. Ами да дават. То газопроводи се строят и към Азербейджан и каспийските залежи и това няма нищо общо с Русия и Боко.

набутаха ни го продажните лакей на Сорос не барайте ББ той няма пръст в това даже искаше хъб да прави с Путин.

Хъба е само развяване на прах. Българите знаят, че с решението южен поток да не минава дирекно през България, не само не печелим а и губим съществуващото. Затова ни трябваше нещо, което да подслади горчивината от решението. Също както електроцентрала на газ, която щеше да се строи на мястото на Белене и да се захранва с наша газ.

не ни заобикаля...

Поне може да сме сигурни, че активността на руските тролове ще намалее правопропорционално на източниците им на финансиране.

А здрасти! Сякаш не се знаеше предателството на мутрата какви щети ще ни донесе!!??? Мутрата спря ЮП, откъдето през 2106 г. вече щеше да дотече газ в безкрайни количества! Като се би в гърдите, че е верен слуга на факяните жидоянки, уби България и нейната енергийна независимост за 100 г. напред. Ограби България с десетки милиарди от пропуснати ползи, такси, печалби, заплати и т.н. за 100 г. напред, които подари на Турция! Мутрата и другите ГРОБари, слуги на жидоянките, загробиха АЕЦ Белене, който можеше да реши всичкия недостиг от киловати и през 2016 г. трябваше вече да заработи с единия реактор. А прехвалената зелена енергия от джамлъците и перките произведе 20 пъти по-скъп ток и то само денем от джамлъци и нощем с измама (поради лунното греене)??! Мутрата знаейки за подготвяния грабеж през КТБ с 5 милиарда, си замълча и стана съучастник. Набутаха ни още 20 милиарда заеми и ни партиха на дъното. Унищожиха ни националната сигурност и армията. Напълниха си гушите с милиони и милиарди, изнесоха милиарди в офшорни сметки, бетонираха морета и балкани, изтровиха народа с ГМО и фалшиви лекарства, унищожиха здравеопазването, народът мре лавинообразно, образованието ни го забиха на килийно ниво, нароиха се хиляди доценти и професори без ценз и достойнства, навсякъде леш и смрад и още и още... Мутрата, неговият цървул и подлоги ЗаГРОБиха България! Тях пред Народен съд и после на дръвника!

През 2106 г наистина можеше да дотече газ и да минем на печалба. Да не говорим, че Путлер прекрати Южен поток. АЕЦ Белене щял да заработи през 2016, баси смешката на тотале тъпак и лъжец. Те реакторите още не бяха готови. Ей я Акую в Турция не се знае кога ще стане. А загробването с милярди наистина щеше да е факт. А не таглата лъжа за някакви 20 милиарда. 4 милиарда е нарастнал дълга, но с толкова е нарастнал и държавния резерв. Точно руснаците и червените боклуци от БСП съсипаха КТБ. Средната продължителност на живот нараства с всеки ден и това за гнусните боклуци като теб е мрене и тровене. Бегай в дупката си червей нещастен

Големи надежди за Нероден Петко. Министер щял да стане. Злато щял да ака.

Още едно доказателство, че на Кремъл не може да се разчита!

Тоя Путин изкуфя ли,какво ли,не вижда ли какво представлява вече Турция и кой е Ердоган???? Сляп ли е? Съвсем скоро ще го усети ибрика,май! В Турция ското ще махнат паметниците на Ататюрк и ще развеят знамената на исляма! Тоя фашист Ердоган се самозабрави! Тури му едни мустачки и.....новия фюрер!

Шило

Що мислиш, че му трябва Ердоган? Трябва му трасето.

Не му трябва трасето. Трасета си има.

Украйна, Молдова, Румъния и България се "нахъбиха"....!

Шило

А бе имаме още възможности, ама не знам дали някой ще си мръдне зад.ика да направи нещо.

Шило

Логично, трасето е друго. Просто трябва да се възползваме от договорките между ЕК и Газпром и да търсим алтернатива.

Турския паток е поредната демонстрация на др.Путьо как се крадат руски пари. Няма никъкъв смисъл от него (освен за тия дето го строят)защото сегадействащият транзит(през Бг) е отдавна е изплатен и съответно най-евтин.Отделно Путлер по договор ще продължи да плаща на България до 2030-та независимо дали транзитираме газ или не(100 млн. usd за година)За "бонус" турците го наведоха и с цените. Това е др.Путьо -великият стратег! Строи ,заобикаля и пр.харчи руски пари без грам смисъл. Освен за преближените му олигарси строители на газопровода. И всичко това се опакова във лайняна пропаганда за пред гламавия мужик ,как др.Путлер громи хамериканците и хунтата. Нещастни ,нещастни руски дебили.

Шило

Я го покажи тоя договор... Че май само тши си го виждал.

Ти ли го подписа?!

МЪРЛОО,АКО НАШИТЕ ТИКВИ ИМАХА ПОНЕ 1% ОТ СИВОТО ВЕЩЕСТВО НА ПУТИН НЯМАШЕ ДА СМЕ В ТОВА "ЦВЕТУЩО" ПОЛОЖЕНИЕ!

Така е! Щом с огромните ресурси на Русия, руската средна заплата е в пъти по-ниска от Българската, то наистина дори и със 100% акъл на Путлер щяхме съвсем да сме трагедия.

МЪРЛЬОО,с писанието си доказваш какво е нивото на русофобите.Най-мръсната пяна на обществото.

заради чужди интереси нащи седерасти и герберасти прецакака пълненото на бюджета и сега ще одят на околовръстното да компенсират загубите с задниците си. У хохолите потъваме и ние заради Брюксела и американците! Идат избори така че умната.

Всяка страна гледа своя интерес,а не като нас-да угодим на господарите си и ако остане-за нас!Това сме!Никой не може да направи нашя избор!

Споко, това Турският паток няма да го има.

има обаче е една малка подробност . По договор Газпром е длъжен да плаща за 100% транзит до 2030-та . Което е 100$ млн.годишно със или без транзит. Остава да видим Бг руските мекерета и подлоги ще ни лишат ли и от тези пари.

Газпром може да прекрати договора и да си лати неустойката. Ама герберокомунистическите лайна които момента прибират парите от транзита ще останат гладни.

Длъжни са да плащат мин. 90% от транзита до 2030 г., дори да го няма, така е. Но има и една друга подробност. Достатъчно е да спрат газта през Украйна за няколко месеца, тръбите там и без това не са в цветущо състояние, защото тръбопроводът е от преди 40 г., а украинците трябва да извадят 3-4 млрд. долара за поддръжка, което няма да стане. След което руснаците ще кажат - тръбите са корозирали и има риск, т.е. форс-мажор. И чао транзитни такси.

Да ухажват Ердоган, че от него ще купуваме руската газ. България е на първо място в Европа по про Да ухажват Ердоган, че от него ще купуваме руската газ. България е на първо място в Европа по процент на населението, което живее в робски условия, цент на населението, което живее в робски условия.

?? По добре 16 губерния на Русия, отколкото заден двор за отпадъци на ЕС, както в момента е България. Но това е въпрос на вкус. Честити Ви реформи Българи. С това само се започва. Идете пак гласувайте за тия българоубийци.

България губи от спирането на "Южен поток" инвестиции за 3 милиарда евро и приходите от транзита на 18 млрд. куб. м. газ годишно.