US властите с график за строеж на граничната стена с Мексико

Американските власти публикуваха график за строежа на стената по границата с Мексико.

Обратно в новината

Коментари - US властите с график за строеж на граничната стена с Мексико | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ако америка си промени политиката спрямо останалия свят няма да има нужда от стени никъде няма да има и войни

Кога ще ги стигнем американците?

"на или около 6 март ще бъде обявен конкурс за участие в строителството. След това компаниите ще трябва да внесат идейни проекти до 10 март. До към 20 март службата ще направи селекция и след това ще поиска от тези, които бъдат допуснати до финалния етап на конкурса, да подновят офертите до 24 март, като посочат цена. " Американците са страшни! Вижте сроковете!!! Решават проблема до 1 месец!! Ако беше в Булгаристан чрез процедурата по ЗОП /както му казват някой "Закон за облагодетелстването на приятелите"/ щеше обществената поръчка да течи няколко години и щеше да бъде обжалвана 10-на пъти! Браво на Тръмп!!

Четири дни за идеен проект и четири дни за ценова оферта на съоръжение за десетки милиарди долари. Обществените поръчки на Лиляна Павлова бледнеят пред бързането на тръмповците да изхарчат парите.

Великата американска стена ще е едно от чудесата на света, наред с Великата унгарска стена и Великата македонска стена. Може и Великата българска стена да се появи, но доста още има да я строят с тези темпове.

Бил съм на специализация в Ел Пасо, приятели сме с шефа на Бюрото, специален агент ..., тръмп хич не му пука за емигрантите, много добре знае че са неспираеми, гони две три цели: - приятелските строителни фирми да усвоят едни публични пари ; - да баламоса тъпия избирател, че си "изпълнява" обещанията ; - да прокара падането на санкциите срещу путлер, за да стартират спрените многомилиардни петролни проекти на ексон мобайл в рашистан.

Ама , кВо от тВа ?

че то и сега има стена ... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Журналистите още не могат да повярват, че един президент може да си спази обещанията, дори частично! Нужна е ревизия в главите им, и не на Тръмп.

След упадъка на Рим е последвало ранното средновековие, по време на което държави-градове за да оцелеят, са се обграждали с високи крепостни стени. Сега мащабите са малко по-различни, но горе-долу ситуацията е същата. Човечеството така и не се поучи от Рим и тръгна по същата упадъчна крива на разврат, корупция, педофилия... с поанта: допускането на варвари-бежанци (при Рим са били весготите) в сърцето на западащата цивлизация, за да я довършат. Тръм е един подранил предвестник на предстоящото консерватионо световно Средновековие.

Вива президенте ТРОМБ!

Чудесно е, че един (ЗАКОННО ИЗБРАН) президент бърза да осъществи на дело своите обещания. Това всъщност е най-важната част от неговата предизборна програма, тъй като касае НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ. От мен - поздравления! Очаквам подобни действия и от нашите власти, защото идва пролет и пълчищата по южната ни граница ще се увеличат в пъти!

Това решение за построяване на стена му е набито в главата на Тръмп от ционистите. Те са реалните управляващи не само в Сащ но и навсякъде. Модела за оградена и бетонирана държава е Израел. Геноцидната политика на САЩ и Израел срещу другите народи няма да спре по тяхно желание.

Дядо Тръмпи е първият хамерикански президент, който предизвиква известни симпатии.

а, за Кенеди не са ли ви разказвали у селската кръчма?

Светът е оживял, защото се е смял ...

Ако Путин е спомогнал на Тръмп да стане президент на САЩ то Путин наистина е гений.

Или вие наистина си идиот.

И как, след година-две тази стена ще "пази" !? При положение, че днес вече има летящи дрони таксита в дубай ?

Ще купят C500 от Путин.

Много просто - стрелба по нарушителите (по земя и въздух), както го изисква конституцията. Нима само за Израел е разрешено?!?

Мери, вие не сте ли жена, не сте ли майка, че сте толкова кръвожадна ? А може би сте комуноидно отроче и в главата ви са спомените, когато българи убиваха българи на граничната бразда ?

Само да не се окаже че графика на мексиканските тунели изпревари графика на the Trump Wall.

СЛАДУРСКО :):):)

Имал пари бол за стена другарят Тръмп - дал ги!

Това е безперспективна и пропагандна работа!Нищо не може да спре гладните и бедните латиноси главно!Убедил съм се,че кой където иска-отива!Особено във века на глобализацията този закъснял национализъм би бил смешен,ако не беше опасен.И не го бъркайте с истинския патриотизъм!

а защо оградата на орбан функциинира??то ясно , че тролиш но хората помнят как орбан построи ограда и защити унгарците . и ес трябва да направи същото а спасените по море да ги връща по плажовете от където са тръгнали с лодките

функционира законът на орбан, оградата е нищо без него.

"кой където иска-отива" - а дали така мислят и гражданите на Северна Корея?

Ние мозим обаче чефутите не искат евреиските цености Да ниама икономика да има араби да има дефицит да се печатат пари за пенсии осигорровки и ниакои хора да правиат пари колко смесно дори и тези пари ниамат златно покритие долар евро лева каква тапотиа само да го разбирасш мисленето Ф раката дарзисш долари евро Каква измама Кои стои от зат тиах МВФ федерал резерф резерф Голд мен ЕНД Сакс Но Дончо Трамп мозе да одари по масата и да вземе печатнизата , ЧОН КЕНИДИКЕНЕДИ иска да го направи ,

Крадени е коментара копелета

Каде са европеиските цености господин Плевнелиев Балгариа и Турция Тапанарино Георги Сорос ти дектувасе ти да ни продавас и заробвас.

Аз нямам проблем за стената но ако не трябва да плачаме 20 милиарда за построяването и. С тези пари могат да се построят около 800 училища ама на Трумп хора с образование не му трябват

Не му бери грижа на Тръмп.... Той си знае работата и прави това, което обеща като го избираха. За хората с образование ГРЕШИШ!!!! Той знае какви са начините да накара Мексико да плати, макар и индиректно, новъпроса е че ти не ги виждаш.....

Някои я сравниха с Берлинската стена,само че на мен ми харесва.Всеки е свободен да защитава страната си както може.Нима трябва да има чужденци в твоя дом и да ядат от твоя хляб без да си ги канил.Прав е!

Никой не те кара да ги храниш. стената ше спре точно никого о ще се усвоят едни пари дето после пак трябва да се плащат при развалянето и .

Ще спре и още как-мексиканците правят отдолу тунели,а новата стена ще е 5м надолу цимент.

не си поплюва. Думата му тежи като камък. Американските избиратели още се чудят възможно ли е някой да започне да изпълнява предизборните си обещания. Възможно е, но както е известно Америка е страна на неограничените възможности, докато БГ на супер ограничените възможности и невъзможности!!!

"обективните" ни медии пропускат да ни информират, че 1000 - ХИЛЯДА КИЛОМЕТРА от тази граница са построени при КЛИНТЪН и БУШ МЛАДШИ.. И че при ТРЪМП ще се ПРОДЪЛЖАВА СТРОЕЖА НА СТЕНАТА..

Не му бери грижа на Тръмп.... Той си знае работата и прави това, което обеща като го избираха. За хората с образование ГРЕШИШ!!!! Той знае какви са начините да накара Мексико да плати, макар и индиректно, новъпроса е че ти не ги виждаш.....

Обява за конкурс за копаене на тунели и направа на качествени стълби.

Ей сега сигурно ще ревнат "баш-демократите", соросоидите, а може и Хелзинския комитет, пук да не говорим за Хюман незнам си, и т.н . . . . .обаче кучетата си лаят, но Тръмп действа. Та; - строи стена - на български означава влизане само през "вратата", не кой откъдето си иска. Ние българите не го ли искаме? - указ за хамериканските фирми да произвеждат в САЩ - ние не искаме ли "работни места" в България; - за тоалетните - остават само две. Та питам аз, нещо по-различно което поне за в момента прави Тръмп за САЩ, да не го искаме и за България? Кой е образец за демокрация, САЩ или ЕС? Така че много рев и крясъци ще има от "умните и красивите" . . . . . те пък се оказаха . . .Резисьора "пристана" на . . . . стана една тя . . . .

айде тръмпи! ела да разделиш и европата по 13-тия меридиан!