Десетки ученици даряват кръв за блъснатата от влак Гергана

Десетки ученици и учители дариха кръв за 18-годишната Гергана Гегова, която в понеделник бе блъсната от влак в Благоевград. Обявена е дарителска кампания.

Обратно в новината

Коментари - Десетки ученици даряват кръв за блъснатата от влак Гергана | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не знаете ли, че тая е с предимство и пред влака!?

Уважаеми списващи - уточнете се ! Да пресича влаковите линии, което е равнозначно да пресича релсите /в тази новина/ е различно от това да пресича ЖП прелеза / в предишната новина / ! Кое е вярното ?

TIREX

не ми е жал.

И на мен.

момичета

Аз

Тоя отгоре не е моиче. И момче не е. Обикновен сопол.

А как да го направят Аджеба ?

Аман от тия телефонджийски простотии ...вървят и говорят или цъкат по телефоните, пресичат улице пак същото бе... Ми ако вие не сте внимателни машиниста и влака ли да бъдат. Хората са се побъркали ??? Толкова ли не е можел да изчака този"важен" разговор, същите малоумници и в метрото - като застанат насред блъсканицата и като заговорят по ония ми ти телефони...все едно не можеш изчака 5 мин, а трябва да надуваш главите и на останалите хора..

Не кръв, мозък й дарявайте!

И нов телефон!

Да бе, та следващия път да няма нужда от даряване. Един път - стомничка, два пъти - стомничка, един път - влак, втори път - влак....

Дано има дни да живее, както казват хората. Да се оправи! Лошото е, че всички млади , а и вече се наблюдава повсеместно това зомбирано поведение на хората. Оглежда се човек в метрото, в автобуса, вървейки по улицата- от 10, осем са "вътре" в телефона, и хич не ги е еня какво става около тях. Няма други живи същества, не съществуват потенциални опасности...важно е кой, какво е написал и в кой санитарен възел си е направил селфи.

Прав си и ако не беше жалко щеше да е смешно .

И още нещо - това за дните не знам ама за живеенето - не ми се мисли !

"Директорът на Хуманитарната гимназия Марин Митов е в постоянна връзка с родителите на момичето и лекарския екип, за да се окаже необходимата помощ за спасяването на живота й. " Че Директорът, що го намесвате? Да не е лекар? Ясно - за престиж и цвят на публикацията.

Покемончето си е хванало влак...Или влака си е хванал покемонче....

Така се получава като сме циции. Един обикновен BT слушалка струва 20лв , а човешкият живот е безценен.Помислете си кое е по-ценно ?! И затова аксесоарите са много важно нещо , но винаги го разбираме по трудният начин.

Виж TheBeast: 1.Пише се Една обикновена БТ /предполагам bluetooth/ слушалка. 2."Тапите" е обикновена слушалка а БТ не съвсем. 3.Не става въпрос за аксесоари а за нещо друго - глупост, незнание, безразсъдство или някое по-точно определение. 4.И какво щеше да е по-различно ако беше с bluetooth слушалка ? Нищо!

От слушалките една пишман шофьорка не беше чула сигнала на линейката беше я ударила. Народът е казал -две дини под една мишница не се носят.А като имало спуснати бариери за чий чеп е пресякла линията -за да има машиниста проблеми?!?Да би мирнос тояло -не би чудо видяло.

А бе не чула, не видяла , минала ама точно тогава да вземе да мине / влака де /!

Дано се оправи момичето, прекалено младо е... Но има нужда и от даряване на мозък. Както и при 90% от вулгарите. Всичките им несрети са по липса на мозък.

Оно мозък има ама требе да се използва. Не може да не е видяла бариерите. Но.. имала глава да пати... жалко. А като се обърне каруцата знаете колко са пътища.

Някои знаем ама някои понятие си нямат .

Дано се оправи момичето и най-вече заради майката.Женицата цял живот ще я убива мисълта, че детето и е блъснато, защото е говорело с нея по телефона.Ей, дал Бог красота на госпожицата, ма защо поне и малко разсъдък не и беше налял?Да вървиш, като зомбиран и да говориш, та три вида яка сигнализация да не могат да те вкарат в реалността!

Така де, за това говорим ! Не чула сигнализацията "ОК" ! Не видяла сигнализацията "ОК" ! Минава под или отстрани на бариерата, която няма как да не е видяла "ОК" ! Не се е огледала - пак "ОК" ! Като че ли е мислела че влиза в мола примерно а не че това е ЖП Прелез !

Като се оправи да ми се обади, и ще и нацедя малко кръвчица.ха..ха

Дано се оправи детето, но ти няма да се оправиш ПРОСТАКО. Идиотизма ти е не изличим.

Прав си за това Простако, но в крайна сметка ако мислехме еднакво нямаше да има форум . Повечето пишат "Дано се оправи" и аз бих го написал ама не виждам как може да се случи това.

всеки ден виждам много хора дето вървят и плямпат по тела продължително време... болестно състояние е т'ва при тях... "вървящо хубаво момиче взиращо се в тела си и нещо пипа по тела или говори бая време" - да ви е позната тая гледка? ... нормалните пичове ще ми разберат въпроса и знаят за какво става дума :) ама момите като си дават номера на сума мъжкари и ония звънят постоянно, така ше да е :) а и с тия "безплатни" минути за разговор... ей така ше сте без било то 1 бъбрек, без далак, без мозък... и без т'ва сте си без мозък :) к'во толкова робувате на телефони, таблети, коли? то бива простотия и комплексарщина и неизживяни неща, ама ето на накрая трябва кръв да ви даряват... зомбита

Убави боски! А, дано се опраи момето!

А ние с по-малките боски, да мрем ли?

ААА не, в никакъв случай ! Както се казва за всеки влак си има пътници и за всеки пътник - влаЦИ ! Аз лично - по скоро малки от колкото като дини, пъпеши и т.н. !

А бе ти как разбра че са убави?

Скоро ще започнат и в сaмoлeти да се удрят тези зoмбитa.

И подводници !

Ех къв гаден народ сме! оная гимнастичката дето даже с предсмъртни посмо се опита да се самоубийва - Цвети ли ква беше, всички бяхя много съпричастни и се молеха , бла-бла, сега за това девойче нали е никоя! и няма следа за това да е посегнала на живота си, ще я обвините без прецедентно. Много логики , мн следователи тук, ма мн сте прости бе хора ама много.

Много добър ник си избрал! Отнася се също и за двете, визирани от теб красавици.

Нещо конкретно....? или просто си тролстваш?

Гимнастичката я преекспонираха също. Депресията е лошо нещо, човек от нищо не се мята през балкона. Тук случаят е малко по-различен - наркомания. Защото, повярвайте ми, става дума именно за наркомания. Освен физическа има и психическо пристрастяване към наркотиците, които могат да са под форма на дрога или психологически стимули, дразнители и различни способи за създаване на на трайни условни рефлекси. За какво друго може да става дума тук, след като младо, здраво и право момиче, не е в състояние да чуе звуковата сигнализация, да забележи, че бариерата е спусната, че се задава влак и т.н. Освен това, както виждаш, намерили са се достатъчно много сърцати българи, да дарят кръв. Да се абстрахираме от случая с момичето, похвално е, наистина, че има достатъчно много човеци, които са готови да се отзоват, да дадат част от себе си, за спасяване на човешки живот. Респект на такива хора, които връщат вярата ми в това, че няма да се затрием като хора и като нация.

За Бога, хора, усвестете се! Наркотиците не са само под формата на напитки, таблетки и дрога, казвам го като човек с достатъчно опит в гейм индустрията. Има и друг вид дрога, успешните компютърни игри са именно това. Не от всеки, който е взимал кокаин, става наркоман. Не и от всеки, който е играл игри става заклет геймър, но определен процент от по-хипнолабилни хора стават. И това е реалността, не подценявайте устройството на мозъците си и условните рефлекси. Защото един трайно изграден условен рефлекс (в случая да говориш по телефона, като приоритет, игнорирайки всичко друго), веднъж установен, много трудно се изкоренява.

1. Да, за Цвети си прав - не беше съпричастност, не бяха снимки от еди къде си, не беше бенефис и т.н. ! 2. Да момичето е никоя и подобно нещо с нея няма да се случи , но тук се коментира случката и фактите около нея. 3. Все пак това е форум и всеки си казва мнението по темата . 4. Не се знае дали е посегнала на живота си или не е. 5. Това че смяташ повечето за прости - ми то сигурно и за теб се мисли Така ???

Да мисля, разликата е там че си го признавам, не се лъжа. И как , да прав съм но съм Идиот? щото като каже човек на слепия че е сляп и му е обидно. Още! какво е лечението за нея и за Цвети ? Форум ли ? по скоро ми прилича на Съд! и следствна служба... аре

Цвети се метна сама от балкона,но случая беше удобен за неудачниците да си излеят завистта и злобата върху Ананиева, Раева и съотборничките. Тук няма срещу кого друг да плюят,освен по самата нея.

Видях вчера в някой сайт последния пост на момичето във фб иявно е преживяла наскоро тежка раздяла, та честно казано или е била много разстроена или е решила да направи нещо много глупаво със себе си. То е ясно, че няма как да не е видяла, чула влака. Преминаването на прелез отнема секунди, влакът бил на метри от нея, няма как да не го е видяла. Съчувствам на родителите, сигурно за тях е ужасно сега, но пожелавам от сърце момичето да се възстанови напълно и да са отново заедно и щастливи.

Значи потвърждавате моята версия са Любовна драма и самоубийство нали така?? И извинявам се за някой правописни грешки извършени от мен,не по моя вина,ами на клавиятурата,по някой път при надискане на клавишите индикират съвсем други,и ако не направя справка,става грешката,но скоро ще сменя клавятурата и всичко ще е ок.Благодаря за разбирането на повечето хора,а на ония учителите по Български които правят само забележки,ще им кажа само едно,да си гледат работата,и никой на сила не ги кара да ме четат постовете,и да не ми дават акъл,и какво да правя,защото нито ми плащат нито са ми някакви,така че всички у лево.

И на мен ми минава подобна мисъл / за самоубийство да кажем / , но това за раздялата ми се струва малко нереално .

Гери Гегова : 20.02.2017 - 14,27 ч : Ами да ти призная днес след тебе всичко ми е 6. На вас на какво ви прилича?

Нелепи случаи много по света, но това е случай на безотговорност, безразсъдство и безконтролен човек към самия себе си. Колкото и неприемливо да звучат всички коментари с упреци към случая, то те са справедливи. Докато хората не се научат да спазват правилата на живот и сами да си го пазят, ще е така. За съжаление обществото плаща за безумието на много такива като това момиче.

Никаква безотговорност няма тук във този случай,има любовна драма завършила със самоубийство.

ЕТО ЗАТОВА ЩЕ МРЕТЕ, ЗАЩОТО НЕ САМО СТЕ БЕЗОТГОВОРНИ, НО И НАГЛИ!!!

Не мисля, че е редно ученици да даряват кръв. В смисъл предвид възрастта им, иначе адмирации за постъпката им. Все пак не е добре за здравето, те са все още в детска възраст.

Едно време от връстниците им в армията толкова кръв точеха.

Майката сега сигурно се обвинява,че и е звъннала точно в този момент.Но щом и майката е чула всичко, значи не е била тиха и невидима сигнализацията.Дано се оправи момичето.

Много странна работа,как така да не види идващият товарен влак,и то със две три предупредителни звукови сигнала да не реагира,според мен случая ми прелича на Самобийство,от любовен тип,и се замислете защо преди да бъде ударена от влака е говорила точно със най обичаният от нея човек,Майката и???А???Аз със завързани очи да ходя по лините влак няма да ме удари,със шестото седмото чувство ще го предотвратя,а???Рабрахте ли,случая е приключен от мен,аз го разреших:)

Какъв народ, какво племе сме българите... Никой не може да потвърди версията, това е само предположение за случилото се с момичето. Всеки дава съвети, упреци, ей хора, приемете го, че това е съдба, случило се е, с всеки може да се случи и се случва какво ли не! Спрете с глупостите и предположенията, помагайте, бъдете съпричастни, стига ктюки!

Да беше приключил и образованието си - преключил, самообийство - нови думи ли създаваш?

Предложение: Да се приеме закон, забраняващ ползването на мобилни устройства по време на движение на пешеходците. Ако го ползват трябва да са с придружител, който да го пази! Особено за лица под 21г!!!:-))))

Едва ли това ще помогне и пример са шофиращите

И сега да няма изобщо закони ли?

дано се върне към живот. Господ на помогне.

А бе връщането може ама живота - едва ли!

А нашите сестри дали ще и играят кючеци до леглото,докато е на командно дишане както е във Турция,може би това да е някаква нова душевна терапия,която да кара душите на хората да не ги напускат от телата им,и така човека да се събуди жив и здрав а??

Под страх от уволнене - едва ли. Ще си умре момичето - на спокойствие :(

За "вашите" сестри, не знам. Нямам си идея.

Липсата на възпитание в семейството,училището и обществото,липсата на ред и дисциплина,липсата на контрол и санкции-води до безхаберното ненаказано поведение на всеки един от нас!Всичко това води до тук-да даряваме кръв за безразсъдни постъпки,мъка за родители и т.н.Всичко това пък е от липсата на държава!

От смартфони станаха смърт фони. Не че и аз не говоря в движение но като пресичам и карам кола се ограничавам. Нищо не е по важно от живота!!!

Глупости говориш! Тъпотата човешка, не се ремонтира или компенсира с възпитание. Човек се ражда глупав (не говорим за старческото оглупяване, което се появява, в напреднала възраст), ако ще и да е възпитан, кокона от Парижкия двор. И най-интересното е, че колкото повече технологии навлизат в обществото, толкова повече обществото затъпява, като цяло. Прост и естествен ход на нещата.

Не влакът е блъснал девойката, а девойката е блъснала влака. Затова не ходете с тези телефони като гламави по улицата

Има ПРОБЛЕМ с липсата на кръв в БГ. Имате близък в болница - искат ви бележка за дарена кръв. Не можете да дарите (ниско кръвно, лекарства, напреднала възраст етц) Плащате на Бай Мангал.

Наложи ми се да ми трябва кръв. Наложи ми се да купя. Циганката - около 45 годишна, пред кръвния център си сложи очилата, прегледа до болка познатите й документи, но все пак ги прегледа, грамотно ги попълни и и влезе да дава кръв. Исках да й дам парите преди да влезе. Тя каза - не, не, като свършим работата, т.е. като излезе с бележката. Тя даде бележката, аз парите, и тя тогава се разплака, че с тези пари ще плати тока, защото в работата й били забавили заплатите. Кой е виновен? Аз, че търсех да купя, защото без кръвта нямаше да ме приемат в болницата? Циганката, която продавеше нещо, което се търсеше, продаваше част от здравето си, за да си позволи да живее малко по-нормално, като другите? Не знам, господа съдници. Дано се оправи момичето.

Много е лошо това, което е станало с момичето. Не мога да си обясня, как може влака, който е толкова шумен и да надуе свирката, да не ти заглуши разговора. Това за мен е изключително нелеп инцидент.

Това никой не може да си го обясни, но има друго - преди свирката има прелез с включена светлинна и звукова сигнализация и спусната бариера която означава само Едно - Идващ Влак !!! И ако е била със слушалки и не е чула не е била с капаци на очите та да не е видяла! Или греша?

Доколкото си спомням, майката беше казала, че е чула нещо т.е. за момичето шума трябва да е бил оглушителен.

Защото младите, като забият носовете в таблетите и телефоните ходят като сомнамбули по улиците. Нито гледат, нито чуват. Спираш се и го чакаш да се разминете. Просто се чудя как ние израснахме без да ползваме толкова телефони. Нито като влезе в час или на лекции,в киносалона, театралния салон-няма изключване. Простотия, простотия до шия.

Жалко за момичето, но е закономерно. Всеки ден минавам покрай едно училище, където ученици от 4 до 10 клас само в телефоните си гледат. Блъскат се в хората, не гледат къде пресичат улицата като зомбита са. Наскоро един таксиджия удари шамар на кифла, която ей така си излезе на платното без да вдигне поглед от телефона си. Човека караше с не повече от 20 и успя да спре на сантиметри от нея. Кифлата дори не се трогна. Шамара си го изпроси след като се сопна на тксиджията - Що не гледаш къде караш беееееее...За бой са родителите на такива деца. Не после да ми подсмърчат и сополивят а да им набият в кухите кратуни, че те не са центъра на света и улицата не е място където всеки ще им отстъпва понеже са много велики. Като не го правят - да се сърдят на себе си. Обществото не длъжно да пази малоумници.

Малко ѝ е било! Знаеш ли колко пъти ми е идвало да напердаша подобни...Да не говорим за онези, които говорят по телефона и шофират! От десет шофиращи жени, поне 6 - 7 говорят по телефона и то в най-неподходящите моменти...

Винаги съм се чудел, как подяволите може да те блъсне влак - пиян ли да си, надрусан ли, самоубиец... Иначе, дано се възстанови момичето!

Това красиво момиче,може да няма съдбата на Цвети Стоянова да оцелее,защото не е известнна и техните нямат пари,така че колкото и кръв да и давате,всичко ще е напоразно,полувината и органи са извадени,и момичето за съжаление е Пътник,поне докато диша още да и вземат сърцето да го дарят на друг,докато не е късно,имаше един лаф преди време,когато някой те обиди му викаш,Влак да те удари,или Мълня да те удари,сами си направете извода защо???Та така и със това момиче.Да не е ходила със слушалки във двете уши докато пресича прелеза,и е говорила със майка си.

Ми като не е известна и няма пари, да гледа къде ходи!

Какви дечица имаме? На 18, а сякаш е на 8!?

педофилско изказване но пък от може би си прав хихи

"тъй като е говорела по телефона с майка си."

..То е все едно ,като да си в "скута на майка си"? - инстинкт за самосъхранение

Не пропускайте промоциите. Голяма пролетна разпродажба на смартфони. До 40% отстъпка. Не пропускайте

Жертвите на .електронизацията. стават все повече! Ще надминат тези от ....рак!

Този изверг машиниста сърце има ли да прегази такова дете

Убеден съм,че не го мислите това, което сте написали. За много от хората във форума обаче не е ясно каква психическа травма е това за машиниста

На пътнически влак да му набиеш внезапно спирачката ?!..??! ...вътре?..

:) И да я набие...файда няма! Семафорът и бариерата се спускат от мястото, което теоретично влакът може да спре до прелеза. Обикновено няма видимост за цялото разстояние. Т.е. машинистът е трябвало да започне да спира много преди девойката да си помисли да пресича, което е невъзможно! Явно някои списващи си мислят, че влак спира като кола - 10-30м....НО това далеч не е вярно! Ако беше така - нямаше да има три последователни сигнализации, че и бариери за разкош! ВЛАКЪТ НЕ МОЖЕ ДА СПРЕ!

Как можеш да наречеш човека с такъв епитет! Влакът да не е велосипед, имаш ли представа какъв е спирачният му път! Моето искрено съчувствие към родителите на това дете, но заради неговото невнимание и безотговорност сега две семейства са в деветия кръг на ада - от една страна нейното семейство, от друга - това на машиниста. Та човекът не е робот, едва ли просто е махнал с ръка на факта, че е прегазил човешко същество.

Човекът се опитва да иронизира, ама май не му се е получило.

Един съсипан осакатен живот заради един тъп смартфон

Да бъдем обективни в оценките си.Момичето е говорело по телефона с майка си.Можело е да говори и по нормален мобилен телефон и пак да стане същият инцидент.Телефонът няма вина,че забравяме,че не сме единствени на тази Планета.Да бъдем разумни и да си отваряме очите,когато вървим навън,особено,когато пресичаме релси!

но се огледайте около себе си. Откакто се появиха смартфоните, които са непрекъснато освен телефони и в интернет, всички вървят с наведена глава и поглед забит в дисплея

Лошото е че не е само един - много са! Ако е само нейния иди - дойди , ама семейството и, машиниста , неговото семейство ....... !

Какъв е извода, дами и господа ? Когато пресичаш ж.п линия-телефончето в джоба и очите на четири.Мерси.

И стои пред бариерата до като се вдигне !!!

Колко трябва да си тъп, че да те блъсне влак точно по този начин? И стига скоментарите "горкото, дано да се оправи" - на 18 ако не ти е дошъл акъла явно никога няма да ти дойде.

Забележете кои даряват кръв - потенциалните жертви на смартфоните.

Толкова злоба и простотия колкото тук, няма в нито една друга държава. факт.