Герджиков: ”Борисов 2” е приличен кабинет, но с пробойни

Служебният премиер Герджиков смята, че "Борисов 2" е едно прилично правителство, оставило нелошо наследство, но и с немалко пробойни в определени насоки.

Обратно в новината

Коментари - Герджиков: ”Борисов 2” е приличен кабинет, но с пробойни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има закони за всички нали който и пикал на криво в затвора не сама-за кокошка няма прошка.

браво на премиера! човекът до момента прави това, което трябва да се направи. по-добре той да си остане премиер, отколкото пак да се харчат пари за избори и нови партийни правителства

Жалка мижитурка, на физиономията му е написано. "Оцелявам със Шпакли" Всичко е розово, аз съм удобен, браво...

На шефа му е пробита тиквата.

Съдията каза: Всичко е ясно, да влезе убития! Ако никой не влезе да приключваме с делото. Амин. Айде , че е ракиено време и за мезета.

К'ъв си ти бе, случайник?! Седнал да прави заключения за единственото правителство, което е направило нещо до момента...

Направило е бели и то немалко! Но да блажиш и да крадеш можеш само , ако не си случайник! Връзки требе, а те се трупат с години още от татово време!

Добро било, а? Тия уроди съсипаха държавата, бре, Герджиков. Ти на Марс ки беше през това време, или бичеше кинти от консултации и търговски съдилища? Жалък си.

Браво

Борисов е обвиняван за две неща: - Направени обществени поръчки - Ненаправени (забавени) обществени поръчки По аналогичен начин Цв. Цв. е обвиняван за подслушване, но пък е съден само за НЕ подслушване!

1вия каза: Държавата България функционира относително добре! ---> България е на 2 място по смъртност в света след бантустана Лесото в Африка - 8 място Сомалия, 12 - Афганистан, Сирия Тук няма война или пандемия от СПИН, както в някои африкански държави където има 60 % заразени Какво има тук? ... ---> България е на 222 място по раждаемост в Света. Бих си помислил, че сме държава на хомосексуалисти. Но всички говорят за Пичове, Пички и полови сношения. Какво става?... ---> България е на 1 място по-най ниска средна продължителност на живота в Европа. ---> България е на 1 Място по бедност в Европа. ---> Първо място по нещастие в света и т.н. мога да напиша поне още 10 класации. Явно работата е добре! Щом 1вия казва...

Ура за отличниците! 148 място по пътна инфраструктура барабар с откраднатите милиарди за пътища! 1 място за София - най-мръсен град в Европа от по-миналия месец. Честито! Много прилична работа.

Балкански кенеф. Хубава работа, ама мирислива работа. Ама като си на зор си е облекчение, но не се живее в кенеф... И парфюмите вече не помагат, а са с пари. Уя му

Държавата България функционира относително добре: ---> 2 място по смъртност в света след бантустана Лесото в Африка - 8 място Сомалия, 12 - Афганистан, Сирия Тук няма война или пандемия от СПИН, както в някои африкански държави където има 60 % заразени Какво има тук? ... ---> 222 място по раждаемост в Света. Бих си помислил, че сме държава на хомосексуалисти. Но всички говорят за Пичове, Пички и полови сношения. Какво става?... ---> 1 място по-най ниска средна продължителност на живота в Европа. ---> Място по бедност в Европа. ----> Първо място по нещастие в света и т.н. Явно работата е добре! Щом 1вия казва...

а правителството на НДСВ какъв кабинет е - спомня ли си го някой, не казвам с добро. Осемстотин дни - трябва да си ги припомняме винаги в тези времена на предизборно наддаване. Не говоря за кабинета на БСП и НДС - като че ли е нямало коалиционен кабинет. Не е възможно - кабинет с НДС - лъжа.

Когато се говори за обществени поръчки,първото,което трябва да се направи е да се прецени тяхната целесъобразност. Това правителство няма капацитет да го направи,а точно там е зарито кучето.

От сто поръчки осем? И тепърва ще се разбере има или не нарушения. Герджиков е едно мекере.

Гирджик ,искаш да кажеш , че затова е потънал. Не може ли се завари;оксижен; и да се пусне пак да плава.

Герджиков е бил синдик на Агробизнесбанк от 10 юли 1998 г. В началото на 1999 г. Държавен финансов контрол извършва ревизия и открива множество нарушения в неговата дейност. Въпреки забраната, която налага търговския закон, Герджиков е упълномощавал други лица да упражняват неговите права като синдик. Така в нарушение на закона двама души са извършили плащания за 226 126 лв. Герджиков е сключил за първите 3 месеца на 1999 г. 12 граждански договора със служители на банката, които в същото време са имали редовни трудови договори. До 10 юли 1998 г., когато синдици в "Агробизнесбанк са били "БДО Биндер" и "Явор Зартов"," по граждански договори са изплатени 59 008 лв., въпреки че за повечето услуги е имало служители на щат, които са били квалифицирани да ги извършат. Едно от сериозните нарушения, описани в ревизията на ДФК е, че синдиците от двете фирми и Герджиков са си определили допълнително възнаграждение.Така "БДО Биндер" е прибрала допълнително 1 130 333 лв., "Явор Зартов" - 480 607 лв., а Герджиков се е наградил с 57 992 лв. Явно е преценил, че законно полагащите му се 14 хил. лв. не отговарят на положените от него усилия. Друго обвинение към Герджиков е свързано с продажбата на банков клон в Пещера по занижени цени. При начална цена от 355 862 лв., сградата е била продадена за 29 869 лв. Герджиков е продължил стила на работа на предишните синдици и това личало от предоставянето на активи на банката за временно ползване. Става въпрос за активи на стойност от 24 015 лв., които не са върнати на банкатаЕдна от последните грешки на Герджиков е, че допуска да бъдат начислени лихви по просрочие за 18 471 лв. заради това, че забавя плащане на вноски по ДОД за 156 775 лв. по този начин са увеличени задълженията на банката. Както в повечето случаи, и това дело все още не е излязло от прокуратурата и не е стигнало до съда.

1989-та год. Външен дълг на бай ТОШО - 10,4 млрд$ или 18 млрд. сегашни лева.. 2008-м год. - 9,48 млрд. лева - най-нисък външен дълг.. 2016-та - 26,9 млрд. лева. Като в 2015-та за пръв път надвишаваме дълга на бай Тошо.. Та кой казвате, че искаше ЕДНА СТОТНА от него да постигне, а го отвя кат бръз влак, малка гара нейде у полето..

И шо едва миналата година разплатихме дълга на бай Тошо?

Без никога да съм симпатизирал на Герджиков, или на БСП , само на основата на фактите от последните загубени 10-на години за БГ , считам , че Герджиков е прав на 100% Какво толкова полезно ви донесе управлението на Мутрата бе, тъпанари? Спортните зали ли, зала "Армеец", всички построени заради крадените европейски пари, магистралите ли, построени на двойни цени, плановете за саниране на апартаменти по 17 000 лв на апартамент??????????. Външна изолация перфектно качество 70 квадрата къща струва. Апартамента има три пъти по-малко стени- т.е отиваме към 2000 лв. Смяна вертикални тръби вода и парно 1000 лв, ревизия заварки 1000-2000 лв, обши части на покрива - 3 апартамента на етаж по 70 квадрата- 210 квадрата покрив , минимум 6 етажа 18 апартамента 210 делено на 18 прави 12 квадрата покрив на апартамент . За сведение нов покрив от А до Я с керемиди струва 100-140 лв на квадрат . за 12 квадрата приемаме 1500 лв Сбор : 2000 +1000+2000 +1500 =6500 лв със завишения за работа и материали. Документация 1500 лв- общо 8000 лв на апартамент. Разликата до 17000 лв е частта за СИК-аджийския рекет на Мутрата. Обира на европейски средства със санирането е сравним с обира на КТБ! Резултата от управлвнието на Мутрата два мандата е: последно масто в Европа по доходи, първо място по корупция и НИТО ЕДИН ВКАРАН В ЗАТЕОРА ЗА КОРУПЦИЯ! Емигрирали милион и половина , засрани градове с безумни спортни зали, шарени велоалеи , "калинки" тровещи живота на специалистите, които могат да помогнат да се излезе от батака. И най-отгоре мазната, самодоволна , нискочела , тържествуваща Мутра! Е...и... какво толкова ви пречи професора бе, тъпаци?

А предишните 15г?? Кредитни бедарни милионерчета ,ограбени банки ,фараони ,реституция,приватизация,банкрут на действащи предприятия,заробващи с десетилетия договори.........

Герджиков, ще ти скъсам увисналата чурка.

изкуфял си повече и от мен ...

Приказки без доказателства. Павлова беше права, че Събота и Неделя ще се хвърля кал за да се промени мнението на хората, а после в доклада ще има съвсем различни неща. Така е когато сме стадо, знаят как да ни водят за носа.

пълна манипулация..кой ги е правил тези проверки..същите хора в правните отдели, същите юристконсулти, които са подписвали процедурите, сега дават оценка на себе си...и то негативна!!! За нарушения на общ. поръчки се занимава сметната палата... с месеци се рови, прокуратурата, съда ако има нарушения ОК присъди да има . на кого ги разправя това мекере...на простаците

озлобено старче, отмъщава си защото му прекратиха преждевременно председателския пост на НС поради пристрастност към определени политически партии, срам и позор, никога това не се е случвало в близката ни и по-далечна история

да се покажат всички кирливи ризи на Боко2 ...В противен случай, когато Боко поеме властта след изборите, а вероятността е голяма, ще оплюе за неудачите и грешките "предишните"!Той друго не може!А предишните ще се окажат Герджиков1.Защото ми се струва, че ще има и Герджиков2, 3 и т.н.

Аууу, много прости комуняги са на смяна днес бе (забележете номерираните).За първи път виждам Герджиков обективен до край.Борисов -2-приличен кабинет.В коя държава всичко е наред и накрая посочва точните бацили-Свинетка , правосъдие,МВР и военните толупи.Какво повече.До сега винаги съм казвал, че Герджиков е образован , но прост, но в случая е напълно обективен.Явно си е взел поука, от това което му казвам и си е пил редовно хапчетата.В каря на крайщата всички ненавиждаме Свинетка и самообявилата се за божество Българска правосъдна система.Заработи ли една обективна съдебна система ,всичко ще си дойде на мястото и вместо минус 16-17 милиарда, ше излезем на плюс 16-17 такива.Аз искам само да ми дадат Баневи, Киро и Гергов.

Бай Герджик е соросоиден масон. Нали не си мислите, че нещо в БГ-то се променя? Всичко си е добре мафиотизираното старо!

ДЯДКО СЪС ЗАПЕК СЛУЖЕБЕН ПРЕМИЕР, А ПОКРАЙ ДУФАЛАК-А ЗАБЪРСАХА НАСРАНИТЕ /МУ/ ГАЩИ С АГРОБИЗНЕСБАНК

този наглец , даже името му не ща да произнасям , питам аз с какви очи застава по масмедиите и пред народа говори поръчкови глупости при положение че до не много отдавна в близкото минало с НДСВ и тройната коалиция /тройната мафия/ докараха държавата до ръба на фалита

я пак ...а 26 милиарда изтеглени от БОКО ? ..я пак

я провери външния дълг тогава и сега и теглените заеми към момента,че ви е слаба математиката на всички. Все едни и същи глупости пишете и ги размножавате като зараза. Ай спрете се !

Имам чувството , че тук пише само един "писател"- имах нужда от малко по-интелектуална дискусия, от мен толкова.

замълчи трол

Значи сте трима - интересно, да не би да сте тризнаци или един драскач ползва САМО три компютъра!

Не, не е трол. Герб са си пуснали отново драскачите по форумите и яко смърди... по стила си личи,че едни и същи хора пишат и се пенят. Всички са стил Лилето Павлова, нагли, арогантни и безмозъчни !

Абе този пигмей за прокурор ли го назначиха или за такъв, който да организира и проведе избори? Досега за изборите разбрах само, че този юнак организира обществена поръчка с невъзможни условия, за да не се яви никой и за да може после да каже "Ето, нямаше кандидати да ни дадат 12000 машини ПОД НАЕМ, затова няма да има машинно гласуване!". Поръчков тип за мокри политически поръчки.

как е възможно хора като Герджиков да пъдат назначавни начело на правителство на България, макар и временно. Ами той буквално се подиграва с всички хора. На кого е нужна тази ревизия, на кого е нужно герджиков да дава оценка по този махленски начин. Виновни за цялостната излагация на България, са тези които назначават такива хора, а също и тези, които ги подкрепят! какъв ПОЗОР трябва да търпим от 28 години насам!!

Ама и тия , дето ви спускат опорните точки , са доста объркани хора- понякога упорството не води до очакваните резултати , а напротив!

браво професоре,бръкна им в душиците,гробарите толкова си повярваха,че ни закони,ни човешки съдби,ни история...единствено париците и чувството за безнаказаност са валидни за тях и ооо чудеса идваш и казваш умерено...ами бъркали сте в меда/на 27 министър на на правосъдието прави обществена...схема/за да ви осигуря що годе справедливи избори трябва да махна гроб администрацията в областните понеже рекетират,купуват и изкривяват изборите...и оп троловете старата песен...комунист/като Бойко и Цецка ли/ и дежурната помия на толерантните герб мафиоти...толерантни мафиоти няма,българинът им е скройл шапката и го виждат,заради това пищят уплашени..ще има и съд и парламент без гроб мафията, няма друг начин...плющете минуси и пищете има защо

И какво сега, ще запушвате пробойните или корабът пада на дъното.

Борисов е крал като за последно ! Герджиков го хвана как гадно и грозно лъже и краде и сега пищи като заклано прасе на умряло ! Господин Герджиков малкото честни и почтени Българи са с теб ! Щом Бойко Боклука квичи значи си намерил това което е мислил че няма да откриеш , рови и ще го откриеш и друго ! Гербаджийте са най-мерзкото и крадливо племе !

"Гербаджий" ??? Вземете поне на правопис се ограмотете бе! Не могат да пишат, ама щедро акъл раздават.

нека да е гербоиди

ми секна му потока от парички към офшорките и затова реве, те и доста други ще зареват !!!!!!!!!!!

Чета и не вярвам, че може човек да е толкова тъп!

още веднъж, не се отчайвай, може да не си толкова тъп!

Герджиков се изложи като кифладжия, вчера приказва едно без да се замисли, днеска друго. Поръчал му бил Бойко да проверява, абе не се ли усети че той те бъзика. Мисли бе човек преди да правиш такива изказвания, като му казаха че има кой да проверява и той казва има ли нарушения или няма, а работата на Герджиков са само изборите и той се чукна по главата че сгафи фатално. Днеска пее друга песен. По добре си трай, отколкото да се изхвърляш ненужно за два месеца.

И после Борисов да ги припише на него, на всички установени нарушения да се даде публичност, тези които са за съда да се дадат на прокуратурата.

Интересно как ще проверяват онези, които са назначени от същите, които трябва да проверяват! ГЕРБ направиха достатъчно, за да си осигурят навсякъде свои хора. Само това може да обясни факта, че имат такава подкрепа.

Пак ти казвам - почини бе човек, многото работа не е за хора като теб.

Герджиков се оказва много по-противен дори и отколкото предполагах, знаейки кои среди на времето го излъчиха и лансираха и нрава и манталитета им! Да манила по-бързо времето и няколкото му месеца и да изчезва и този, защото май ще се окаже още по-противен и от онзи меркантилен кариерист Близнашки... Откъде ги вади ДС-КГБ червената мафия тези и такива отвратителни комплексари за да ги пробутва във властта да й вършат мръсната работа направо не е истина! Наистина е интересно да се чуят обясненията а кукловодите, които ги подбират и избират тези за истинските им критерии, не че не са ясни...

Аланкоолу, остават ви 5 седмици. Не ми говори все едно си министър-председател. Цацаров ще го провери ли за неизпълнение на задълженията му да осигури нормални избори? Ще го провери ли защо не изпълнява разпорежданията на съда ? Айде подлогата да си затваря устата и да работи.

Нищо, "Борисов 3" ще ги запуши, даже и тези, които са отзад на герджиков и комунистите

Герджиков, я кажи защо криете и вие КОЙ обра КТБ и 4-те милиарда в нея, бе? Да не е затова, че е КУРПУЛЕНТНИЯ ПЕРАЧ ПЕЕВСКИ НА ХИДРОМЕЛИОРАТОРА-РАЗПРЕДЕЛЯЧ НА ПОРЦИИТЕ В ДЪРЖАВАТА ДОГАН, КОЙТО ПЪК Е (БЕ) ПЪРВА ДРУЖКА НА ДС-КГБ ГЕНЕРАЛИТЕ И МАРИОНЕТКАТА ИМ СИМЕОН КРАДЛИВИ, КОЙТО ПЪК Е ТВОЯТ ИДОЛ, КУМИР И ДЕ ФАКТО СЪЗДАТЕЛ В БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА, или ДА? Я ни припомни пак пламенното си "експетно" мнение като специалист по търговско право и правната си защита в онази статия, с която носеше от десет кладенеца вода, за да защитиш ВСИЧКИ ЦЕСИИ НА ВСИЧКИ ИЗМАМНИЦИ В КТБ, с които стана и става ... ВТОРИЧНОТО ДОРАЗГРАБВАНЕ НА ТАЗИ БАНКА? И още ни припомни ТИ ГЛАСУВА ЛИ ИЛИ ДА, И НЕ БЕ ЛИ СРЕД ОНЕЗИ ИНЦИИАТОРИ НА ВРЕМЕТО ПРИ НДСВ, КОИТО ОТМЕНИХА ЗАКОНА ЗА БАНКИТЕ В ЧАСТТА МУ ДА СЕ ТЪРСИ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ НА БАНКЕРИ, ДАЛИ КРЕДИТИ БЕЗ НЕОБХОДИМИТЕ ОБЕЗПЕЧЕНИЯ? Което отвори вратата и на кражбите и измамите и в КТБ, и в някои други банки в България...

Герджиков е първата динена кора която подложиха на Радев. Излезе много проЗто парче! Ако Радев не се усети и разграничи от комунягите /разбирай де що има айдуци БСП, НДСВ, ДПС, ГЕРБ/ ще му подлагат динени кори докрая на мандата му и ще стане още по жалък и от Чехльо!!! И те така ......................!!!!

Радев не е невменяем или пуберитет. Трябва да е кръгъл идиот, за да не знаеше какво го чака още когато слугата на Гоце в България го избра за негов кандидат, а после КУРнелия убеди руснаците (и Решетников, тоест Путин), че не чрез Гоце, а само чрез БСП този има реален шанс да го инсталират за президент, но се цани да играе тази мръсна игра, така че бившият генерал изобщо не е за съжаление, а и Деси може да си начеше крастата като първа дама...

ГЕРЖДИКОВ МАНИПУЛИРА И ПРОПАГИРА В ПОЛЗА НА КОМУНИСТИТЕ ОТ БСП! БЪЛГАРИЯ НЕ Е В КРИЗА, КАКТО ТЕ ИСКАТ ДА НИ УБЕДЯТ! Безработицата е исторически ниска - 6.7%, обяви НСИ 14 февруари 2017 Средната брутна месечна работна заплата у нас през декември надмина психологическата граница от 1000 лв., като точният й размер за последния месец на 2016 г. е 1 012 лв. Това обяви във вторник Националният статистически институт (НСИ). Безработицата е исторически ниска - 6.7% Безработицата у нас продължава да пада до исторически ниски нива за последните девет години. Към декември 2016 г. показателят е паднал до 6.7%, което е спад с 1.2 процентни пункта за една година. Икономическият растеж е 3.4% Икономическият растеж на България е 3.4% през последното тримесечие на 2016 г. на годишна база, става ясно още от експресните данни на националната статистика. Предварителните оценки ще бъдат обявени на 7 март. В понеделник Европейската комисия обяви, че очаква растежът в България за 2016 г. да бъде 3.3%. Крайното потребление регистрира положителен икономически растеж от 0.9% на годишна база през четвъртото тримесечие, става ясно още от съобщението на НСИ. Бруто образуването на основен капитал отчита спад с 1.5%, а износът и вносът на стоки и услуги се увеличават съответно с 9.1 и 7.8%.

Кой го е карал Борисов да подава оставка? Загубата на президентски избори определено не е довод Това, което човек си направи, никой не може да му го направи

Вземи си малко почивка - събота е! Многото напъни не ти се отразяват добре!

Драги ми манипулаторе, Герджиков само обяснява и изнася фактите, които са ни известни още от 2009г насам. А България си е в непрекъсната криза, защото няма икономика, няма селско стопанство, няма производство, такова, каквото имаше някога. България, след безумната приватизация извършена от Костов е в постоянен упадък и се крепи ЕДИНСТВЕНО на еврофондовете, вноса на ВСЯКАКВИ СТОКИ и на парите постъпващи от българските емигранти. Така че манипулаторе България е в криза и то трайна криза. А любимия ви Борисов нанесе допълнителни вреди и щети с двата си недовършени мандата. Пък безработицата е измислено ниска, защото българина не се регистрира в тия безсмислени бюра по труда. Българина предпочита да работи навън, къде легално, къде полу-легално, къде направо нелегално, но да работи, защото там навън поне плащат, като им работиш.

Сам се провали.Толкова ли е сложно за едим министър за седне и да управлява, да проверява, да съгласува а не да търчи по магистрали и да реже лентички. Явно всички около него са го лъгали.Ако четеше форумите щеше по-ясно да види че кораба потъва!По -вероятно е обаче че ТОЙ със никого не се е съветвал защото ВСИЧКО СИ ЗНАЕ.

Явно е сложно - за 27 години, кой се е справил ? За 27 години и толкова правителства - основно БСП и ДПС сме в това положение. Явно не е просто и явно желание няма.

кой си ти да правиш ревизии? Не са ви назначили за това, а да подготвите изборите! Май много се вживя в ролята си!

Герджиков няма нужда да ни обясняваш колко е ''приличен'' ама с пробойни защото дори кристална чаша ама с дупка не става за това за което е предназначена чашата.. Между другото вие самият вярвате ли си та искате и хората да ви повярват че гербераските министри са ''цвете за мирисане'' та ги заобиколихте макар че заедно е реформаторите крадоха до последно

Симеончо може само да се върти и нищо друго. Няма за него вече власт. Ще бъде забравен.

а бре? тоз палавник, щто е ходил на почивки все по държавички от азия. тайван, виетнам, камбоджа,или такива подобни? без да ангажирам със акъл- туй са все педофилскидестинациики, за любители на таз самодейност..?дано не греша нещо! щото той такъв левент и хубавец,иначе. образован,истински политик и държавник.ц-ц-ц! таз биологична твар!

Да де, то и Орешара беше на власт 11 месеца, а герберите му смятат година и половина!

Герджиков, прочети си длъжностната характеристика за тази позция и си заработи месечната заплата. Не си назначен нито за одитор, нито за прокурист, нито за следовател на кабинета Борисов 2. Назначен си за 2 месеца да вършиш някаква работа, а ми се струва, че вършиш друга. Иначе всички занем, че според теб, най-добрите кабинети са тези на Станишев и Орешарски, в които и ти имаш участие. Няма нужда да грачиш всеки ден по медиите.

Пич и аз не съм съгласен с него - просто защото не става въпрос за ПРОБОЙНИ, морета и океани от пари преляха в джобовете на крадливата политическа класа - и да , време за радикално решение!

Герджиков който се хване да върши мръсната работа на Курнелия,Желю,Бриго и другите червени безродници не може да излезе чист. Ти ще си Орешарски-2.Дано си е заслужавало.

Що бе, Боко вече не дава ли?