България и Румъния - голямата разлика

Защо румънците протестират, а българите - не? Обяснението е свързано не толкова с някакви национални характеристики.

Обратно в новината

Коментари - България и Румъния - голямата разлика | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Точно и ясно е мнението,че в България няма какво да се защитава с протести,защото за 27 год. политическата класа си смени кожата но не и характера.Не законите,а хората в съдебната система са виновни,защото в нея работят деца на комунистически лидери и приети с 2-ве препоръки от членове на БКП в правния факултет-това важеше до 1991 год. Да ви напомня главните прокурори: Иван Татарчев-националист прокарал руското влияние чрез Атака.Никола Филчев-внедрява политическото подслушване под натиска на Иван Костов.Борис Велчев-син на член на ПБ на БКП изпълнява основната препоръка на Луканов от 14-тия конгрес на БКП-другари член 1-ви от Конституцията отпадна и ако искаме да запазим ръководната роля на партията трябва да изградим икономически структори,които да определят бъдещите политически промени. Жестока е истината за мълчанието на българина,защото няма български род,които да не е изпитал жестокостта на комунистическия режим.

Глупотевини, внушения, грешни разсъждения, неверни предпоставки, непознаване на фактите (или подбиране само на удобни някому), алогични заключения.

Понички раздадоха ли им вече? Или още е рано?

Добра, вярна и приятна за четене статия. Върху робската психика на българина ИГРАЯТ ОСТАВИЛИТЕ ДЪЛБОК ОТПЕЧАТЪК ДВЕ ЖЕСТОКИ РОБСТВА, под които е бил народът и поколенията ни - РУСКО И ТУРСКО, и - забележете това: НИКОГА НЕ САМО НЕНАКАЗАНИТЕ, НО И НЕОСЪДЕНИ И НЕЗАКЛЕЙМЕНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, НЯКОИ ОТ КОИТО СА МАСОВИ, ЧУДОВИЩНИ И НЕЧОВЕШКИ, всъщност става дума за ГЕНОЦИД СРЕЩУ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, ЗА ЦЕЛЕНАСОЧЕНА ВОЙНА ЗА УНИЩОЖЕНИЕТО И АСИМИЛИРАНЕТО МУ, МАКАР И УПОРИТО КРИТА И ОТРИЧАНА И ДО ДЕН ДНЕШЕН. От там идват и такива красноречиви доказателства за поражения върху националната па2021мет като ТЪПОТО И СРАМНО, но пригодно за ... ОЦЕЛЯВАНЕ, "навеждане", "снижаване",... ПРЕКЛОНЕНА ГЛАВА САБЯ НЕ Я СЕЧЕ!

Българчето винаги е бил една проста и нагаждаческа свиня. Като теб.

Боклук, голям си ербап. защото не съм пред теб. Много ми е интересно да застанеш пред мен и да ми го кажеш. Писало ми е от червени педали и отрепки, лумпени и лузъри като теб, не мога вече дори и да ги дишам. Една от основните причини да си замина едно време са точно такива боклуци като теб и господарите ти.

Стига сте ни занимавали с тоя нов Майдан. В Румъния сатанистите играят някаква игра, обаче когато се разбере каква е, вече ще е късно, като в Уйрайна. Целта е да се свали лявото правителство, избрано законно и от народа. На кой пречи, не е много ясно, но не е на румънците. Иначе цветна революция като по учебник. Целият театър се играе по сценарий. Спорният закон е отменен, обаче майданът си тече. На нас българите ни омръзна вече от скачане и протестерски театри.

На левите правителства в бившия соц, а и в света, само гайките са им леви. Лошото у нас е, че простаците сте доста повече на глава от населението.

РАЗЛИКАТА МЕЖДУ БГ И РУМЪНИЯ Е ЧЕ В РУМЪНИЯ НЯМА РУСОФИЛИ И ПАРТИИ ХРАНЕНИ ОТ РУСИЯ. РУСНАЦИТЕ НИКОГА НЕ СА ИМАЛИ ВЛИЯНИЕ В ТАЗИ СТРАНА И ЗАТОВА ТЯ Е ПО НАПРЕД ОТ БЪЛГАРИЯ!

както навсякъде по ЕС - ПОЛША,ЛИТВА, ЛАТВИЯ, ЕСТОНИЯ, ЧЕХИЯ, СЛОВЕНИЯ, ХЕРЦОГОВИНА,РУМЪНИЯ...

Огромната разлика между България и Румъния е, че там няма никакви рубладжии, национални предатели, както у нас, няма партии на руска ясла като БСП, ДПС, АБВ, АТАКА. За румънците Русия е това, което за нас е Турция. Затова Румъния е по напред от нас.

Да, ние знаеме, че имаме много трески за дялане. Но се чудя дали ако ние си бяхме дали територията за нова американска база, на която да се разположат новите американски радиолокационни системи и ракети (уж против Иран) нямаше да сме не толкова по-лоши от румънците...

хмм ... аз съм "за" , затваряме границите и се почваме . това са около 2000 семейства в БГ дето са се окопали още от тошово време . изколваме ги (до 3-то коляно буквално) и нещата малко ще се забатачат за няколко месеца ама после лека полека ще наберем инерция ще се оправим като държава за има няма 3-4 години.

Според някои оценки по-голямата част от българската икономика е в ръцете на руската мафия. Естествено, те си поддържат няколко партии у нас, които да защитават техните интереси. В резултат и газта е скъпа, и бензинът е скъп, и лекарствата са скъпи и т.н. А народът, заблуждаван умело от техните платени агенти, покорно мълчи и си гласува за тях. И Левски и Ботев да се върнат, едва ли ще успеят да направят нещо. Зер, Задунайская губерния, както е казал Бай ти Ганя.

Разликата между Румъния и България е в това че там нема руски кавали а тука има 4-5 партии който се командват от Москва и защитават руските интереси.

У Румъния нема рубладжии а тука е пълно и даже има няколко рубладжийски партии у Парламенто

Гледам как некои у форума съзират мейдан.Ако са прави,следва въпрос.Какво е мейдана,срещу кого е той и кой загуби от мейдана. Загуби русия.Но не руския народ.Него никой не го брои.Най малкото неговите управници.Загубиха именно те-управниците.А кой управлява русия вече 90г.Ми еврейската общност. Русия е нейния дом и военна сила.Нейната надежда за световно господство.От хилядолетия. Отнемането на украйна от русия показва че има сили които искат и МОГАТ да направат това.И това е напълно осъзнато действие на тези сили.И ако тези сили подкрепят протестите в румъния-така ше бъде.А на противниците на мейдана, требва да се обясни че нещата стоят така.Това е.Еврейската общност няма да е зле да се примири че номера със световно господство няма да мине.Особено пък сега през 21 век.Да са го направили по-рано,като им е било толкова мерак.

Какъв закон беше приет от правителството на Станишев т.н.Тройна коалиция през 2009г.?Сещате ли се?Същият както в Румъния.ЗАКОН ЗА АМНИСТИЯТА Този закон доведе до прекратяване на 457 дела само за 9-те месеца на 2009г.Съгласно този закон всички престъпления извършени преди 1 юни 2008г.не подлежат на наказателно преследване.С една дума от 1989г до 2008г.Тази част от прехода е най-криминалната.Заметоха се всички кражби,куфарчета,кредитни милионери,фалит на 9 банки,неизгодни договори и сделки.Правителствата на: Луканов,Младенов,Беров,Попов,Виденов,Станишев предизвикаха 3 национални катастрофи.Всичко изчистено и изпрано и то благодарение на заспалият народ,който много коментира,много псува,но само на масата с ракия и шопска салата.Не сме народ и ще дишаме праха на развиващите се страни.Народ,който не обича страната си,заслужава и съдбата си.

Значи и в БГ предстои нещо такова.Мекеретата на съветска русия ше бъдат изметени.Никой нема да търпи още един анклав в европа.Кьонигсберг стига.Нали знаете най-незначителните са за накраа.Но отръвка за представителите на русия в БГ- а това са всички "политически партии" след 89г няма да има.Това че БГ са идиоти(преди 2 месеца 97% БГ казаха че ИСКАТ АГОНИЯТА ДА ПРОДЪЛЖИ,а само идиот може да се радва на собствената си агония) едва ли ше спре тези които могат да направат мейдан.И таа селяндурка и личната мутра на правешкия убавец и всичките теа тарикати ше си заминат.А бе гледам по бензиностанциите цената на бензинеца май си отива към цената гат нефта беше 2,5 пъти по скъп...хаха.Но вие не се тревожете-след като сте идиоти тва си заслужавате...

Българския Народ е мъдър и знае, че в момента в Румъния се извършва "Майдан" дирижиран от "Външни сили", за да им ограбят след това държавата като изнудват превратажиите! Това е "Система", която така работи от векове наред(от самото колонизиране на стария континент от келтите, носещи в гените си разрушението и завладяване, колонизиране, ограбване и подчинение на местните Народи)после превратажиите се отплащет за оказаната им "помощ", като им подаряват всички държавни структури под форма на приватизации и концесии! Българския Народ знае, че това е "Система", която ние образно наричаме "Келтската Система R1b" за унищожаване на човечеството започвайки от коренните Народи на стара Европа! Затова ние Народа искаме изключване на шибаната "Система", за да спасим света от тези нищожества, които не знаем как са си помислили, че са над вековните Народи на тази земя и са си присвоили правото да упраляват техните съдби като им крадат ресурсите и ги държат в организирана бедност! OFF THE FUCK "SYSTEM CELTIC R1b"! FREEDOME FOR BULGARIAN PEOPLE ALL THE PEOPLES IN THE WORLD! THE END!

Так так! Так точно, молодец! У Болгарии здравие сили крепко держат!

"Коментарът е закрит защото призовава за противообществени прояви" гласи отказът на модератора. Уважаеми редактори на ДИР-а, а съдържанието на поредният "шедьовър" на Ясен Бояджиев по същество не представлява ли призив за противообществени прояви? Демек, вижте какво правят в Румъния, бе заспали ганьовци, ставайте и протестирайте като тях дори и да липсва вече мотив. Може и в аванс докато БСП не е дошло на власт.

Българската действителност е такава, че няма какво да се защитава. Така наречената реформа на "съдебна система" не може да набере скорост, защото непрекъснато и съзнателно бива тласкана в "глуха линия". Господ българина чака "политическата системна СИСТЕМА", сама да се удави в собствената си клоака. Това което идва в "белия свят", е написано в писмото на Вожда Сиатъл до президента Франклин Пиърс още в 1854 г.. И ВРЕМЕТО МУ, ДОЙДЕ.

ЕДИНСТВЕНАТА РАЗЛИКА е в това, че в Румъния никога не е вилняло КГБ. Секуритате /тяхното ДС/ служеше на Чаушеску и си отиде с него.

по това кой ще командва в съдебната система.

Братчеда е окръжен съдия в наказателно отделение, да не ти казвам каква му е заплатата, че кмета на града взима по-малко! Те са с привилегии за да не правят нищо! Нашето разбиране за демокрация!

Доколкото разбрах снощи Върховния им съд го е отменил! Много правилно, иначе щеше да бъде узаконяване на корупция на ниско ниво!

В Чехия отдавна си гласуваха оправдание за корупцията.Зап. Европа,САЩ,Австралия същата боза- пари,религия и лъжи. Не вярваш не влияят.Иначе- невежи и посредственост. Корените на глупостта се режат, не ефекта

Само Рашата цъфти и грее с права, демокрация, икономика и стандарт.

Мислиш се за много свободлюбив, ама си типичното кремълско зомби. Светът не е двуполюсен. И телевизорите дори отдавна не са чернобели. Това че на запад са зле, не прави Русия добре. Повсеместно командорите са едни и същи..... СССР е най-ционистката държава създадена да подкрепя проекта в източното средиземноморие. А в САЩ пък на божите агенти им дадена свобода като на коне на първа паша. В ЕС се люшкат от кой братчед имат по голям кяр, ама така или иначе са натопорчени да са следващата голяма вълна за пълнежа около телафиф. То не е лесно да се прави държава по божите правила. Всички трябва да вярват..... и да слушат ... и да достигат до правилните изводи.... Аааа ....;-)

Не се обиздаите БГ граздани вие сте злобари зависливи не кадарни 500 години пресаствие на Турците ( ориенталци)

И ти не се обиждай, ама си анонимен дебил.

Съгласен съм с това за което румънците протестират, но тоя филм с проте в България вече сме го гледали. След протестите идват протестърите на власт и пак същата лапачка! Лично познавам няколко такова протестиращи, които са натрупали пари и имоти с държавна работа а ходят по протести и говорят срещу корупцията. Българина трябва да си промени съзнанието и да спазва законите. Иначе всички тези протети са бошлаф работа!

хаиде ще ти повярваме ако кажеш имена на протестъри... Давай! кои министри са те? Или държавни служители? Лъжец и циник и трол си ти

Nqkoj si

"...е нужен не само достатъчно дразнещ повод, а и що-годе избистрена и реално постижима цел." Дразнещ повод има, пълното игнориране на политиците на трите въпроса от референдума... а реално постижимата политическа цел е мажоритарния избор на депутатите...

Не че ме интересува толкова кой ще управлява Румъния. Това си е проблем на самите румънци. За мен е интересно друго.Съвсем скоро имаше избори в Румъния и това правителство работи от около месец. Сега има "масови" протести срещу него. Колко масови? Ами над половин милион души в цяла Румъния. Кой протестира? Ами тия които са загубили изборите. Добре де,ама населението на Румъния е малко над 19 милиона. Предполага се,че имащите право на глас са някъде около 14-15 милиона. ТОГАВА ПО СИЛАТА НА КАКВА ЛОГИКА ПОЛОВИН МИЛИОН ДУШИ ЩЕ РЕВИЗИРАТ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ИЗБОРИТЕ? Дори и 2 милиона да са,пак е недопустимо по тоя начин да се подменя вота на народа! Приетият от правителството закон е само ПОВОД. Видя се,че дори когато го оттеглиха,протестиращите продължиха да искат оставката на кабинета. ПРИЧИНАТА за протестите са резултатите от изборите. ЗАГУБИЛИТЕ НЕ ПРИЗНАВАТ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ИЗБОРИТЕ! Тогава защо правим избори,ако малки групи хора могат да зачеркнат този вот?! Къде е тук демокрацията? Та тоя филм го гледахме и в България,когато протестираха срещу Орешарски! Платен протест! А протестите срещу Тръмп? Не са ли същият този филм? А украинският "Майдан"?И той реализиран с парички от САЩ! Та същите тези наши родни "протестъри" сега са с български флагчета в Букурещ.Предават опит! Снощи гледах Борисов. Той се изцепи така: "Тия социалисти в Румъния не могат да управлява! Правителството ще падне! Ще видите!" И това го казва човек който би следвало да е наясно,че демокрация с извън парламентарни средства не е допустима. Не зная дали сте забелязали,но това е похват на десните сили. Тия дето ни учат на "демокрация"! Интересно е и друго. Защо Европейския съюз си замълча и в случая с България и сега с Румъния? НАЛИ ТОВА НЕ СА ПОХВАТИ НА ДЕМОКРАЦИЯТА! Ами защото Европейския съюз иска да има правителства подчинени и верни на съюза. Такива са тия от Европейската народна партия. Затова си затварят очите.

те поставят под въпрос смисъла на демокрацията, не на изборните резултати! Какво е това до 44 хиляди евро можеш да крадеш, след това не можеш! Това е обидно!

Това е! Въпросният закон вече е оттеглен, а протестите продължават! Този път искането е ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО! Добре де,ама повечето от хората подкрепят това правителство! ИЗБОРИТЕ ГО ДОКАЗАХА! ЗА МЕН ПОДОБНИ ГИМНАСТИКИ, ПРИ КОИТО ПО-МАЛКОТО НАЛАГАТ ВОЛЯТА СИ НАД ПО-МНОГОТО СА НЕПРИЕМЛИВИ! Нали и нашите "протестъри" твърдяха,че са "съвестта на нацията"! Това от кога?

Извинявай, че ще ти опонирам, но се заблуждаваш. Тия, дето са загубили изборите не ходят да протестират, защото това е непродуктивно, те най-вероятно кроят планове как да спечелят следващите. Възможно е да протестират техни симпатизанти, но твърде малко вероятно е те да съставляват основната маса. По-скоро протестират онези, на които им е писнало от безобразията и се чувстват лично засегнати, онези, чието естествено чувство за справедливост е дълбоко накърнено. Това, че във всеки един протест има някаква намеса, някаква манипулация е безспорно. Но нали никой не си представя, че само едната гола манипулация може да изкара половин милион на площада? Хората не излизат на протест просто така. Дори и да им се плати, ще излязат веднъж, на втория път ще вземат парите и ще ти теглят майната. Необходима е достатъчно сериозна мотивация. Нито един от изброените от теб протести не би се случил без сериозния повод, който стои зад него - нечие безобразие. И последно, защо си мислиш, че демокрацията е нещо хубаво? Колко според теб са ценни "демократичните ценности"? Демокрацията има тежък дефект, вроден порок и той се нарича "всеобщо избирателно право". Знам, че звучи гадно и дискриминационно. но само идиот може да позволи на тотални неграмотници да вземат решение за управлението на държавата. А ако не вярваш, че мнозинството от еРектората са неграмотни, почети внимателно коментарите тук. Резултатът е налице - един пожарникар два мандата се бие в гърдите до посиняване и ни обяснява: "Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме". И си мисли, че управлява държава: той, дето на две магарета слама не може да раздели.

Имам питане. За какво бяха протестите срещу правителството на Орешарски? ТЕ ЗАПОЧНАХА ПРЕДИ ДА Е ИЗТЕКЛА ПЪРВАТА СЕДМИЦА ОТ РАБОТАТА НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО! НИКОЙ НЕ ИЗЧАКА ДА ВИДИ КАК ЩЕ РАБОТИ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО! НАПОМНЯМ,ЧЕ ТО БЕ СЪСТАВЕНО В ПЪЛНО СЪОТВЕТСТВИЕ С КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ! Ако бяха изминали първите 100 дни и се проявят някакви слабости в работата му; моите уважения! Да протестират! Но на ТРЕТИЯ ДЕН?!

Там имат ценности, а тук бездуховие! Наложено е че ти си тъпо говедо, и каквото да става нищо няма да се промени, даже и трябва да си благодарен, че въобще са ти позволили да живееш!

Голямата разлика е в хората. Гражданското самосъзнание е на различно ниво при румънци и българи. Много коментатори виждат следствието, а не причината. Нереформираната ни съдебна система е следствие на липсата на гражданско общество. Българите нямат нетърпимост към липсата на справедливост. Тук е разликата.

Докато петата колона държи България няма да се оправи и едва ли ще стане. Те държат и целия бизнес, държат и медии. Дето се казва и ножа и хляба. Ако някой тръгне да прави реформи или засегне интересите им удрят веднага с пропаганда или картел. Виновен беше наивния Желев дето искаше с мирен преход на времето. Сега вече е късно, всичко е под тяхно влияние. Държави като Полша, Чехия и Балтийските държави тръгнаха по друг път и стандарта им е добър.

Това, което казваш, е вярно. Само че хората, за които говориш нито са всесилни, нито са многобройни. Олигархията не е повече от няколко десетки хиляди души. В най-добрия случай да са 100 - 200 000. А останалите са милиони. Просто недей да обясняваш, че едно малко и некадърно малцинство може да контролира до безкрайност едно огромно мнозинство. Ако мнозинството беше пожелало, досега можеше да помете колониалната администрация за ден.

Ами то е ясно, където народа няма акъл командва мафията. Има два вида за промени. Единия е със стачки, а другия с гласуване. Тук даже ги мързи да идат до урните или като идат все за едни и същи гласуват.

Голямата разлика се дължи на товя че турчина ни е тъпкал като говеда 500 години и ни е колил като пилета! А румънеца е бил само васално обвързан без да има реално присъствие на чалмите там! Преди не сме били въобще примирими,всички са се страхували от нас!

Голямата разлика е ,че турчина се демонизира,а руснака поробител и унищожител на България се поставя на пиедестал! Румънците не обичат руснаците както и всички народи граничещи с Русия!Русия с всички средства държи Молдова в лапите си и пречи за политическо обединение на двете държави в рамките на Евросъюза!

Това мина през главата. Румънците са били васали и не са били завладяни. От друга страна, Сърбия и Гърция са били завладяни точно като нас!

Интересно как Сърбия и Гърция, ресурс като нашия, се освобождават сами, а нас трябва да дойде Русия да ни ,,освободи"?

критичен коментар към управлението на Герб от привържениците на Да,България. И вие ли сте готови да управлявате с НЕГО? БСП ли ви е основният ви противник? Нямя да срещнете подкрепа..да го знаете от сега.

Напротив! За нас ГЕРБДПСБСПАТАКАПФПБ = ДС и е статуквото срещу което трябва да се преборим! Всички вкупом излъгаха народа вече 30 години "преход", а сега си играят на роли! Искат само да се менката и нищо да не се промени! Е, стига вече!

Голямата разлика е че в Румъния беше реформирана съдебната система, а в България - не. Всички партии в България, с много малки изключения, работят за запазване на този порочен модел - всевластен главен прокурор , който е силно политизиран, неработещ ВСС, отглеждане на послушни съдии и прокурори, мачкане на тези от тях, които са свестни и имат собствено мнение и т.н. Защо ли? Ами защото всички като дойдат на власт крадат като за световно и после не искат да бъдат осъдени. Грабят свободно и на воля и после няма пари за образование, здравеопазване, силна икономика и т.н. Това е като омъгьосан кръг, от който за да се излезе трябва реформа в съдебната система. Няма друг начин. Проблемът е, че в България никой не иска да я направи.

нашите приятели от ес ни спряха 3 големи енергийни проекта които щяха да налеят в икономиката ни милиарди , тогава требеше да протестираме , сега вече след дъжд качулка

Кои са проектите наливащи милиарди в румънската икономика?

Има някаква поетична справедливост в това, че троловете които пишат с плам под статията сами си режат клона върху, който стоят. Навън никой не ги иска, защото не умеят нищо, а в БГ скоро ще им спрат парите. Радвайте се, докато още можете.

Ако имаш предид хората с гражданско самосъзнание, то е естествено точно те да коментират тази статия. Тя се отнася за тях.

Този коментар е към 123!

статията е манипулативна. Преди години ходих в Букурещ - на екскурзия. Посетих част от забележителностите на града. Това, което ми направи ИЗУМИТЕЛНО впечатление,беше, че пред църквите нямаше толкова вярващи, колкото НАПОРИСТО просещи милостиня - в смисъл. хляб и пари! В центъра, пред Природонаучния музей, въпреки, че беше юни месец към обяд спяха ЗАВИТИ с мръсни оксани ЮРГАНИ бездомници! В МОЛ-а също имаше много просещи! Долових примката на нищетата и мизерията, с които е пропита столицата. Впрочем, из страната, в селата, положението не беше по-различно. Малки къщички, в стил пачуърк, разбирай - катун! Всеки е строил с това, което му попадне. Ето защо, не се вързвам на приказки от сорта да ни мачкат и бругават като робси, скотски и прочие народ, неспособен да го баламосват за далеч по-интересни ситуации, които вероятно могат да се случат.

Ние в Пресцентъра на Партията сме много радостни, че помогнахме на целия ни народ да има средства за пътуване навсякъде по света. Ето, непример румънците не могат да си позволят да дойдат дори у нас на екскурзия. Уверяваме ви, че и другите европейски държави са така.

Убеден ли си, че коментарът ти се отнася за тази статия? Констатациите ти не противоречат по никакъв начин на съдържанието ти. Румъния е на предпоследно място по бедност в ЕС!

На румънците може и да им заработи късметът от тая ситуация. Не е толкова важно дали един или друг политик-престъпник точно сега ще влезе в затвора или няма. Важното е протестът да успее в целите си, хората да усетят силата си и с яденето да дойде и апетитът. Важното е хората да разберат, че във всеки момент имат всичката необходима сила, за да уплашат всяка власт и че всяка власт трябва да се страхува от хората, ако въобще има някакво чувство за съхрнение. Важното е политиците да живеят в непрекъснат страх - 24 часа в денонощието, 365,25 дни в годината, всяка година. Във филма на Майкъл Мур Sicko англичани и французи точно така обясняват защо в една страна е добре, а в друга не - колкото повече властта се страхува от хората, толкова по-добре е страната. Всеки опит това да бъде променено трябва да води след себе си неминуема революция и всички политици трябва да са наясно с това. Е... ясно е защо в България не живеем добре. Хем сме гладни, хем нямаме апетит. Как да сме добре... Страхливците не живеят добре.

Карл Попър: Не е демокрация когато хората могат да изберат кой да ги управлява. Демокрация е когато хората могат да го изритат във всеки един момент.

Какво сороска мобилизация под тази статия.

Отговарям на въпроса :защо румънците протестират а БГ не.Защото от 1980 до 1989г в БГ ИМАШЕ ПОДГОТОВКА на КОМУНИСТИЧЕСКАТА ВЪРХУШКА за "прехода".Разбира се с разрешението на русия.Тогава е била създадена "демократичната опозиция" която осигури липса на секва съпротива на комунистическта върхушка и застрашаване на нейните интереси. Признати беха фалшивите избори НА 10 ЮНИ и комунистите си гласуваха нужната им конституция.След това беше осигурена възможност за комунистите да заграбат ВСИЧКАТА СОБСТВЕНОСТ В БГ КОЯТО ТЕ ИСКАХА без каквата и да е съпротива.Това е другари и другарки.А с "неподготвените" се виде кво става- в мазето на секуритатя и така на там.Русия никога не прощава на теа дето са си мислели че могат да и се опъват. Та това е разликат между румъния и БГ

За съжаление БГ са безкрайно тъпи за да не могат да проумеат толкова прости неща.Народ от провинциалисти...кофти работа

Веднага ти спретнаха минуси дрогарете , не им харесва да казваш истината.

Преди 2 месеца света попита БГ искат ли нещата да се променат.97% казаха че не искат.Само 3% задраскаха най-долното квадратче.Ми като не искат,зорлен хубост не става...Я кво си е хубаво да имаш ктб или белене или...А кво ли са ни подготвили за таа година.А за догодина...хаха

Безкрайно прост си ти и другите руски гъзомийници във форума!

"Русия никога не прощава на теа дето са си мислели че могат да и се опъват." Демек - ние много сме се опъвали на Русията, та затова сега сме зле. Пък като се сетя как се опъвахме... чак се чудя що в Чехия и Унгария ни нямат за държава, при положение, че те имат доказателства, че са се опъвали. Не е истина колко сте тъпи, баси...

Тъпако,става дума за чаушеско.на него не му простиха. Знаеш ли ква реч е произнесъл 1968г по повод чехия.Бати тъпото парче си.И тоа над теб и той е същото говедо.Обади се в руското посолство и ги питай колко мноооого ме "обичат"...Поне половин час ше ти обясняват

Не сме готови да си свършим нашата работа, а именно да протестираме, а очакваме политиците да свършат тяхната. Две-три попържни във Фейсбука и смятаме, че сме изпълнили гражданския си дълг. Отделно, дори когато има протести, веднага мафията организира група еничарчета да ни обясняват как това са платени протестъри, дето врякат срещу измислен проблем. Българското общество е непобедима сплав от простотия, мързел, продажничество, индивидуализъм и незаинтересованост. "Аз не мразя корупцията, а чуждата корупция - тази, в която не участвам".

Ясен Бояджиев е костовистки лакей. Иначе пак нищо необичайно - флагманът на журналистическата клоака в действие.

В България няма какво да се защитава, защото нищо не е постигнато. Да пита Костов защо не проведе лустрацията.

Защото се оказа противоконституционна!

В Германия проведоха ли лустрация? Как тогава Шмеркел с това минало се докопа до властта? А, шулц?

е разликата. Нашите червени си приеха закон който да им гарантира непреследване за корупция, но медиите си мълчат. Изглежда и нашите медии са корумпирани, като се има предвид начина на поднасяне на информацията-без Генка Шикероваи колегите й

Факт! Правителството на Станишев гласува точно същият закон, но у нас протести нямаше. Че даже се гласят пак да управляват. Точно същите.

3евзек

Не беше баш същият. От затвора излязоха всякакви други престъпници, а не редови корумпирани политици, каквито вътре нямаше.

Е... и румънските боклуци се опитаха да приемата такъв закон и какво направиха румънците? Върнаха ги в детската градина. Какво направихме ние? Нищо.

Толкова е изпростял народа че ако беше жив Тато и се беше кандидатирал, щяха пак да го изберат. И това го докара политическата върхушка, която грабеше всеки път. Народа се обезвери от всички политически партии, които работят само за себе си и за това не стачкува. Трябваше да се стачкува за Велико Народно Събрание и да няма партии. Държавниците ще работят за народа.

Защо ДА, България не иска да участва заедно на изборите с Нова Република?

Защото всичко ново, е добре забравеното старо!

Разликата е защото тук има ДИР, и манипулативни и продажни медии и свръх корумпирана съдебна система. Народа е ограбван непрекъснато и смачкан в името на олигарсите за по-големи богатства, а не мислят че режат клона на който седят защото иначе идват емигрантите и циганите....

Ние в Пресцентъра на Партията не можем да разберем за какво е цялата врява. Не би трябвало нашите журналисти да се месят във вътрешните работи на Румъния. Бихме ги посъветвали да си гледат тяхната паница, за да не идваме да им я нахлупваме на главата. Румънците определено ще удържат на натиска на 200 лумпена на Сорос и няма да позволят на партии като ГЕРБ да узурпират властта. Ние обещаваме да направим същото - да сложим край на прехода и да се върнем към едно ново начало на Партията и на българия.

Мушмурок, кои възприемаш като "200 лумпена на Сорос"?

3евзек

Ние в Пресцентъра на Партията бяхме там и лично се уверихме. Като изключим случайните минувачи, протестът се състои от 200 души, които се събират около фонтанчето. Всеки ден са едни и същи. Ние много държим да сте добре информиран, затова ако желаете можем да ви изпратим екип на ДАНС, за да ви раздаде брошури със снимков материал.

"В България няма какво да се защитава, защото нищо не е постигнато". Изключително точно заключение на автора. Без да намесвате Путин, русофили, русофоби, Тръмп, жена му, комунисти, седесари, риформатори и т.н. коментирайте този извод. Позорно, а?

България е горд член на ЕС и НАТО. Това не е малко.

Вярно, член е на НАТО и ЕС, ама пък чак "горд"? С кое е горд, че над 2,5 млн. мизерстват. Ми бъде горд, като това ти уйдисва.

това изречение е квинтесенцията на целия ни преход...дори той не беше инспириран естествено...

А защо нищо не е постигнато?Защото в България много рядко може да се издигне читав човек във властта.Свикнали сме да вярваме на/фалша,лъжата,лицемерието/...а истината и истинските хора не ги възприемаме...съдба.

Неуважаемият автор на горната лъжа, забрави ли протестите срещу първото правителство на боко???!!! Неуважаемият автор на горната лъжа забрави ли протестите срещу пеевски???!!! Неуважаемият автор на горната лъжа забрави ли протестите срещу правителството на Орешарски/олигархски???!!! Българският народ също протестира срещу управляващите, НЕ СМЕ рая и аз протестирам, и искам от ДИР.бг да премахне статията като лъжовна!!!

Соросите се опитват да ни убедят,че Румъния трябва да е пример за нас. Нещата в Румъния както се вижда не са за пример. Бг народ трябва да си върне БГ където всеки бг да е важен,а не само разни малцинства. Социална БГ,която загубхме където всички свери на живота бяха уредени в полза на бг народ. Нещата в БГ отдавна не са за протести. 2013 година в цялата страна стихийно имаше портести,които сорските бг медии не отразяваха,и до ден днешен се се говори за тях,а за менте сороските портести.

Напълно съм съгласен с автора за нашата политическа действителност, но колко са хората, които ще прочетат тази статия и колко пък са тези, които ще се замислят върху написаното и ще си извадят изводи за близкото бъдеще.До колкото виждам голяма част от българите пак са готови да се хванат на празните обещания, които им даде с комсомолски плам Корнелия Нинова, готови са да забравят всички досегашни огромни провали в управлението, които допусна нейната партия и пак могат да ни докарат комунистите на власт, след което пак ще се налага да ги гоним с протести пред парламента, защото още от сега е очевидно, че няма да са в състояние да изпълнят нито едно от бомбастичните си обещания. И докога ще продължава това ? Толкова ли много са тъпанарите в България?