САЩ ще разработи модерна ПРО срещу Иран и Северна Корея

Правителството на Доналд Тръмп ще разработи най-модерна система за противоракетна отбрана срещу евентуални нападения от Иран и Северна Корея.

Обратно в новината

Коментари - САЩ ще разработи модерна ПРО срещу Иран и Северна Корея | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Америко, америко щом от северно корейски ракети още не си направила ПРО .............да здраствует раша !!!!!!

става въпрос за бъдещите корейски ракети, умньо. А за раша си приготви изкуствени китки дето увяхват че голямо чакане те чака..

Не мога да разбера какво се радват малоумниците тук. Давате ли си сметка че война с Русия значи война в Европа? САЩ е далече. Друг континент.

Войната с КНДР ще е кратка. После ще има проблем как да се разделят ФАЩ - негри, мексиканци, цървули от Изтока и пр. Макар легитимно ще е правителството да е на индианците.

От кога Владивосток се напълни с 'негри, мексиканци и цървули? Или тези са руснаци мутирали от прекаляване с лосион? :)

тази дето е в Европа, по източната граница на НАТО не беше ли срещу Иран и Северна Корея? Щото точно това обясняваха от САЩ ..... "САЩ ще разработи модерна ПРО срещу Иран и Северна Корея" - интересно къде ще я разположи. Сигурно в Латинска Америка, да пази Бразилия, Аржентина, Чили и другите които гравитират към БРИК.

Не вярвам, ама въобще тия ПВО да са ПВО. Наистина освен Иран нямат дупе да нападнат друг.

Тръмп говори за ПРО срещу Северна Корея и Иран. А трябва да се подразбира Китай. ПРО срещу Русия вече действа частично, а от 2018 год - напълно

Според Тръмп, днес най-голямото предизвикателство за САЩ е Китай. Тръмп е готов да се съюзи с всеки, но да спре Китай.

Новата Руска военна доктрина обявена официално ОТМЕНИ Въздържането от Първи ядрен удар. Тя /септ'2014/ гласи, че в случай регистриране ПОДГОТОВКА за качване на крилати ракети на установките- ПРО ще нанесе превантивен унищожаващ комбиниран удар. Към момента руските ракети предназначени да се разправят с ПРО се движат със скорост 10 мах -около 12 000 км/час, а Амер с 6 700. Когато последните достигнат и изпреварят първите най-малко 1,5 пъти може да се говори за реално нападение. По остарелия план за 6000 руски обекта, след чието унищожение с КрРак Русия ще я няма, формацията Б1/Диего Га/ трябва да бъде презаредена от танкерите излетели от Ямбол-безм. Това автоматично поставя летището като Цел номер 1 за унищожение заедно с още 4 второстепенни и4 третостепенни обекти на Земята на Бо.и Ле..Освен хиперзвуковите ракети само за РО и БГ, като резерв са назначени 4 установки Искендер и 4 Ту22 вече разположени на Крим.

Открива се възможност КАТ да глобява руските хиперки Х103 за превишена скорост -200 км в минута. Това по новите глоби прави по 6 млн лева за 1 нарушител и глобите ще се събират на място. Мин на Земеделието ще посади храсти за да се изпълнят служебните задължения. Така ще се появят нови бързи милионери

Уточнение: Унищожаващ превантивен удар по Установките на ПРО на Прибалтийско-Черноморската линия.

Хотелки и желалки. Руснаците смотаната си Булава не могат да доведат поне близо до нивото на Трайдънт. Голямата гордост -калибрите с 300 зора и на 5рна цена постигат това което американците имат от десетилития. И изведнъж от нищото се пръкнаха хиперзвукови ракети... FYI:САЩ и там са по -напред от всички останали ;) А доктрината за ядрен отговор на неядрена атака само показва руската слабост.

Тръмп изплю няколко камъчета, които чупят зъби. Първото - ПРО срещу Северна Корея и Иран. Сигурно пак ще е по руските граници. Второто - САЩ има 270 бойни кораба в световния океан. Тръмп иска да станат 350. За целта, обаче съюзниците в НАТО трябва да поемат собствената си защита, а САШ само ще помагат ... и т.н.

Не разбрах защо само срещу ИРАН и Северна Корея? Ще има специален фъруер за да не работи в Европа, Китай и Русия ли?

Бий самара, да се сещат магаретата (Рашата и Хина)

Внимание, Митоди и Ненката излизат на пистата!

До тук беше с празните приказки на Тръмп, сега ще го видим какво представлява в действителност. Аз лично, смятам че той е много по-опасен от Хилари и Обама взети заедно.

И аз мисля тъй.

САЩ срещу КНДР? Фъшкиите от Фашингтаун се вземат много на сериозно! Не дразнете бай Ким, че ще играят шамарите, както 1951-53.

...и срещу Русия!! Войната, войната няма да ни се размине!!!!

Дано да грешиш но досега имаше един луд за двама в Кремъл който желае сблъсък а от вчера в Белия дом има луд за трима...та да видим.

Тоя от Кремъл ако беше луд до сега щеше да я направи. Единствено авторитета му спира генералите.

хахахаха ташаци на рояци ракетен удар от перси и жълтурковци тия убиха коня с правата лопата хахахахаха мале тия мнооо прости ве или плашат индианците да кихат долари

остави глобалните стратегии ами върви си нахрани прасетата.

някй юотношюво ще захлежбва от средва за унищожение на хора за да си купува гордост и суета, духовната храна за тленната пътска природа.

Какво стана сега? Тръмп ваш или наш? Казах ли ви, че Тръмп може да говори, каквото си иска, но ще направи това, което трябва/му кажат!!!! Чакам русофилистията да започне скоро с реплики: "русата маймуна".

Това не е от сегашната администрация и вече се изпълнява. Поради това Китай въведе ограничения за внос на южнокорейски стоки, за достъп на артисти от Южна Корея в Китай и прекрати военното сътрудничество.

На кой му пука?

Войната САЩ - Русия е по-близо от всякога. Само боярщниците си мислят, че Тръмп им бели яйце.

Защо така, другарю Доналд Джонович? Нима уговорката ни беше да не ни закачате протежетата?

Хайде да преброим българофобчетата, недоволни от тази новина!

това е смешна новина ... докъде я докарахме та щатите да ги е страх от северна корея ... смешно нали смешното е ... че е лъжа

Прав си -не ги е страх и затова правят ПВО, а не се дрискат в ъгъла от страх.

Както казва моят любимец S.P.E.N.S: Ф.А.V.R.

" Сред тях е приетото от Конгреса изключение от закона за номинирания за министър на отбраната генерал от резерва на морската пехота Джеймс Матис да може да заеме тази длъжност, въпреки че се е уволнил преди по-малко от 7 години" ..добре че Ненчев не е забравил да му подпише отпусно

Сега разбрах, че Иран и Северна Корея имат общи граници със САЩ. Те и Иран и Северна Корея нема да чакат какво ще прави САЩ. Не дразнете Ким, има и интелекта, научния и икономически потенциал да реши въпроса.

Имат - намират се на земята. Междуконтиненталните ракети правят света малък.

Нито една иранска или корейска ракета не може да долети до САЩ. САЩ започнаха разполагането на ПРО в Европа преди години под малоумния претекст,че били насочени срещу Иран.Когато Русия им каза да подпишат документ,който дава юридическа гаранция,че тази система няма да бъде насочена срещу Русия - САЩ отказаха. Само пълен идиот би си помислил,че ракети излитащи от Иран или С. Корея ще правят завойчета над Европа по пътя си към САЩ.

Четеш друже Википедия на български. 12 000 км. обсег на действие на ракетите на КНДР. 3 000 км обсег ракети базирани на подводници.

тук разни лизачи се радват ама кат инсталират части о тия системи в БГ да не риват че са на 10 мин от Искандерите щот на бай Тръмп му пука за конекрадците край дунава точно ктао на Бисмарк едно време ...но конекрадците естествено са кухи лейки и тикви тип банкя...а със здраве

Дори и при Комунизма, в България, почти не са стояли Руски ракети и Кораби. Така че, не ни трябват американци в България. Може да дойдат, ако някой ни нападне...

Установката Aegis в Девеселу, Румъния, покрива България и още доста надалеч.

Грешиш, в България имаше камари от съветски ракети, танкове, въоръжение и стотиците хиляди млади български мъже които слава богу не се наложи да стават жертва на военното противопоставяне. Само танковете бяха 3000 а с толкова танкове Германия превзе СССР до Москва.

и ще ги инсталира съответно в България и Тайланд, две държави горди с древните си професии

Северна Корея , в момента са като Япония преди 70 години, когато нападнаха САЩ. С тия атомни бомби които взривяват, по източното крайбрежие на Русия. около Корея и Япония, постоянно има разни Цунамита от с огромни вълни от океана. А и земетресения... Корея ВРЕДИ дори повече на Русия, отколкото на САЩ. Така че, би трябвало САЩ и Русия да спрат Северна Корея и да ги ОБЕЗОРЪЖАТ, както сега са Япония- изобщо не помислят да нападат съседите си. ... А Иран, като Мюсюлманска държава са опасност и за САЩ, и за Русия, и за Европа. Така че и тях трябва да ОБЕЗОРЪЖАТ...

Ама какъв го нафърфори на мурзилките!! А те толкова го обичаха!! А сега ПРО?

Язък, за какво бяха напъните за доставка и инсталиране на ПРО елементи в Европа, като Тръмп решил сега други неща? Че нали и тази в Европа беше против Иран? Или нещо са се объркАли тези отвъд океана? Май беше срещу Русия, така и си остава. Мръсна помиярска нация от тъпаци, ръководена от изроди-капиталисти, това са САЩ!

Друга супа са съветските капиталисти - путин, абрамович, милер, сечин, медведев, песков,...

Ким ще ви го нафърфули. Нищо лично.

да се чете ще се перат мнооооого пари

А Путин му се радваше... Къде е сега, да се разгневи, да се ядоса че Тръмп го заплашва?

Опаа, започва се скоро путлериските гниди ще квичат като недоклани свине!!!....следващият ход е дъртата богаташка наречена Европа, ще бъде принудена да заделя вече по 6,5% от БВП за въоръжаване, за Германия това означава около 750 хилядна модерно въоръжена армия,.. ами да му честитим на негово кремълско нищожество късий първи, новият американски президент, давай Тръмп!!!

Китайските униформи съвсем не са сини. Вижте интересният клип "Прощание славянки. Китайская версия" и се убедете сами. Ако искате да видите нещо, което никога не сте видели, напишете "Военный парад". Китай".

Ами отдавна си знаех, че китайците са левскари.

от 1999 година втори блок

Хайде пак се почна. Срещу Иран означава срещу Русия. Срещу Северна Кореа пък значи срещу Китай.

отбрана не значи срещу, сричащите!

добре де, ако оставим настрана някои специфични международни договори не е ли по добре всички да имат ПРО вместо междуконтинентални ракети???? Руснаците и китайците що не си направят подобна система? Още повече самите руснаци се хвалят, че техните ракетни комплекси от най-ново поколение могат да правят чудеса.

по-добре е, дори не е трудно осъществимо, стига да се отрежат соросоидите и иротшилдови от клона. и да не се допускат други на техно место :-)))

САЩ е добре да разработят първо някаква система за ректално очистване. Нещо като за клизма, за да се прочистят малко от глупости...

Спотувай, яж повече фибри и ще се оправиш.

ти, другарке, практикуваш ли съвестно и редовно съветите, които даваш към другите, м? :-)))

Тая игра вече я игра Рейгън и руснаците я научиха добре. Рейгън СЪЩО говореше за ПРО и междузвездни войни, Холивуд направи много филми. Старците от политбюрото на КПСС в Москва се хванаха НА ЛЪЖИТЕ и СССР се разпадна. Сега обаче Русия е 20 години напред и Тръмп ще трябва да спасява САЩ от разпадане. Калифорния отново заяви желание да се отдели от САЩ. Тексас прави 3 референдума по въпроса за излизане и трите са ЗА ... и т.н.

Един актьор такова СССР а сега друг русия

Сега друг актьор спасява САЩ от разпадане. Дали ще успее ?

да стане, поне не толкова бързо, колкото искат някои. А това, че се стяга нова война и на мястото на Саддам трябва да е някой руски президент, това е извън съмнение, но също така е ясно, че ще има счупени зъби този път.

много ви съжалявам, като започнете да приравнявате личности, времена, нрави и обичаи. Рейгън бе холивудски, посредствен смешник, а Тръмп е просто бизнесме, който е решил да рискува уменията си в полза на Vox Populi. Което не значи гласът на популизма.. казвам ти го, като бивш голям фен на Америка! И Аз няма да се поколебая да помогна, макар и нищожно за нейния нов възход! :-)))

В дълбока грешка си. По-добре да се самосъжалиш

по-голяма заплаха за Америка и Света от сорос и ротшилд за сега не е открита от нашите многовълнови радари! това бе предупреждение!

путин като чуе Сорос и се наси.а

сорос вече е последната дупка на кавала, защото неговите антиконституционни организации, които трябва да бъдат разследвани от органите за защита на конституциите и да бъдат съдени за разпространение на тероризма по света.

нека Тръмп да продължи директната си връзка с хората - без посредничеството на медиите, които са просто продажни, манипулативни и гнусни, изпълнени със своите тъпи лъжи. Ние не сме идиоти! ние сме просто толерантни и цивилизовани, че след всичките ви пладнешки грабежи не излезохме НИЕ на улицата и не ви премазахме! А ТРЯБВАШЕ!!! просто за Респект!!! запомнете това!

Хаха "Северна Корея и Иран"... Тая песен сме я слушали! Май Трамп наш не е много ваш! Ще забие и той нож в гърба на джудже :(

разработването на отбранителна система може да работи не само... сега трябва да се внимава с думата! срещу, всеки нападател. а може да защити хората, които се притесняват за сигурността си. все пак, ако Америка се изживява за "спасител", то трябва да се замисли и за собствената си сигурност. нима другите не го правят?

Бо Бо

Светът ще е друг, когато Русия и Канада започнат да изграждат военна база, която да е част от руската противоракетна система в Америка.

И като се събуди от мокрия ти сън, какво се случи?

просо сънува.

"Разоръжаващ удар" е евфемизъм за "първи удар", "изпреварващ удар". С една дума - агресивно и безумно започване на размяна на удари. Но няма такава ПРО, която да спре "ответният удар", "възмездният удар". При това ответният удар не идва върху силозите и базите - те са вече празни. Всичко се стоварва върху градовете. Сега САЩ и Русия имат по около 1100 бойни глави. Половината да участват в ответен удар, 95% да е ефективността на ПРО (далечна мечта), 25 глави ще паднат на територията на противника. 25 града да загубиш !? И то първите 25 по големина ? Изхвърлен си за 100 г. от историческата сцена. Небъдна работа е тази ПРО. По-добре американците да помислят как ще спрат отговора на ПРО-то - мегатонното руско мегаторпедо Статус-6. Там са техническите проблеми, там е главоболието, за това да отделят пари.

Станков, Руснаците и на собствена територия да си взривят ракетите, отиде целия свят. Това не е шега работа. Ама светът е пълен с пишлигари - колко му е да се самозатрие...

Не само, че е пълен, ами си и вярват, че могат да "таковат" дявола във въздуха и да спечелят (не само да оцелеят)...

Русия и Щатите никога не са били врагове. Те и да искат, не могат. Като как ще воюват две страни, разположени на единият и другият край на света. САЩ са влезли в една спирала на превъоръжаване и няма спиране. Като как ще спрат да работят хиляди предприятия, произвеждащи въоръжение. Те за това за оправдание си измислят врагове. Смешно е да се говори за заплаха от северокорейски и иранси ракети. И ще ги разположат точно в Източна Европа. Това си техни игри, лошото е, че цената я плащат обикновените хора.

Заплахата за Русия е от Изток. На последния китайски парад бойните бяха в светло син 'сибирски' камуфлаж.

stan_posta@

В Сибир снегът е син ? И дърветата сини ? По-скоро е парадна униформа, алюзия с "Поднебесната империя".

Китайските бойци пееха "Катюша". Тя е съветска песен. Заплахата е за целия/е, чак пък/ свят. На олигарсите демек.

ДДаааааа....И сигурно ще струва..само няколко ТРИЛИОНА ДОЛАРА!! КАТО ОНАЯ ЩАЙГА Ф-35, която дори след 25 години и два трилиона долара , още не е приет официално на въоръжение! Да видим дали това ново ПРО, ще може да сваля поне старите съветски Скъдове...Дето Пейтриата не можеше дори да свали в Ирак през 1991 година!

Не само че е приет на въоръжение, но има вече дислоцирани в Япония и доставени на партньори като Израел - чиито по непроверени данни вече са изпробвани в Сирия ;)

като си провериш данните пак пиши, пък за сега си трай, че се поизлагаш.

Модерна, модерна - колко да е модерна? Тръмп много добре знае, че това са глупости. Няма система, която да може да спира всякакви ракети, камо ли пък ракетен залп. Блянът на американците от 20 години насам - ама не става на практика. Тръмп обаче не е прост - не иска да настройва глупаците от Банк ъф Америка и Джей Пи Морган срещу себе си. Ще му трябват.

Да разбирам ли, че сегашната е архаична и не вържи никФа работа! Язък за барута 'начи :) !

Архаична е баба ти.

Тръм каза, че това ще бъде много високотехнологично ПРО, нещо като продължение на ИСО-то на друг един републиканец! Само при споменаването на името му на Вовата се изправят двата косъма на плешивото теме. Да оставим другото, но и двамата имат сходни имена - Роналд и Доналд, Рони и Дони! Хахахаха! Хотели сделать как лучше, а получилось как всегда!...

То и рейгън щеше да прави звездни войни. Това, което успя да направи беше 9 трилиона дългове. Браво!

Вълчанов

Това, което направи, е че прогони азиатската орда от Източна Европа, освобождавайки от пияндурниците десетки страни. Освен това намали територията и броя на поробеното население с близо 100 милиона! Като за начало - добре. Тръмп ще довърши започнатото, защото има поне още стотина народа, които очакват своето освобождение от мързеливите крадливи маскали!

Нема,нема и се постне некой виц за прото на демократорите