2016-а е била най-горещата година, откакто се събират данни

Миналата година е била най-горещата на планетата, откакто се събират данни за температурите от 1880 г. Тя е трета поредна с такъв рекорд.

Обратно в новината

Коментари - 2016-а е била най-горещата година, откакто се събират данни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пълни глупости. Световния елит Илюминати измислиха и начин да се плаща такса въздух, чрез купуване и продаване на квоти, а самите УСА не са подписали конвенцията за газовете, защото частниците не искат, ще трябва да затварят тецове.

Глобалното затопляне = глобална лъжа, целяща зомбиране и по-лесно ограбване на световното население и към усвояване на огромни средства от т.нар. "световен елит".

Надявам се на +10 градуса минимална температура зимата в България. Сметката ми за ток за декември е 517 лева. Свещи да си купите с тия пари изедници мръсни.

Това с вулкана и пепелта е все едно да се изакаш в една стая да го напудриш това ако и да кажеш проблема е решен:)

температурите скачат нагоре ... точно както и сметките за отопление

НАСА също заключи Срещете ли нещо подобно знайте ,че винаги става дума за манипулация.

Хах, на базата на 100 годишни изследвания правят глобални заключения. Имайки в предвид, че този 1 век от геоложка гледна точка е нищо и като добавим факта, че в миналото е имало много цикли на затопляне и застудявне - може да се каже, че това са просто спекулации.

И преди е имало периоди на затопляне и застудяване, но никога преди не са се топили всички ледници на северния полюс....

Недей... няма смисъл. Хората искат спекулации - получават ги.

Поправи ме ако греша, но сегашните ледници не започват ли да се формират в началото на Кватернерния период - преди около 2,5 млн години ?

Това за ледниците не е вярно. Те са се формирали сравнително скоро. Да не забравяме, че само преди няколко хиляди години по нашите земи е имало тропическа и субтропическа растителност - вкл. слонове, лъвове, маймуни... Все неща храктерни за доста по-топли места. И не на последно място - според геолозите - в момента земята е в мини лединкова епоха. Планетата ни в 90% от съществуването си е била с около 7-10 градуса по-топла от сега. Така, че ... вярвайте на когото си искате. Аз вярвам на това което виждам от разкопките по нашите земи - вкаменелости на палми, маймуни, останки на слонове, лъвове ... Факт, че мястото тук е било значително по-топло от сега.

И преди е имало такива затопляния и такива години,просто се чудят ,как да излъжат хората за да им въведат нови данъци!!! Глобалното затопляне е най голямата лъжа!!!!

Никак не мога да хвана вяра в глобалното затопляне. Мирише ми на поредната конспирация за източване на средства ... Защото тези 0,94 градуса могат спокойно да са в рамките на техническата грешка. Особено при положение, че измервателните уреди по света, от които се черпи информация, са стотици хиляди и едва ли са калибрирани в една и съща лаборатория. От др. страна, наскоро гледах в нета снимки на антарктическата ледена шапка, която ... показва нарастване в последните месеци. Учени се питат дали не се задава миниледников период...

На южния полюс е нормално да се увеличава леда, но това увеличение няма нищо общо с това преди. Увеличението сега е много по-малко и в много по-малка степен. Освен това айсберга който е готов да се отцепи може да увеличи нивото на всички морета и океани с 10 см. едва ли можете да си го представите това...

И къде са измерени тези най- високи глобални температури... в Африка? :)

0,94 градуса по-високи температури? Тия май си мислят, че ядем доматите с колците.

Затова пък 2017 ще е най-студената и така сме квит.

Къде го държат това глобално затопляне? Да пратят малко насам. Имаше години, когато лятото температура от 40 градуса (че и до 45) си беше нещо нормално. Ама от поне 10 години няма такива лета. Сега рядко прехвърля 35 термометъра. А по вестниците пише точно обратното. Поне да напишат и на коя планета ги мерят тия температури.

Добре де, като ще лъжат за високите температури, защо поне не го направят когато навън не е такава сибирска зима, че по-лесно да им повярват!

ЗА ПАРИ, ЗАТОВА ЛЪЖАТ! КОЙ ЩЕ ИМ ПОДДЪРЖА ПРОУЧВАНИЯ ЗА МИЛИАРДИ И ЩЕ ИМ КУПУВА ИНАК СЛЪНЧЕВИТЕ ПАНЕЛКИ????

Не излизайте днес, да не получите топлинен удар от глобалното затопляне.

100 % и януари 2017 ще се окаже най-топлият в историята.

Това - гаранция. Като гледаш сметките за отопление.

Да, но затова пък тази виждате как започва! И така ще бъде, докато си купите достатъчно луга, та да ви стигне и до август на плажа.

Абе като погледна през прозореца, не виждам никакво глобално затопляне

Гладаш през грешния прозорец! Ела погледни през моя прозорец в Литва и ще видиш как вали само дъжд....дъжд през януари!

След като при Вас вали дъжд през януари, може би Вие гледате през грешния прозорец!

Иди в Западна Германия Севрна Франция Великобритания и ще се изненадаш колко малко сняг има..