Бжежински: Съюз между САЩ, Русия и Китай ще спаси света

Предстои конфликт между Москва и Пекин за Източен Сибир, китайците си искат обратно незаселените райони в Далечния изток.

Обратно в новината

Коментари - Бжежински: Съюз между САЩ, Русия и Китай ще спаси света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нещо прекалено плосък анализ, а и предишните изказвания на Бжежински (докато беше жив), бяха с доста суперлативи за Русия. Говореше за сближаване, признаване на нейните интереси ... Това негово изказване прилича да е от времето на студената война. Другият вариант е някой да му използва името, и много ми напомнят за изказванията на Стивън Хокинг - сякаш не говори той ...

ма Збигнев нали умря преди 1-2 месеца, да не е възкръснал и повел наново антируските световни сили?

подобен съюз ще колонизира света, няма да го спаси... а че на света му е писнало от "спасители", това е съвсем друга тема.

Този Алцхаймерински е сменил плочата нещо. Преди беше империята на Злото, как трябва да се смаже и унищожи СССР, сега за някакви съвместни действия на Русия, Китай и САЩ намеква. И включва САЩ не за друго, а за да им измие насраното лице, защото от 70 години насам причината за началото и продължителността на конфликтите е именно на САЩ. Русия и Китай спокойно могат да наложат и доминират мира в света. Затова изкуфелият урунгел пише, че имали спор за далечните сибирски райони. Дъра-бъра, дрън-дрън, задръстеняк прост! Нагъл изрод. Такива е трябвало да ги убиват още при раждането им, както са правили спартанците!

Бжежински е сериозен политик и анализатор. За да го разбереш е необходимо да имаш необходимата информация и мозък, за да я осмислиш. Написаното от теб сочи точно обратното. Замисли се над това!

Няма да коментирам думите му за САЩ-Русия-Китай. Но те потвърждават още веднъж гръмко и ясно, че Западна Европа е "изоставена" от САЩ и ще бъде използвана като разменна монета. Досега политиката на САЩ беше бежанци от юг, страшна Русия от изток и Европа прави каквото й се каже... Смешно е каква жалка съдба има богатата сестра на победителката в Студената война - араби и мужици ще си я поделят.

Без съмнение евреинът е хитър политик и фактор в световната политика.Пропуснал е обаче да спомене ОГРОМНИЯ дълг на САЩ към Китай, който е най-голямата опасност за глобална война.Ако Китай си поиска парите за САЩ единствнния ход е война.

Натурализиран полски неграмотник.

Да,пропуснал е да отбележи ,че руската земя не се продава и не се подарява.Много е гостоприемна,пълна е с чужди гробове на кандидати да я завземат.А при бъдещ сблъсък в Сибир и гробове няма да има.Да си припомним о-Даманский на р.Амур...

Tочно примера който си дал противоречи на мнението ти, о. Даманский в момента е част от Китайската народна република.

Не е нереалистично това, което е написал. Но е пропуснал нещо много важно, какво ще ви оставя на вас да разберете.

Рейган беше изпълнителя,Збигнев беше идеолога на Съветския крах.

Според Дарт Бжежински на световната карта съществуват само 3 страни. Русия и Китай ще сътрудничат, когато е изгодно за САЩ и ще се конфронтират през останалото време. Доста себично, но и недалновидно.

Ти пък кой си та да коментираш Бжежински.

Този мухлясъл полски "визионер" отново изпълзя от дупката! Жалко!

И другите онанисти-Збигнев е гробокопача на СССР-вярвайте му.

Збигнев геронтофила е бил гробокопач на овчарника ти на селбо.На СССР -Горбачов и то напълно доброволно, докато на др.т.н.гробокопач- Рейгън му сменяха памперса.Само че вече е късно -няма го вече надутият балон на САЩ /спука се/ и няма ги Горбачов и Елцин.

Другаря поляк бърка. Една война между Китай, Русия и САЩ ще спаси света, като се избият взаимно.

Европата я няма на картата. Освен да привлече като мека сила всичкото мизерно младо мъжко население на всички възможни афганистани по света друго не се очертава.

"но Кремъл трябва да разбере, че ако вкара свой войски в латвийската столица или щурмува Талин, столицата на независима Естония" - за ЧИЙ им е бе, болен мозък? Измисляте си заплахи за да има какво да "разрешавате". Проблем-реакция-решение. За съжаление еРекторатът все още кълве.

Време е за истински Евросъюз. Заедно ЕU и Руската федерация. А ония янки да си стоят отвъд океана с тяхното НАТО.

Веднъж изказах същото мнение, макар и с други думи. Аудиторията ме накълза на парченца, изяде ме, смля ме, изкара ме изодзад (изс.а ме демек) и пак ме изяде.

Мечти , мечти и сънища .

Ако целта на този анализ бе да информира американското правителство, той щеше да бъде наречена "доклад" и щеше да бъде засекретен. Към него щяха да бъдат прикачени и препоръки. Целта му, обаче, е да конфронтира тези, от които САЩ се страхува. Уви, това е само началото. По всичко личи, че в скоро време пак ще се разделяме на сфери на влияние, за да се избегне война между не "великите", а големите сили.

Съюз ръководен от Вашингтон. Браво на Бжежо.

Ники

Тове е истинският "Император на злото"!

А СЪЮЗ РУСИЯ КИТАЙ ЩЕ ЗАКОПА АНГЛО-САКСИТЕ:)))

Не може да се има доверие на бясното куче! Сега вече Бжежински явно сменя стратегията и се опитва да насъска Китай и Русия един срещу друг, за което не бих се учудил, предвид някои публикации: "Стратегията на Тръмп: да изправи Русия срещу Китай" ("Stratégie de Trump : Dresser la Russie contre la Chine", 02 janvier 2017, Réseau International). От друга страна пък, "Хенри Кисинджър е посъветвал Доналд Тръмп да приеме Крим като част от Русия", както писа британският Индипендънт на 27 декември т.г. ("Henry Kissinger has 'advised Donald Trump to accept' Crimea as part of Russia.", Andrew Buncombe New York Tuesday 27 December 2016) Всъщност, надеждата за мир в света не е в хАмерика, нито в Китай, а единствено в разумния политик, дипломат и държавник Путин!

Няма да се учудя, ако някои разбирачи вземат да твърдят, че Бжежински е комунист...

Таман си казах - е, щом и Бжежински проумя.. Обаче след секунди видях висшия пилотаж на политическото интригантство. Полякът продължава с делото на своя живот - всичко против Русия. Първо, в далекоизточните области живее коренно население и дръпнатите очи не ги правят китайци. И как така отсам 40 милиона, оттам - няма и милион? А преселение на китайци никога не е имало? Абе китайците дали знаят, че ги има там? Щото в Китай живеят 56 националности и никои не ги кара да се наричат китайци, освен по гражданство. Но важното е да се изговори първата лъжа и да се посее в главата на западняка една глупост по същество. Същото и в главите на китайците. Сега се очертава конфликт САЩ - Китай и една хубавка провокация и прехвърляне от болната глава на здравата е добре дошло. Майстор е, няма спор, но вече почнахме да ги виждаме манипулациите. Не хващат дикиш, поне у нас.

Изложеното изглежда много умно, но съвсем не е. Измислици за наивници, въздух под налягане, образец от арсенала на хибридната война, шедьовър на реконтрадезинформацията.

Всъщност, единственото вярно е в заглавието и е случайно улучено. Причините нямат нищо общо с нещата за които говори. И, не светът, а хората са за спасяване! Светът си е много добре и съвсем няма нужда да го спасяваме, нашите заднъци трябва измъкнем. Това със сигурност няма да се случи докато си забиваме пирони в мозъците, с антисмислени, ватикански клишета.

Решението е съюз на САЩ и Китай срещу Русия!

и между Русия и ЕС, дето и е бръкнал дълбоко.

Много фантастики и много "Ако"-та. Най-много ми хареса частта от статията, в която Китай можел да предприеме връщане на територии, завзети от Руската империя преди векове! Веднага ми прещрака и си зададох въпроса: Дали някога в нашата държава, в която останаха само нехранимайковци и неандерталци, ще се пръкне един, който ще развие страната ни до там, че след десетилетия и ние ще предприемем връщането на наши територии, завзети от съседни империи!?

Бълнуванията на сатаниста Бжежински - явно според него това е реалистичен начин САЩ да се вклини между Русия и Китай и да успее да ги скара. Мокри сънища на нацисти и боклуци.

Братска Русия има бъдеще! Китай може и да иска, ама няма да им устиска да нападнат Русия, не им е в манталитета войнолюбието. Те май преди около 50г. навлязоха в Русия, и после май малцина се върнаха. Сега си имат мирен договор и ако го нарушат, може да загубят и хора и територия, или ще плащат здрави репарации. Китайците може да мрънкат тук таме и с това ще си останат. По-добре мир и бизнес с Русия от колкото враждебност, и те го знаят това по-добре от всеки.

Достатъчно е китайците да си спомнят о-в Даманский 1969 г., за да им се изпари всякакъв ентусиазъм...

Глобалното затопляне явно се развива в мозъка на тоя щатен служител на ЦРУ. Плямпа си пропагандните тиради от 80-те години, само и Афганистан още не е подхванал, където беше тогавашното му назначение като агент на ЦРУ.

доста грешни сметки ако това е писано последните 2 години а явно е представите за реалност сериозно куцат

Тази гад жива ли е още?

за огромно съжаление - тази гад както казваш е жива и с риск да си изплюе ченето продължава нон стоп да плюе

Страх се усеща в тези думи на великия комбинатор. Нещо ролята на САЩ в никоя от комбинациите не е съвсем успешна без подкрепата на някоя от другите супер сили. Къде бяха прекрасните времена, сега останаха една Корея и Япония и една от една изплъзваща се Европа - само Англия. Интересно, защо господин Бжежински пропуска един много вероятен вариант- руснаците заедно с европейците (начело с Гемания, разбира се) разработват и заселват Сибир ??? Или да не дърпаме дявола за опашката ? СТРАХ изпитват изродите, които изтезават 70 години целия свят!

е изключително мръсна личност, съсипала живота на десетки, а може би и стотици милиони хора по света и, за съжаление, продължава да го прави; нека да се надяваме, че този път няма да успее в пъкленото си дело.

някой от Вас чу или познава Anthony Scaramucci ?

Светът ще бъде по спокойно място когато този изрод Бржежински пукне

Мумията Брезински има дементен делир( старчески халюцинации). Сблъсъкът ще е между САЩ и Китай защото именно Китай е новата икономическа суперсила, а това води и до геополитически тектонични промени. Русия просто гарантира на Китай сигурност, докато той още не е развил съответен ядрен потенциал. Иначе приятелчетата на Брезински( това е по-правилно изписване на името му) много бързо биха превърнали Пекин в идеално гладък паркинг.

JMM®

За сетен път ме вълнува един важен за всички нас въпрос - каква алтернатива ни предлага путиновия слугинаж и облените им в лиги кресливи усти, заливащи всекидневно с отрицание най добрите достижения на съвременната човешка цивилизация ?! Градовете и държавите в които живее путиновата олигархия, градовете и държавите мечта за руското простолюдие и обикновения руски човечец, биват оплювани и отричани за сметка на модела на бутафорната креатура на държавност наречена Русия. С този фалшив модел ли трябва да заменим целия съвременен прогресивен днешен свят ?!

шайка, защото тя държи в мизерия и под контрол ватниците.

"Прогресивен свят" беше от речника на комунистите. Явно и мисленето ти е от онова време. Ама какво да се прави, те комсомолците са навсякъде Ей го - кой олигарх, кой президент, кой журналист в DW.

Хахахахаха... Специално от дойчевелевските боклуци познавам някои. Потеклото им е жидовско и тъмночервено. Много "прогресивно".

ПА КЕ ТЕ ДЕЛАТ :(

Всеки нагаждач се надява да бъде вечен пророк. милярдите Хората живеят реално трескаво ежедневие, блядолизците умират в старческо слабоумие

От къдя на къдя ва?

1,2,3 Едно и също от 6000(6_хиляди години). Основно правило за човеците от както мислят, че са хора са само три единоначалия. ---Пари, стока, пари.--- Измислен продължителен цикличен кръговрат. Къде е началото на кръга. Решение просто научи и кръга бързо срежи-Тук е Началото, където Го избереш.

българският въпрос в индустриален контекст по малко се състой в даденостти , отколкото в нива на образованието , и следователно възможен анализ на обстановка . тук , изнесените по тема коментари от страна на аудитория подчертава не само още веднъж твърденията мой , а по скоро даже го обръща в противното . така , че имаме налице пълната палитра на класическата логика : афирмативно да влизаме в чужди задници , обдуктивно да си мечтаем за хубавото , дедуктивно да се смятаме на правилната линия от развитие , позитивно-негативно да си впишем пожеланията преди да заспим във сърценцета ни ?

Нека господине да ни увери : черната принциса Тереза М. (като Едвард IV , черният Принц) ще ни очертае с меч британския знак на повлиянието в полза на "домашното " домоуправленското загрижение за печалби и дивиденди на Бритиш Петролеум от бъдещата нефтена и газопроводна връзка из района на Аралското Море . А щом става въпрос за черната принцеса и нейната принадлежност към стратегически планове на BP (NYSE : BP plc (ADR)) , нека да не забравиме , щом отива BP да си осъществи далечно пожелани планове в КУЗУЛКУМ , КАРАКУМ , АРАЛКУМ , ТОГАВА ЕДВА ЛИ ДА СПЯТ НА ДРУГАТА СТРАНА ОТ ламанджа . Следователно , внимателно приготвено , изборите за парламентите както в Холандия , така и в Франция ще ни вещаят едни коализии за излизане , събаряне на ЕС . Естествено , щом маджор-форце играчи във едното мъничко селскостопанство по облик на ЕС се нарича SHELL (Royal Dutch Shell plc (ADR) ADR Class A) , при другите с техните вина маркови и регионални , TOTAL (Total SA (ADR)). Това , че например , след 1919 или след 1945 италианската или португалски , или да не говорим за испанската принадлежащо депедентното не би могъл да се отрази в тази гранд игра , май , помислищ , това си е по подразбирането . Но , общ план , обща линия ! Работа не свърши до тук. В съвременният план BP , SHELL , TOTAL си имат още по смели планове : внедрата на дълбоките океани . Така че , Давос и брътвеж насам натам , ние да сме мъничко по-скромни .

Ехе, къде отиде този. Руснаците окупират Талин, западняците им заприщват проливите !? И за какво и е на Русия Талин ? Имат си Калининград, имат си Петроград, имат си Мурманск, имат си Архангелск. Проливите им са отворени завинаги, имат си Севастопол, Новоросийск, Тарту, Хмеимим. За какво им е точно пък Талин, замръзващо през зимата пристанище, какво повече ще им даде от Калининград, незамръзващо !? И тези старчески мечти на един отиващ си вече ястреб - Китай да завземе Сибир ? И какво ще го прави този Сибир ? Там не може да се живее, ужасен климат, ужасни насекоми, кой ще си остави топлото китайско море, да отиде на Север !? То и руснаците не ходят да живеят там, затова е незаселен. Само по работа и то по вахтения способ. Зимата умираш от студ, лятото от кърлежи и комари. И китайците ще го вземат, и ще заселят там 70 милиона души !? А в това време руснаците ще им нанесат загуби от 200 милиона души с ядрено оръжие, гаранция при тези претъпкани градове !? Мечти, видения или халюцинации ? Ама имало полезни изкопаеми ! И кой ще ги вади тези изкопаеми ? Цела Австралия, цяла Бразилия, целият свят засипва Китай със суровини, на най-ниски цени. Каквото поискат, само да мръднат с пръст. За какво им е на китайците сами да ходят да ги вадят, хеле пък в Сибир, то има ли по-тежък труд от миньорския и по скъп за инвестиции бизнес ? Остарява човекът, не му сече вече акълът. Преписва стари статии.

БЖЕЖИНСКИ БРАТО ,ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ТИ, МИ ПРИЛИЧА КАТО ПОКАНА ЗА ГРУПОВ СЕКС.А ние останалите какво ще правим, само ще седим и гледаме. Няма да стане тая.

За мАйсторите Винаги първа Фаланга е запазена. Само трябва Всичко сам Да Вземеш. Имаш меч или гол врат въпрос на .....

Параноята не прощава на никой. Света вече не е Горяща филмова лента а Самовзривяваща се Дигитална Реалност. Нека старците да чакат и наблюдават Апокалипсиса дето Забъркаха.... Правостоящи от последната редица. Седнали няма да има Всчки ще подскачат върху изпепеляващите до Лава Въглени. Представлението го поръча Рейгън, последен шанс Тръмп да го докара до hEpy End. Ако не спре лудостта няма кой, кои да си мерят Пишките. Луди винаги ще има -затова ги затварят за вечен размисъл в лудниците.