Свети Антоний сочи пътя към духовно съвършенство

За християните Антоновден (Андоновден) е празник в чест на преподобния Св. Антоний Велики, отбелязван на датата, когато е починал.

Обратно в новината

Коментари - Свети Антоний сочи пътя към духовно съвършенство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да са живи и здрави всички именници и Европейският Митрополит Антоний!!!

Въпрос; Къде отива човек, ако напусне този свят, докато води битка и в душата му са действени и грехът и благодатта, щом е завладян от едното, и от другото? Отговор; Отива там, където е целта на ума и това, което той обича. Ако те застигне скръб или битка, ти трябва само да се противиш и да възневидиш. Защото да дойде битката не е твое дело, но да ненавиждаш е твое дело. ''Тука серазбира се основата е да ненавиждаш грехът.'' Из творенията на Св Макарий Велики,великия ученикът на великия св. Антоний Велики, от великите древни монаси. Подражаващ в нрава на ревнителя Илия и последвал правите пътеки на Кръстителя, отче Антоние, си бил жител на пустинята и си утвърдил вселената с твоите молитви. Затова моли Христа Бога да се спасят нашите души. Честит празник, благочестиви християни!

Bravo!

И тогава Господ, като види твоя ум, заради това, че се подвизаваш и Го обичаш от цялата си душа в един миг премахва смъртта от твоята душа, това не е трудно за Него, и те приема в Своето лоно и в Светлината Си,.. и пак там из творенията. И тука е важно да вникниш в дълбоката премъдрост която ни откривац отците. Слава на Единносъщната и Неразделна Троица, во веки. Амин!

Сега до ранни зори у съседите ще дъни чалга и ще смърди на пепелник и джибре по коридора. Веселете се, но мислете, че не сте на самотен остров. На тази велика дата всяка година се изнасяме превантивно за ден-два.

Честит празник! Здраве и мноооооооого любов!