60 години ЕС, 10 от тях с България: това ли е краят?

Удивителни кризи се случват в нашия Европейски съюз. Кризи, които сами предизвикваме. Дали ще избегнем катастрофата, ще стане ясно още тази година:

Обратно в новината

Коментари - 60 години ЕС, 10 от тях с България: това ли е краят? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е духът на поредната статия от държвната медия от най-Хищната държава в Европа-Германия ...за ЕС ! Но в България знаем за кого се говори добро или нищо ! А това е много близкото Бъдеще на ЕС и НАТО...тези Финансово-Икономически Пирамиди за Източване на Източна Европа ! След паническото Бягство на Великобритания от ЕС всичко с този Германски Проект ...Приключи ! НАТО съществува само благодарение на активноста на НАТОвските бърократи и военни които защитават своите Огромни и незаслужени Заплати !

Бъдещето на ЕС може да бъде определено с една дума Idiocraty.

Ха-ха, тия от DW-BG са егати боклуците. То бива да се продаваш за жълти стотинки, ама... Ако направим аналог с проститутките, DW-BG са он най-долният слой, дето ги онождат групи роми и турски тираджии по трима едновременно. Гнусна пасмина, все пак е добре да ги има, за да ни напомнят колко ниско може да падне "човек".

Автор чиято цел е по-скоро да дразни без да е интересен. Със спорни и често неверни тези и факти. Не го и дочетох.

Разбира се, че съм да се разпадне тоя измислен съюз. Не на мултикултуризма и на глобализацията.

"християнският фундаментализъм"?!?!! - по-скоро селски кретенизъм ,щом 'автора' срявнява граничното състояние до което са 'докарани' мигрантите със монетарната политика на 'суверени' държави.

В цялата си история съвременна България има едно златно правило-винаги залага на губещата страна.Така , че въпрос на време е ЕС да се разпадне и НАТО да изчезне.Не може едно образувание от различни по манталитет , развитие и стандарт на живот страни да бъде успешно.Преди богатите хранеха 2-3 бедни- Гърция, Испания,Португалия.И след това-хоп още десетина прошлека на клона.И закономерно той ще се счупи.

България не е виновна с нищо за закономерния разпад във времето на всяка социална общност. Сигурно ти е ясно , че ако бяхме част от британската империя тя щеше да се разпадне също. Може би копнееш да се присъединим към Китай? По лесно е да емигрираш там може би.

Някой упорито накара глупаците да вярват на тия глупости. Германия хранела всички в ЕС. Що ли тия държави си бяха много добре преди ЕС, че и до скоро в него. А сега дори стари, стабилни икономики като Италия и Франция са зле? Прекалено си простичък да схванеш, че ЕС е точно - болен, здрав носи. Видяхме немската, изразена чрез бюрокрацията на ЕС, помощ. В стил - първо ще си изхвърлите закуската, после ще ви дадем пари на заем за храна, ама ще си купите само сух хлебец. Икономика, квоти, внос, в полза на райха. И после - що всички сме бедни, а те ни издържали. Ама стадото мучи уверено, тва дето му се сервира - че сами си били виновни, че ги дерат и някакви шаманизми, за наша карма. ПО скоро кармата изглежда обратна - който се се хванал с Германия и ВБ не е прокопсал, що ли?

дкми

Византия завладя България - разпадна се Византийската империя; Османската империя завладя България - разпадна се Османската империя; Германия взе България за съюзник - изгуби войната, и се разпадна и Германия; ССССР взе България под крилото си - разпадна се ССССР; НАТО прие България - сега Тръмп е на път за сложи край на НАТО; ЕС прие България - ЕС започна да се разпада.... Та... за това никой не ни иска.

Уточнение - на Германия бяхме съюзници два пъти - през Първата и Втората световна война. СССР се пише с три С.

И сега идва най-важния въпрос: Путин наясно ли е с тази статистика? Знае ли в какво се забърква? Мисля, че представител на "руския отбор" в Дир-а трябва да уведоми Путин, защото ако се залепим пак за тях, няма да свършат добре. :)))

което си живееше живота при соца, защото беше синче и част от т.н. българска златна младеж, има наглостта да се прави на гуру. Къде се слага тоя добре платен писач - "ние, ние..." Презирам тоя добре пласирал се хамелеон. Още навремето беше боклук. На какво ли учи студентите наистина?

Та какви проблеми има ЕС освен този във Великобритания, където в момента самите англичани газ пикаят от унижение! Друг проблем не виждам! Къде точно се тресе Европа и кой Ви говори глупости за бога! Европа си е достатъчно силна с най-мощното БВП в света и най силната икономика. Това е! Факт. Много жалко за Русия, тя само може да се надява Европа да се разпадне, ама в Европа вече не са прости дарагии тавариши! Ще видите как отникъде ще ви дойде пак! Европа е люлка на цивилизацията и всички ще са по диря и! Това е! Харесва ви, не ви харесва, само гледайте дали Европа ще се разпадне. По скоро е удобен момент да се стегне още повече!

Това че ти не виждаш, означава че ти не виждаш и нищо повече. Краят на Европа се образува много, много отдавна, а бежанската глупост го ускори.

ОТ МИНАЛОТО ТА ДО ДНЕС, МАЛЦИНА ИНДИВИДИ ПО СВЕТА СА ИМАЛИ ХРИСТИЯНСКИЯ МОРАЛ НА СВЕТИ КНЯЗ БОРИС ПЪРВИ ПОКРЪСТИТЕЛ ...... ПРЕДСТАВЕТЕ СИ НЯКОЙ ДНЕШЕН ЦАР ДА ОТИДЕ В МАНАСТИР И СТАНЕ МОНАХ ....

Тази тирада е прах в очите! С цялото ми уважение ама г-н Дичев, хайде прочетете и вие някоя книга де да видите, че има и други гледни точки - Мак Мафия ви препоръчвам, да видите какви ги дроби ядрото на ЕС - Франция, Англия и Германия. Също така прочетете и едно скорошно изявление не на друг а на самия Джордж Сорос да видите, че дори и той е провидял проблема на ЕС. За бежанците си свалете една апликация за Гугъл Мапс и вижте колко нападения има в Германия за които не се пише по медиите. Добре ви плащат от Дойче Веле явно!

Ивайло -бърдоква гнила, да те на Дичат ония с рязаните, дето не са заплаха! Голем си гъз бре голем!

Еее, човека се опитва да ни пласира Новия Световен ред. Чиповете почнаха да ги слагат на американците. Било много удобно. Там били всички данни за здравословното състояние. И няма нужда да носиш пари или карта на пазар. Поднасяш ръката и всичко се отразява. Само дето не се обяснява, какво се случва с непослушните, когато отидат да си купят хляб. Така ще работи новата световна диктатура. А този човек трябва да бъде уволнен от СУ.

ХАЙДЕ БЕ ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ , НАПИЧЕТЕ ЕДНА СТАТИЯ ЗА МОНСАНТО ДЕТО ГЕРМАНСКАТА BASF ГО КУПИ :))

Неприкрита, сурова омраза, подплатена с тежки емигрантски комплекси струи от пасквила на DW. Какви шедьоври само: А гратисчиите на изток са свикнали да живеят в сянката на някой голям окупатор-покровител. И да мърморят. Капката, заради която преля чашата на недоволството, бяха България и Румъния. В просешка България гордият суверенитет задълбочава болестта. Националистите веднага ще извадят ятаганите. Еврофондовете се пилеят за танцувални зали в села с три баби. И после авторът пита - "това и е краят". Не знаем, ама май по-добре да.

Добре казано. И това го пише българин, да те хване срам. Паисий би се обърнал в гроба.

ЗАЩО СССР СЕ РАЗПАДНА И СЪЩОТО ЩЕ СТАНЕ СЪС САЩ И ЕС ? ... АМИ ЗАЩОТО ИСТИНСКИТЕ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА ХРИСТОС НАМАЛЯХА И СА НА ИЗЧЕЗВАНЕ .... САМО С ХРИСТИЯНСКИ МОРАЛ МОЖЕШ ДА ПОСТРОИШ И ДЕМОКРАЦИЯТА И КОМУНИЗМА :)))

Вече написах крайно негативното си мнение за този елементарен пропаганден материал. Но проблемът с него има и друго измерение - неговият автор гу'син Ивайло Дичев. Този гу'син е професор в Софийския университет - най-престижният, най-уважаваният у нас. Българската Алма Матер. Та, може би си заслужава да се запитаме, на какво учат или по-точно - как форматират такива като него нашите деца, за които много от нас се надяваме, да са бъдещето на нашата България. Не зная, колко са такива като гу'син Дичев между преподавателите, но заради него и подобните му, патриотизъм, родолюбие и национална гордост станаха мръсни понятия, а българите се делят на американофили, еврофили и русофили. Впрочем, дали измежду тях са останали българи?

И аз да добавя. Това, което вършат еничарите, като професорчето: - Непоносимост към народността си - Инсталиране на себеотрицанието В тия статии се вижда политиката на американските и еврейски фондации в българия и какви са им целите. А добре, че такива "професори" получават възможност за изява, за да ги видим всички какво представляват. Щото май идват други времена и не трябва да забравяме кой какви ги е вършил.

Хората, хората са важни, не икономическата оценка и не военния бюджет на Съединените щати. Смех - 1 руснак = 4 "европееца"/каквото и да значи това/, ако руснака е пийнал трябва и поне 1 американец.

В тия материали е добре подбрано всичко за проекта ЕС. Минало , настояще и бъдеще на Европа. Кой какво защо ги е вършил. А останалото са сладки приказки за многолюдното стадо. Поне да знаем, ако не друго. Пък може и да ни потрябва. И за това иде време: - " Сорос и ЦРУ в абсолютен синхрон" - " Dневния ред на Сорос e унищожаването на националните граници" - "Започна вторият етап от плана за Европа" - "Унищожението на европейците" - "ЦИОНИСТКИЯТ ПЛАН КАЛЕРГИ ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА БЯЛАТА РАСА

Много точна забележка. Но бих добавил към тези материали и първият реален план за Европейска икономическа общност с една валута и един пазар. Планът е на Валтер Функ, одобрен на държано ниво от Адолф Хитлер през 1941 г.

Когато ислямът в Близкия изток брутално избива християни и настъпва към Европа с нескритата цел да я прекрои демографски, да говори по какъвто и да било повод за "християнският фундаментализъм" (на Качински) може само генетично увредена отр.епка като И. Дичев.

Глупости. ЕС в сегашния си вид бе създаден за да е конкурентен на САЩ.

ОООООО. ДИЧЕВ Невароятно слизест материал == Ясно е, че само наднационална власт може да се справи както с кризата Точно наднационалната власт всичко осра === Що се отнася до бежанците, които щели да завладеят Европа и да подменят цивилизацията ѝ, те са повече плашило, Колко души трябва да бъдат сгазени и взривени за да не ти се струват плашило дичев ==== Въпросът е защо Англия или Франция успяха да поемат много по-големи порции хора с края на колониалните си империи след войната, а Германия дори ги внасяше целенасочено Със поемането дичев те се самоликвидираха-нема лондон има лондонистан ==== Първите са бивши колониални империи като Англия и Франция, държави като Германия, Дания, Холандия, които търгуват глобално и векове наред управляват света. Не го управляват Дичев а го грабят ==== Те изпращат войски в размирни региони, борят се за принципи в международни организации, Точно обратното дичев-създават размирни региони с оръжие и погазват всякакви принципи ==== Дълбока пропаст разделя страните, които имат отговорност за света, И кой им я даде бе дичев та я имат === дичев майната ти

В отделните страни на ЕС, все още има огромни различия, които не можаха да бъдат премахнати или сведени до минимум. Като се започне от културните особености и говоримите езици и се стигне до разликите в технологичното ниво и цената на труда. Също, можеше да се приеме и единна обшо- европейска минимална работна заплата за да се ограничи голямото движение в посока, изток - запад. Въпреки това, съюзът има бъдеще, но е необходима, сериозна промяна на предстоящите избори.

Izvinete , niakoi znae li kolko ni struva chlenstvoto v Evropa i kolko Evropa dava na Bulgaria ,kato se ima vprevid samo na usvoiavanite pari , zashtoto predpolagam neusvoenite si gi vzemat obratno . Blagodaria vi .

Имаше някакви изнесени данни, че до сега сме дали 8 милиарда за членството, а сме получили над 20 милиарда от фондовете. Ама кой точно ги е получил и къде са тия милиарди, историята мълчи. Налице са ни няколко ронливи пътя, спрени проекти, намалели доходи, неработещи институции, разрушена държава. Че и заеми теглим всяка година. Някой обаче, пари е получил, в това спор няма.

stan_posta@

Тези славни съотношения, разбира се, ги твърдят европейците. Но и така да е, колко милиарда годишно изнасят техните фирми при свръхпечалби, укрити печалби и символични данъци ??

Отговорът е толкова прост - Германия за пореден път доведе Европа до катастрофа. Тази извратена нация, с каквото и да се захване все катастрофи. Изцедиха финансово Европа в своя полза, налагат хомосексуална, самоунищожителна диктатура, организираха нечувана подмяна на населението на Европа. И всичко това само като пионки за чужди цели, но не и в интерес на европейските нации, дори и тяхната собствена. Изучавал съм историята, но нямам обяснение за немската глупост и идиотизъм последните 2 века. Те и скандинавците да си направят техен си гей, ислямски съюз, но целта е да унищожат не само себе си, та агонията няма да е много кратка.

Така си е! Един хубав дувар им бяха направили мужиците в Берлин - и те и него ботурясаха.

"Наместо да предлага универсалистки проект, отворен за всеки, който е готов да възприеме ценностите ѝ, Европа..." Проблемът е, че Европа предлага(ше) универсалистки проект със своите ценности, но последните не се приемат и "усвояват" от мигрантите-неевропейци - тези от бившите колонии на европейските метрополии. Културните разлики са твърде големи - някои специалисти оценяват цивилизационна разлика от 300 години при някои народности. Нашите цигани могат да са пример - няколко века са минали от миграцията им на Балканите, и въобще не са се интегрирали. Така че т.нар. "интеграция" на въпросните мигранти в европейската цивилизация е УТОПИЯ.

Ле - ле как реве Дойчевеле . . . .мале мале . . .Да, вярно е, търговията е плащаш, вземаш и . . . чао. Обаче има едно голямо НО . . . Няма как и не може да правиш и да струваш, така че произвидството да става на едно място и да плащаш само на един . . . . .не става. По друг начин казано, не може само един да има РАБОТА, само един да "получава обществената поръчка", а другия да "духа супата". Какво стана в България, 2.5 млн работни места се ЛИКВИДИРАХА, то не беше манна небесна приватизация, та чуцди инвестиции, та плосък данък и . . . .НИЩО, едно голямо НИЩО и ко праим ЕМИГРИРАМЕ. Купувам аз тук маслото и на кой плащам заплатата - на баба Германка, на кой пълня бюджета - пак на баба Германка, от кой взема заем - пак от баба Германка. Германците като са толкова умни защо нямат пласък данък . . . . .Е, Тръмп много добре му е ясно, за да има за хамериканския работник, за бюджета на САЩ, за работодателя - трябва да се продава само хамериканска стока. Ние си унищожихме селското стопансто и един кьорав домат непроизвеждаме. Да, ще ревнат сега соросоидите, та ефективност, та производителност, та знания . . . .. . .тая глобализация дето ябяха тръгнали дая правят за сметка на други НЕ СРАБОТИ. Представяте ли си, Изтока нефт като вода, а то войни, бежанци . . . . .Някой да си спомня преди време в Либия какво беше за либийците и защо удариха Кадифи, защото искаше да продава нефта срещу евро, не срещу долари . .И как така в ЕС се разхвърлят едни милиарди евро за туй, за онуй, за бежанци . . . .тия пари или се печат или се вземат от някъде . . . .В България мин заплата 340 лв в Германия 1200 евро, 2400 лв, та пособия, та не знам си кво . . . . айде де . . . .Едно време България сама хранеше около 80х ярмия наборници, всеки ден един хляб, кисело мляко сирене, месо, зеленчуци и т.н. Всички къщи особенно в селата са строени от 1941 - 1989г . . .как става . . .къде отиде това производство .

Европа ще ни храни, а НАТО ще ни брани! От нас се иска единствено да бъдем твърди антикомунисти. Икономика не ни трябва, армия също! Достатъчно е да споделяме евроатлантическите ценности!!!

Да аз искам и се надявам, съвсем скоро да си направим един славянски съюз--- България+Русия+Словакия +Унгария и всички славянски страни! Ако тази идея се реализира, която е публична тайна вече, смятам че ще направим невиждано големи санкции за Сащ и Англосаксонците и Брюкселски Бекове! Смятам също, че тези англосаксонци, ще забравят за вкуса на Доматите, Краставиците, Дините и всички прородни дадености, които имаме! Защото ние не сме мошеници, като тях и ЩЕ ПОБЕДИМ в тази война!

Румене ти , като Президент на България -искам да въведеш САНКЦИИ за Евросъюза, защото имаме неща, което те нямат и само от нас получават! Ние без Саш и Е.С. и АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЕННИ БАЗИ. НЕ НИ ТРЯБВАТ, АМА НЕ ГИ ВИЖДАМ БЕЗ НАШЕТО ЗЛАТО -ЕЛ. ЕНЕРГИЯ И ПРИРОДНИ БЛАГА ТЕ , КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ!

т.н. Британска империя отдавна е вече американска САЩ империя, но ще завърши като Римската империя. Този Комънуелт е претенция и изкривяване от времето на Кромуел/република/.Това са 4-5 д-ви а не 16 - бившата метрополия,Канада,Н.Зеландия и Австралия и САЩ/които не са в Комънуелта, ь и там вече англосаксонското/британските корени население е едва 40% макс.Разделяй и владей-който се хване на въдицата им става д-ва втора ръка. Засега не успяха да противопоставят Германия с Франция докато са вътре, но работят по темата и чакат изборите там през 2017г.Къде сме ний- в шеста глуха в периферията и буфер към югозапад,веднага ще ни зарежат ако напече ситуацията.А вече и дядо Иван не ни вярва защото сме робски души без характер, щом и на турското робство официално вече ни карат да викаме Османско присъствие и други евфимизми. Дори и ирландците-първата англ.колония, още викат дори и в медиите The English yoke/иго. Иначе обзора на Дичев е добър опит за обща култура.

Ти на ред ли си . Вярваш ли си на глупостите , които ръсиш ?

А от какъв зор месиш Унгария? Те не са славяни!!!

А, КАКВИ СА, КОЛОНА НА САЩ ЛИ? СИГУРЕН ЛИ СИ? НАШИЯТ СИМЕОН СИН НА ЦАР БОРИС ОТ КОЙ КОРЕН Е, САКСКОБУРГОТСКИ?

Нема ЕС, нема НАТО за вас само руски ботуш

Какво невежество за БРЕКСИТ ? Професоре далеч си от британската тема. Бившата империя ? Бившата империя е настояща НЕОимперия Британска общност- 54 страни от всички континенти, 16 от тях с държавен глава кралица Елизабет II. Вдигат си дърмите ингилизите и се оправят по нов начин.

"В просешка България например с тези фондове се субсидират милионери-зърнопроизводители, строят се бутафорни римски крепости и танцувални зали в села с три баби. Тоест, пак гордият суверенитет задълбочава болестта, наместо да я лекува. Но хайде опитай да кажеш, че Брюксел ще контролира съдържателно, а не само формално, своите проекти в страните-членки - националистите веднага ще извадят ятаганите." А кой го...позволява това??? Баба ми от Долно Уйно или едни,с дебели задници,които само се чудят,как и на къде да разпределят...едни пари???Кой се снима с такива като..."Винету"и ги тупка бащински по рамото,...аз ли??? Кой би трябвало да държи сметка за харчовете на тези пари,ако не онези,които ги раздават за щяло и не щяло???

Ама познайте дали само...местните тарикати си пълнят гушките или...авантата е...за всички по веригата?!?

Кой пък го измисли това 70 години ? Общ пазар и ЕС са различни неща. Нъл' тъй?

симо

Тия от Дойче Веле си останаха прости и тъпи пропагандатори на неолиберализма и антикомунизма...макар, че последния го няма от 30г.А навремето бяха ,,знаме на демокрацията,,под флага на ЦРУ.

МАЛКО МУ ОСТАВА ОЩЕ НА ЕВРОПИЕСКИЯ СЪЮЗ... ДАНО ОБАЧЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ ОЦЕЛЕЕМ, ДОКАТО СЕ СВЪРШИ ТОЗИ УЖАС , НАРЕЧЕН НЕЗНАЙНО ЗАЩО ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ....!!ЗАЩОТО НЯМА ОБЩО С ЕВРОПА В ЦЕНТЪРА НА ЛОНДОН И БРЮКСЕЛ 50 000 МОЛЕЩИ СЕ НА АЛЛАХ ПРИМАТИ?!!!! ТОВА Е СЪЮЗ ПРИСЪЩ ЗА СТРАНИТЕ ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ, АМА ИЗГРАДЕН ИНАЧЕ С НАШИТЕ ПАРИ НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ....

който е писал тази помия да се гръмне.Не ме интресува кой е ,не прочетох

Е тия неща що не ни ги казаха от самото начало, що не ни поляха с ледената водица на двойните си стандарти преди 10г., а сега като видяха накъде отиват нещата от егоизъм и свръхпечалби. Източна Европа е свикнала и на мизерия, знае 2 и 200, но глезльовците дето вече не помнят казарма и не са виждали граница ще им дойде по- трудно.

Да, това е краят. ЕС отдавна е някакво колониално блато, като с предимство са всякакви от гз на географията, които да подменят хората и да са съгласни на всичко, само и само да не ги връщат в колибата или землянката им. Прости и първоаигнални хора се управляват по-лесно, но те и сриват всичко до нивото от което са дошли.

Тоя автор е тъпак от класа, чудя се дали си ги измисля сам, или му ги спускта готови. Та да те светна Професоре, ЕС няма да се разпада, а напротив. Ще се разширява на Изток докато в Света се обособят три религиозни групи - християни, източни религии и ислямисти. Ще има още една китайска стена по Границата на Русия с ислямския свят, която ще свърши на границата ни с Турция.

Сега турците ще ти насвяткат минусите.

В ЕС принципът е сбъркан. Това сме го играли вече - наричаше се СИВ - Съвет за Икономическа Взаимопомощ. Тук няма Взаимопомощ, тук дребния е жертва на големия. Резултатът е прост. България е една пустиня. Като видяха, че СИВ се провали защо направиха ЕС по същия, та даже по тъп и несправедлив начин? По-богат за по-богатите и още по-беден за по-бедните?

Кой има полза и кой печели от Великият европейски съюз - световната лихварска мафия...та за това е създаден и Съветският, а днес и Европейският съюзи.

Навремето знаех че комунизма рано или късно ще рухне , но никога не съм си и помислял че ще доживея за да го видя това с очите си.Днес мога да кажа че силно се надявам да видя в близките няколко години официалната смърт и на този "СЪЮЗ".

Ганьо като го мързи все някой друг му е виновен за неволите, но най-вече международното положение. Като, че ли ЕС е причината да не си подреди двора и изчисти пред къщата.

И автора на статията така казва - някой друг му е виновен на ЕС. (Айде, бегай да играеш)

много глупава статия. Да вземем само "няма политически център, който истински да преразпределя ресурси" Последното нещо, което бих доверил на хищните капиталисти е да преразпределят ресурси. Нали сринаха всички правила на пазара, които сами бяха установили, сега ще "преразпределят ресурси" - по командно-административен път. Останалото - някаква глупава жалейка в стил "Проблем има, но не сме виновни ние, а вие."

Неграмотно и претенциозно бла-бла! Откъде дир намира такива статии и с какви цели за мен е пълна загадка. Тоя болем мозак дето го е писал това горното, просто си е облекчил задното черво върху нас, читателите! ДОКОГА БЕ ДИР! ДОКОГА ! НЯМА ПО-НЕГРАМОТНИ И ТЪПИ ОТ ВАС, НЯМА ПО-ПРОДАЖНИ, НЯМА ПО-ДОЛНИ И ПРОСТИ, НЯМА ПО-ЖАЛКИ!

Изобщо не е краят, а тепърва ЕС започва. Като за начало не е зле Британския Музей, Лувъра и историческите музеи в Германия да върнат каквото са заграбили от държавите на Изток. Не дочетох този парцал, но автора може да си завре дипломата някъде.

Еххххх,нещастнико безроден, а чие евангелие са целували френските крале от XI до XIV век???? Нещо за Реймското евангелие да си чувал? "Уредничките в музея в Лион са без елементарна историческа култура, защото решават, че става дума за гръцки ръкопис. Въобще и през ум не им минаваше, че руснаците, сърбите и българите си служат с кирилицата. За тях православието означаваше Гърция", разказва писателят Божидар Чеков! Освен това авторът е за съд- втълпява на читателя,че едва ли не източноевропейците поддържат ИДИЛ и са съгласни с техните действия! А между другото: ПРЕДПОЧИТАМ ДА ВИЖДАМ МЪЖЕ И ЖЕНИ ОБЛЕЧЕНИ КАТО КУКЕРИ, ОТКОЛКОТО СЪЩЕСТВА ТОЛКОВА ОБЪРКАНИ В ГЛАВАТА,КОИТО НЕ ЗНАЯТ МЪЖЕ ЛИ СА,ЖЕНИ ЛИ СА!!!!!

ЕС е мъртъв! Нищо изненадващо. Поне за мен, повтарям го вече от две години. ЕС е структура, създадена и обслужвала елита, който губи позициите си и като такава е обречен да умре, както междувпрочем и останалите такива структури - НАТО, МВФ, СБ. Идолите на нашите либерални идиоти...

Това е писано от някой, който живее във виртуална реалност, напълно откъснат от действителността. Или е просто поредния платен бълвоч.

Изключително незадълбочен и плосък коментар. Подсказват се някои истини но автора не познава източника им. Очевадната истина е само една. Прекалено бързото на развитие на технологиите ускоряват всички процеси. Те са в тясна връзка със световната икономика и в частност със световния капитал. Световния капитал вече започва да изяжда националните капитали и съответно изчезването на държавите като цяло е вече в ход. Това което наблюдаваме в ЕС е частен случай на последен отпор на "националното". Същото се отнася и за щуротиите в близкия изток. Света няма избор. За това и отпора пред глобализацията на всичко е толкова жесток. Човешката цивилизация се променя и това което вижда човек не му харесва. От друга страна продължава да търси вариант как енергията която отделя само с мръдването си на единия пръст да е достатъчно голяма за да му даде всичко материално на този свят. Просто хората се страхуват от бъдещата човешка цивилизация защото тя ще е много по-различна от това което познават през изминалите десетки хилядолетия. А ключовият инструмент за това са ....науката и технологиите. Маркс и Енгелс предугаждат това още преди 100 години. Викат му световен комунизъм. Само че революцията няма да е там където са предполагали.