Доброто също е сред нас

В озарените дни на Рождество е важно да знаем, че около нас има не само насилие, креслива агресия и човеконенавистнически патоси, а също и хуманност.

Обратно в новината

Коментари - Доброто също е сред нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак ни успиват. Добро, добро ама към добрия. Превърнаха България в кочина. Гаврят се с добрите.

ИСТИНСКИЯ ХРИСТИЯН КОМУНИСТ НЕ КРАДЕ КАТО МУТРА , КОМУНИСТ, ПОП ИЛИ ЗАПАДЕН БИЗНЕСМЕН :))) ... КРАДЕШ МИЛИАРДИ ОТ БЪЛГАРИТЕ ОТ ЛЮБОВ КЪМ БЪЛГАРИТЕ ?????

Писано е, че има три съществени неща: вяра, надежда и любов. Но най-голямото от тях е любовта. А какво е любовта, ако не е действена?

Не е ли тъжно, че стигнахме ДОТУК? Не е ли обидно от страна, в която клошарите бяха непознато явление да се превърне в държава от третия свят, в която гледката на ровещи в кофите за боклук е съвсем обичайна?! ЗАЩО стигнахме дотук, кажете, а не превъзнасяйте хората с добри сърца, които има, имало ги е и винаги ще има!?? Анализирайте ПРИЧИНИТЕ за това явление - бедността и откъде ни дойде!!??

Мери, и двамата с теб знаем отговорите на реторичните въпроси - корупция, монополи и липса на справедливост! Да се спрем на корупцията, която е просмукала цялата политическа класа и властимащите на всички нива в държавната администрация. Значи, пари за превоз на чалга-звезда и бистришките тигри с правителствения фалкон има, но за българските майки - няма!!!... Безброй още примери могат да се дадат. Всички ние ги виждаме ежедневно. И не е проблемът в това, ние да си сменим чипа, а да сменим чипа на главния компютър в БЪЛГАРИЯ!

Така е. Да добавя - благодарение именно на корупцията се стигна дотам чужди фирми да разполагат с природните ни богатство каквито са водата и златото например. Не е ли това уникално безумие? Кога ще се появят у нас истински ДЪРЖАВНИЦИ? Точно ТЕ трябва да направят така, че фалшиви и сълзливи статийки като тази повече да НЕ четем. Защото ДЪРЖАВАТА в лицето на нейните управляващи трябва да стопира бедността, а не хорската благотворителност.

Доброто винаги е било сред нас, и в повечето случаи остава незабелязано, защото добрите хора просто помагат, без да го афишират. Нашето семейство също помага на много хора, и то не само по Коледа и Великден. Понякога, и една добра дума е достатъчна, за да стопли нечие сърце. НО! Пак да попитам: А, къде е държавата?!... Някак-си, цинично е постоянно да четем новини, от които разбираме кой политик колко е откраднал и в същото време - да гледаме бивши учителки да ровят в кофите за боклук!!!...

нашето общество трябва да бъде прегледано от най-добрите специалисти ,да му се постави точната диагноза и да се лекува много,много спешно ! не съм специалист,но с просто око виждам една огромна гангрена ...

Като знам как всички медии обичат думичките: Шок, Ужас, Убийство, Изнасилване, Кражба, побой и други от сорта, които им носят адски печалби. Искрено се съмнявам да се оправят нещата където и да е по света. Продължавайте да ги използвате и да публикувате никому ненужни новини и скоро дори и война може да започне заради изроди като вас.

ТРЯБВА ДА ПОМАГАМЕ , но признавам помощ САМО ЗА БОЛНИТЕ , КОИТО НЯМА КАК ДА СИ ЗАРАБОТЯТ СРЕДСТВА ЗА ЖИВОТ - не признавам помощ за мързеливите, крадливите и неграмотните ... За грамотността държавата осигурява бюджетни средства - след това ВСИЧКИ РАБОТОСПОСОБНИ ТРЯБВА ДА РАБОТЯТ ЗА ДА ЖИВЕЯТ ... Сълзливото милосърдие за крадци и лентяи е лоша помощ , развращаваща и не е педагогична за човешкото им съществуване. Дайте на човека работа и му я заплатете така че и той да се почувствува човек а не мизерен просяк - днеска може и да има , но утре от просията може и да няма.

ПР- Искрени целувки. секс, пари, роднински връзки е всичко. уйдурми докато вземат кокала и след това всеки да се оправя по своему, а как? ами къде ви е построеното, къде сте проучили някакъв цяр и да го приложите във Фармахим, къде никъде, а само работа за строители, хората на ..., това ли е бг. не става. очаквайте още и още години докато ги стигнете Американците...

krasivo, no vse 6te se nameri niakoi da razvali krasotata - ПР!

Браво, Дир.бг ! (ТочноТова Е темата ЗА Празниците !) ---- ...да го наречем Взаимоспомагане, Мрежиране, благоТворителност, Дарителство и т.н. - Същността е ЕднаЕдинствена : - Тези които СА Имащи (Включая Познание) - Да помогнат на Нуждаещите-се ! (било храна и дрехи, било пособия/инструменти, било Контакти, било Физически, било Експертиза)

цял ден се продават плодове и зеленчуци, а вечер минават възрастните самотни хора да си вземат по няколко от всичко, вместо да бъдат бракувани, да не се изхвърля нищо. Това е практика в тази страна от векове.И така може да се живее и така можеш да имаш.

Живея съвсем на близо до"клошарската"колония в градинката на Пл.Журналист.Всеки ден минавам от там.Имахме у нас много неизносени,почти нови,качествени дрехи от децата.Естествено,ги дарихме тихо,кротко на клошарите-българи,цигани.....Зима е все пак. Хубавите дрехи не ги видях на тях.Заминаха някъде,за да се сдобият с пари,а с парите да си купят цигари и алкохол от магазинчето на Васко.Което е точно до Плод и зеленчука,който описваш в статията.

на глупав е трудно да му помогнеш - той ако не беше тъп щеше нещо да работи и нямаше да е клошар или просяк. Веднъж дадох кифла (само това имах в момента) на едно просещо дете (около 12 г.) и вместо да я изяде я занесе на двама яки бабаити които пушеха на пейката в края на алеята .