КНСБ: Има пари за още по 100 лева към заплатата, искайте ги

КНСБ започва кампания "Искам още 100 лева към заплатата си". Целта е повишаване на доходите на работещите бедни.

Обратно в новината

Коментари - КНСБ: Има пари за още по 100 лева към заплатата, искайте ги | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

как да ги искаме??? на колене ли.... работете роби това е вашето хоби...

В България има производство,има и търговия,но печелят само работодателите,не и работниците! За работодателите милионите,за работниците все няма и няма,все е криза,въпреки,че тя свърши,все трохите обират!!!! Затова и България остава без хора,масово всичко живо бяга на запад,където доходите са в пъти по високи,дори да миеш чинии,какво остава за специалисти... Тук една прослойка от хора стана свръх богата,всичко останало е бедно,ама много бедно,работещи бедни,това го няма никъде!!!!!!!!!!!!

Драги ми червенушко, печели само този който е вложил и заложил средства в бизнес. /имай предвид,че понякога и губиш..../ ТИ ГОТОВ ЛИ СИ ДА ЗАГУБИШ ОТ ЗАПЛАТАТА СИ?!!

А това дето си го вложил как си го изкарал :)

Ние губим постоянно от заплатите си,да не говорим,че постоянно се говори,че е криза и постоянно ни режат парите,а то криза няма!!!! Затова няма да остане никой тук,само цигани и бежанци афганистанци да ви колят ще останат тук,всичко друго ще избяга от вашата алчност за пари!!!! Народа бяга навън заради алчността на робовладелците в България и то най вече на българските робовладелци!Българите бягат от алчните българи!!! Е това е България... Провинцията опустя заради никаквото заплащане на труда,иде ред и на София,защото и от София бягат заради доходите си хората,всичко живо бяга презглава от тая проклета държава пълна с алчност....

Като ги гледам тия головодници в КНСБ как са наредили експерт до експерта в управлението на бизнеса и разпределението на печелбите, все се чудя какво им пречи вместо да се занимават със скучна синдикална дейност, да започнат частен бизнес, да плащат големите заплати, които обещават, и да осигуряват социалните придобивки, за които се борят. Нали според тях за всичко има мегдан по собствените им думи? Значи би трябвало да размажат конкуренцията и всички работници да отидат при тях да работят.

Няма как да стане - т.н. Председател на КНСБ няма един ден реален трудов стаж в живота си! А акъл от човек който и кенеф не е управлявал през живота си - не, мерси!

Да бе, направо ми иде да ги наема за счетоводители с тия прецизни сметки дето са ги направили :)

..това дали ще важи и за предприятията, в които КНСБ има участие? ;)) Или да не прекаляваме с оптимизма?

И на пенсионерите. В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ МИ ВРЪЩАТЕ ЧЛЕНСКИЯ ВНОС ЗА 44Г. ТРУДОВ СТАЖ. стига бе тарикати такива, едни умират други му го за..ви.ат

Ако хората ще ги искат сами, вие за чий трибуквен сте се нарекли синдикат ???????????

Разликата от 5-6% е всъщност корупцията. И издръжката на хрантутници като КНСБ, които очевидно не схващат че ако няма работещи фирми (което ще постигнат с подобни инициативи) няма да има чии права да защитават. Отделно т.н. председател на КНСБ няма един ден реален трудов стаж в живота си!

някой получавал ли е помощ от КНСБ

Защо не написнат минималните осигурителни прагове да станат задължителни, т. е . това да е минималната заплата , която трябва да ти дават за съответната длъжност?

Трябва да се адаптира трудовото законодателство към 21 век за да се вдигнат заплатите. Просто разрешете на работодателите да могат лесно да освобождават хора. Разберете, че в 21 век хората не е нормално да работят на едно и също място, една и съща работа цял живот. И трябва да е ясно и на работодателя и на служителя, че отношенията са ми временни - докато имат взаимен интерес. Не със 100 лева, а с 500 ще се вдигне минималната заплата ако работодателя знае, че може да освободи работника лесно и безпроблемно в момента в който реши. Синдикатите са тези, които упорстват като магаре на мост , защото трябвало да има стабилност. А питахте ли хората какво предпочитат - стабилност с 420 лева на месец или нестабилност с 850? Може пък да предпочетат да взимат 850 като работят и като няма работа да си гледат доматите в градината.

Другарят Ленин беше казал кратко и ясно: "Граби награбеното!"

Между другото, това отговаря на истината: в ЕС работодателят връща към работника средно 60 % от заработеното, в БГ - 40-42%!

Права си Пипи, нали трябва скъпите ни работодатели да си сменят мерцедеса или да купят на синчето току-що взело книжка - Ферари.

Така е, но също трябва да се отбележат още няколко елемента. 1. В Германия плащането на ръка е близо 0%, докато тук е над 30% 2. Всяка година за България този процент расте по малко. Тази година с 5%

Абе, хора, вие колко други хора познавате, дето плащат членски внос на някой синдикат? :)) От любопитство питам, аз никога през живота си не съм платил, членски внос. Освен за пионерската организация май. Проверих. 10 стотинки на месец съм плащал. :)))

Какво КНСБ, бе - няма такова животно, което ще те защити! Думи, думи, думи ! Кой ви плаща заплатите, Димитров?Виждали ли са ви хората в предприятията? Защитавате ли ги от студ,грубост и гавра?Пратете вие картички на собствениците, на изпълнителните директори, на ония, за които човекът-работник е само млекопитаеща мебел! Колко получават вашите чиновнички, икономисти, бюрократи?...Поне млъкнете, хрантутници такива!

Пълен абсурд!. Стачки до дупка, подкрепяни от всички българи. А не учители стачкува, оплюти, полицаи, също, работници, пълно безразличие от болшинството българи. Да се поучим на стачките на гърците . Всички на протест....

Нали като отидеш при шефа и му кажеш, че искаш още 100 лв., ще ти посочи вратата.

БРЦК

Глупости. Да искаш е напълно нормално. Никой работодател не може без работници. Ма това простите глави не го разбират - затова и тия пари са им много!

Браво за куража и ти желая успех, но съм реалист.

Реалността в БГ е доста по-различни, уви има голяма безработица и за мястото ти чакат още доста хора, особено при по-ниско квалифицирания труд, така че, това, което казвате е вярно, но не и в нашата мила нещастна родина.

Този тарикат мине не мине време и и пусне някоя простотия за да си прави актив! НО работещите вече не се хващат на тези тъпотии и по-скоро биха го изритали на улицата барабар с неговата никому ненужна организация!!!!

И от къде ще отдели шефа тези пари , като на главата си има жена , две дъщери , двама внуци , зетьове и куп други роднини , на които трябва да осигурим жилища , коли , почивки два пъти в годината и т.н.? Той ни кара да "почиваме" на обяд на работното си място , а пък аз да му искам и пари ...

Решението е просто - ставаш си сам шеф и шапка на тояга ;)

Ало, тъпите синдикати, за чий сте там бе, нали да защитавате интересите ни? Като поискаве, кой ще ни защити утре, като ни изритат? Вие ли?

Само да те питам ти в кой синдикат плащаш членски внос? :))

Кой туй нещо?

Веднага ще вдигна всички заплати със 100 лева но работниците ще трябва работят и събота и неделя.

Едва дочула, за исканията на бедните Бйоджетната кучка Мунда зина да лае страшно, но дошлите Органи с белите престилки я вързали, и я отвели да се извадят нейните опасни Кучешки зъби

На ти 100 лв и бегай на борсата!

Искаме, ама а дано ама надали, бла бла бла бла, това е всичко, синдикати практически няма, това е.

Чудя се наистина защо не го направим всичко това? Да вдигне всеки собственик на фирма заплатите двойно, държавата да удвои пенсиите и заплатите на държавните служители, като едновременно замрази цените на настоящите им нива. Толкова ще е хубаво първите 3 месеца! А после още по-хубаво ще стане!

БРЦК

Е да де , ама работодателите ревът ,че нема кадри. Ами как да има , като за същата работа в Германия ще взимам 5 пъти повече? При производителност 60% от немската , заплатите ни са 20% от немските. И с просто око е видно ,че има огромен дисбаланс.

А не се ли чудите защо някои хора работят уж за 500 лева, пък не отиват в Германия за 2500 евро? От родолюбие? Като изключим разни фирми на олигарси, останалите съществуват на магия и да вдигнат заплатите двойно значи закриване на същия ден. Въпросът е двустранен и неразрешим.

Много сте ми сладки такива умни отворковци дето всичко знаят. Много лесно можеш да станеш работодател и да плащаш, колкото в Германия. Още по-лесно може да отидеш в едно бюро по труда и да попиташ колко регистрирани безработни има и колко обявени свободни работни места има. Мисля, че ще се изненадаш /понякога свободните работни места са повече от безработните - парадокс/. Хората вече не питат за заплати, а просто се регистрират като безработни и чакат на помощи. Най-гадното в цялата работа е, че 90% не умеят да правят нищо.

Производство има,но печелят само собствениците,не и работниците! За работодателя милиарди,а за работника 500 лв,къде го има това,къде?!??!!?

goose

Проблема се решава много лесно - ставаш работодател - милионер и даваш на работниците си заплата :-)

Производство има ,ама ти си само потребител червенуш Вложи средства и труд,заложи семейния имот,сънувай всяка сделка и всяка вноска по кредита - произвеждай и плащай ГОЛЕМИ заплати/не забравяй и данъците,осигуровките,инспекциите и всички държавни подкрепи.../ Успех!

КНСБ започва кампания "Искам още 100 лева към заплатата си" (в началото) което може би означава, че КНСБ иска още 100 лева към своята заплата и КНСБ призовава работещите да изпратят коледни картички до работодателите "Искам още 100 лева към заплатата ми! което може би означава - Работещи, изпратете картичка на работодателите и им кажете, че КНСБ иска още 100 лева към заплатата си Хи хи ха

Синдикатите ако организират една общонационална стачка , може и по 150-200 лева да скочат заплатите.С изслдвания и бла-бла не става.До кога ще сме най бедната страна в ЕС?

Питай Р. Овч. ! Той нали е шеф на Курнелия и новия президент???

Р.Овч. , отдавна не пее в хора, трябва Б.Б да питаш!!!

Меко казано вий за чий Х.... сте там..

goose

Ами като ги имат - да бръкнат в синдикалната каса и да ги дадат :-) Вечно ловят риба в мътна вода преди избори, в останалото време гласеца не им се чува по никакъв повод ...

Чува се - ама само глупости ръсят.

"КНСБ: Работници, искайте 100 лв. отгоре, има ги" Ебахти и синдикатите. Вие за к'в хй сте ми като сам ще си договарям всичко?