Плащат на хора, започнали работа на над 50 км от дома

Парламентът реши безработните, които започнат работа в населено място на повече от 50 км от това по настоящ адрес, да получават финансова помощ.

Обратно в новината

Коментари - Плащат на хора, започнали работа на над 50 км от дома | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Я, ама тия пак са приели постановление за Странджа-Сакар!

Живея във Варна , град напитен от мигранти от целия североизток. Пред детските градини (в които винаги няма места) - пълно с коли от други градове - щото децата са ПРЕМЕСТЕНИ И СЛЕДОВАТЕЛНО С ПРЕДИМСТВО. Сега и тази простотия.

Не се плаши, това е само за 50 човека, за толкова се отпускат пари.

Двама новозавършили студенти без собствени жилища започват работа в една фирма. Единият е от града на фирмата, другия от село на 51 км. И двамата на квартири....Нататък сами продължете

Идеята е добра, но ние всичко опорочаваме. Решението може да бъде в изграждането на индустриални паркове. Примери 1. Русе. Там конкуренцията на Букурещ трябва да се преодолее с държавна помощ. 2. Варна и Добрич. Близо са. Университети, летище и т.н. Могат с един индустр. парк двата града, но някой трябва да помисли как да се справи със скъпата земя в района. 3. Шумен. Готов е индустриалния парк, земята е похабена и няма кьорав инвеститор, а до 50 км са Провадия, Търговище, Разград. Университетски център, отделно и технологичен колеж в Разград. 4. Ямбол и Сливен. Положението им не е много по-добро от подобните им по размер Добрич и Шумен. Плеяда бивши индустриални центрове със затихващи функции. Близостта им може да се използва за създаване на голям индустр. парк. Примери много. Аз обаче се интересувам от моя си край главно.

Питам Ви тогава, защо след като в Добрич имаше една престижна Кулинарна Академия бе изместена в София? Как да се развива и да има млади хора в града, след като имаше едно единствено нещо и вече го няма? Къде са сега 50-те км за тези, които имаха амбиции и желание да учат и работят?

ще мерят ли по кой път е 50 километра??

Ето и врътката: Аз съм "Бай Хй" от село "Злокурене" и понеже съм студент първа година в Лесото и работя на 4 часа що да не точа държавата с 200 кинта. Е*те си майката селяни. Не искам с моите данъци да късате салфетки.

1. Наборите дето излизат в пенсия са 2 пъти по-многобройни от тези дето навлизат в трудова възраст. Това свива безработицата. 2. Заетостта. Проблемът у нас не е безработицата, а малкото заети като процент. Имаме много инвалиди, пенсионери, много изпаднали, които даже не се регистрират, много студенти и т.н. 3. Сега най-сетне цяла България ще се пресели у Софийското поле за едни 200 лева и за държавната машина разходите значително ще намалеят. Не ти трябват ни пътища, ни малки болници, ни селски райони , ни регионални програми. Бившата империя от времето на Омуртаг е вече град - държава при Бойко-бащицата слънце. 4. 100 000 кв.км се освобождават за бежанци. Ердоган ще ги докара с милиони за месец само. 5. При 400 лева мин. заплата заплата, 200 лева отгоре за път е икономическа гавра със здравия разум и абсурдно като бюджет, финанси и т.н. По-абсурдно от 30евро за слаб 3.50 на ромчетата. ....... Предлагам по-добро решение

така съвсем ще обезлюдят България

За него пари от бюджета не трябват 1. Преставаме да обясняваме, че трудът в България е евтин. Просто, защото не е. Който не вярва да види колко струва реална услуга. Нали не си въобразявате, че може да намерите някой наистина да свърши някаква работа , която му отнема 1 час сериозен труд срещу сумата от 3 лева. 2. Преставаме да се притесняваме от нивата на безработицата. Защото е ясно, че не всеки може да работи сериозно. 3. Почваме да уважаваме времето на другите. Уважението си има своето материално изражение. Обидно е да мислиш, че който и е длъжен да върши работа за 3 лева на час, както е обидно да не вършиш нищо и да вземеш пари.

200 лв са сто кила нафта,бе шамшали.Ама ,то се подразбира-покрай тази програми за работната ръка окрадоха десетки милиони.

Не е програма за работната ръка а за човешки ресурси ,тъпако!

идеята е да се домъкнат и понеже тези са за заетост да ги усвоят и след това да бият шута .Чисто и просто трябва да се усвояват парите от отбрани .

Спад в безлаботицата, друг път, просто на хората им е омръзнало да се занимават с тях и не се регистрират. Съмнявам се да има някой който да очаква нормална работа от БТ.

Пълно безумие - сега още повече хора ще се юрнат към големите градове, докато малките и селата все повече ще опустяват...

Това че намалява безработицата не изначава че повече са почнали да работят, а че хората бягат и умират (а бягат за да не умират)

Ама КОЙ е казал , че няма работа ? Работа има за целият Китайски народ , че даже повече ! Дребната подробност е , че пАри нЕма ... Действайте !!!

Много ясно, че всяка година намалява безработицата при положение, че 30-40 000 души напускат държавата ............ повече без коментар.

всичко е добре но ми намирисва пак на кражби от държавата с нереални адреси и пак щте има записани на работа без да работя а щте се подписват и парите щте отива в работодатела.на запад такива пари плащта фирмата а в края на годината пред данъчните се отчитат и някъкъв процент данъци по малко плащтат така че те на запад неса по прости от нас и затова на запад държавата не губи а печели и много трудно можеш да я окрадеш и там може би на запад меже да я кръдат но на високо ниво може би а не как то у нас сулю и пулю направил фирма взел 5 човека зна работа и почва да мисли как по малко данъци та плати как да излъже държавата а по някога и да не плати на работника за щтото в българия работникът не е защтитен от никъде там трябва да обърнат внимание нашите дебили в парламента

Чудя се как да оценя труда ти да напишеш нещо което, може би е твоето мнение по въпроса. Принципно си прав - за това исках да сложа +. Обаче, 10 реда без 1 (един) поне препинателен знак... Няма начало, няма край на изречението. Много правописни грешки - напр. "неса" са 2 отделни думи ("не" и "са"), "кръдат" всъщност е "крадат, "плащтат" е "плащат" и т.н. Това си е за един огромен -. Затова реших да не оценявам.

не съм голям печатар а за препинателните знаци не ми се занемава да ги търся из клавеатурата а разумните хора мисля че ште ме разберат знаете ли когато чета на хората мнението пълно с грешки но никога не съм писъл за това важното е да разбера какво мислят хората в края накраищтата съм българин и ми е интересно как расъждават хората в българия а за грешките това са глупости за мен това нее най важното достатъчно имам в главата си че да разбера какво мислят деже и с правописни грешки

Боко каза,че работа има,и не ни се оплаквайте вие хора от провинцията,защото Премиера каза че работа има за Овчари,и работите,като садите Картофи,домати,зеле,и после го предлагате на пазара.Работа има,има хора на които не им се работят,това е самата истина,и Премиера би го казал същото.

Сега всичкото ром ще "започне" работа при някой братчед в далечен град ...

pompai

Браво ,не би могло да се каже по точно:)

А за работа над 8000 км. от дома плащат ли ?

a 17 000? че аз съм на толкова а?

pompai

Едно -Здравей от БГ стига :)

аз съм на 2000, но ако тръгна в другата посока трябва да са 38 000 (всичко е относително)

pompai

Чудя се ,защо го правят тези депутати? Ако работодател има файда и кандидата е не на 50 а на 200 ,ще му предложи такава заплата ,че работника ще си пътува или ще се премести по близо. Така се прави на запад.

"За първи път от 11 години отчитаме спад на безработицата". много просто: има спад на безработицата, защото работещите масово напускат страната.

честито на новите "столичани"

Който няма Работа,и се оплаква че не може да се уреди никъде,нека се Обърне към Щерев,Красная Куха Лейка,или Пипи Чорапчето,да ви препоръчат да станете Трол на Герб,ще трябва само да сте си във вас пред компа,и от време на време да пускате похвали,как Борисов бил направил,Магистрали,Спортни зали,и детски градини,и надницата ви е готова.

и да ме сърби дупе.о всеки ден , като при Щерев .

Няма нужда да пускат похвали. Те се виждат където и да в България.

А може да започне работа и в институцията на рИбока, но там плащат в рубли, а и не винаги. Обаче това се компенсира, че изискванията за интелект в неговия отдел за интелект не са високи и реално дори примат може да работи там.

Да вдигнат доходите на хората, а не да замазват положението с недомислици. И да разбирам ли, че според тях 200 лв. могат да покрият наем, детска градина и интернет?

Те тези 200 лв. не могат да покрият превоза за месец, пък да не говорим за наем и т.н.

това са гадовете,които харчат наши пари за да намерят начин да откраднат още повече от нашите пари!!! до кога ще се плаща за простоти по тези територии..и най важното ако толкова ви кефи плащайте с ваши пари, а не с тези на хората!

че и депутатите ще се "облажат" от тези парички .

Щом са двамата заедно,могат да се преместят във София на квартира,или Бащата да продаде имота във Банкя до премиеро,и да си купят апартамент във София.Начини 300.

Все по-малоумни решения вземат в правителството. Вместо да обсъдят как да се повишат всички доходи и да не се налага хората да пътуват на работа далеч, те ще давали пари за път ?!?!?

В правителство от малоумници, какви решения да се взимат?

pompai

Добре че и циганетат бягат да просят на вън ,че процента работещи и не работещи сега щеше да е 50/50

50/50 е сега. Ако не бяха гурбетчиите щеше да е 30/70.

Изнасям сена село и без това в ловеч работа няма

Ела си в ЦСКА - София при Гришата ...

Бравос!!! Сега вече няма да остане никой в провинцията. И куцо и сакато ще се юрне в София...

Е защо, идеята е да се прибират хората вечер по родните места и да плащат имотен данък там :-).

аз съм от търново и ще почвам работа в севлиево, но ако са 47км няма да получа подкрепа

Минавай през Килифарево и ще са над 50км.

да ти сложа няколко плюса на страхотния отговор , но не мога !!!

Браво на парламента това е поредната пародия на закон ! В Германия ако патуваш на на 20 км от работата ти плащат така наречените паушал гелт или пътни парички на километър и те са за едната посока или отивате на работа а как ще се връщате си е лично ваш проблем . Това няма значение как отивате с велосипед , влак , кола или пеша ! Идеята е вие да бъдете стимулирани да работите и това е за целият период ако ще и до пенсия да е това . В края на финансовата година всеки представя квитанции , фактури и всякъкви бележки да докаже какво е вложил от себе си за да ходи на работа . Поне 30% от ДДС-то на закупените стоки ви възтановяват данъка + пътните парички . Така ако вие плащате застраховка гражданска отговорност и данък за колата 500евро то от възтановяването покрива тази сума и може да ви останат парички и за нови гуми примерно . Ако сте фирма сумите са по-различни и приличат малко на тези у нас преди въвеждането на плоският данък !

pompai

Като бягат от страната все по малко безработни ще има.

Никой не бяга от страната всички са ИЗГОНЕНИ ! Знаете ли че в последно време гонят хората сумите по кредитите им ? Според вас може ли да изкарвате толкова в България че да внасяте по 850 евро всеки месец за жилищен кредит в България ? Говоря за наша санародничка закупила двустаен апартамент във Варна ново строителство ! ПАРОДИЯ

pompai

Не знам подробности ,но аз самия имам кредит от 46 000 евро за 24 години ще върна 240 000 лева за апартамент от 74 квадрата 1964 година в Стара Загора на добро място.

pompai

Средни лихви по ипотечни кредити Австрия 2% Белгия 3,4% България 7,5% Чехия 2,5% Франция 2,6% Германия 1,2% Холандия 3,4% Португалия 4% Швеция 1,9% Швейцария 1,6% Копирано от standartnews.com Какво да говоря?

Ако не ми стигат 500 метра , моем ли да помолим шефа да премести фирмата с проблемното разстояние или да ползувам обиколни пътища?

Ако фирмите плащат заплати, както във всяка европейска държава, тогава няма да има нужда от никакви кандърми и близалки. Защото няма нищо по привлекателно за работника от това, да чувства че е оценен реално. Нещо, което в България почти липсва.

Да си намери Софиянец,както повечето от провинцията правят,само трябва да има чар,и работата и е готова.

До сега нямаха никакъв шанс, горките. Ей такива държавни люде ни трябват, да процъФтим!

Сама по себе си идеята не е лоша, но в България има цигани.Пак пари за тях ли?

Кога си чул цигнин да почне работа. Че пък и на 50 км. Че пък и адресна регистрация да има.

Ма какви ги дрънкате , бе;) Когато мой близък, който работеше към Сайпем по ЮП, след закриването на проекта попадна в бюрото по труда , за една година време от полагаемата компенсация му се обадиха точно един път и то беше за някаква дивотия - работа за 3 месеца! Естествено, че той сам си намери работа, че ако трябваше да разчита на прехвалените услуги на Бюрото, сигурно и досега щеше да си е безработен;))

ден - ти направи велико откритие , а и те добре , че са се обадили поне веднъж .

Хммм... чак пък "велико откритие" - по-скоро прозаична обичайна констатация за поредната безполезна инициатива;) Иначе - разбирам иронията ти, но не разбирам защо я насочваш към мен, вместо към поредната "компетентна институция"...

Хех! Аз съм на 900 км. от адреса ми- от една година, не че се оплаквам, ама къде да дойда да си получа дължимото?

съм на повече от 2000 км. , но и аз искам обезщетение .

Точно за това говоря! Никой не е тръгнал от граден с години дом и бит доброволно- хората са изгонени да търсят хляба другаде, да бъдат оценявани според това, което могат- защото в нормалните държави е така; да напускат Родината, само защото другаде е по- хубаво- прокудени са и все някой трябва да плати за това!

сигурно няма да имате проблем ще ви платят частта до 50 км, а вие си поемате останалото :)))

София и без друго е пълна с манг*ли, сега още ще напристигнат от провинцията заедно с чаветата за да ползват таксата за детска градина, таксата за наем в общинско жилище и много жизнено-необходимия на безработния интернет. Много умно!

Ще се плащат само дневни транспортни разходи на работещи хора. Как си измисли останалото?

Гербаците ще променят дефиницията за "безработен", докато не докарат безработицата до 0.1%.

очаквам и отрицателни стойности от тия идиоти . А ми то от пожарникар и физкултурник дето главите са им "пълни" с математика какво друго можеш да очакваш .

Пък аз ще уча ;)

Край нямат предизборните чудеса!!! Намислиха по гербовски начин да плащат на ромите, но само на техните роми. ВРЕМЕ Е ЗА ОСТАВКА !!!

Йееее... веднага уговарям един фиктивен наем в село на 51 км от София! ще давам 30 лв на някоя баба, и тя щастлива, и аз щастлив! чудно, само така герберасти!