България: В Черно море да бъде НАТО, а не отделни държави

България настоява решението за допълнително военно присъствие в Черно море да бъде на НАТО, а не на отделни държави от алианса.

Обратно в новината

Коментари - България: В Черно море да бъде НАТО, а не отделни държави | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Плешивия Ненчев НЕ е България!!!Тази кечаджийска шушумига НЯМА право да говори простотии от наше име!!!

КАК НАГЛО НИ ОБЯСНЯВА,ЧЕ ЧУЖДИ САМОЛЕТИ ЩЕЛИ ДА"ПАЗЯТ" ВЪЗДУШНОТО НИ ПРОСТРАНСТВО!!!НАРОДА НЯМА ДА ВИ ПРОСТИ НАЦИОНАЛНОТО ПРЕДАТЕЛСТВО!!!МНОГО СКОРО ЩЕ ИМА РЕАЛНА СЪДЕБНА РЕФОРМА,И МНОГОБРОЙНИ ПРОЦЕСИ ЗА ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА!!!

.....тоя земеделски цървул предаде суверенитета на тази оглозгана държавица-превърната в марионетка. Какво означава да каниш комшиите-врагове да пазят къщата, да те скубят и оправят женското ти царство? Набута 2 милиарда дълг за старо оръжие за следващите 2 години. Готов е за затвора в Пазарджик. Да копае чакъл! А дано по скоро дойде време да го въдворят на полагащото му се място. То не бяха любовници-проститутки, агитация за наземна операция в Сирия и общ флот в Черно море. Все достойни изпълнения за въдворяване в една кочина 2х1м.... Каруцар отвсякъде, разлайва кучетата за да докара глутницата в тази марионетна държава... Идиот до идиота..... море от некадърни властващи...

Продажните ни управници постепенно ни завличат все по-дълбоко в блатото на Нато. Какво получихме за 12 години членство в тази престъпна военна структура - някога имахме силна собствена армия, авиация, ракетна отбрана, накараха ни да унищожим всичко това, а за награда ни се предлага да се съюзим с историческия ни душманин Турция в Черно море срещу Русия. Ако не беше Русия, сега щяхме да сме като кюрдите народ без държава. Обръщам ви внимание, че единственият сериозен политик в България, който иска референдум за членството ни в Нато е Велизар Енчев.

От името на" НИКАКЪВ" Г-Н НЕНЧЕВ , НЯМА ДА ОПРЕДЕЛЯШ КАКВО ДА СТАВА С ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, А ЩЕ НАПРАВИТЕ ЕДИН РЕФЕРЕНДУМ ,ЗА ДА СТАНЕ ЯСНО КАКВО ИСКАТ БЪЛГАРИТЕ И ТОГАВА ЩЕ СПРЯТАТЕ ИЗКАЗВАНИЯ, КАСАЕЩИ НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ.

1. Кой - Ненчев, НС, Атлантическия клуб, Народа? 2. Защо го иска? 3. Кой ще има полза от това. Такива ми ти въпроси, повеч1ето с ясен, еднозначен отговор.

Правилно1 За да може САЩ да запали и черноморския район, както запали северна Африка и близкия изток

Нищо няма да направим - само ще харчим пари. За да могат някои да гушнат комисионните. Защото, ето ви пример, как се модернизира армията в България: По въпроса с доставката на самолетите за ВВС има скандал в парламента, като даже са скочили и депутатите от ГЕРБ в комисията по отбрана. Ненчев и едно леке - Тагарев (бивш служебен министър на отбраната), шеф на института по отбраната са променили критериите за доставката: - отпаднало е изискването самолетите да имат живот 15-20 години (свалео е на до 10) - отпаднало е изискването да могат да нанасят удари по земни цели (т.е. няма поддръжка на сухопътни войски, а само изтребителна авиация) - въведено е изискването страната доставчик да има с нас сътрудничество в НАТО Така по презумпция Грипен отпада (доставчикът не е страна от НАТО). Единствените които отговарят на всички критерии са F-16 от Португалия. Тях ще купят, независимо че трябва да им се сменят двигателите, част от оборудването и да се модернизира софтуеъра. Румъния купи такива преди 4 години, а първите "оправени" F-16 пристигнаха в Португалия преди 2-3 седмици. Така че, като ги купим, ще почакаме поне 4-5 години докато ги получим, като естествено ще си платим реновирането. Офсет (за разлика от Грипен) няма да има. До тогава самолетите ще са на по 25-30 години - колкото са сега МиГ-29. Впрочем, самолетите са били подарени от САЩ на Португалия. По същия начин купиха и фрегатите на старо - едната дори я бяха използвали за закотвен до брега плаващ склад...

Как може тези нищожества ,случайно и времено взели някакви постове на управляващи в България да слагат независимоста на страната на тепсия на жандарма НАТО-САЩ.Кой е дал правото на Бойко,мекерето Митов и изкукалият псевдоземеделец Ненчев без санкция от българите да предлагат националният ни интерес на сульо и пульо от НАТО.То бива навеждане пред новите,големи ,братя" ,но да си свалиш новите евроатлантически потури и да се надупиш това е под достойнството на всеки що годе нормален българин.Такова национално предателство, след освобождението от турско робство не си го позволи и Цар Борис трети с Хитлериска Германия и Тато Тодор със СССР.

ТОЯ ЛАЙНАР НАИСТИНА ЩЕ НИ НАПРАВИ МИШЕНА НА РУСКИТЕ КРИЛАТИ РАКЕТИ.....

Кой говори от името на народа?! И кога най-накрая ще проведем референдум за нещо важно, да попитат народа! За това гласувайте за патриотите!

Всички сегашни и бъдещи управници на България трябва да са наясно за следното - ако дойде време българският народ да избира дали да бъде вилает или губерния, със сигурност би избрал второто.

Аз пък мислам дека София, ке стане новия Брюксел . От Португалия до Владивосток.

В момента има един въпрос от особена важност, за нас, но никой не говори, за него и това е притеснително. Какъв да е новият модел самолет за армията Грипен (шведски), Руски нов модел Миг 29 или Су или втора-трета ръка стар модел Ф16.

Ами той изборът не е много сложен дори и за обикновения българин. Спираме на един паркинг нова Лада Priora, нов СААБ 9-3, и стар Крайслер втора употреба. Лично аз бих избрал СААБ - символ на здравина , надеждност и безопасност.

Да оприличиш Су-35 на Лада Приора е меко казано неуместно, не мислиш ли? Говорим за самолета, който по неофициални данни бие и Ф-22 Раптор /неофициални, щото рапторите не летят...за разлика от сушките/.

Няма по здрави машини от РУСКИТЕ !

Ама то тук въпрос няма. Нашите продажни мекерета веднага ще ни убедят колко са добри пета ръка F16 от виетнамската война и ще налеем някой друг милиард на бедна хамерика.

Лицето-министър-недоразумение Ненчев не може и не виждам с какви правомощия заявява фундаментални решения от страна на целокупния народ.Мнението ми е,че и по отношение статута на Черно море, и по отношение чуждестранни военни бази в страната ни проблема е надпартиен, национален и следва да се решава чрез референдум.Ако някой се опитва да говори за широка и демократична парламентарна представителност, то той греши, не само заради начина, по който в тези географски ширини се провеждат така наречените избори, но и от изключително големия брой негласували, от една страна заради горепосочената причина, а от друга-защото на националния партиен тезгях няма стока, която да удовлетвори политическите им вкусове.

ВЪН НАТО И САЩ ОТ БЪЛГАРИЯ

Ненчев вече няма да е министър на отбраната - не се безпокойте!ББ отново ще абдикира от властта и той ще ходи да опъва оранжерия на майка си - селянка и баща си селянин.Селската агитка на БЗНС ще му теглят един бой между третата и петата ракия в хоремага и всички благополучно ще го забравим до сутринта ,като селянчето дето е искало да си играе на ВОЙНИЦИ С ДЪРВЕНАТА ПУШКА!!

Sibirski

"Дебилы, бдь!" (С) С.В. Лавров

Този Ненчев отново се насра.

До къде стигна пушляка - самолетоносач "Адмирал Кузнецов" и придружаващите го кораби,да го подпират отляво и отдясно да се движи по фарватера,понеже е отказала навигацията му.

...България: В Черно море да бъде НАТО, а не отделни държави... ---- и аз съм съгласен да удавим целото нато у черното море, а да не давим отделни страни, така ша решим въпроса по-интегрално! а на здраве с анасонлииката за интегралното и целостно давене!!!

ЕЙ СЕВЕРНИЯ АТЛАНТИК НЕ ИМ СТИГА, СЕГА ИСКАТ ДА ОСЕРАТ И ЧЕРНО МОРЕ :)) .. НАТО - НОРД АТЛАНТИК ТРИИЙТИ ОРГАНИЗАЙШЕН ... СЪЗДАДЕНО Е ДА ОХРАНЯВА СЕВЕРНИЯ АТЛАНТИК :))

Какво НАТО в Черно море, бе ало? Тия продажни предатели ще ни съсипят съвсем!

Досегашния президент и Правителство на Бойко Борисов, или да ИЗГОНЯТ от България всички НЕЛЕГАЛНО влезли араби, или да си подават ОСТАВКИТЕ... Иначе, българите спираме да плащаме данъци , такси, винетки, гражданска отговорност и всякакви други такси. Дри може да почнат да пребиват депутати и да им взиамт парите.... Президента и Правителството ОТГОВАРЯТ за БЪЛГАРИТЕ- бежанци, просяци, студенти, пенсионери, безработни, пенсионери, работещи. Арабите да ходят където искат, ако имат пари. Ако нямат пари, да си стоят в Арабските страни...

АКО УБИЕШ ДАЖЕ КУЧЕНЦЕ ЗА КЕФ Е ГРЯХ , ОБАЧЕ НАНЧЕВ ВИ Е ОПРОСТЕН ОТ ГОСПОД ПРЕДВАРИТЕЛНО :)))

Тоа самальот, с една прашка и джанки, и бам - на дъното! Що се не догоорат заимно да си кацат по палубите при голема нужда? Те тва че им реши пороблемите на сите, и те така!

Много просто. Ако България не иска определени кораби не определена страна просто отказва да ги приеме. Ако НАТО иска да вкара тези кораби, трябва да го поиска като НАТО.

Не разбирам какво НАТО трябва да е в Черно Море срещу Русия след като получаваме от държава съюзник в НАТО заплахи " Турция" ?!?!

Точно това ни трябва . Силно и едино нато което да се изправи като единен юмрук срещу подивелия кремълски колхозник. Два американски самолетоносача с придружаващия ги флот могат да свършат много добра работа в Черно море.

И аз така мисля. Вместо Путин да ги потопи, по добре да пусне зелени човечета на борда! По този начин Русия ще притежава 3 самолетоносача.

Досега какво чакахте че не сте се пробвали да анексирате някой Американски самолетоносач. зелените човечета май са си забравили кафявите гащи.

Де "Бастион" де,... е.ем ти самолетоносачите в аванс...

Може и "Редут"

Слава на НАТО и България!

Дебила Ненчев знае ли народа какво иска?

Флот на НАТО не е въобще нужен. Това е ПР акция за пред хората. Русия притежава стотици хиляди ракети от всеки вид и натовци отлично знаят, че провокират ли Русия параходите им ще търкат дъното на Черно Море за не по-малко от 5 мин. време. Ракетите на Русия също така са способни за разширят Босфора за същото време. Аре сега Ненчев ако иска да оправдава заплата да ходи в Ирак да подкрепя коалицията, а не да ни набутва между шамарите, защото запада -далеч, а ние до носа на Русия!

Русия е толкова велика че може да се бие докато не бъде набита. Знам ги руските ракети дето по грешка падаха в Иран докато путин поучаваше душевни оргазми в кремъл.

black_mask79@abv.bg

А, аз знам за натовските ракети, който удряха в Сърбия, но падаха в България и така се разбра, че са използвали обеднен уран! Въпреки, че отричаха накрая признаха!

Проблема с ракетите е че не е важно колко не са улучили, важно е една да улучи.

Те щото Натовските държави нямат ракети и ще ви гледат сейра . Въпроса да разпожожиш ракетите възможно най близко да границата за да няма време врагът да реагира .

black_mask79@abv.bg

Проблема е, че врага наблюдава и в момента в който види, че силите се изравняват ще последва изпреварващ удар, а ние сме на фронтовата линия. За това национални предатели като теб най-добре да са в затвора, защото Ердоган така хубаво ни е набелязал, че само чака руснаците да му прочистят терена и да си гушне балканите.

колкото и близо да го разположиш до границата ракетата дето я изстрелят от сибир ще ти спука задника. А въпроса на България е че изобщо и да иска не може да реагира и тези дето наистина ни мислят злото ще те накарат да забравиш майчиния си език за нула време и ще ти избият глупостите от главата.

За това си трябва РЕФЕРЕНДУМ.

Умно решение, в тази сложна обстановка трябва да играем в екип, а не да си правим флоти на своя глава.. Може да се направи общ натовско - украински флот.

:)))))))))

Ненчев е или луд (което е несъмнено) или национален преател и родиноотстъпник.

Защо толкова се натискат да идват да се серат в България? Може би идват да наторят присадения чим на кечаджията?

САЩ отчаяно се нуждаят от изостряне на отношенията с Русия. Първо - поради икономически причини - вътрешният дълг през декември 2016 г. ще премине границата от 20 трлн. $; оспорване на резултатите от избора на президент може да блокира навременното приемане на бюджета за 2017 г. и необходимостта от ограничаване на военния бюджет. Второ - Очаквания триумф в победата над Асад в Сирия се отлага и САЩ губят позиции в Персийския залив; Също победата над ИД в Мосул вече не е така очевидна. Трето - Русия успешно преодоля ембаргото и води успешна политика на сътрудничество с до вчера традиционни на САЩ съюзници. Настроенията в Европа срещу агресивната американска политика срещу Русия се засилват. Това кара военнолюбците на многомилионна хранилка от Пентагона и НАТО да се държат като съсед, който размахва брадва до оградата. Славянския свят е древен и има няколко поговорки подходящи за настоящия момент. Каквото и да се случи, то няма да бъде по вкуса на САЩ и сие.

Министърът съобщи, че Великобритания проявява интерес към осигуряването на защитата на българското въздушно пространство."" Когато някой без да ми е майка и баща се загрижи много за мен,това моментално ме изправя на нокти.Хорааа,тука има нещо и то не е в наша полза.Великобритания никога ,ама никога не ни е била приятел.

Педерасите също обичат децата.

БЪЛГАРИЯ Е БАЛГАРСКИЯ НАРОД, А НЕ ПРОДАЖНОТО МОМЕНТНО ПРАВИТЕЛСТВО. ИСКАТ ДА НИ ЗАТРИЯТ ТЕЗИ. АКО ИМАШЕ РЕФЕРЕНДУМ - НИКОГА НЯМАШЕ ДА СМЕ В НАТО. ВИЖТЕ СЪРБИТЕ- НИКОГА НЯМА ДА ВЛЕЗНАТ, НО ТЕ НЕ СА УЗОРПИРАНИ ОТ БЕЗРОДНИЦИ ВЪВ ВЛАСТА. НАРОДНИЯ СЪД ЩЕ ДОЙДЕ И ЩЕ ГИ ПОБЕДИМ ТЕЗИ ПЛУЖЕЦИ ! ЗНАЕТЕ, ЧЕ ИМА СЪБРАНИ ПОДПИСИ ЗА РЕФЕРЕНДУМ ПРЕДИ ДА ВЛЕЗЕМ В НАТО, НО ТОВА СЕ ПОТУЛВА. ХОРА, ЛЪЖАТ НИ СЪС ПАРИТЕ НА ЗАПАДНИТЕ КОРПОРАЦИИ. ХОРА- ИСКАТ ДА НИ КУПЯТ И ЗЕМЯТА, САМО ТЯ НИ Е ОСТАНАЛА- ДА Я ЗАПАЗИМ !

Ще влезат, ако не влязат викам да си вземем западните покрайнини от тях !

...Кат Русия няма втора тъй могаща на света.Тя е нашата опора ,тя е нашата звезда. Руска сила,руска воля ще избави от неволя славнй български народ.... P.S. Сега се перчат българите безродниците,но утре първи ще са на ,,Орлов мост" да посрещат братушките

"братушките" ще ги посрещаме в бежанските лагери, след като малкият мук стъпи на криво пред НАТО, защото НАТО е България и България е НАТО!

Така може да ни вкараш и във война със Сирия и Ирак, Там някаква коалиция провежда въздушни удари. А ние нямаме самолети както е извесно, поне не такива, нашите са Руски Миг 29.

Шило

Банално и невярно.

по полека сас братъшките...че свет ще ви заавие........дяволи *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Мощно против ГЕРБ на тези и всички следващи избори , така опоскаха и разпродадоха тази държава както османските башибузуци не са го правили . Ненчев както и Плевнелиев действат по свирката на Борисов . Това колко сме добре личи по всички нас НАЙ-БЕДНАТА ДЪРЖАВА В Е.С - КРАЖБИ И ДАЛАВЕРИ НА ВСЯКЪДЕ .

Ненчев е служил в КЕЧ. Преведено означава Кралски елитни части.

Ако забележите да плуват фекалии в Черно, те са маде ин Уса!

Киркокопачът нито има пълномощия нито мозък да измисли каквото и да е решение за нечие чуждо присъствие в Черно море. Козяците сами си го постановяват през устата на присадения с чип идиот. Това мюре на жидоянките ще ни докара само бели от Русия. Чудя се на мутрата защо търпи тоя тъп трудовак на опасния пост. Накрая ще се лаят както с прецедента продажник. Цялата ГРОБарска "идилия" е един кенеф, от който всеки ден изригват гейзери с лайна и миязми, омразни на народ и България. Вън от властта идиоти, некадърници!

НАТО, това е САЩ, с Клинтънско ръководство, не ни трябва. Когато дойде Тръм, всичко ще е по различно. Ще признае Референдума в Крим и войната ще се избегне.

Руснаците най-много стискат палци за този сценарий.

Това е най-логичния и най-разумния. Глупави политиците правят нещата сложни и кървави.

На руснаците им все едно какво ще кажет Българите. Не мисля че Русия ще постъпи по същият начин като през 1876г. За съжеление историята не ви уче изобщо ((. Здраве да дава Господ на Владимир Путин. Ура.

Щерев хукнал по акъла на Ненчев и се удавил в Черно море.

Тук един форумен мишок се опитва да ме уязви. От своя страна аз му пожелавам да има моето образование и кариера. И най важното - да се научи да пише коментари като мен. Защото уж е лесно, но всеки го не може. Коментар не се пише с псувня и простотии, а с компетентност и аргументи. Приятна вечер. Препоръчвам ти клипа БАНД ОДЕССА РОМАШКА БЕЛАЯ. Заслужава си да го видиш.

Вие сте за трепане и плитко заравяне! Тоя мокет вижда, че дните на правителството са преброени и бърза да ни вкара в джаза за да натрупа точки пред посолството на Козяк. Оная изкукалата кукунева пък има някви мокри сънища, че някви кюмюри ще работят за благото на нацията. Ония пък от мин на енергетиката се хвалят, че спасили 23 мил от лихви а другите милиярд дето ще ги платим ние заради продажната им неграмотност не са от значение. Борисов прибягна до таквива простотии като смешните 40лв за да купи с държавни пари малко гласове. Абе пълен смях! Да знаете, че след като се вдигнем да изметем тия нахални афганци от родината си, ще се засилим и към вас. Тогава наистина ще настигнем и даже задминем румъния, но по брой разстреляни поитици!!!!

Ми, както често се случва с изявленията на Ненчев и това са измишльотини и пропагандни фантазии. Я да видим, какво можем ние от НАТО да направим в Черно море: - общо ВМС на България, Румъния и Турция разполагат със 197 кораба (вкл. катери, спомагателни и т.н.), като това вкл. целия флот на Турция (реално иначе поне 80% от него е в Егейско и Средиземно море - Черноморският флот на Русия разполага с 277 кораба, като през следващите няколко години (около 5-7) ще се включато още около 50 нови бойни кораба. За бойни възможности няма да говоря, щото ме е срам за НАТО иБългария. Влизането и престоя на кораби от нечерноморски страни е регламентирано с Конвенцията от Монтрьо, която пък се основава на Лозанския мирен договор. Отхвърлянето на конвенцията неминуемо води до ревизия и на договора, който определя статута на проливите, Егейските острови и т.н. Това е нещо, за което мечтае Ердоган и което Русия никога няма да позволи. За да ги стигнем руснаците, ще трябва бая пари да дадем за собствени кораби.

Ето една руска мъдрост, която казва всичко. Тя гласи: В РУСИЯ МОЖЕ ДА ДОЙДЕ ВСЕКИ. У ДОМА ОБРАТНО СЕ ВРЪЩАТ САМО ПРИЯТЕЛИТЕ. Хареса ви, нали?

Ненчуф, натискай си парцалите и не дрънкай много глупости, че ще ни вкараш в някоя касапница с лакейството си пред Вашингтон!