Прогнозата за 2017-2019 г. предвижда стабилен растеж на БВП

Министерството на финансите публикува законопроекта за държавния бюджет за 2017 г. и актуализирана прогноза за периода 2017-2019 година.

Обратно в новината

Коментари - Прогнозата за 2017-2019 г. предвижда стабилен растеж на БВП | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ВЕРВАЙТЕ МУ НА БОРИСОВ!!!ЩЕ НИ ОПРАВИ,КОГАТО КОЛОНИЗИРАТ МАРС!!!

230 евро на месец. Това ако не е подигравка с хората незнам какво друго е. При положенуе че финансовия министър преди ден се изказаваше че трабва да има изпреварващ ръст на заплатите за да има някакво бъдеще пред обществото в България !!!

Браво!Много се работи в това правителство за стандарта на хората.Чудя се що младите не се връщат от чужбина при такива "специалисти" и "държавници" в правителство и парламент.Ама наистина много се работи,ей чак им се чудя на акъла що не вземат да оставят нещата на самотек...вероятно ще се случат за хората много по добри неща от тази ГОЛЯМА ЗАПЛАТА!

Понеже прогнозата е за голяма ''стабилност и растеж'' та за това още над милиард заеми???Стига предизборно сте ни занимавали с ''постиженията'' на герберасите защото реалността е на гърба на хората и само дебили лицемери и страхливци за място и заплата в многобройната гербераска администрация могат да ги подкрепят

ми, е че колкото по-бързо малоумника вдигне кръвно отново, толкова по-добре.

Ами да гласуваме сега на изборите така, че да му вдигнем кръвното!

според началниците ти минималните средства за месец за 1 афганистанец са 1 300 лв. За какво говорим въобще? Какъв ръст, каква стабилност?

Тези боклуци ни водят стабилно към унищожение.Такъв отвратителен и завистлив нарцис не е управлявал България до сега.Къде в коментара е написано за нероботещото мвр?как ще се пенсионират тези връзкари и колко заплати ще им плащаме?Това вече не се издържа.Това е подигравка с хората останали все още тук.това не е никаква новина ,това всички от 26г.вече си го знаем.

Минималната заплата в Германия ще нарасне с 4 процента от 1 януари. Това е първото увеличение на базовото равнище на заплащане, въведено по настояване на левоцентристките коалиционни партньори на канцлера Ангела Меркел, отбелязва Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Германското правителство одобри днес увеличение на минималното почасово заплащане до 8,84 евро (9,62 долара) спрямо досегашните 8,50 евро, въведени през януари 2015 година.

Около 2500 лева за 20 работни дни при 8 часа работен ден.

ГРОБ ни очаква стабилно обедянване и сериозно увеличение на цените! Ходете си! Не се ли накрадохте вече?

До 2019 г,т.е. 30 години след "промяната" минималната заплата ще е 210 евро-грандиозен успех!! Днес съобщиха по БНТ, че лекарствата ще поскъпнат с 20% Това е СТАБИЛНОСТТА НА ББ??

По-високото вътрешно търсене иска по-високи доходи на населението, но такива не се предвиждат. Вдигането на минималната заплата ще повлияе само на доходите и плащанията свързани с нея, без да се отрази на реалните доходи на основната маса хора.

...Прогнозата за 2017-2019 г. предвижда стабилен растеж на БВП.. --- аз: ша има стабилен разтеж на гмо-то, мизерията дебилщината смъртността уродливите сгради на демокрацията малоумизацията на фирмите емиграцията към европата боклукизацията на страната ...

Българските управляващи са просто най-лошите управници.От повече от 27 години те не можаха да намерят верния път-повечето от хората тънат в мизерия и нищета.Скоро,много скоро те няма да има кой да управляват-прост ще се затрием като народ.

Стига ни говорихте за светлото бъдеще! Животът е сега! И мнението ми да не гласувам не може да промените, защото се наслушах на оправдания и се нагледах на предателства!!! Затова и така добре сме цъфнали, та вече връзваме...

ПОЛИТИЦИТЕ СЕ РАДВАТ КОГАТО ХОРАТА НЕ ГЛАСУВАТ :))) .... ТАКА МОЖЕШ С 10% ОТ ГЛАСОВЕТЕ В ЕДИН ГРАД ДА СТАНЕШ ДЕПУТАТ :))

sps_hrsf@abv.bg

не е верно тва! АКО ИМА 70% НЕГЛАСУВАЛИ Б.БОРИСОВ ШЕ ТРПЕБВА ДА ОТГОВАРЯ НА ВЪПРОСИТЕ НА НАЧАЛНИКА "ЗАЩО"? И преката последица от 70% НЕГЛАСУВАЛИ ШЕ Е: правителството търси заем от Дойче Банк, ама оттам ОТГОВАРЯТ - НЕ МОЖЕ ДА ВИ ОТПУСНЕМЕ ПАРИТЕ, ЗАЩОТО НЯМА ДА ИМА КОЙ ДА ГИ ИЗПЛАЩА В БЪДЕЩЕ. САМО БЕЗРАЗЛИЧИЕТО СТРЕСКА "ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА". Тя дори се кефи на гнев и въоръжена борба. Тренира си копоите, възбужда се от убийствата и е сигурна, че сички са се фанали на играта И! НЕ ГЛАСУВАЙ, СПАСИ БЪЛГАРИЯ.

... АМИ МНОГО ОТ ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ НА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА СИГУРНО МОГАТ ДА ОТВОРЯТ МАЛКО БИЗНЕСЧЕ - ДА ГЛЕДАТ КОКОШКИ ЗА ЯЙЦА - ИЛИ ОРАНЖЕРИИ С ДОМАТИ И КРАСТАВИЦИ - ИЛИ РАБОТИЛНИЦА ЗА УЛУЦИ .... ОБАЧЕ МУТРИТЕ -- КАПИТАЛИСТИ ИСКАТ ДА ИМАТ МОНОПОЛ И САМО ТЕ ДА ПРАВЯТ КИНТИ - ЗАТОЦА СЕ ПРИЕМАТ РАЗНИ ТЪПИ ЗАКОНИ КОИТО ДА ПАЗЯТ МОНОПОЛИТЕ :))) .... ДОБАВЕТЕ КЪМ ТОВА И НАРКОМАНИЯТА И ПРЕСТЪПНОСТТА ГЕНЕРИРАНА ОТ МУТРИТЕ И СТАВА СТРАШНО :)))

Понеже все се сравняваме с Германия. Храната е кажи речи на една цена, равна е, само че то разликата в минималната работна заплата е СЕДЕМ ПЪТИ! Ето от гугъл търсачката за мин. раб. заплата там: ермания/Минимална заплата Резултат с изображение за минимална работна заплата в германия 1 473,00 EUR на месец 01.2015 г.

Как е ГМО храната в Германия ? Вкусна ли е ? Дали е полезна ? В България все още има истинска храна,вярно че е на същата цена като в Германия ама е истинска.

Хареса ми - тук казват че 460 мин заплата в БГ и за 3 години се стопира дигането, а Малко по-надолу вдруга статия се казва, че Германия дига минимална запшлата на 8,84 евро на час... Да пресметмен колко време трябва да работи един германец за 460 лв... грубо 27 часа...

А кой ви каза, че ще управлявате още 3 години?

ПРЕЗ ЗИМАТА , САМО ЗА ПТИЧКИТЕ В ДВОРА И КУЧЕНЦЕТО ОТИВАТ 50% ОТ МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ПРИ ВАС ... А ПРЕЗ ЛЯТОТО С БАСЕЙНА СИ СТАВАТ 100% :))

Нека превърнат страната в един огромен старчески дом и това е. Да подхвърлят там по някой процент годишно и по 40-50 лв. за зеле и кокошка за Коледа и така до изчерпване на ресурсите и хората.

Бягайте в Русия. Там минималната заплата е 7500 рубли, което е 214 лева, пък цените им са малко по-високи от нашите.

Не сравнявай с Русия, нямаш никаква база! Ние сме член на ЕС, член на НАТО, а ти ще пишеш нелогични сравнения. Това е все едно да си в отбор, но в него едни са привилегировани, а други само в резерва и без никакъв стимул. Познай, колко време ще просъществува. За българите нищо, за другите членки в съюза достойно заплащане!....

глупости! каква е цената на горивито в Русия? Нали правиш сравнянеия.

А цените ще ги замразите ли за 3 години? Защото те си растат и то стабилно и непрекъснато. И кой ви даде право да решавате за години, в които може и да не сте на власт? Стана като бай Тошовите петилетки и конгресни лъжи. Ама то нали ГЕРБ е от котилото на БКП/ДС...

Големи са тиквените мъки, да ни убеди че това което виждат очите ни не е вярно. Хвърлят се луди пари навсякъд, за да зомбират мат'риала. То не бяха коледни добавки на пенсионерите, по-високи заплати на бюджетните плъхове, санирания, фалшиви отчети и прогнози, компромати за противници и за партньори, само и само да изберем траверса Тетка за президент. Сори дебили! Този път не уцелихте!

За граждани на ЕС 200 евро, за неработещи паразити и мангали от различни краища на света помощи по 700 евро... мммма.. инката ви мръсна и долна.

Сега вече се зачудих-какво ще ги правя толкова много пари????И то цели 3 години.

Виж, минус ти писа някой! Не ти разбра иронията измъчения човечец....

В цял свят растат доходите,а тези няма да вдигат заплатите в Бг!!!! Явно нарочно искат да изгонят народа от България и те да си крадат заедно с циганите и бежанците!!!!!

Идеално, Тъкмо ще уморят раята за тия 4 години и ще останат само мангалите за да си избират ГЕРБ/БСП/РБ .

ТАСС

С такива управленци не 3г.,а 333г. все ще е ъака бугаре!

ТАСС

да се чете ТАКА_)))

Не е от управниците, явно на раята така и е добре, или и е все тая, че е на доизживяване. Лошото е, че всички са като тия гробаре, воя е кой да лапа.

Забраниха на военните на мисия и по границата да гласуват От ГЕРБ се уплашиха, че хората под пагон ще подкрепят ген. Румен Радев Военните, граничарите, жандармеристите и служителите на ДАНС и ДАБ, изпратени да охраняват границата, няма да могат да гласуват на президентския вот. Парламентът лиши и контингента в Афганистан от право на глас. Мнозинството отхвърли предложението на БСП командированите да могат да гласуват в секция по избор в населеното място на мисията си. От ГЕРБ се уплашиха, че хората под пагон ще подкрепят ген. Румен Радев за президент и не пуснаха текста. От левицата определиха решението като скандално, след като управляващите гласуваха за разкриването на секции извън страната, а отказаха право на глас на командированите държавни служители.

батареиния каза ако не гласувате за бкп нема отпуска а сега и да ми дават за гербераси нема да гласувам *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

БАХТИ

като гледам, всички русолюбци сте на минимална заплата! ми квалифицирайте се бре!! и патом си намерете свястна работа, и я вършете професионално, и ще получавате достатъчно денги!!

На стр. 1328-1331 от СЕТА изрично е записано, че България трябва да промени следното законодателство: Конституция на Република България, чл. 22 Закон за собствеността и ползването на земеделските земи, чл. 3 Закон за горите, чл. 10 Закон за държавната собственост Закон за концесиите Закон за енергетиката Закона за безопасно използване на ядрената енергия Закон за финансов одит Independent (това е акта с ви ай ай, вече го гласуваха) Закон за ветеринарномедицинската дейност (и това го гласуваха) Закон за лекарствените продукти в хуманната медицина Закон за ветеринарномедицинската дейност Закон за забрана на химическото оръжие и за контрол върху токсичните химически вещества и техните прекурсори Закон за тютюна и тютюневите изделия Закон за народната просвета, чл. 12 Закон за висшето образование, параграф 4 от допълнителните разпоредби Закон за обучение, изкуство, професионално образование и. 22 (За това отговаря МОН, май го гласуваха вече) Закон за лечебните заведения Професионална организация на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински специалисти Guild Act

бе ти на кой влак си се качил ??

За работодател селянин или мутра?! Те мразят умните

е , като си толкова умен, работи си за минимална заплата, умнико!

нямате ли срам,как се живее с ежедневно поскъпване и веднъж на три години да се повишава минималната заплата, що не прилагате на себе си този "стандарт", ами вашите доходи си ги определяте на база средна работна заплата, срам и позор, подавайте оставка заради неадекватна социална политика и геноцид на останките от нацията..оставка и само оставка,веднага, ама веднага

След 3 години, я са останали 500 000 работещи българи, я не. Със сигурност остър недостиг на кадри ще има при лекарите и учителите. Колкото и да се хвалят с растежа на ИТ сектора, той не може да повлияе на общия срив на икономиката.

То и там няма кадри вече... всичко е дроб сърма.

Полша когато дойде кризата, вдигнаха заплатите. Това доведе до повишаване на потреблението, а то на производството. Полша единствена от ЕС не усети кризата!

Първо една шегичка: и у нас вдигнаха заплатите, че и цените 1000 пъти - и много добре усетихме кризата. Трябваше после да ги намалят 1000 пъти :) Но НАИСТИНА, ясно е, че като сме едно цяло с Европейския съюз - абсолютно задължително е да изравним с тях всичко, иначе понасяме само негативите от тази свързаност, и никаква награда за тази жертва няма още.

Чета и не вярвам на очите си! Най-големия проблем на БГ са ниските доходи и тия няма да ги вдигат 3 години! Оставка!

на БВП от 2,5 на 2,7 не е никакъв ръст! Това даже не е застой, а още по-голямо изоставане, от другите в ЕС!

Пожарникар, а?

За растеж на БВП ще се разчита на вътрешни потребление и инвестиции!!! При замразяване размера на заплатите и увеличаване на плащанията от нея за осигуровки, познайте как ще се увеличава вътрешното потребление! Остават вътрешните инвестиции! Това граничи с фантастиката, защото да очакваш, че крадливите калинки ще инвестират откраднатото от страната в икономиката ѝ, е все едно да вярваш в Дядо Коледа!

Бюджетна политика за олигарсите ! Плосък данък и пързаляш всички . Поставяш си задача за ниска събираемост от митници и контрабанда , после събираш 10 % от това което е Скрито и се биеш в гърдите ,че събираш много. А действително остава скрито ДЕСЕТ МИЛИАРДА ЛЕВА.До кога на държавните служители осигуровките ще ги плащаме ние . Те да не са богопомазани ?До кога ще има праг за осигуровки /Сакън не пипайте добре платените/ Порнография !!!

ванчо, плоският данък го въведе ония социалният министър председател, от оная социалноотговорната сто годишна партия!

А тоя защо за 2 мандата не го отмени? Защото е същия като него (предишния).

Прогнозата стабилно предвижда друг финансов министър !!! Колкото по скоро - толкова по добре за България!!!

е заради осигуровките. Пак ще се пълни гушата на чорбаджиите, а в хазната таратанци!

Много ги знаеш ти тези "чорбаджии", че и гушите им, бе еййй. Затова ли 93% от фирмите фалират за 1 до 5 години. Пълна трагедия е навсякъде.

След избори старата песен.

а при виденов пенсията беше един долар!

даже 50 цента. Пенсионерите ядяха корени и грудки.

Винаги съм гласувал за ГЕРБ но с тази минимална заплата май се закопаха. Дават 40 лв. и три години няма да вдигнат минималната заплата. Не знам колко хора са на минимална заплата но според мен са над 30% и като се има предвид че сминималната заплата растат и минималните ставки и на другите заплат май много хора са засегнати. Заплатите трябва да растат!! За кого работят ГЕРБ за хората или за "БИЗНЕСА"??????

...НЕ, ТЕ РАБОТЯТ ЗА ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ЧИКАГСКАТА ШКОЛА, ЧИИТО ПРЕДСТАВИТЕЛИ И ПОДДРЪЖНИЦИ СА СЕ НАСТАНИЛИ ТРАЙНО В БГ.

Dimitar Dimitrov

всички работим , за да плащаме на Русия, те са пиявици и пияници...

Още един прогледна!

Не е виновен бойко,а катрела между олигарсите бизнесмените и работодателите,те масово се наговарят да не се вдигат заплатите по секторите,зада имат по голяма печалба и да тънат в разкош.Всичките на дръвника и масов растрел през кръста с калашник...

Виновен е Бойко и всички други хрантутници. Люсни един минимален праг за всяка професия, но реално съобразен потребностите и да видим дали няма да се плаща от работодателите

Пак гласувайте за ГЕРБ! Ако не искате - гласувайте за други производни на БКП и ДС. Те ще ви оправят! После се чудете що от цяла Европа сме най-зле.

Защо делиш герб от бсп....когато сменяш обувки си пак същия нали-проблема е чипа.

Нищо не деля. Всичките са пръсти на една ръка. Като онези куклички, дето се слагат на всеки пръст и с тях се играе театър за дечица на по 2 - 3 години. Толкове е акълът и на българския избирател, дето избира все между палеца, показалеца и най-вече средния пръст.

Вече дишаме праха на Албания, Македония, Сърбия и Румъния, особено за пенсии

Общ работник в много западни държави взима повече отколкото средностатистически IT специалист в България.

Т.е. изобщо няма да има растеж!!!"увеличаване на размера на минималната работна заплата от 1 януари 2017 г. на 460 лв. и запазване на този размер за 2018 и 2019 година."

МРЗ не означава, че едни пари ще се дават автоматично на едни хора. МРЗ се дава за работа. МРЗ означава конкуренция както сред работещите, така и сред работодателите. Ако не можете да си позволите да давате МРЗ като работодател, нещо в бизнеса сериозно куца. Ако пък сте на принципа, че работниците ви не заслужават МРЗ, тогава си намерете по-добри работници, на които да плащате повече. И не казвайте, че няма работници. Замислете се дали давате достатъчно, за да привлечете по-добри работници.

От повишението на МРЗ се оплакват предимно тези, които си осигуряват работниците на минимални. Няма кой друг да се оплаква от повишение на МРЗ.