Турция инвестира 3,25 милиарда долара в мост над Дарданелите

Турция ще приеме през януари оферти за строителство и управление на висящ мост над пролива Дарданели на стойност 10 милиарда лири (3,25 млрд. долара).

Обратно в новината

Коментари - Турция инвестира 3,25 милиарда долара в мост над Дарданелите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕВЕЛА И ДО КРИМ ЕДИН МОСТ...ТОВА Е ДОБРЕ ЗА НАШАТА БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ БОГАТА "Ние сме член на Европейския съюз, а Турция иска да влезе в съюза", напомни Божидар Димитров пред bTV. Според него отпадането на визи за турските граждани за пътуване в Европа ще е от полза за България ще печелят казината, бензиностанциите и търговските обекти по пътищата.

тече целенасочена кампания по измисване очите и изписване веждите на Турция в България. Защо ли? Нещо на сватба ми мирише.

"измисване" ама Турция строи и развива икономика и селско стопанство и нейният БВП вече е по-голям от този на "великата" Раша! А БВП-то на глава от на населиние е 4 пъти по-голям от този в Раша и 2 пъти по-голям от този в България! Така, че няма какво да се "измисва", когато заговорят цифрите!

ама бвп- то го правят с туризъм, текстил и маслини, а не с комически кораби- малък детайл

- Представете си какво представляват $100 млрд.? Това означава, че България от периферия на Брюксел ще се превърне в периферия на Истанбул. Ето това много ясно нашите политици трябва да имат предвид. Нека припомним географските факти. От ГКПП-Капитан Андреево Истанбул е на 260 км, а от София - на 560 км. При това демографско развитие у нас, при това икономическо положение у нас, при този стандарт на живот у нас и при тази емиграция представете си какво означават такива чудовищни инвестиции в Истанбул.

България граничи с една от най-мощните световни икономики. Длъжни сме да притъпим политическите си пристрастия, когато говорим за национални бизнес интереси. Каква е причината Ердоган да се извини на руснаците за сваления руски самолет? Не може да бъде различна от чисто икономическите интереси. Точно такава трябва да бъде позицията и на родните политици, чисто икономическа, останалото е просто евтин популизъм.

Местане, ти ли си? Или хафъзов-мелиха?

Да припомня, че турската икономика, на база брутен вътрешен продукт, се нарежда на 15-о място в света и на 5-о в Европа. В допълнение към горното преди пет години бе приета общонационална програма, според която правителството има амбиции в периода 2020-2025 година на изведе турската икономика сред десетте най-големи в света. Cпоред Forbes в Истанбул има 37 милиардери. За сравнение в Москва те са 84, в Ню Йорк съответно 62, в Хонконг 43, в Лондон също толкова.

Данните, които цитираш са на база 2014г. - Турция беше далече по-светска държава тогава. Имаше и доста приходи от окрадено богатство (нефт, оборудване), най-вече в Сирия, но също и от Ирак. Сега да видим за 2015г-2016 какви ще са данните, при толкова военни разходи, 6месечно ембарго от Русия и полуфалирал туризъм.

Ердоган говори и действа съвсем сериозно и отговорно за разлика от много български политици . И най-страшното е че има силата и подкрепата на 90% от турците

Нека кажем следното. САЩ е държава, която прогнозира своето развитие със 150 години напред. Турция е държава, която прогнозира бъдещето си с 50 години напред. А ние за съжаление, опасявам се, не можем да прогнозираме и с 4 години напред.

Турция осъществява амбициозни инфраструктурни проекти под управлението на Реджеп Тайип Ердоган, включително един от най-широките в света висящи мостове - над Босфора, който бе открит през август. Други планирани мегапроекти включват Hай-голямото в света летище в Истанбул и огромен канал, който ще превърне голяма част от града в остров.

не е ли модно днес в Турция да се говори в рублей?

България е против големи проекти.

България е против БЕЗСМИСЛЕНИ проекти. По новина от вчера, 58 милиона ще струва изграждането на язовир Луда Яна. Ха сега сметнете колко полезна за хората инфраструктура би се изградила, с два милиарда лева, вместо да бъдат подарени от чужди агенти на чужди служби.

В Турция има потенциал събран и икономически и човешки(младо население). Да не беше исляма толкова нетолерантна и женомразка религия щяхме със сигурност да се разбираме и работим доста по добре.

Сега вече,ще се стига по бързо до Кърджали и Варна)))

Неразумна инвестиция за. държава на която и предстои война С тези пари би могла да изгради фериботни простаноща за да е теудно да се прекъсне връската между двете и части

За три месеца ще проектират този мост и след още два ще започнат строителство.Нещо много кратки срокове за скъпо струващо съоръжение.

Турците нямат грешка , развиват се яко , не е до 1 мост само , там строителството е в колосални размери !!!

Ердоган очести Турция от американски и евроагенти.Смачка опозицията и ще строи разбира се. Ние сме единствени в света гласували Закон за ликвидационни съвети в парламент предлошен от ФД и ИК Самоликвидирахме се и сме роби, които не могат да се съпротивляват на американските провокатори, докарали ни до 75% импорт, фалит и колония. Ще строим гробища но няма да има кого да погребваме

Да, до следващото земетресение. И каква работа е свършена по моста, след като ще обявят начало на събиране на проекти за моста след на няколко месеца? Това си е чист популизъм.