Заемът за ”Белене” минава в НС, няма да продават реактори

Бюджетната комисия одобри на второ четене законопроект, с който се отпуска заем на НЕК, за да плати оборудването за АЕЦ "Белене" към “Атомекспортстрой“.

Обратно в новината

Коментари - Заемът за ”Белене” минава в НС, няма да продават реактори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КАК СЕГА ЩЕ СЕ ОПРАВДАВАТ ЕКСКУЕРЗИИТЕ РЕАЛИЗИРАНИ ДО ЕКЗОТИЧНИ ДЕСТИНАЦИИ УЖ ЗА ПРОДАЖБА НА РЕАКТОРИ

Няма да бързаме, защото лихвите ще ги плати Петър Славов

да ги дадат на вторични, та да вземат некой лев, щото иначе и без тоя лев!

.."При липса на обвързващ текст за ангажимент, то България ще се окаже в пълна зависимост за следващите си стъпки от трета страна, в случая Русия, обясни народният представител." Интересно, а коя е втората страна, след като Русия е третата страна, вероятно ние първата?????

Ние обикновено сме втората страна, винаги някой друг от чужбина в качеството си на първа страна ни диктува.

Реакторите няма да се продават. Ще се преработят в центрове за бежанци. Администратори на реакторските центри ще са Щерев и БеГея /тоест БеГееца/. На тях радиацията не им пречела били достатъчно облъчени.

Една дневна лихва струва разходката на Боко и синьото цвете Теменужка до Иран за продажбата на каца "мед" .

На Гечев му го казват като на олигофрен, че при преговори ще се уточни сумата, която е базирана освен това и на грешни разчети от страна на арбитража, ама нещо не вдява. Има ли обрзование на света, което да направи умен човек от тъпото парче комунист?!

Единственото приложение на тези реактори е като изложбен експонат в някоя от залите на музея на комунизма, за да служат като напомняне на бъдещите поколения НИКОГА да не гласуват за продажните русофилистични комунисти!!! Идват избори, нека всеки мисли преди да гласува, глас за ГЕРБ е глас за майка България. Никога повече комунисти на власт! Вместо Бойко да плаща реактори, можеше с тези пари да направи пътища, да санира домовете ни, да обзаведе къщите ни, да нахрани пенсионерите ни, да отгледа децата ни. Сега с тези пари ватниците ще платят войната в Украина, балтийските държави, за що не и да ни отнемат черноморието.

ЧЕ ТО БОЙКО Е БАШ КОМУНИСТ КАКТО И ВСИЧКИ В ГЕРБ , РБ , НФСБ И ДПС

Заглавието трябва да се редактира на: "Днес няма да продават реакторите" Утре на Боко ще му дойде акъл да ги продава и тогава ще има заглавие "Днес ще продават реакторите" , и така, после няма , ще , няма , ще , докато се амортизират и дебелян пеевски ги купи чрез млади старозагорски бизнесмени за скраб.

Ако беше умен, щеше да знаеш, че се приоритизира. И ако най-изгодният вариант не успее, се минава към вариант втори. И т.н. Ама понеже сте чугунени глави такива сложности ви идват в повече, не можете да ги обхванете с единствения нерв в главите си, който отговаря за плюене по всичко градивно. А Гечев на бая годинки стана, пак си остана тъпо парче. Професията му е да се прави, че не разбира и да го афишира - е баси тъпнята в това БСП!

Как ще ги продават като нема кой да ги купи!

ivo10

Това, че няма да ги продават го знаят всички. Просто няма кой да ги купи. Забравили са да пробват при пингвините и моржовете в Антарктида.

Предлагам на българският "умен" и най-"скромен" пожарникарорекетьор да си снаправи кокошарник и свинарник от реакторите и да си ги сложи в Банско. Явно не му е ясно че никой не ги иска а скоро за друго няма и да стават. Макар че свинарник не може той трябва да е първия шопар в него може и втори кокошарник.

Що бе аз искам един да си купя!?

Всички лоши неща се случват по времето на ГРОБ...

Бойко си ги е харесал за двора в Банкя. Да му въртят вентилатора.

така де доста е "понаедрял"

Тази министърка от враг на Р.Овч. се превърна в негов съдружник.

Всички политици са маскари аз мускалчетата /тоест Росковите офшорчета/ най-много ги ценя. там ми е надеждата. Реакторите ще ги подарим на марсианците вече преговаряме с тях - след бутилка ракия идват веднага когато заповядам.

Всичко е ясно : ГЕРБ са решили да си купят/Изтъргуват/Вземат Комисионни ...от АЕЦ Белене !!! ГЕРБ правят Частна АЕЦ Белене която ще продава ток на каквато си иска цена ! Сигурността в една Частна Атомна Централа е Равна на ОПАСНОСТ ! Частните АЕЦ са няколко Процента от всички АЕЦ по света ! ГЕРБ но Ограбват и поставят България под Атомна Заплаха при инцидент в Частната АЕЦ ! ГЕРБ са Опасност за България !

СТЕ СРАЛИ ВРЪЗ НАРОДА, БЕЙОВЕ!

Можеме да сме спокойни. Имаме правителство, което ще оправи "бакиите" на НЕК - да вземе заеми и после да спре АЕЦ.

Мръсници! Имам ч3 години трудов стаж, плащам редовно данъци, осигуровки и пр. И какво? Идват някакви некомпетентни издънки на БКП и спецслужбите, самоопределят се за ръководна каста и трупат грешка след грешка, заем след заем! И плаща кой? Обикновения човек... А виновни няма!!! Няма и да има!!! Вече 70 години... Но краят се вижда! С темпа, с който намаляваме... А и с нежеланието да търсим сметка на "богоизбраните"... Жалко!

вече играеме само на едро - това милиард си го нямаме за нищо. Това +/- една централа не го броиме

ми тия които примат тези решения са за затвора !!! немога да разбера пари няма а си играят с парите - това не е цигания а анархия - всички трябва да са в затвора !!! палячовци и няма кой да ги смени - простотии

Всички други страни могат да работят с Русия. Само българските гяури ще духате ....

На Русия са наложени санкции и има да плаща 50 милиарда на,,,Юкос"! Да ти серат всички турци в русопроститутската уста!

и аз се чудя ,защо ще им плащаме на тия изостанали руснаци ,нали сме в НАТО , а да видим как ще дойдат да си вземат парите Нашите братя по оръжие от САЩ ,такъв ще им дадат по муцуната ,че чак на Тихия океан ще паднат ,тия пияници ,от там един шут и край . Всички богатства на Сибир ще принадлежат на прогресивното човечество ,към което сме и ние

Преди да блееш се поинтересувай малко! Никой никакви 50 миливрда няма да плаща, ршението на съда е отменено, ама нали трябва да изблееш нещо! На тебе са ти наложили санкций да платиш 638 000 000 €врака наРусия, и днес Бокич е звънил на Путин да рИве за отсрочки!хаха Смещници!

С извинение, идиотска държава , идиотски управници. От ясно по-ясно е че централата ще се изгради, друг път няма. Всичко друго е адски неизгодно. Не го ли разбраха. Правиш и толкова. Държавата нямала пари , а сега намери? Защо са тези глупости? След време може да се окаже гениално решение, не виждат ли че тока ще кара и самолетите?

Га излезна решението правителството каза - "ТО Е ДОБРО ЗА НАС!! НЯМА ДА ОБЖАЛВАМЕ!" И хоп - СРОКА ЗА ТОВА УТЕЧЕ!! Пък сега ВЪХ, АМА И ОХ, ОХ, ОХ.. Ма тя лихвата била висока.. АМИ ТАК Я Е ОДОБРИЛ АРБИТРАЖА.. Я си пуснете в гуглето "АФЕРА С НОВЕРА"! Па си прочетете как се плаща като та ДЕЛНЕ АРБИТРАЖ.. Пък и сумите за АДВОКАТИСКИТЕ УСЛУГИ - от НОВЕРАТА с ОЩЕ ЕДНА НУЛА СИ СМЕТНЕТЕ. Щот АДВОКАТСКИТЕ ПЛАТИ по БЕЛЕНА СА КЪДЕ 200 млн. ЕВРО.. Щото адвокати на ТВЪРД ПРОЦЕНТ работят..

Как ще се продаде нещо което никой не иска? Боко е последен идиот ако си помисли че ще ги продаде - клиенти няма.

То и преди това ний го писахме.. Ама той прескочи до ИРАН да са блъсне сам в проблема.. Казаха му - дръж си ги.. И продължиха с техните си от Русия да си строят АЕЦа.. И те старо желязо не искат да купуват.

ДЪРЖАВАТА НЯМА ПАРИ ДА ГО ИЗГРАДИ И ЩЕ ГИ ПРЕДЛАГАТ.ЩО ТАКА ГЕРБАВИТЕ Щ ТАКА ?НАЛИ СТЕ НАПЕРЕНИ ЧЕ ВСИЧКИ БИЛО ТИП ТОП ?

Напрените са Гечев, Първанов, Станишев . . . всички, които обещаваха подписваха и . . . изчезнаха, като стана време за плащане.

Унгария ще строи руска централа. ЕК не можа да намери причина за да й спре проекта. Само ние нямаме право да строим с руски реактори. Щото нямаме Орбан, а разни кукли на конци

затова пък сме длъжни да купуваме скъп ток от американските Марици.

Абе право имаме да строим каквото си искаме. Ама пари нямаме. Право и Пари започват с Пъ, ама не са едно и също нЯщо ;) И аз имам право на Бентли, ама карам Бангия ;))

Паисие, те тия свине задоокеански ошмулиха страната като и турчин не я е ошмулвал пряко или косвенно ! Та кога ще се "оправим" кога Паисие, кога като има навидени, ей го на едват пак избори, и много искат още да се навеждат !!!

Много ги Подценявате 'наште', Паисие ! - тея Свине задунаешки СА Си Наумили - Несамо че Няма (Не съществуват !) Руските реактори !, ами И да Сме ги били били плащали И с Лихви !!! ...ама то Новият Нюрнбергски - ей го де Е !!!

Може да си строим каквото си искаме. Може ли само да ми обясниш защо проектЪТ Белене не е рентабилен за частен инвеститор, а е рентабилен за държавата? HSBC доклада чел ли си? А разбрал ли си го? трябва с 5% да се вдига цената на тока всяка година в следващите 30 години и АЕЦ-а да е на 100% натоварен. Ние сега не стигаме 100% от мощностите си, при това при цена над свободната в Европа. Т.е на която можем свободно да купуваме.

Е ЦЕЛТА - скъп ток ва хамериканските Марици да плащамве, АМА И ТОК ОТ ЕС ДА СИ КУПУВАМЕ, бе ЧАДО НЕПРОСВЕТНО.. А сега си прочети- кой и кога въведе експортните такси на България и изгубихме износа си.. И за ВОЙНАТА НА ЕС срещу ИЗТОЧНА ЕВРОПА в 24 часа си прочети.. ША ПРОГЛЕДНЕШ..

за това се прави референдум. Но като нма народ или само отрепки, които зомбирано мислят за ЕС ценности,ще се плаща докато територията офциално не стане на други пришълци, а нас да ни унищожатАнатема за всеки, който отиде до урните на избори, защото на тях им е необходимо единствено ПОДПИСЪТ ГЛАСУВАЛ, ОСТАНАЛОТО Е ФАЛШИФИЦИРАНЕ - АНАТЕМА ЗА ВСЕКИ ОТИШЪЛ ДА ГЛАСУВА

Даринче, Даринче, нямаш си и на представа какво си написала в коментара си, нямаш си и на представа какво можеш да се причиниш, но на себе си !

Очаквате че Бихме оставили ДнешенКремъл да се Пръкне И-Неподприкритийно у Нас ли ?! - Избийте Си го от главата Овреме !

Абе, тая министърка стана по-добра в обясненията и от Бойко - то не бяха лихва върху лихва, бяхме осъвени за 550 млн, дори трябваше да сме доволни от отсъждането, че не били уважени всички искове на руснаците, ходи в Иран да продава реакторите, сега не било изгодно и куп други простотии. Ама да си подаде оставката не се сеща. Накрая само ще кажа, че 10 години гласувам за Бойко, ама с тези експерти като Теменужка аз съм дотук, вече ми идват в повече милиардите, които се плащат наляво и надясно.

Еми успех. Дано има гъби в гората.

...Шибани. ...Задунайски. ...Гаулайтеря. --> Към парла-ментата на 'наште', Хора ! Незабавен Абордаж !!!

Е, Ако можем да Включим И-това Свинство на 'наште' към Обвинението на Новия Нюрнбергски - Би могло да изчакаме... НО ! - После - Всичко Обратно/Тъпкано !!!, т.е. : --> до Наностинка + Лихвите + Обезвъзмездяванията-Ни И за Време.

Къде е това арбитражно решение да го видиме, бе, Боко? Ами реакторите, те къде са?

А кога мина гласуването за плащането към Мариците в размер 1,3 млрд. лева? Некой да е чул нещо?

Който е поръчвал да плаща. Ние данакоплатците - не сме.

То и ние данъкоплатците не сме теглили на Баце заемите, та за тях какво ще кажеш, следващото правителство, да ги плаща или не ?

Клинтънка нали казала на герберите но от предишното правителство- Прекрасно свършена работа за спирането на АЕЦ ? А сега се чудят кой бил виновен, и кой ще плаща ? Ма да платят герберите, или този който е спрял проекта, а може да търсят и Клинтънка за помощ нищо че залита сегез тогиз по подиумите !!! Как така се спира такъв проект това да не е да правиш чешмичка в двора ?

Плащаме плодовете от членството в ЕС и далаверата със САЩ.

Айде като изтрезнееш от самагона, пробвай пак! Ще ти дам коз - днес ББ е говорил с ВП.

"Ние не купуваме оборудване, а плащаме по арбитражно решение, поясни Менда Стоянова, за да премахне неяснотите при дебата"! И тук в мен изниква въпросът: колко ще ни струва после да си купим оборудването, което сме поръчали? И като разсъждаваме на тази плоскост - какво ще съживяваме и какви инвеститори ще търсим за нещо, дето го нямаме и тепърва ще го купуваме?!???

Плащаме, руснаците ни доставят реакторите, инсталираме ги на Позитано, две лопати уран, клечка кибрит и безплатен ток!

БСП са против да платим реакторите, които самите те поръчаха... Мила родна КЪРТИнка! По-бързо да печели Радев изборите, а след това БСП парламентарните, че нямам вече нерви от простотията им в опозиция...

Може ли да ни осветлят, #КОЙ започна сагата "Белене", с какви разчети и мотиви, имаше ли допитване до народа (освен смешния въпрос на герб за "ЯЕЦ") и защо се стигна дотам, че България да бъде осъдена!!!??? Няма яснота, никой не поема "политическа отговорност", която в този случай няма да е празно понятие!!! А все пак тези милиарди аз ще ги плащам и ВСИЧКИ НИЕ!!! Така че искам да знам конкретно за този случай, чии майки, сестри и щерки и целия им род да поздравя!!!

Другарите от БКП и приемника им БСП и лично др.P.Овчаров - да видим сега какво ще направиш -нама сила в таз държавица която да накаже виновните ............

Dobromir Dimitrow

Ми нали съм написал, ще поздравя, майките им, сестрите им, щерките им и целия им род!!! Малко ли е?! Ами в България това си го можем, с тази мафия...

Ееее, то 4 милиарда на Пеевски платихме вече, та 2 милиарда за Белене . . . .