На 4 декември италианците казват Да или Не на важна реформа

Италианското правителство обяви, че на 4 декември в страната ще се произведе референдум по важна конституционна реформа, предадоха Франс прес и БТА.

Обратно в новината

Коментари - На 4 декември италианците казват Да или Не на важна реформа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Италианската "демокрация" се придвижва демократично към диктатура. Избирателния закон от времето на дучето, избиращо диктатор, сега няма да има и сенат да спре диктатора. Е не че в България някога е имало сенат.

Великият план за световно господство е в ход... Тенденцията за опити за узурпиране и концентрация на повече еднолична власт са показателни за процесите, които текат в "развитите демокрации", които вече всъщност нямат нищо демократично в управлението си... Бавно но стабилно вървим към свят, описан от Джордж Оруел в романа му "1984", в който "големият брат" (Big brother), вижда всичко и контролира всеки...

Tака трябва народа да диктува ,а не мафията като в българия.

Върни се в първи клас и се научи да пишеш правилно, особено името на държавата си.

"Социологическо допитване неотдавна показа, че 51 на сто от италианците подкрепят реформата, а 49 процента я отхвърлят" Т.е. сходно с резултата от допитването за Брекзит и почти равно на този от хвърляне на "ези-тура ". Независимо от това коя алтернатива е по-добрата, такива референдуми само доказват неориентираността на простолюдието и необходимостта от образователен и имуществен ценз на избирателите.

Kато гледам геиските ти наклонности наистина си неориентиран и дръхкаш простотии.по добре пии си хапчетата и си лягаиче превърташ.

БългАриец

Стига цитира болногледача си, а изпълни нарежданията му.

БългАриец

И да, колко ти писаха по правопис (а и правоговор) у килийното училище ?

С една дума върви се към отнемане на правомощията на законодателния орган /парламента/ и към увеличаване на същите у изпълнителния такъв /правителството/. Стъпка по стъпка ще се въвежда диктатура първо скрита, после явна със съдействието на невежите маси. Елементарно Уотсън.

Така е, колега! Плебсът изпростя в глобален световен мащаб... Не само българския Мат'рял е оскотял...