Доналд Тръмп и Хилари Клинтън се сблъскаха в първи диспут

Демократката Хилъри Клинтън обвини Доналд Тръмп, че е за икономическа политика, облагодетелстваща богатите за сметка на средната класа, предадоха Ройтерс и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Доналд Тръмп и Хилари Клинтън се сблъскаха в първи диспут | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ама верно ли не могът? Всеко хлапе може да погаси дългъ на САЩ! Обезценеване, хиперинфлацион, удриииии И ДЪЛГЪ ГО НЕМАШЕ. Ама гва, че япониа и китай, че и целиа останал свет ше е под вода: сори бръдърс ,почваме наново, промениха се условията. ВИ ДЪЛГЪ НА БЪЛГАРИЯ И ГОСПОД НЕ МОЖЕ ДА ГО ПОГАСИ....

Много е забавна реакцията на великите западни медии -- такива като New York Times казват, че дебата е спечелен от Хилари. От друга страна, други американски медии казват друго: "Trump fared better than Hillary in most polls across the web. Out of more than 30 websites, Hillary only won in the NBC News, WCVB (Boston) and the CNN/ORC polls." С една дума, давайте сега е време да се лъже!

Пазарите най-добре оцениха: преобладава зелено, виж специално мексиканското песо ;)

Имаше и послание към джобното императорче на РашкаГ*вняшка. Да остави хакерските игрички щото възможностите на САЩ са несравними. Направо ще им спрат тока ;)

Тя е такава,той е онакъв,той не мисли за еди кой си,тя не прави нещо си за народа и после пак в изходна позиция и така нататък до края на времето на дебата. "Прогнозираше се рекорден брой тв зрители да следят двубоя" То вярно двубои ама двубои на обиди и критики все едно са в комедийно предаване.И като се замисля всички наши политици се държат по същия начин едни с други,само де то те не се борят за властта на една от великите сили в света.

Да, нашите изглеждат по същия начин, защото от 20 години всичко в политическото поведение е откопирано от тях. При това без да се гледа дали ще е добре или не. Просто на копиращите не им стига акъл така да се каже, за да направят анализ дали даденото нещо ще е полезно в нашите условия.

Клинтън прави голяма грешка като напада остро и критикува личноста Тръмп, данъци, лъже и т.н. Това не се харесва на избирателя. Говори за слабост, като няма друго, ти си такъв, такъв, такъв и още и още. Махленска клюкарка. Той май е по-хитър в това отношение.

Ей, вие двамата под мен, как си позволихте да сравните изккючителната нация с някаква Русия? Много падате бе!

Хилари е една жалка, комплексирана от "подвизите" на Бил Клинтън женица. САЩ има нужда от сериозна промяна и демократите показаха, че освен да узаконяват абортите, гей-браковете и наркотиците, за нищо друго не стават.

Много искам да чуя - кои 'стават'?

Абе знаете ли, че бялата раса сме къде 800 млн. човека? Кър расизъм, като сме малцинство?

И това какво ни пречи да сме расисти. Просто мразим всички останали и сме расисти. Освен това ако не искаме може и да не сме малцинство. Зависи само армията с какви и колко муниции разполага ;)

Така е! Ние белите мразию другит раси, защото са изключителни, им завиждаме. А те не засшужават, защото те пък от своя страна ни обичат много.

Шок и Ужас! След изказването на тръмпи, че подкрепя НАТО сега рубладжийската тролоферма спешно чака новата опорна точка с телеграма от маскве! МУХАХАХАХАХАХА

Тези двамата са циркови клоуни, а целия американски народ са клакьори и консуматори на пуканки. Егати ценностите, егати мултикултурализма, егати свободата, егати демокрацията.

Ядът много хамбургери и чипс! Наливат се с бира, щото нямат пари за уиски, и след две бири са мъртво пияни!

В Раша се наливат с токсични препарати за ВЪНШНА употреба - като Медовой Тоник. Под зоркото око на РосГоцПръсВгъс надзор, рабира се. От хорошей жизни..

друго си е путлер да целува коремчетата на малки момчета или да рисува задници на котки :)))) или руснаците да се наливат с одеколон и за мезе да миришат риба :))))))))) карикатури :)))

са притегателен център за всички интелигентни, креативни, почтени и трудолюбиви хора по света, които са роби на посредствеността в страните, където са имали нещастието да се родят.

И аз тъй мислех и заминах за там, ама като видях как се стрелят по улиците, и че всеки втори е негър или хиспаник - все потенциални престъпници, и се върнах в БГ !! И не съжалявам.

Кой е казал на грозното лудо бабе да се хили като олигофрен? Все пак не участва в реклама на зъболекаря си! Чак ми се повдига когато видя такива фотографии. Но те повечето кравари са сбъркани на тема "усмивка"! Нищо човешко няма в това да се "смееш" във всяка една ситуация!

Рекламен постер на американска стоматология с усмихнато семейство бе използван (разбира се без разрешение) в предизборната кампания на Единна Русия. Беззъби бомжи биха били по- уместна илюстрация.

тръмп: вие политиците не знаете как да управлявате държава защото не сте бизнесмени аз съм бизнесмен и знам как да оправя нещата клинтън: дано не управляваш държавата като бизнеса си защото си фалирал 6 пъти....

Божкее, тя Америка фалира два пъти: 1929 та ГОЛЯМАТА ДЕПРЕСИЯ; 1972 - когато Франция си поиска златото срещу долари и им отказаха, ти за Тръмп говориш! Хиларито как да фалира, като е само на държавна ясла?

А колко пъти са фалирали...Щатите,знае ли някой:)))???

Всеки американец дължи 200000 (двеста хиляди) долари. За сведение, нашите задължения са около 4000 лв. (четири хиляди лева) на човек. Голям зор ще бъде, докато тези пари се избият отнякъде.

Лелче, продължаваш да мислиш и разсъждаваш, доколкото го можеш, естествено, от и само от позицията на глуповата домакиня, чийто живот е затворен в пространството на кухничката. Поне телевизорче имаш ли там, за да гледаш сериалчета, докато вариш бобеца?

клинтън съсипа тръмп тръмп трепереше и пишеш вода през 5 мин а уж болната хилъри беше в супер форма това за данъците беше достатъчно защо не си показва данъците? бил умен за да плаща данъци значи 99% от американците са тъпи за да ги плащат???? провал за тръмп

Достигнал си до един правилен извод. Наистина 99% от американците са тъпи. Това го имам като информация от първа ръка. Поне 50 мои познати са там и мнението им е единодушно. Затова повечето източноевропейци отишли в америка са доста заможни. Лъжат американците като малки деца от детската градина.

'Доста заможен' в САЩ в означава 30 метрова яхта и джет. Твоите андрешковци са 'богати' май само с неоправдано самочувствие.

А кога ще си покаже госпожата изтритите имейли:)))???

Американски професор, известен с точните си прогнози за резултатите от изборите, тази година залага на Доналд Тръмп, пише The Washington Post. Никой не знае точно кой ще спечели на 8 ноември, но един човек е твърде сигурен в резултата: проф. Алън Лихтман, който съвсем точно предсказа резултатите от всички президентски избори от 1984 година. Методът, на базата на който работи проф. Лихтман, е описан в книгата му Predicting the Next President: The Keys to the White House-2016.

Кой ще бъде следващият американски президент ще се разбере, когато той официално бъде провъзгласен.Така е, защото в тези избори участват двама различни кандидати, които са си поставили една и също цел. Това е нещо като американски вариант на старата мъдрост, всички пътища водят към Рим. В случая, всички пътища водят към американско господство. Най добрият наш отговор би трябвало да гласи. Е, добре, ние сами ще ви последваме, ако най напред оправите живота в самата Америка. Или поне ако не оправите всичко да е наред, поне не се избивайте по улиците без всякаква причина. Защото това противоречи на самата християнска религия, която гласи: Не отнемай от човека това, което не си му дал. Америка наистина се нуждае от нова политика. Нека те си я получат, като изберат по добрият президент. България също се нуждае от нова политика. Нека и ние си я получим от новият президент. Защото тоя път имаме наистина добър избор. Приятен ден.

че нещо много настъпват мотиката в Сирия американците и току виж получили честитки чрез тополи!

Много грозни са нападките,които си отправят. Хилъри все едно беше прокурор,който обвинява Тръмп.

Ами така е! Политиката е мръсна работа! Отдавна си е казано! :)

Ще ме накефи истеричния републикански пудел тръмпи да унищожи руската прогнила федерация, както "актьорчето" Рейгън стори това с СССР! МУХАХАХАХАХА

има една приказка..по добре дъщеря курва отколкото син военен! Та в тоя ред на мисли, боли ме Хикса за твоето НАТО. Дай нещо смислено по темата...

БУХАХАХАХАХ вчера тръмпи каза, че подкрепя НАТО! Чувствате ли се пре$$$бани, копейки! МММММ!

Кой, кога, къде и по какъв повод е твърдял, че Тръмп е против НАТО??

На всеки му е ясно, че Тръмп ще стане президент. Ако спечели клинтановица, тогава републиканците ще увеличат мнозинството в Конгерса и ще я държат перманентно за топките. Питате от де ги има? Бил ще ви каже.

Изборите са платени и отиграни много отдавна. Сега са само хляб и зрелища. Клинтън ще спечели, а Тръмп ще направи новинарска телевизия. САЩ ще продължат сегашната си външна политика.

Пък конгреса изцяло за републиканците ли? Това е по-изчанчения вариант. За това залагам на промяната и нормализацията - мисля, че Тръмп ще спечели. По-логично е.

Килъри Клинтън vs Доналд Дък :)

Най-смешното и тъжно, е че и двамата са прави един за друг :)

Това е един цирк.

Това е Америкааа !

След като Клинтънката си признава че ТТП е грешка, да питам само кой го налагаше на Европа - тя като втория човек след Обонго. Значи си признава, че греши и не може да взима правилни решения. Също след време под напора на фактите, ще си признае, че е сгрешила като заповяда да убият Кадафи и също като позволи да въоръжат ИДИЛ, а също че е почитателка на Сафо от остров Лезбос и че първата и помощничка също почитателка на Сафо от остров Лезбос е арабка поддържаща Ал Кайда и ИДИЛ. Тръмп бе достатъчно кавалерски настроен да не я разбие от първия път. Всички независими и неконтролирани от евреите агенции в САЩ му дават значително предимство след дебата, само българските контролирани медии, не.

И по ред други въпроси пак е в обяснителен режим. Ако медиите не бяха плътно зад гърба й, вече Тръмп да води със 75% на 15% и 10 % колебаещи се.

Само дето кой с колко и пред кого води в допитванията няма никакво значение за американската избирателна система за президент! ;)

Всички онлайн допитвания показват точно обратен резултат на този, който се опитват да ви внушат социолозите. То и преди Брекзит беше така. Социолозите предричаха сигурна победа за римейниаците, докато някой не се сети да анализира социалните медии и не заключи, че 70% от британците с активна позиция са за напускане на ЕС... В този дебат Трумп не се представи никак зле, просто подходи по-внимателно и предпочете изчаквателната тактика. Играе на сигурно.

И какво значение има какво е допитването? Освен разбира се за коефициента при залаганията.

Кукли на конци, манипулирани от транснационалните корпорации! Баламосват само биомасата ...

Абе руски тролове, не знам за какво се потите всичките ви цели ще се провалят. Тръмп няма да стане президент на САЩ Радев няма да стане президент на България Бокова няма да стане шеф на ООН Южен поток няма да стане ! Белене няма да стане ! Признайте си, шефът ви путин е един неудачник който се проваля във всичко. Няма смисъл да се напъвате в тази хибридна война. Просто човека е наудашник и въпреки вашите усилия нищо не му се получава.

Да беше написал и какво ще стане, за да може да сравним какво губим и какво печелим.

ЮП, Белене, Бургас Александруполис, Турски поток, Офанзивата в източна Украйна........ Всичко това путин вече провали. Бокова шеста в гласуването и ще бъде заменена с Кристалина Георгиева. Тръмп се държа като глупак на дебата. А генерал Радев.......... Бих се изсмял ако ми кажеш че има шансове за президент :D

Не е лесна съдбата тролска. Заповядали са ти да плюеш по Тръмп, ама ако след месец се окаже, че той е президент шо ки прайш? Слагаш вазелин от долу и отгоре и почваш да го хвалиш ли? :)))

Тръмп ще стане президент на САЩ когато жорж Ганчев стане президент на България.

бе "умньо "няма да стане , харесва ти политиката на Обама ли ?!

* - Звездичка, троловете са англосаксонски и са платени, да кажеш руски трол е същото като да кажеш американски Путин. Много и се ще на Америкааа да има лидер, но това там е много трудно. За това избора е 68 годишна и не особено здрава баба или застарял и пред фалит 70 годишен милионер. Това е така защото това там е Америкааа!

Каузите на руските тролове са обречини, защото шефът им путин е неудачник, който се проваля във всички напъни. Щеше да завладее Киев за 2 седмици, щеше да победи ислямска държава за една седмица........ Колко години минаха в тези войни бе ? Наудачник и накадърник е путин.

От прочетената извадка си личи, че Клинтън е доста празноглава и дуднеща общи приказки. Клинтън е вздух под налягане и е неспособна да прави изводи и взима решения.

Като ги гледам тия двамата, май е дошло вре и амерканците да гризнат дървото! .... за чеп за зеле не стават, никога не съм очаквал толкова лоша селекция от тамошните кукловоди. Тъй де, няма само ние да се срамим с президентО и премиерО....

Дебати в България и да има, и да няма, може би не е от голямо значение. Президентските избори в сащ са по-важни, защото нашата политика зависи в огромна степен от сащ!!! И е проява на дискриминация факта, че нямаме право да гласуваме на президентските избори в сащ!!!

У нас не само няма дебати, ами и кандидатът на управляващата партия не е известен.

Dobromir Dimitrow

Мда, пълен т-ш-к!!!

Ама те и американците нямат право да гласуват за техния президент. Там изборите не са преки! Само една шайка от политици от различните щати участват в окончателния избор.

5-6 новини за едно и също събитие - диспута Килъри-Тръмп! Днес няма ли новини за Путин и Русия? Соросоидните тролове ще умрат от глад.

Е поне ти, Schilo и Снайпера сте тука и заработвате рубли за тоалетна хартия :D

Хилъри Клинтън тези дни в пристъп на безизходица се извини, че е подкрепила Джордж Буш за свалянето на Садам Хюсеин и идиотската агресия в Ирак под измисления предлог, че режимът там складирал ядрено оръжие. Как ще изкупи обаче подобно извинение последствията от агресията - сред тях и възходът на "Ислямска държава" и радикалният тероризъм? През 2011 г. президентът Обама отстъпи пред натиска на Клинтън за нахлуване в Либия, мотивирано с прочувствената догма "защита на цивилното население". Инвазията в Либия всъщност се превърна в гибелна смяна на режима. Дори Обама призна, че това е най-голямата му външнополитическа грешка. По-късно Хилари насъскваше Обама да сваля Башар Асад в Сирия и така ни докара до главата бежанската вълна.

затова я наричат "Килъри" - заради тази й политика и възгледи. Колкото повече смърт - толкова по-добре за нея.

" Който сее вятър - жъне бури." Осия 8:7 " Както; си направил, така ще се направи и на тебе. Постъпките ти ще се върнат на главата ти." Авдия 1:15

Нашия Дудук Бареков е по-достоен за американски президент от Тръмп!

Американския Жорж Ганчев.

Как ли ще се наака владо офшорката от кремъл ако го пуснат на дебат без предварително избрани въпроси и срещу истинска опозиция срещу някой който не го е страх да му посочи грешките. :D

Това броят на мозъчните ти клетки ли е?

Виждал ли си джуджи путин в истински дебат. В истинска опозиция ? Май не ... Ама путя не е виновен де, просто в русия няма опозиция май, няма с кой да си направи един дебат чуека.

091 в Русия е забранено да се ака по телевизията и да се ловят покемони в църквите. За разлика от Америкааа на Владо ми е се през тая дали го харесват или не, важно е единствено да е силен руски лидер, а не харесван от ловците на покемони.

В русия е забранено да има политика различна от прищявките на лудия цар :D

А евразийциде дали ще изберат пак Хуйло за президент през 2018, или може би банкерката Набиуллина, да им намери пари от некъде ?

сега сме 2016 та и има избори в САЩ!

Трябва да има такива дебати и у нас. Да се види на кой - колко му е акъла.

Всеки си организира кампанията в зависимост от условията. При нас избора за президент е пряк и затова е опасно да се правят дебати. Ако сбъркаш глътваш вода. При американския тип избори за президент тези дебати са без никакво значение. Само шоу за публиката.

Абе хора, кога ще разберете че американците не избират нищо. Изборите за президент в САЩ са непряки, т.е. избора се прави от предсавители на съответните щати. Те както се досещате и без да подсказвам са политици от съответните партии. Чакат да видят при кого ще имат повече келепир и кой ще им обещае по-голяма пачка за техните фирми. Тези диспути са само за шоуто. Хората могат да си мислят всичко за всеки, но това въобще няма значение кои ще стане президент.

Си Ен Ен и други големи медии заявиха че Хилъри победила в дебата, на базата на извадки от мнението на 1000-1200 души. Резултата варира от 70 до 75 процента в полза на Хилъри. В същото време в онлайн анкетите в нета са гласували милиони потребители и резултата е точно в обратната посока - Тръмп води с цели 20 %. Ако сте гледали дебата и имате мнение, гласувайте и вие. Да оспорим малко властта на социолозите - главните глобални манипулатори на нашето време.

Аз не съм американец и не познавам САЩ и проблемите им, както самите американци!

Това е Америкаааа, който е на власт владее и медиите, не че и тук не е така. А това, че CNN, която, ако не се лъжа е собственост на Тръмп твърди нещо срещу него, е стратегия да излъжеш противника. Тръмп е пич -, но обича и да лъже, защото това е Америкааа!

CNN са демократи и телевизия гледана от демократи. FOX са републиканците ;)

В Русия колко гладко минаха изборите та чак не се разбра, че има такива а в САЩ се изядоха! От толкова много обещания на самия американец му дотегна от лъжи!

Америконците просто обичат да си правят шоуто. И там всичко е кой на кого ще бутне пачките.

Лошо ли е да изпиташ кандидатите пред народа ? или трябва като ссср 2 - спускаш едно ченге от КГБ без изобщо дасе интересуваш дали е компетентен или не .........

Абе цирк цирк ама поне има диспут, тука Боко спуска някой поставен човек и ви казва гласувайте за него и ние като овци отиваме и гласуваме. Така че там поне има сблъсък на идеи някакви.

Боко спуска хора а путин спуска сам себе си.........

Чудя се... Руските тролове са носталгични към комунизма, сесесере и социалната икономика. Защо подяволите тогава са фенове на закоравелия капиталист Тръмп, от дясната партия на републиканците, с идеите за подкрепя само едрия бизнес и корпорациите.... Подкрепят го срещу демократите които са по-лявата от двете партии. Лявата на Клинтън със емблема магаре = дребния бизнес срещу дясната на тръмп с емблема слон символизиращ едрия бизнес... Е защо господа социалисти сте фенове на закоравелия капитализъм ?????????

Oт двете злини дано американците изберат по малката-Tръмп

Шило

Тяхна им работа. Когото решат, него да изберат

Цирк по американски...

Ако американците изберат Доналд Тръмп, ще имат шанс за промяна. Ако изберат Клинтън, тя ще продължи тотално провалилата се политика на Обамата.

Другари прости и грозни, малко теми за размисъл но само за умните и красивите. Първата тема което е на добре че преди това са си пили кафето поотделно с Нетаняху, Биби номер 1 а защо са пропуснали Биби номер 2. Втората тема е 33 степен на кралицата майка и посещението на престолонаследниците в Канада. Третата тема е 3+3=6 дяволското число дето Христос са го разпънали на 33години. Нещо дали ви говори. Те затова спряха Стойчо Керев и Димитър Недков от ефир защото много се разприказваха. Та въпроса ми беше кой ще победи Клинтън или Тръмп.

Двама изкукуригали старци се канят да управляват света. Дупе да ни е яко.

Прав си брат и никак не си луд, едната е на 68, а той на 70, но не всички могат да са младежи като Путин - той е само на 63.

Не си пиши за дупето, че рашките-педерасти у форума веднага ще ти скочат- у почти всеки коментар само за гейство пишат.

ТРЪМП БЕШЕ МНОГО МЕК - ЗАЩОТО ТРЯБВАШЕ ДА ПОКАЖЕ ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ СДЪРЖА .... А ТРЯБВАШЕ ОЩЕ ОТ ПЪРВАТА МИНУТА ДА УДАРИ КЛИНТЪНКАТА ПО ГЛАВАТА С ХХХХ НА МОНИКА ЛЮИНСКИ И ХХХ НА БИЛИ-ТО ..... ОБАЧЕ НА ВТОРИЯ ДЕБАТ ЩЕ СВАЛИ РЪКАВИЦИТЕ :)))

ДЕТРОЙТ не ме разочаровай, не се прави спаринг със 68 годишна, за друго трябва да се престраши Тръмп и в името на Америкаааа да го направи.

Всички много добре знаем, че изборите за президент в Америка, нищо не могат да променят. Впрочем, промени винаги има. За съжаление, те не са към по добро. Всички хора в Америка очакваха, че избирането на Обама, нещо ново и необикновено, ще доведе да положителни промени. Черен и мусюлманин президент на Америка! Ето реалните резултати. Войната с радикалният ислям се ожесточи. А членовете на Ку Клукс Клан се увеличиха. Живота на черните в САЩ става по лош и опасен. Това са думи на Тръмп, които не се цитират тук. Живота на хората на земята, в това число и нашият, зависят и от политиката на Америка. И щом сега той е по лош и несигурен, отколкото беше вчера, значи е нужна промяна. Нека пожелаем на новият американски президент да проумее, че политиката, която са водили до сега, не водят никого и никъде към по добър живот. Хев а найс дей.

Според ТАСС победата е на Хилари. Не се разстройвайте, ще има още дебати :-D

Грешка! Победата е за БИЛ Клинтън, ако 68 годишната Хилари спечели, БИЛ ще гушка и забавлява младите жените на световните лидери. Няма как да не му се признае, че е голям късметлия!

БългАриец

М-да, и кукличката на кандидата Тръмп не е за изхвърляне, не бих я бавил :-) :-)