Българите в чужбина вече ще сменят шофьорски книжки онлайн

С промени в Правилника за издаване на българските лични документи се дава възможност на българите в чужбина да се издават шофьорски книжки по електронен път.

Обратно в новината

Коментари - Българите в чужбина вече ще сменят шофьорски книжки онлайн | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА ПРЕБИВАВЩИ ПОВЕЧЕ ОТ 6 МЕСЕЦА НЯМАТ ПРАВО ДА УПРАВЛЯВАТ МОТОРНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА С БЪЛГАРСКИ СВИДЕТЕЛСТВА ЗА ПРАВОУПРАВЛЕНИЕ...ТАКА ЧЕ ТАЗИ ПРИДОБИВКА Е НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ УСВОЯНВАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА ДРУГОТО СЕ ДОСЕТЕТ САМИ..ПЪЛНА БЕЗМИСЛИЦА

Живея в САЩ и тукашните служби за документи насърчават онлайн молбите ( има допълнителна такса за подаване на молби на място). Така спестяват заплати от ненужни чиновници. Ако Българската администрация работеше, щеше да е същото. Надявам се скоро нещата да се променят. Ако имаше работеща държава, нямаше да има толкова много българи в чужбина.

с толко прост народ не може да има работеща държава

Много ми е тежко че има такава неприязън, омраза, ненавист, злоба и др. Защо бе хора, всеки се мрази и обича ,колкото МУ позволява сетивноста!

То и за нас дето сме данъкоплатците в татковината не е никак лесно да си извадим дори и най-обикновени документи особено пък ако не живем в града или същото населено място.Още си разнасяме всякакви хартии от гише на гише дори и в една и съща служба- да побеснееш когато вземат да те разкарват по няколко пъти за едно и също а и има такива абсурдни срокове на годност на някои документи (например за наследници ),че докато ги извадиш и вземеш да ги разнасяш по службите срока им изтича и трябва като идиот да започваш пак отначало и за да е гаврата пълна винаги трябва и да плащаш дори и като си попълваш собственоръчно всякакви абсурдни графички с които декларираш например ,че не си камила и дори не смяташ да става.Винаги ще се намери някоя глупост недомислено звучаща за която да те върнат и накрая само за един подпис и печат от служителката плащаш сякаш тя е свършила цялата работа.Представям си само как цялата тази сган дето ни разиграва и я храним я заменят с компютър и ги натирят да си вадят хляба с пот на чело при някой чуждестранен ,,инвеститор "от Ориента та да разберат що е деветия кръг на ада.

Какво не ти ареса в Черниче или завиждаш?

Айде пак на коментарите срещу българите в чужбина! След поредната свинщина в село Черниче на "бизнес" и "елит" пак има хора, които не ги разбират и ги мразят!

Бачкерите като теб се изнасят и тука има липса на работна ръка, нема кой да строи нова България! Вече се говори да си внасяме пак виетнамци, гаджали или китайци, щото наште гаджали мият кенефи у Европата

българите в чужбина отдавна са си извадили съответните книжки по страни! Кой луд ще се занимава с бг книжка?!?

Така е, моята я смених още преди 10 години и тогава даваха безсрочни, та няма да се занимавам със смяна никога.

БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА ПРЕБИВАВЩИ ПОВЕЧЕ ОТ 6 МЕСЕЦА НЯМАТ ПРАВО ДА УПРАВЛЯВАТ МОТОРНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА С БЪЛГАРСКИ СВИДЕТЕЛСТВА ЗА ПРАВОУПРАВЛЕНИЕ...ТАКА ЧЕ ТАЗИ ПРИДОБИВКА Е НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ УСВОЯНВАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА ДРУГОТО СЕ ДОСЕТЕТ САМИ..ПЪЛНА БЕЗМИСЛИЦА

Като знам как вадих паспорт на сина ми, роден в чужбина, направо в цвят и краски си представям каква електронна услуга ще се получи. Накрая се видях принудена да пътувам с него до България и ме накараха да каня собственото си дете с покана за чужденец (за справка тогава беше на 7 месеца). И доказвах и доходи, че мога да издържам поканения, демек бебето ми. Пък после пак ще си говорим за електронни услуги в чужбина.

затова най-добре да се премахне двойното гражданство и всеки в чужбина да избере българин ли е или не

Оооо, аз се отказах за малкия да вадя БГ паспорт, с големия бяха такива мъки с посолството в Лондон, че направо се отказах. Колкото до "решението", нямаш идея колко е трудно отказването от БГ гражданство чисто процедурно пък аз да ти кажа.

вместо да са български граждани само другото..заради тъпизмите тук, и това го направиха все грамотни хора , а не невлеци, които искат само да ползват правата в ЕС от българското гражданство.

А лични карти кога ?

МНР и МВнР предлагат тази тотално бемислена услуга, но издаване на по-важното - паспорт/лична карта е някакъв ад, апонитмънтите за след 7-6 месеца и чакане още три. И разбира се трябва да се пътува до посолството, щото това нещо подаване на документи по пощата и изплозване на налична снимка е тотално непознато, дори в страните където е практика.

Вярвай в каквото си щеш! Все ми е през ...манатарката

това не е опция, а зъдлжение.

пише, пише: "Проверката на Комисията за защита на конкуренцията, която разследва ценообразуването на шест от големите търговски вериги, е била повлияна от намесата в работата на контролния орган от страна на чужди посланици, заяви Славчо Петров, председател на Федерацията на независимите синдикати в хранително-вкусовата промишленост. Според него върху КЗК е упражнен натиск да обяви, че при хранителните вериги картел няма."

каква услуга??? българите, живеещи в ЕС дългосрочно са длъжни да си сменят книжките с местни. Ако не го направят, те нарушават закона и явно тази услуга им помага да го нарушават. Истсинската услуга, която трябва е смяна на международните паспорти и лични карти онлайн...

В Дания, Швеция, Чехия и Румъния мога да гарантирам че това не е вярно от личен опит. За останалите мога да гарантирам че не е вярно от чужд. Поне си погледни книжката ако имаш такава и виж к'во пише на нея. Никой в ЕС няма право да те кара да си изкарваш местна книжка, ти имаш Европейска книжка.

От личен опит UK е задължително след определен период, още повече с EU книжка застраховката ти се оскъпява.

електронна услуга в булгаристан - как да стане? а къде ще идат всичките милиционерски женички, които умират от кеф да те тормозят на "тяхното гище".

А тези в България защо ще трябва да се редят по опашки?

Ако ти кажа, ще искаш да дойдеш да работиш за мен, а на мен не ми трябваш, щото вече те прецених. Уволнен си! :)

Не е дори толкова трудно да се сетиш да напишеш в чичо гугъл "Вериги крият приходите си " и да натиснеш бутончето с лупичката! Но за тебе явно е !

"С реализирането му българските граждани, живеещи в чужбина, ще могат да подават заявления за подмяна на повредено, унищожено, изгубено или откраднато свидетелство за управление на МПС с ново свидетелство със същата валидност по електронен път" А като му изтече на човек книжката няма ли да може да я смени по този път?!?

И аз това четох - ама явно няма да може. Ще трябва или да си скъса книжката три дни преди изтичането й и да си заяви замяната по електронен път, или да я заяви, без да къса (открадната или нещо подобно, щото тя му трябва за работата), а в последния момент да я унищожи ... Абе, измислили са те как да си запазят всичките щатове на злите лелки, които сега те мотат и бавят колкото си искат, "спазвайки всички срокове по закон!" ... И са гушнали много кинти по програмата същевременно ... И как точно ще се получават после готовите книжки в странство?! Може би с международните пощи - и съответните грешки, подменени, сбъркани и неточни данни ... Главоболия дори и повече от преди, с една дума!

Дори да си обявиш книжката за открадната 3 дни преди да изтече полза няма...защото те ги възстановяват в срока им на годност, а не със удължен. Докато ти я възстановят ще и мине срока

КАТ е десетохилядна администрация, която лежи на държавата ! В Англия покупката, продажбата, регистрацията на автомобил става с попълване на едно отрязъче от талона и изпращане в КАТ , няма нотариуси, такси, пререгистрация, нови номера и т.н. Тежката и корумпирана администрация в България разруши комунизма, сега тежи и на капитализма. Нашия капитализъм няма нищо общо със западния, НюЙорк над 8 млн. се управлява от един кмет, 7 млн България има 1 млн администрация взимащи тлъсти заплати и нищо не правещи.

Сега бюрокрацията е в пъти по голяма от онази преди 89 г. Верно е , че в Англия много неща са направени да са удобни на хората, но има и някои много бюрократични неща, до които още явно не си опирал. А като опреш няма да ги хвалиш и тях .

Администрацията в българия е 83 хиляди души. Останалото до 800 хиляди са учители, лекари, военни, полицаи, пожарникари - държавни служители. И ако администрацията "нищо не прави", откъде имаме книжки ?

KAT e най-корумпираната паразитна структура от която няма никаква обществена полза, но пък генерира приходи на хазната, с измислени безмислици. Осен това синьо-зеленатата сбирщина от съединители е оставена да дерибейства из храсталаците.

мНОО ВАЖНО. Вие с тази статия се опитвате да кажете колко е хубаво да се гласува и ОНлайна. Преднамерен ход за тъпи хора.

А ша може ли и онлайн да ми пратите новата книжка? Все пак внасяме милярди в БеГе!

Внасяш а да не ти казвам какво! Внасяш на майка си татко, които отиват да ги дадат на немските вериги или да си купят турски дрешки, китайски ТВ-та и втора ръка немски коли. На мен не си спомням да си пращал нищо

3евзек

А къде работиш и кой ти плаща заплатата? Да не би да е магазин за китайски телевизори? ДДС-то и то ли отива в Китай?

Без наште пари сте умрели от глад децата и внуците на комунягите!

А тия дето сме си тук, ще мрем по опашките пред районните. И ние ли да ходим в чужбина?

""квалифициран електронен подпис"" явно тук ще е заровено кучето!

похвално е да има повече електронни услуги и по-малко гишета. Защо обаче да няма същата услуга и за българските граждани живеещи в България, т.е. за 90-те %, а не за 10-те.

В нормалните държави така се сменят всякакви документи, само у нашата мила родина бърокрацията е на виШе ниво, трябва да си освободиш 2-3 дни, да се редиш като луд на опашка да попълваш данни, дето вече ги имат, за да си изкараш документ. И в същото време в България е най-лесно да се сдобиеш с фалшиви документи, да не говорим за фалшивите шофьорски книжки....

това да не е оная същата страница дето била полу-готова? системата дето била полу-полу, аха да стане, ама надали. нещо като полу-автомат - с ръце го вдигат - сам спада.

Гурбетчия да си-улесняват те ,обявяват те за цвета на нацията ,най кадърните ,най успелите. Вижте обаче как си сменяш шофьорската книжка ако си инвалид в България. Прекарват те през иглени уши,цял месец събираш документи и накрая те прекарват през едно абсолютно фашистко формирование ,наречено ТОЛЕК. По пътищата млади ,дрогирани ,пияни и без книжки трепят околните и сами се трепят,но на държавата трън в очите са и тези които с мъка се добират до кварталният супермаркет.

Ние в Пресцентъра на Партията сме категорично против новия начин за купуване не книжки. Това никъде в цивилизования свят го няма.

Поредния начин за корупция, пардон, за спонсориране на МВР!