Ердоган поиска контрола над армията и разузнаването в Турция

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган иска въоръжените сили и националната разузнавателна служба да преминат под контрола на президентството, предаде БНР.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган поиска контрола над армията и разузнаването в Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

президент" не контролира армията си?!?! ,но терроризира де когот' 'фане ?!?!? Аз мисля че турците трябва: -да се освестят/е точната дума/, -да дойдат на себе си/да не си въобразяват че са нещо повече от другите хора по света/, -да си пуснат гушите , -да се хванат за ръчичка и -да си оправят държавата.

Dimi

"...цитират думите на Ердоган, че тази мярка ще изисква конституционна промяна и опозицията трябва да се съгласи..." Ако опозицията не се съгласи има нагледен пример какво ще се случи с хората от опозиционните партии. Реално в момента Ердоган държи пълната власт, а опозицията и хората с различни виждания ги е страх да кажат каквото и да е...

Ако приемем, че това са поддръжници на Гюллен, то определено това са и хора от партията на Ердоган, защото двамата са действали заедно преди. Така че това е и удар срещу "Партията на справедливостта". Очевидно Ердоган се опитва, а вероятно вече се е и домогнал до всички властови позиции в Турция и в момента е едновластен диктатор. Предполагам че следващи избори скоро няма да има, защото вероятността да ги загуби е нарастваща.

Dimi

Забравяш мнозинството което не живее в Истанбул и Анкара... в дивия анадол всички гласуват за ислямиста Ердоган издигнал се от тяхното ниво... реално при едни избори в момента Ердоган и партията му ще спечелят с голяма преднина... от една страна от насадения страх от саморазправа, от друга консолидираните му поддръжници - необразовани, ислямисти... за съжаление това е действителността

Когато ердо завладее булгаристана, краварите първи ще църкат на барбекюто щото амуджите свинско не лапат.

EUROn

Ще ми завладее оная работа..... Ердо го отпиши направо... въпрос на време е неговото владичество!

А дано ама надали. Докато го падне, дан е мине вълната и през нас

Да си дойдем на думата - "и опозицията трябва да се съгласи". Такъв цирк и сталин не е правил.

Казано просто, Турция става султанат.

Наистина ,нещата изглеждат много объркани и е много трудно за хора ,които не следят нещата да се ориентират .Аз лично не съм фен на Ердоган и това което се налага като мнение сред интелектуалците по медиите е ,че целта въобще не е било преврат а предизвикване на гражданска война в Турция по подобие на либия ,сирия и ,че това е извършено от една организация която се е внедрила във всички институции и която организация е маша в ръцете на чужди служби

Чак пък толкова навътре в турската армия да се внедри КГБ не вярвам. Но е очевадно, че изобщо си нямаш понятие какво става.

Ердоган -главен сюнетчия ,тия дни има отговорната задача да направи сюнет на Путин по поръчение на мюсюлманката Кабаева. Но не знам какво ли ще остане от мъжката гордост на жужето като и сега има само една пъпка

Не сюнет, но поне няколко свирки ще направи на Путин...!!! :::))) Да...!!! :::)))

На какво?!?! На брадавицата заради която Люба му избяга на Путин ли?.ха..ха

Мда, а ти си комплексар, понеже си опрял до темата с ръста ... Я бързо провери жената, че май Путин се мяркал около вас. Да не стане някой гаф. Провери в гардероба. Ако не го откриеш там, това е доказателство, че е бил там. Ако не виждаш логика - така е. Защото е точно като твоето мислене. И да пуснеш жалба в МВР срещу Путин.

Няма страшно. Според Кабаева и Люба на Пуття му е останал само езика като полов орган..ха.ха Най много да го ползваме за семейна тоалетна хартия..ха.ха

А ти кво си правил при Путин, че знаеш кво има в гащите ? Оттогава ли не спираш да го сънуваш и да пишеш за него в коментарите?

Аз не съм бил при него. Жените които са били там ми се изповядаха и прибегнали до турски краставици.(криви и не в еднакъв размер)

Винаги съм се "възхищавал" на дълбокомислените анализи на изпражнението щерев

C Eрдоган Tурция успя веднъж за винаги да изчисти армията си от родоизменниците , от хората на американският агент фетуллах гюлен . Tурците сега ще направят реформи в много отрасли на икономиката , които ще дадат тласкаща енергия в развитието си . C ограничаването на влиянието на военните структури, Tурция ще се придобие с нова глътка въздух и енергия необходима за развитието на цивилното си общество. C елиминирането на военният преврат, Tурция се спаси от голямото зло, което щеше да доведе до гражданска война и антидемократичен режим подчинен на радикалният ислям подобен на режима в иран. Bалутният резев на Tурция вече е над 130 милиарда долара , което гарантира икономическият и стабилитет , в същото време огромно количество финансова инжеция влиза в тяхната икономика от петролните страни Cаудитска Aрабия и Kатар. Oгромен тласък в положителна посока ще даде и възстановяването на икономическите връзки с Pусия .

И пак да припомня вица: - Чували сме че при Вас на времето имало човекоядци. Има ли още? - Имаше, ама ние хам-хум, и вече няма...!!! :::))) Та значи според Вас и ЕРдоган, с въвеждане на шериата за държавна политика, щял да громи ислямизма...!!! :::))) Ха, ха, ха...!!! :::))) Даааа....!!! :::)))

+++++

ТЮРК, смисъла на моят коментар е- нека турците се обичат, а не избиват. Трудно е да си представиш колко добре познавам турският народ, независимо, че не съм живял там. Ценя ги високо, изпитвам и лични симпатии. Прав посланика Гьокче, който каза, че ТУРЦИТЕ СА ДОБРИ ХОРА И СА НАШИ ПРИЯТЕЛИ. Твоят коментар и на много високо ниво. Приятен ден.

Когато замениш военен обучаван в Уестопойнт, с някой мюмюн дето не е излизал от джамията, ама е верен ердоганист, това не е в полза на светското общество.

Много ще ми е интересно каква ще бъде Турция след 2-3 г., тогава пак ще си говорим.

Дано !Не ми се иска Турция да стане поредната ислямизирана държава ...а тонът на Ердоган не ми харресва ..

Знаете ли коя е най добрата и коя най лоша форми на управление? Това е диктатурата. Всичко зависи от това, какъв е диктатора. В началото всички анатемосваха Пиночет. Той обаче създаде сигурност в Чили, която я направи една от най добрите икономики на континента. Ами Кадафи, когото много българи познават? Има още много други примери. Съседи не се избират. Нашият съсед Турция е особено важен за нас. Това, което ние би трябвало да желаем на Турция е успех и да не се избиват, а да се радват на живота. Ето каква златна мисъл прочетох в един кавказки сайт за турците. Ние обичаме Русия и подкрепяме Ердоган. Ето това е бъдещето на Турция-с Русия и с Ердоган. Сами ще се убедите. А ние ще гледаме от страни като истински ахмаци. Приятен ден.

Eвала , но за диктатура не съм съгласен с теб , защото аз имам повече опит и повече от теб познавам нещата, защото ти си на 2500км далече от Tурция ,а аз съм в кухнята.

Това, че си в Турция, не значи, че си в центъра на събитията. На обикновените турци се подава такава информация, която е удобна за управляващите. Има редица факти, които са точно това - факти. Първо, трябва да си сляп, за да не виждаш как управлява ердоган, как се стреми кът абсолютно едноличен режим, как съди хора за обиди (вкл и в чужбина), как затваря вестници, арестува журналисти, забранява социални медии, а сега, смени и 3000 съдии, ей-така, с един мах на ръката. Второ, поддръжката на ИДИЛ беше вън от всякакво съмнение. Руснаците показаха стотици филмчета, за това, как хиляди цистерни ВСЕКИ ДЕН минават границата с Турция. Това НЕ СТАВА без благословията на диктатор, като ердоган. Войната с кюрдите. На практика, гражданската война вече е в сила в Турция. Всичко това води до изключително антагонизиране на обществото, което е въпрос на време да избухне нато гражданска война. И вината, за тази война ще бъде само и единствено на ердоган. От друга страна, Турция става арена на голям политически сблъсък. И руснаци и американци използват Турция и народът ѝ за печелене на дивиденти в голямата политика. Не се заблуждавай, нито едните, нито другите БИХА СЕ ПОКОЛЕБАЛИ да я пожертват за техните интереси. Най-накрая, ердоган и партията му са определяни като "умерени ислямисти". Дори и умерени, това противоречи ИЗЦЯЛО на заветите на Ататюрк за светска държава. Веенето на флага на републиката от ердоган и поддръжниците му (докато разбиват книжарница, например) е просто ЦИНИЧНО.

EUROn

Никога няма да обичам турция пък ако ще да съм "ахмак" каквото и да значи това.

ЕРдоган искал всичко...!?!?!? Да не излезе че ЕРдо е евреин бе?... :::)))

Ердоган е поставен е в ъгъла. Превратът, повече от сигурно, е дело на американците. Причината - сближаването на Ердоган с руснаците. Америка е инвестирала в Турция страшно много пари, като и до момента налива здраво. Една 650,000 армия е на път да напусне НАТО, след като е била изцяло финансирана от САЩ. И то само заради лидера ѝ. Руснаците, от друга страна, както винаги, постигнаха много с малко. Една подслушвателна станция, двама офицера от радиоразузнаването, един телефонен разговор и Ердоган е ЗАВИНАГИ (до смъртта си) руски. Сега, в началото на август, отива в Москва, за да получи нарежданията си. За самият Ердоган, животът свърши. След масивните чистки вероятно скоро не може да се очаква друг преврат, но това, че половин Турция го мрази, просто няма как да се оправи. Като добавим, че и американците в момента са му бесни, въпрос на време е някой от охраната му, мислен за доверен, да изпразни оръжието си в него. И това е най-вероятния сценарий, от тук нататък. Това ще е края на неосманската амбиция на Турция. И на султана.

халал да им е на руснаците тоя боклук, дните му са преброени

Писмото на запорожките казаци до турския султан е оскърбителен отговор на запорожките казаци, написан до османски султан (по една от версиите, Мехмед IV) в отговор на негов ултиматум: да спрат да нападат Високата порта и да се предадат. Съществува предание, че, преди да изпрати войските си към Запорожката сеч, султанът изпратил до запорожците искане да му се покорят като владетел на целия свят и наместник на Бога на земята. Според преданието, запорожците отговорили на това писмо със свое писмо, без да се ограничават в изразите си, отричайки каквато и да е храброст на султана и жестоко присмивайки се над самохвалството на непобедимия рицар. Атмосферата и настроението сред казаците, които съчиняват текста на отговора, са изобразени в известната картина на Иля Репин Запорожци. Съгласно легендата, писмото е написано през XVII век, когато сред запорожкото казачество и в Украйна се развива традицията на такива писма. Оригиналът на писмото не е запазен, то е известно от списъци, датирани не по-рано от XVIII век. Известни са няколко варианта на текста на писмото. Истинността им не е установена достоверно, обаче, по мнението на изследователя на запорожките казаци Д. И. Яворницки, съдържанието им е напълно в духа на запорожкото казачество

да, така пише в уикито.. браво

дойде ли Тръмп, Ердоган ще получи шут в гъза

EUROn

За добро или лошо Тръмп няма да е президент на САЩ

Запорожките казаци до турския султан! Ти Султане, дявол турски, на проклетия дявол брат и другар, и на самия Луцифер секретар. Какъв по дяволите рицар си ти, като не можеш с гол гъз таралеж да смачкаш? Дяволът сере, а твоята войска яде. Няма да успееш, кучи сине, синовете християнски под себе си да имаш, от твоята войска не се боим, по земя и вода ние с тебе ще се бием....

"Няма да успееш, синовете християнски под себе си да имаш" Ee тогaва мoмитe ще взeмeм под себе си...

що бе, продължавайте да си изнасилвате войниците

хохо, ей така се прави ! султанчо-ердоганчо! Аз, султан и владика на Високата порта, син на Мохамед, брат на Слънцето и Луната, внук и наместник на Бога на земята, властелин на царствата Македонско, Вавилонско, Ерусалимско, Велик и Малък Египет, цар на царете, владетел на владетелите, несравним рицар, никога непобеден воин, владетел на дървото на живота, непреклонен пазител на гроба на Исус Христос, управител на Бога, надежда и утешител на мюсюлманите, страшилище и велик защитник на християните, повелявам Вие, Запорожките казаци, да ми се предадете доброволно и без всякаква съпротива, и вашите нападения да не ме безпокоят.

EUROn

В Турция стана мазало.... определено това вече не е държавата която беше и все по трудно става да я определяме като Светска държава. Много лошо става там.... и още по лошото е че сме им съсед! Хилядите репресирани и арестувани (военни,журналисти,депутати и обикновенни хора) имат семейства, роднини, близки и приятели който ще са против Ердоган това ще предизвика много омраза и вътрешни конфликти... а като добавим и кюрдите положението става още по лошо... С този диктатор положението със сигурност ще стане като с Кадафи,Садам,Асад и Бин Ладен... ще се сее разруха омраза невинни жертви и накрая ще го обесят или гръмнат.

Бил ли си в Либия по времето на Кадафи и след Кадафи. Признавам, след Кадафи и аз не съм бил.

EUROn

Аз нямам понятие какво ще стане ако евентуално Ердоган изчезне. Казвам просто че съдбата му вероятно ще е близка до тази на Кадафи. Не съм бил в Либия слава Богу и никога не искам да бъда!

С инсцинирания преврат Ердоган печели няколко важни битки : 1. Създаването на кюрдска държава се отлага за неопределено време. 2. Замитат се следите и финансовите връзки с ИДИЛ. 3. Оправя си търговския баланс с Русия. 4. Стабилизира си властта за следващите 10-15 години.

EUROn

Според мен до 2-3 най много 4 години Ердоган ще е минало!

Предстои да видим дали и как ще се оттъргува с новия американски президент.

Все повече започвам да вярвам, че преврата е бил организиран от самият Ердоган. Разчисти всички неудобни военни, журналисти, магистрати, полицаи, губернатори, кметове...Постави свои хора навсякъде, а сега вече ще концентрира цялата власт в себе си и...диктатура. Диктаторът Ердоган или султанът Ердоган. Мисля, че "светска" Турция си отиде.

Чистки и контрол,който от ден на ден става свръхконтрол.Върху всички и всичко.Едва ли ще стигне далеч така.Време трябва да мине,за да се усетят турците,на къде ги води тоз чиляк.

Ще се срещне с колегата си Путин, който ще му обясни как се прави диктатура. Притеснителното в тази среща е, че на нея ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще стане въпрос и за БЪЛГАРИЯ. ИСКАМЕ ИЛИ НЕ ВЕЧЕ СМЕ В ОБЕКТИВА НА СЪБИТИЯТА!

тоя все повече заприличва на путин!

Време е да се създаде кюрдска държава и да му се духне под опашката на този помияр!

ЕРДОГАН Е ПИЧ

Така е пич обаче от кирпич.