Г-20: Брекзит добавя несигурност в глобалната икономика

Британският вот за напускане на Европейския съюз повишава риска за световната икономика, заявиха финансовите министри от Г-20 по време на среща в Китай.

Обратно в новината

Коментари - Г-20: Брекзит добавя несигурност в глобалната икономика | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

рижавите пъпчивци от острова с техните сбъркани мерки и теглилки, позападналпаунд и обратно движение (и не само) вече един самолет не могат да сглобят че ще влияят на световната икономика...тя кралица Виктория отдавна е о бозе почивша гаче ли и НЕвеликобритания вече хич хич

Към редакторите на Дир-а, стига го писахте тоя Брексит, като БрекЗит, бре! ЗИТ е пъпка/ пришка на английски : ) Колко читатели се опитаха да ви поправят?! И вие пак го пишете грешно. Отворете някой речник, слушайте новини на английски (новини от Великобритания, не "разкечения' американски английски).

Езийа на врага трябва да се знае в разме на необходимота за неговия разгром

Към редакторите на Дир-а, стига го писахте тоя Брексит, като БрекЗит, бре! ЗИТ е пъпка/ пришка на английски : ) Колко читатели се опитаха да ви поправят?! И вие пак го пишете грешно. Отворете някой речник, слушайте новини на английски (новини от Великобритания, не "разкечения' американски английски).

Ами то всъщност не е нито "ексит", нито "екзит", а нещо по средата. Например exercise съм го слушал и по двата начина. Така е, защото X се озвучава от гласната Е. Коректното е да се произнася "ексит", както е при "екс-рей" къдеето няма гласна след Х. Бе все едно. Нали е ясно за какво става въпрос?

освен това произнасяме "екЗистенциализъм", "екЗистенц" и т.н. BrExite на френски се произнася точно БрЕкзит ;)

Пари се печатат, за да бъдат пускани в обръщение, а не да се заключват в сейфове или заравят в делви, защото в такъв случай напечатването губи смисъл. А щом едни отпечатани пари се пуснат в обръщение, то, ако те са свръх наличните стоки, инфлацията е неминуема. Няма как хем да ги има на стоковия пазар, хем да не влияят. Това са си учебникарски примери.

Преди да вземат решение Гъ-20 требе малко да почекат Италия,Гърция ,Словакия и теа другите дето са тръгнали към EXITa, пък чек тогива да сметат кокошките..Има нема една година !

Тотално си се объркал с тези "екзити"! Излизането на ОК от ЕС има съвсем друга цел, може би! Ако се абстрахираме от разни конспирации, остава голата истина - Велика Британия излезе от ЕС, за да отвори път на СЕЩ! Поради своята специфика, В.Б. няма как да стане част от ЕСЩ, поне на този етап. Бас държа, че отношенията ЕС-ВБ няма да претърпят някакви кардинални промени, особено в базиса - свободно движение на хора, стоки и капитали! Може би ще има някакви козметични игрички, но фундамента ще остане. Британската общност ще стане третият център на тежестта на Свободния свят - САЩ, ЕСЩ и Британската Общност. Има логика в това, според мен.

Нашите кадри може да не са между живите, но има мемоари, архиви ... и най-вече УСТАВИ, които като се "демократизират", ще станат приемливи. Такъв "експеримент" ще материализира ЕрГолем, с новата конституция на Турция. Няма нищо страшно, нашествениците ще срещнат интелигентния наш опит, натрупан в "окончателното решение".

С напускането на ЕС Англия САМА си "вкара автогол"!!!!Острова е БЕДЕН на природни ресурси и АКО Шотландия и Северна Ирландия се ОТДЕЛЯТ от "Кралството"--Англия я очаква НИЩЕТА!!!!!!

нещастието на враговете на BG не ме вълнува , меко казано !

Прехода от лихварска икономика към икономика на производството ще е болезнен, но неизбежен. Във тази връзка роблемите с Brexit са шанс за началото на този преход.

"бай Иване", преходът от еврогейските "атлантически" ценности не само ще е неизбежен и болезнен, а направо УБИЙСТВЕН. Защото това което сега е в света, е все едно да караш с колата си към стена ... вследствие на замъгленото си съзнание. Катастрофата е сигурна, въпреки безкрайно многото отправени предупреждения за смяната на посоката на движение. "BULexit" няма да има, защото на БЪЛГАРИ Господ ще повери водачеството на света, за излизане от задънената улица на материализма и консуматорската идеология. Сега може да звучи невероятно ..., но е неизбежно. Казал го е Петър Дънов, още преди 27 декември 1944 година.

даже много внимателно с предсказанията на Дънов! "Учителя" Дънов, както се нарича има доста отклонения меко казано от библейската християнска доктрина...

Единственият им проблем е, ще има ли мита за стоки от Великобритания в ЕС и обратното. Примерно притежателите на фирми, как ще могат да продават в ЕС. Ако има проблем, то почти 100% ще е заслуга на ЕС. Защото не разглежда договори по отделно. Мислят си, че някои трябва да им плащат, за същото което те предоставят безплатно на ЕС - достъпа до пазара. Като не се разберат, отиват на мита. Какво друго страшно има? Само че за тази цена, Великобритания си запазва суверенитета, който все повече намалява на страните в ЕС, без на командващите.

Мито ще има, но ЕС не е само мита на стоките. Англичаните нямат достатъчно обучени кадри, за да въртят сами икономиката си.

Никой няма да умре че Великобритания се остави резидентите на старческите домове да определят политиката. Всички на острова с наясно че пресолиха кашата но от национална гордост ще си я сърбат и дори ще твърдят че им харесва . А в ЕС ще минат и без вечното им мрънкане и капризи.

Световната икономика е една световна измама, повече от 9/10 от световната икономика е напълно виртуална и няма физическо отражение в произведени реални продукти и услуги. Затънали в дългове държави харчат "хеликоптерни пари" по бързо отколкото могат да ги печатат. Банкери си раздават огромни реални бонуси по заслуги за финансови манипулации. Това , господа Другари, може да продължи още съвсем малко, след което нещата ще се върнат в изходни позиции!

Световната икономика е един много сложен и трудно управляем организъм, който не се управлява с инструментите на бакалската търговия! Не можеш да пишеш за "виртуална икономика", при положение, че срещу парите има произведен продукт, защото парите са точно това - еквивалент на стока, на произведен продукт! Когато парите станат прекалено много, т.е. се увеличи количеството им без да се увеличава тяхната стойност, посредством налични стоки, тогава имаш инфлация, която не се подчинява на нечие желание. Това е обективен процес.

Нещо не си в час! Това дето го пишеш беше преди 10 години в един съвсем друг етап на измамата . Срещу хеликоптерните пари не стои абсолютно нищо! Печатат се , като стойността им се запазва само от картел на доверието между основните играчи. ХЕЛИКОПТЕРНИ ПАРИ СЕ ПЕЧАТАТ ВСЯКА СЕКУНДА В САЩ И ЕС. Това за много голямата сложност на измамата е само довод в подкрепа!

Виртуална беше икономиката на Бай Тошо - огромни пушещи заводи, всички имаха работа, даже циганите бяха трудолюбиви, много произвеждахме, а магазините - празни, стоките дефицитни, за телефон чакаш години, за автомобил със записване, за апартамент цял живот!

умник.

Англичаните ще излязат от ЕС, а ЕС като западен проект в сегашния си вид ще бъде закрит, ако през 2018г. на президентските избори в РФ руснаците изберат В.В.Путин. Засега победата на Путин на изборите изглежда повече от сигурна.

Естествено, че ЕС няма вечно да е в сегашният си вид - чисто икономически съюз, а ще се развие в нещо от по-висок порядък - военно, политически и икономически съюз или федерация. Ще премине в следващ етап, който може да бъде Европейски Съединени Щати или, ако предпочитате, Федерация на Европейските Държави! Ако това беше направено, днес нямаше да съществуват проблемите нито с Украйна и Крим, нито със Сирия, нито с т.нар. "бежанци", а всъщност умело подучени мигранти! Кой, защо и как ги е подучил, организирал и финансирал, вече е отделен въпрос с нееднозначен отговор, защото много са тия, които се страхуват от силна и обединена Европа!

За да се осъществи това, което си написал ЕС трябва да е независима структура, каквато не е. Идеята, стояща зад създаването на ЕИО, предшественикът на ЕС е недопускане на обединяване на икономиките на европейските държави с ресурсите на СССР. И още нещо много важно, за да съществува в сегашния си вид на ЕС му е необходима непрекъсната експанзия. Да завладява нови територии и да ги превръща в свои пазари.

... да върят на маината си...

Даааа, Ингилизите го навряха на всички финансови Скотове Смукачи.

Hаи големия смукач си ти.

Тва са пристискваци на тее. Ингилизите да не съ умрели? Островът си а па там , а си имат и Британска общност...

Изведнъж менажерите на големите пари се сетиха, че субсидиите тровят пазара.

Да не почваме приказката за горда България. Живее само на финансови инжекции по европейски програми.

Нарушават се традиционните връзки в картела на милиардерите.