Борисов иска яснота от ЕС за АЕЦ ”Белене” и ”Южен поток”

Българският външен министър Даниел Митов ще се срещне със своя колега Сергей Лавров на 1 и 2 юли в Сочи, за да обсъдят енергийните проекти.

Обратно в новината

Коментари - Борисов иска яснота от ЕС за АЕЦ ”Белене” и ”Южен поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Nqkoj si

А Меркел и Оланд дали питат Туск когато решат да строят нови централи или заводи?????

възпитаника на американската еничарска школа щял бил да се среща с Лавров!??? Аз, доколкото знам, Лавров не провежда срещи с прислуга или придворни пудели, още повече на треторазрядна колония!

Вместо яснота мутрата ще получи поредно потупване по рамото и ще се прибере да плещи глупости за стабилност и благополучие.

Преди ден едно,след ден друго.До вчера неуважавания иванов казваше тока няма да се покачва,днес ще.Никой не те взема на сериозно и никой не те смята за министър на най ограбената от теб самия държава,а за престъпник

иди виж Орбан пита ли за нещо!

Тук става въпрос за проекти със огромно значение дори за неродените българи. Иска се ум и пресметливост. Позицията на Борисов сочи натам.

Откакто на 09.09.1944г. дойдоха на власт червените башибозуци позицията на България е все наведена с задните части напред било на запад или на изток. Гордо изоравени - НИКОГА!

"нашата позиция е проста...", "аз съм прост и вие сте прости..." и т.н. все простотии. Ами, прости сме си, щом търпим прости да ни "управляват", разбирай - крадат и лъжат.

Супер си брато! Като от вестник ОФ и Раб. Дело е написано! :) Кефиш на макс. А и ефекта, който предизвикваш е жесток - вдигаш яко рейтинга на Путин и как там ги нарече... :) Или ти плащат от Кремъл за ПиАра или си талантлив сатирик, или ако си платен с центове си твърде тъп. Едно от трите е, определено. Но иначе си оправих настроението :)

- Ако до 2 месеца не отговорят, изпратете официална нота, че започваме проектите и че не виждате правни пречки пред това. И сега може да се сблъскаме с двойните стандарти на ЕС.......

А за нас кога ще стане ясно вие политици ли сте или престъпници?Кога?Нека Брюксел се заеме с това.

СРАМ !

Бате иска влезе в съюза, че сега е само в общия пазар... ползват му пазара безплатно срещу трохички за магистралки

След дъжд качулка, или - за "е..но" дупе цяр няма...

Мноооого трудно му разбирам на простия човек какво иска да каже. Неговият простоват изказ става все по-зле с всеки изминал ден. Затова имам голяма молба към него: Накарай началниците си от Козяк 16 да ти сменят дилъра и дозата. Не те знам на какво си закачен, бело, кафяво, бонбони, синтетика, трева, чай ли, но нещата вече са супер трагични. Козяк, погрижете се за "вашето копеле" поне малко по-добре! Ваше си е, все пак! Аман! Амин!

Според мен Борисов, нищо не иска, а просто ,,подскача като петел на бунище,, докато енергийните пректи (планове) на България се отдалечяват безвъзвратно. Разчита, че това ще му донесе авторитет (евтин PR) сред ,,влюбените кокошки,, в България преди очертаващите се прдсрочни избори...

Някой може ли да обясни защо Бойко спомена санкция от 300милиона ако не продадем газопреносната система на Булгартрансгаз? Това направо ме удари по главата

МАДАМ ЙЕС подготви приемането ни в ЕС!!! Да ПРИВАТИЗИРАМЕ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА!! А не да си оставяме за нас некакви си тръбички.. И ДКЕВР да може с тях да си слага такси и таксички. И сега ЕС казва - срока изтече. Що не сте ги дали на НАШИЧКИТЕ "ПРАВИЛНИ" ЕВРОБИЗНЕСМЕНИ?

Ти си този, който направи и невъзможното за да бъдат спрени, по искане на чужди държави, и АЕЦ "Белене" и "Южен поток", а сега си седнал да ги пигаш дали да ги построиш?! Нима си вярваш че ще бъдат съгласни тези енергийни проексти да бъдат реализирани след като ще им бръкнат в интересите и джобовете?! След като си министър председател на суверенна, а не зависима и подчинена на чужди интереси, страна вземи и постъпи като българин и имащ в ръцете си цялата власт и стегни юздите на плямпачите и банките и построй тези обекти! Нали виждаш какво правят в ЕС?! Всеки гледа първо себе си и своя си интерес, а след това поглежда към другите, но при това поглеждане първо се взира дали не правят нещо в негов ущръб и приказва това, което му изнася!!! Нали знаеш народната мъдрост, че силния всеки го уважава и всичко му прощава, а слабия всеки му нарежда и го подритва!

"Бойко Борисов поиска от Доналд Туск ясна позиция от ЕС за българската енергетика." - Това е позицията на суверена България. Не може да си Премиер на страната и да чакаш винаги отвън да ти пишат дневния ред на държавата! Не може да си толкова жалък и да имаш претенциите, че си велик! Не може един дрислив поляк да определя съдбата на страната ни, без да зачита мнението на българите! И да ни ми говорят платените драскачи тука, че сме малки, за да имаме мнение по въпроса! България е между средните и големите държави в Европа по площ и население. Малка е по икономически показатели и развитие, защото е политическо джудже с подобни невзрачни и продажни политици като ББ и РП! Да излизаме от ЕС и да си гледаме интересите, а не да скачаме като палета покрай мазните дебелогъзи брюкселски чиновници за кокалче. Даже самите поляци говорят, че Туск не става за нищо, а ние ще му искаме мнението как да си развиваме държавата и ще плащаме милиони за глупавите брюкселски решения! Да последваме примера на британците! Да излизаме от този фалшив, корумпиран, бюрократизиран, разкапващ се и безполезен съюз. Когато той стане такъв, какъвто го бяха обявили създателите му, тогава ще мислим пак дали има смисъл да сме му членове и при какви условия!

В таз хибридна война на Русия срещу България, МитьоФФФчето ква каска ша си тури на главата при преговорите с Лавров??? Цукалото си най-добре да си тури. След кат изплиска в ефира лай... си за ХИБРИДНАТА ВОЙНА..

За какво ни е това Белене? Тоя акъл има ли? По-скъп от ядрения ток вече няма.

Има, имаа На Гербаджиите соларните панели. На денонощие отчитат 30 часа работа на Слънце.

Че от кога Николай Добрев е от герб

Абе Бойко тебе склерозата ли то гони? За Белене народа гласува на референдум?? Забрави ли? Какво намесваш ЕС, ти спря проекта, не те.

Борисов, а за санкциите които ни готвят от 300 млн евро, по отношение на Булгаргаз ... ще попиташ ли .... калинки нещастни ...

Някой може ли смислено да обясни защо българската държава не може да има собственни активи. Туй за лошият стопанин - не важи - виж ако се визира лош мениджмънт от продажни политици съм съгласен - ама това е изправимо - има тояги, бой, ако трябва и Белене. Та така - защо държавата трябва да продава нещо което е строено и платено от ВСИЧКИ граждани на държавата на чужди фирми /погледнете колко "успешно" се интегрираха разните му там ЕРП-та, американски централи и прочие/. Ако някоя чужда фирма има апетит да лапне наготово нещо - ами сорри - не може!!! Какво толкова има да се шикалкави с така наречените ни "партньори" ?

тоя не смее и да пръдне без някой да му разреши

"Искам Европейският съвет, като солидарни с това, което България направи като лоялен член, да бъдат солидарни към нас, заяви премиерът по повод спрените енергийни проекти в нашата страна. Дали ще платят парите, дали ще ни позволят да строим реактор, дали ще ни съдействат да продадем реактор, дали ще ни позволят "Южен поток" да..." Не ми допада тази подчиненост в думите на българския министър-председател. Че сме малки и зависими то е ясно, но все пак не бива с такава подчиненост да говори за България. В никакъв случай не сме толкова незначителни.

Децата в детската градина имат повече достойнство от тоя жалък човек!

Лавров и Митов изглеждат много добре на снимката.

сега да бяхте я направили и никой нямаше да се сеща за нея.

не пратиш Пръмова да си поговори с тях за това?Тя е майстор по централите и по всякакви енергийни проекти?

БОЙКО НЯМА НИЩО ДА ПИТА , ТОЙ ПРОСТО ЩЕ ПОЛУЧИ ДИРЕКТИВИТЕ ЯДРЕНИТЕ ЦЕНТРАЛИ И ГАЗОПРЕНОСНАТА МРЕЖА НА КОИ ПРАВИЛНИ ХОРА ЩЕ БЪДАТ СОБСТВЕНОСТ В НАЙ - СКОРО ВРЕМЕ - КАКТО СЕ СЛУЧИ С ТОКА ВОДАТА ЗЛАТОТО ЗЕМЯТА МИНЕРАЛНИТЕ ИЗВОРИ И Т.Н.

ДОКАТО СТИСКАШ ТАЗИ РЪКА И ЧАКАШ ПОДАЯНИЕ ,НАРОДА ТИ ЩЕ СТОИ ГЛАДЕН, А ТОЙ ГЛАСУВА ЗА ТЕБ ЗАЩОТО ГО ЗАБЛУДИ ЧЕ СИ МЪЖКАР,ДО КОГА ЩЕ ДЪРЖИШ БЪЛГАРИЯ ОТ СТРАНАТА НА БУЛКАТА.

БОЙКО НАРОДА ТЕ Е ИЗБРАЛ И ПО КОНСТИТУЦИЯ НАС ТРЯБВА ДА НИ ПИТАШ! ТИ КАКВО КАТО КУНЕВА ЛИ ЗАПОЧВАШ ДА ВРЪТКАШ ОПАШКАТА ТЯ БЕ ГОСПОЖА ЙЕС. АЙДЕ ДИРА ДА НЕ ТРИЕ НЕЩО ОБИДНО ЛИ СЪМ НАПИСЪЛ?

Кой всъщност е премиер на България? Щото Тиквата го раздава СЕЛСКИ КМЕТ.

борисов тикво заспала,искаи от ес излизане на българия.направи референдум,иначе народа такъв референдум ще ти направи и на 250-те парламентарни кучки че ще го помниш цял живот.

никумо не е ясно защо боко ще иска мнението на тоя сополкьо за развитието на нашата ядрена енергетика .?.................. НАЛИ ПО ВЪПРОСА ИМАШЕ РЕФЕРЕНДУМ - ТОЙ НЕ Е ЛИ ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ЗА НЕГО ? ....................................ВЪОБЩЕ ТОЙ КАКВО ТЪРСИ НА ТОЯ ПОСТ - ПРЕМИЕР ???? И КОЙ ТРЯБВА ДА ДА СЕ СЕТИ КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ В НЕГОВИЯ СЛУЧАЙ?

на бойко му писна комшии а и не само да му играят курвачка правилно има и нещо дето едва ли на някой му е ясно шото го нема в учебниците - в нет ерата курвачката колкото и добре да е замаскирана не действа - тепърва играещите ще го разбират един по един хихихи

Свиквай, Бойко! В новата супердържава ти си дълбока провинция и докато ти обсъдят в Щабквартирата проблима я си на власт , я не си! Виж за Германски поток проблеми няма да има... Нали искате интеграция!!! Сега разбра ли защо Великобритания напуска...

" Александър Новак съобщи вчера, че Москва е готова да построи газопровода Южен поток, ако Европа гарантира, че има необходимост от него. " Ии как очаква да гарантира Европа този газопровод?! Както Мариците ли?! Които, междевпрочем се оказа, че не са американски, ами били руски!

Мариците хич не са руски! А са си точно на САЩ!

При положение, че в ТЕЦ Марица изток 3 27% дял има държавата в лицето на НЕК що не питате Р. Овч.: кой стои зад съдружника на държавата офшорката КонтурГлобал България Холдинт!? КОЙ е собственик? КОЙ стои зад офшорката, собственик на ТЕЦ Марица изток 1 Ей и Ес България (AES Bulgaria), чийто управляващ директор е Евгения Юриевна Родионова. ЕК заложи бъдещите вземания за строежа на тецовете. Споразумението с AES пък е подписано на 30 ноември 2005 година и за него разрешението си е дал тогавашният министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, който днес представлява държавата в борда на директорите на Лукойл Нефтохим АД и наскоро в националн ефир заяви, че държавата била притискала Лукойл Нефтохим АД. Това е представителят на държавата ли?! Назначен там да защитава интересите на държавата или на кого?!

Хахахахахааа Ти сериозно ли? Намали Белото

Каква яснота бе цървул. НИЕ ТЕ ИЗБРАХМЕ НАРОДА БЪЛГАРСКИ! ОНИЯ ТАМ НЕ СА ТЕ ИЗБИРАЛИ ОТ БРЮКСЕЛ! АКО НЕ ГО ЗНАЕШ ДА ТИ ГО КАЖА! А СИЧКИ ГЕРБАДЖИИ СА БОКЛУЦИ!

МАМА ГОТВИ ПО-ДОБРЕ!

Само за сведение и да се махнем от ЕС няма кой да поправи 26г.разруха,а за това виновни много и всички те са там горе.Избори ще фалшифицират ,референдуми ,но те краденото ще си запазят и ще продължават да крадат.На ЕС въобще не му пука за нас.Сдуши се с престъпната власт и нехае какво става тук.България трябва да се заличи ,а народа и да изчезне.

Ти така говориш че дори и да се махнем все ще е същото. Не няма да е щот софиянци ще започнат да усещат че положението е зле. А когато на софиянци не им стигат мангизите ще излезнат на улицата.

Аз такова... г-н. Борисов, нали за това Белене референдум правихме, а то се оказа, че било важно какво казал Брюксел, и че целия калъбълък бил щото Росатом ще строи централата, а не Арева или Уестингхаус.. Стана ясно братче каква била работата, не че не ни трябват повече мощности.... и децата знаят, че ако живот и здраве минем на изцяло електрически превоз, ще ни трябват още поне 6 централи като тази в Козлодуй, и че ако не си построим ние, вместо да изнасяме, ще внасяме ток....

ЮЖЕН ПОТОК ,НЯМАШЕ ДА ПРАЩА МИТОВ,ЗАТОВА НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ДЕБЕЛИЯ МУ ВРАТ

От ЕС.. Че то си беше много ясно - ЙЕС, ЙЕС, ЙЕС, каза Мадам ЙЕС за 3 и 4 блок на Козлодуй.. За които ЕС ни даде пари да ги правим сигурни.. И кат ги направихме.. ХА СЕГА ГИ ЗАТВОРЕТЕ, щото тъй ви договори подиса Мадам ЙЕС... И ЕС ни пусна по нанадолнището.. Те казват нещо, ЙЕС, ЙЕС, ЙЕС... Ама за Белене - не каза ли Боцко на един американо-български форум в София - "Аз спрях трите проекта на Русия, ама вий за туй не ма уважавате и награждавате"?

И как по новините съобщават, че още ЕС изисква да приватизираме газопреносната си мрежа, което липсва тук. И че щяли да ни наказват с незнам колко стотици милиони евро. То ест искат да ги продадем на техни хора тип ЕРП-та, че после да ни одират със стотици милиони годишно. И после защо някои не искат ЕС ли! Ами слепи и глухи ли сте?

Вместо да чакаме разрешение от някакви идиоти, които въобще не им пука за нас, не е ли по-добре да се махнем от ЕС и да си направим това което ни е полезно на нас!

от един доставчик 56 тръбопровода.

Ми добре. Спираме Северен и пускаме Южен