Туск за Брекзита: Моментът е исторически, но не е за истерия

Политическа драма нарече избора на британците за Брекзит председателят на Европейския съвет Доналд Туск. Неговите думи са сред потока отзиви за гласуването.

Обратно в новината

Коментари - Туск за Брекзита: Моментът е исторически, но не е за истерия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

еднакво не ги понасят и на Острова, и в Европа, защо ли?

За да се стигне до развод, като правило, вина имат и двете страни. Разводът между Обединеното кралство и ЕС не е изключение от това правило. Дейвид Камерън пое отговорността за кривиците на своята страна, довели до развода. Ще поеме ли някой отговорността за кривиците на ЕС, довели до развода с Обединеното кралство или ще наблюдаваме оставки по български? Засега е второто: Юнкер остава, Туск остава, Меркел остава...

Еврогейския Съюз трябва да бъде основно разтръшкан и преработен , за да оцелее.. в бъдеще... Ха да видим ???

Победа на свободата! Както настоявам от години, сега също такъв референдум трябва да се свика във Франция и в страните от съюза. Марин льо Пен

оставаш на командно дишане

Поляците сега ще го ядат! От едната страна Русия, която те не спряха да предизвикват и обиждат. От другата - Германия, която има да им връща!

Истерията ви ще настане между вас като намалеят парите за крадене защото истерия между хората няма. Един народ реши да си върне независимостта а на вас гащите ви се осраха че след толкова години лъгане и манипулиране не сте успели да ги заблудите до край

да оставим всичко на страна, нека отвореното общество напише една въз хвална статия за станишев, как той е по-малкото зло, понеже се призна за лесбийка.

Има грешка в заглавието. Моментът е истерически, но не е за истерия, казва нацистката издънка.

Това не е паника, а смущение. Тя паниката ще дойде малко по-късно, когато англичаните разберат какво са направили и в услуга на кого. Засега едно дребно човече с монглоидни черти от изток доволно потрива ръце. Старата максима "Разделяй и владей" успешно се прилага спрямо ЕС, но този, който я прилага е на светлинни години от политическия майстрлък на древните римляни.

ужас! очевидно плевенлиев е по-смел от радан. путин да успее да купи най-консервативните в англия? нещо се бъркате в продажността си, раданско-куневско-сергейски троле!

Човек с монголоидни черти? Имаш предвид някой българин в татарстан? Имайки предвид откъде дошли прабългари.....

дорогая, е била страна с един народ, по-късно болшевишките ви измислени историци са екстрадирали българи от Волжка България наричайки ги татари. Вече има поне 40 международни генетични изследвания, че генотипът на българи и татари няма нищо общо

туск, имам един въпрос към демократичната ви цензураторка, а той е следният (предполага се, че в демокрацията въпросите към "по-горните!" от "по-долните" не се спират, дори и без адвокат, за сега! Та на въпросът ми: немски съд оправда стихотворение към ердоган, ако перифразирам същото за меркел, какво става? споерд правата в конституцията на дира и манипулианите ви медии?

дира има правата да избира по гей-парадно: или коментарът се повтаря, или съдържа спам или има нещо гнило в демокрацията на поляка туск и евреите.

И накрая какво се оказа - Великобритания е троянския кон на обединена Европа. Чрез англичаните някои страни отвъд океана и някои религиозно-етнически общности, които се уплашиха от силна обединена Европа направиха всичко възможно да смачкат желанието на европейците да живеят по-добре. Войни в Европа финансирани от ционистки американски фондации, бежанци създадени и насочвани към Европа от терористични организации създадени от същите тези ционистко-американски служби, изкуствено създадени финансови кризи в Америка, които сринаха европейската икономика и да не продължавам с фактите. Започвам да си мисля, че Хитлер е бил прав в решението си да освободи света от тези паразити.

Прочетохте ли изказването на Столтенберг? Защита на народите от кого ? От една единствена страна - Русия. Брей, че страшно. Една страна срещу света ?

Главният виновник за Брекзита е Меркел и нейната политика на толерантност към бежанците,както и това,че ги покани в ЕС!!! Тепърва може още държави да напуснат ЕС заради бежанския проблем! ЕС трябва да се промени тотално,цялата му политика спрямо бежанците от Африка и Азия,както и политиката на богатеене на определени държави и личности и съсипване на средната класа,не се ли промени нещо,ЕС ще се разпадне!!!

Холандия е следваща да излезе. Вероятност 75% и нараства. ЕС трябва да се реформира.

Благодарим ти Меркел!!! Благодарим ти за толерастията,пед*растията,бежанския поток,благодарим ти,че съсипа ЕС!!!!!

Точно това си мислех и аз. Тази нация е най-голямата беля на Европа. Досега си мислех, че Хитлер се обръща в гроба, като греда дъртата вещица какви ги върши, но сега мисля, че направо се гордее неимоверно. Това, което той не съсипа, този кукумицин ще довърши!

ЕС, дай си сметка що за боклук си! Не се ли промениш, ще пишат за теб като за СИВ и динозаврите.

писаха ти минус, защото робите не могат да се осъзнаят, дори и на ръководни постове, като поляка туск, който дозакопа европа. сега гледат да излезат сухи от кочината, която сами създадоха с диктаторски декрети!

Ти пък, много интелигентен го изкара тоя с минуса. По-вероятно е да е някой полу-грамотен привърженик на ЕС, който още не си е извадил главата от изсипания задник на баба Меркел.

Като им бият шута шотландци и ирландци...а пенсионери и малообразовани останат излъгани.. Кой ще плати сметката? Средната класа. Който няма акъл е така... Но консерваторите имат бая пръст в тая игра на егоизъм вътре в партията. И Камерън и Борис Джонсън са отговорни. А пък за фрау Меркел....за нея и да не говорим и за нейните игрички с Гърция... Трябваше да остави Гърция да фалира,а не да спасява интересите на немските банки. Сега да питам кой ще носи Гърция на гърба си...в новата ситуация на по малко финансиране на ЕС?

Глупости! ЕС не дава заеми и не носи на гръб Гърция. Напротив, ЕС, ги набутва с повече заеми от МВФ и другите кредитори.

Туск за Брекзита: Моментът е исторически, но не е за истерия.Кораба потъва нормално и по план.Място за паника няма ,водата ще стигне за всички

Може ли някой да напарави предположение какво ще се случи с българите, които работят в Англия? Живо ме интересува и съм притеснена.

чисти кенефите на острова! Нема да се плашиш, мило мишленце!

Имено. А в момента, селинджърите, наркоманите и тези, които живеят само на социални, решиха това да го правят британци. Интересно ми е да видя как се случва това, обаче, тъй-като тези хора са забравили отдавна как се работи...

И аз се надявам, че няма да има лоши последици за работещите там.Синът ми е на трудов договор в добра английска фирма и баш шефът му е казал да живее и да работи спокойно, ама знае ли човек.

Можеш да си спокойна поне още две години. Трябва да има нови избори, ново правителство, след това трябва да се задейства процедурата по напускане на ЕС, която не е никак ясна. А до тогава я камилата, я камиларя.

Фараж и сие се надяват да излязат тотално до 2020. Въпреки това, това е сложна процедура, някои предричат поне 10 години преход. Британците ще имат 2 години да договорят условията, а ако не успеят, каквото са договорили до момента, влиза автоматично в сила. Мое лично мнение е, че на всички, които работят вече в Англия ще им предложат да останат там (заварено положение). Това е така, не защото Джонсън и Фараж са много мили, а защото има около 3 милиона британци, които работят в Европа и ще искат да договорят същите условия за тях.

Ще се преселят в Германия какво толкоз баба меркел ще ги покани:)))) Който си е отдавна там и е редовен с работа осигуровки и всичко според закона им ще си е там

Каквото и да си говорим Европа направи първата крачка към разделянето си отново на Западна и Източна. За година-две ще се отделят още три-четири западни държави, източните ще бъдат оставени да се разправят с бежанци и Русия. Икономическата целесъобразност ще накара отделилите се държави отново да се обединят, източните щат не щат ще се върнат в сферата на влияние на Русия. Унгария и Чехия/Словакия направиха първи стъпки към това. Ние и Сърбия изобщо не сме излизали. "Висящо" е положението на Гърция и Полша. На тях им се иска, да са в Европа, но едва ли ще ги искат. Поляците са вироглави, а Гърците са във фалит. Украйна си е в Русия, а Турция сама ще се откаже. Да му мислят немците, но и без това те забъркаха голямата каша с бежанците, което преля чашата на англичаните. Следващата стъпка е Кралството да се разцепи, след това Белгия и Испания. А ние да почваме да учим турски.

Урокът е никога да не питаш простолюдието за важни неща. За съжаление, глупостта е в подем в световем мащаб. Русия, Турция, Близкия изток, САЩ и Великобритания - всички са се засилили със страст към робуване на първосигнални влечения.

Истината е на простите хора като теб да им се спре нета, че да не замърсяват пространството. Какво направи прехваления ЕС, докато се занимаваше с изправянето на краставиците, оная кукундела Меркел реши да си материализира мокрите сънища с множество чалмалии. Мислеше си, че ще обере каймака от инжинери, физици, химици и т.н., но греда. Такива всъщност сред прииждащите камилари няма, тези завършили университет, не са по пустините, а в белите държави или ОАЕ. Забравила е недомандръсаната бабиера, че по арабските страни ходеха да работят образовани хора от цивилизовани страни, срещу много пари, защото тамошните са неграмотни и мързеливи. Като видяха, че не каймака, а обраха на боклука сока, хайде квотно разпределение, че да не сърбаме пумията сами. Нормално е сега и други държави да покажат тлъст среден пръст на ЕС, Меркел и богато платените чиновници.

смешник, инстинктът за самосъхранение е най - първосигнален и сега е в действие

Питането на простолюдието не се ли наричаше демокрация? Другото не се ли нарича диктатура? Защо си толкова загрижен за простолюдието на Либия и Сирия, а така плюеш простолюдието във Великобритания?

ние говорим с Факти, а въпреки това ни обвиняват в путинизъм. има нещо гнило в мозъка на малцинството "избрани". за това и резултатите, които постигнаха са обратните, на очакванията на манипулиращите "експерти" на "филантропа" сорос, който разруши държавите със собствените им пари. Но И това си има край!

ес се компроментира кви са тия общи знамена -общи химни-общи закони смех и кой мой да управлева в смех ами смешник:) та приказките нататък са излишни а промени са необходими драматични

Кви са, ами секта бе, секта. Който влезе няма излизане. Ама им го ръгнаха четвъртит бившите робоВЛАДЕЛЦИ англичаните.

Няма място за англо-саксонците в бъдещия Евразииски съюз ,от Лисабон до Владивосток !

момче!

много скоро ще разберат,като си загубят работните места поради отлив на чуждестранните фирми и им се обезценят спестяванията...ще им секнат и високите цени на наеми и на имоти....Да, ще има силни усещания ... лошото е че оставиха пенсионери и малообразовани да им решават съдбата.

И като резнат имигрантите поляци, унгарци, българи и румънци, ще се чудят как да запълнят свободните позиции. Ние да му мислим :)

Камерън подаде оставка, а ти и Юнкерчо какво чакате ?

Та значчи лидерите искали да останат единни. Еми да се съберат на нощно бдение, както обикновено правят и да решат на сутринта дедостпали и недояли какво да подпишат. Но да си важи само за 27-те лидери. И да видим какво ще стане с Франция, че те и там имат съществени остатъци от демокрация и туко виж на французите не им харесал лидера от Оланд-неоком.

Икономическата криза, която ще продължи до 2020 г., ще промени геополитическата карта на света. САЩ очакват трудни времена, а Украйна и ЕС ще престанат да съществуват. Вместо единен Европейски съюз, ще се появят няколко съюзи. Това твърди руският астролог Павел Глоба познал зa събитията в Украйна и самолетните катастрофи през 2014 г. Всичко е ясно - убитият да влезе.

Руски астролог.... хахахха... всички знаем, че само циганките баячки знаят бъдещето!

лесно е кгб агент да предвиди, кога ще се свалят самолети. Да предвиди, кога степните твари ще излезнат от световната изолация и кога руснаците най-накрая ще помиришат свобода и просперитет!

Ха-ха, този Глоба да не е братовчед на другата "известна гадателка" - Тамара! А двамата сигурно са далечни правнуци на най-известния - Григорий Распутин! Само там, където цари пълна простотия и безпросветност, е възможно да "виреят" подобни тъпотии. А Русия е Меката на шарлатаните. Сами се досещате защо.

на Англия...омърлушени и стъписани са.. Така е като пъво гласуваш,а после мислиш какво че се случи... Още повече че тия дето ти обещаваха благополучие на момента...почват да шикалкавят и да бият отбой.

изборната активност е 27% и тя се формира от циганските гласове за по 50лв. на калпак?! Същите тези 50 лв. са от черните каси на ГЕРБ и ДПС, събирани от контрабандни канали и наркотици?! Как е в такава държава?!

Е как е не виждваш ли? Млади хора скачат от блокове, другите емигрират, цигани бият и убиват възрастни и други нормални хорица, които всъщност им плащат помощите. Няма армия, полиция, образование, здравеопазване и всички институции са в ступор. Има противоконституционни партии, които се застъпват за друга държава която подкрепя тероризма и сваля военни самолети. По улиците се блъскат и бият като на война. Пенсионери едва оцеляват. Млади хора с висше образование работят за 400 лв. Мутри се стрелят по улици и заведения, които после се възкресяват за луди пари, докато дечица и други хора издъхват в болниците. Цигани бият лекарите, които се опитват да им помогнат. Има пътища "убийци" с дупки, коловози, тесни с тежък трафик и тирове, но пък имаме по-скъпа винетка. Срам срам срам

Към 7:38 часа българско време лирата се понижaва с 10,36% до 1,3335 долара за една лира по време на азиатската търговия. Това е най-ниското си ниво от 1985.

четири века, така че не се коси за Лирата. Виж батака в който живеем наречен Булгаристан!

вода има за всички! Има още баламурници които ще пълнят еврофондовете за да могат Надето Неиски/ или как е там../, Кристалинка/Сталинка/Георгиева и много други, да си вземат запрати от по 18 000 евро на месец! Тежко и горко на нашите дядовци и баби с по 150 лв. пенсия! Вечна слава на Еврогейския съюз!

ЕС е немощен от към управление. Не е на правилния път.Убеден съм,че повече от половината държави членки ,ако си направят референдум,няма да го има този античовешки съюз,който унижава и унищожава европейската култура,самосъзнание,дори европейската раса и християнската религия.Безумие са "ценностите "им,"устойчивите "постижения,мултикултурализма им и всички лабораторни простотии,които види са белите хора не ги споделят

нека погледнем цялостната картинка, другарю туск и другарю юнкер: испания - цъфтеж, просперитет, бъдеще и за следващото поколение пенсионери. италия, португалия, франция - пак така. За бившите източни страни не говоря изобщо, защото те бяха просто прегазени от вълната предизвикана от безумията на меркел и обама. Но знам, че няма да си седнете на задниците, защото на столовете ви припари вече, но когато ви предупреждавахме, вие ни се надсмивахте и ни триехте мненията с ехидната усмивка на "самите богове". Е, времената се смениха.

Съчетанието на гладна за политическа власт евроадминистрация, тевтонска дипломация и цели на меркел, пълна беззъбост на останалите държавници - ето ги причините. И за какво точно е готов туск. Той и такива като него са част от проблема, не от решението.

Трябва да сме единни сега и да отрежем наглите англичани, за да го усетят икономически по джоба. Щом се делят и привилегиите да им се орежат.

Кого ще отрязваш пък ти? Дето разчиташ на помощи от ЕС, за да не пукнеш от глад, а сестра ти мие английски задници в Екситър.

Нека ви кажа още едно нещо: Видяхте, колко "икономически" "експерти" бяха включени в напълно необоснованите икономически заплахи за/при евентуален брексит. Нищо няма да стане, защото тези бълвочи от тези "експерти" бяха платени изказвания за да плашат електората на вечно-избираните. Сега ми кажете, какво доверие можем да имаме на тези "експерти", когато ни говорят за просперираща икономика, цъфтеж на налъмите и "свободен пазар".

Имаше една песен преди "И да паднем и да бием, пак ще се напием". Това прекрасно описва какъв ще е ефекта за България. И с Англия и без Англия ние пак ще сме гетото на Европа!

България е на трето място в Европа по производство на злато, а го изнасят всичкото. Докога ще ги търпим? Англичаните бяха галениците на ес, а избягаха, защо ние да седим като и без това ни ползват за тъпани?

Много си прост!Без ЕС сме директно в гетото и по дълбоко!Мафиотската ни държава ни докара до тук преди ЕС,а ако сме и извън без никакви регулации и контрол,без субсидии и изисквания просто ще изчезнем!Не си и помисляй излизане!Британия е богата,икономиката е регулирана,независимо от чуждите капитали,социална система на ниво,така че дори не можем да ги достигнем,това което те сами са постигнали!Сега поне младежите учат свободно в ЕС,а това е много важно,както и работа,без да има граници е супер!

Истерията не е за 250 милионния пазар на ЕС, а за 50 милионния пазар на Великобритания. След спад на лирата, отлива на вече 40 млрд лири от икономиката явно си е проблем на англичаните. Гласувалите от провинцията имат проблеми, бяха заблудени от своите политици, че ЕС е виновен и днес имаме катастрофални последици за английската икономика. След този отлив на капитали идва безработицата, защото без пари няма и нови работни места, като е неясно какво ще е търсенето? Интересно дали ще съумеят да се успокоят до довечера и да започнат да мислят трезво и с повече самообладание, иначе ги чака катастрофа. Англичаните имат умна и богата класа, която е на ред да ги измъкне от критичния момент. Въпросът е дали стихийността ще надделее и до колко ще нанесе вреди?

гумата, като сте се загледали в брексита, защо не хвърлите и един анализ за испанците, италианците и гърците в същия стил? вие сте известен манипулатор на малцинството, което е "избрано".

Как точно спада на лирата е лошо за тях? Нали ниския курс ги прави по-конкурентни на външния пазар? Нали САЩ десетилетия врънкаха Япония да не поддържа курса си нисък изкуствено? Нали сега врънкат Китай да освободи юана по същата причина?

Голяма работа с тоя европейски пазар! Сега пък ще могат да търгуват свободно с цял свят! Да прощават европеистите но света е много по-голям от европазара!

Вълчанов

Че те англичаните нямаха ограничения. Я виж какъв пазар е Общността на нациите, т.е. всички бивши колонии на GB? Този пазар те си го имаха. Нали това писах преди няколко дни, че GB беше съюз в съюза!

Така е. В случая чисто британските господари излезнаха по-силни от европейските си колеги. Защото не признават колониалното управление, а предпочитат да са метрополия. Знаят че Транс-Атлантическото партньорство ще ги разори. И бягат по-далеч от него.

ЕС е една добра идея, която за съжаление е съсипана от лоша реализация.

Беше една мечта, която ни продадоха скъпо. Нищо повече.

Беше една ЛЪЖА, която ни продадоха скъпо, за да могат още 25 години да удържат кризата. Но хубавото все някога свършва ...

h 1

много прилича по качество на реализацията на: "СоциализЪма.."

до тусковците: искам да ви видя поне веднъж - вас "отговорните" да поемете отговорността, като мъже и да кажете: Да, грешката беше наша, защото ние управляваме, чрез медиите си манипулативни, чрез цензурата и чрез зомбирането на народите, както го правеха комунягите, защото ние сме техни чеда! да се криете зад празни фрази ви приляга, знам.

Трябва да си тръгнете всички Е-гейове, че не знаете вече къде се намирате. И всички изказвания са ви като на хорас които не живеят в европа.

Нека тези, които поръчаха убиството на депутатката в Британския парламент Джоан Кокс, си носят греха. Проведеният във Великобритания референдум ясно показа, че там активни мероприятия в стил "Аз ще те унищожа!" нямат ефекта, търсен от техните зли гении. Дори, когато за целите на "мероприятието" се набелязва жертва на т.н. приятелски огън. Неслучайно Британските острови за последен път са падали под чужда власт през 11-ти век.

имайте предвид, че точно вечерта преди вота се направи "помен" за убийството на депутатката. В германия, по същия стил една спечели кметския пост, за да може да се нахвърли върху жените, които бяха насилени на връх нова година. Факт! И подлост!

"Съжаляваме, но уважаваме. Заплашвахме, но се примиряваме. Втрещени сме, но не се паникьосваме. " Я си го кажете направо - нищо не можахте да направите за да го спрете. Все пак Великобритания не американо-германска колония като България и Гърция.

туск, време ти е и на теб за оставка!

Когато големите ти казват да не се паникьосваш, значи нещата наистина вървят на зле.

Много зле.

Граждани на богатите държави искат излизане от ЕС. Разбираемо. Не искат да хранят бедните. Не разбирам бедните българи защо , се опитват да избягат от парите на Запада, като бленуват фантасмагории за излизане от ЕС?!

За какви пари става дума? Какво сме получили. Наказания и глоби и прибиране на пари обрантно. Целият народ са докарали до беднотия.

Получаваме 3 пъти повече от колкото даваме1 Отделно милиони българи ежедневно праща в България пари изработени в ЕС!

Може ли човек да говори наизуст без да мисли? Горният коментар го доказва. Икономически мощната и богата на ресурси България може да се оправи сама!? Ние винаги сме имали възможност да избираме между "несъвършенната" западна демокрация уважаваща в голяма степен правата на отделния човек и скотския колективизъм предлаган от кремълската мафия и насаждан тук от нейните безродни български лакеи.

Защото за да спрем да бъдем бедни трябва да си изградим индустрията и образованието отново. Нещо което ЕС няма да ни позволи защото това е "популизъм". Ясно?

Интересно с какво Европа пречи на образованието ни. Или образование има само в Русия, но странно защо децата на българските "комунисти" не ходят да учат там, а родителите им предочитат да получават само подкупа оттам и да го харчат в Европа. Ако ни обясните как се изгражда индустрия без да си конкурентноспособен и без да имаш пазар за това, което произвеждаш, можете да станете и Нобелов лауреат.