КЕВР предлага запазване на цената на тока

КЕВР предлага цената на тока за бита да остане почти без промяна, а топлоенергията да поевтинее с до 16 на сто от 1 юли.

Обратно в новината

Коментари - КЕВР предлага запазване на цената на тока | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

поевтинее с цели 16 %! Ще се топлим от първи юли - цяло лято, почти без пари... Абе, вие от КЕВР, добре ли сте? Защо не намалявате цената на топлото и водата през зимата? Човек трябва да бъхти само за вас - за светлото и топлото..., ненаяли се лакомници!

Този ка.ут Иван Иванов - протежето на Иван Костов и Радан Кунев да си ходи...Разбойник и корумпиран крадец... Стига си лъгал. Иван Костов продаде Мариците, а сега ние теглим...хитро Бойко го сложи на ДКЕВР да им лъснат задниците...

И виж какво завари Иван Костов - 1 долар = 3000 лева. Това защо постоянно го пропускате? Забравихте ли го?

За сега ще ни се размине повишението. Но почакайте да влезне либераризацията(псевдопазарно ценообразуване) на цените, ще ни скъсат шортите. Още от есента ще ни почнат.И ако протестираме ще вдигат рамене и ще се оправдават, че такива са пазарните условия и от правителството не зависи нищо.ЛЪЖЦИ!

руснаците намалиха цената на газта с 30%. Пак сте недоволни. Кво искате? Да ви я продават без пари, а вие пак да вдигате парното и тока? Цената на билетчето в София видяхме как искахте да го вдигате със 60%!

Едните не искат промяна, другите искат 0.6% поскъпване, другите под 1% поевтиняване, КЕВР не иска промяна. Накрая компромис - вдигат средно с 5%.

Защо цената на тока не се намалява, като певтинях горивата и газта? При предишни увличения това беше основен аргумент. ОСТАВКА на КЕВР и на хидрата, наречена правителство на Борисов!

Това никога не е бил основен мотив при вдигането на цената, така че твоето е спекулация. Освен това като погледнеш от 2007 до 2014 цената е нараснала с 25%, без петрола да се е увеличавал за този период. Същото се наблюдава във всички страни по цял свят. Примерно Франция има увеличение също с 25% за периода, само дето там цената е 80% над тази, която ти плащаш, а в Германия увеличението за периода е над 50% при 3 пъти по-висока цена, Турция 40% и т.н.

Абе един депутат от БСП през декември се кълнеше при Ризова, че щом след Нова година се освободи цената на тока и тя почне да се определя от търсенето и предлагането и да се договаря, щяла да нарасне не с 3-5% според прогнозите на МС, а поне с 40-50%. Къде изчезна тоя смешник...

Хе, един... Те тия от бесепето всичките са смешници.

На Софиянци включително и за мен се отнася,да не е честито от .1.06.2016г Сряда Увеличението на Билета от 1лв на 1.60лв,няма лошо нищо не можахме да направим по въпроса,защото сме овчи народ,и да не се Прави Тъпата Самоковска Даскалица Фъндъкова че не зависило нищо от нея,ами от Градска Бобилност,ами тогава защо казва че цената трябвало да бъде 1.60лв,за да имаме нови Автобуси,като всички знаем че тези Нови Автобуси са от Евро Средства от Е.С

Ей, тъпчо, не ругай учителката Фандъкова. Тя постигна велики неща за нашия град, а ти произвеждаш само акита и простотии. Дето вика Бойко " Те един селски клозет не са построили, а само критикуват". Посочете вие какво сте направили, нещастници.

Паисий

дай ми 2-3 милиарда лева и ще ти направя апартамента приказен. С разход на милиарди всеки може!

Пропорционално на бюджета на София, примерно Софиянски направи много повече от учителката. Колкото до билетите: От 2007 г. до сега петрола е паднал с 50%, т.е. би трябвало да има дори намаление на билетите, а не да се излиза с малоумния аргумент, че цените не били вдигани оттогава. Т.е. с разликата от разходите за петрол може да се изплащат каквито и да е автобуси, без да има вдигане или намаляване на цената. Да не говорим че от 2007 г. досега е намаляла чувствително разходната част, доколкото електроенергията е по евтина от бензина, а много маршрути на автобуси отпаднаха.

Никакви такива ... докато в България цените на всичко не станат поне 100% по-високи от тези в Англия, Германия, Швейцария, Франция, Австрия никакво спиране на растежа на цените. Ние трябва да сме първи в преизпълнението на европейските трудови задачи рамо до рамо с нашите Европейски братя. Ако трябва ще се откажем и от заплатите си. Вече се отказахме от 8 часовия работен ден. Да живей ЕС! Ура!Ура!Ура! Ако трябва и чалми ще слагаме,, ако трябва и вярата си ще сменяме важно е да усвоим, усвоим че 2020 наближава. Напред с бодри крачки и голи задници. Ура!Ура!Ура!

да се борят да затворят ТЕЦ-овете работещи с въглища по примера на Германия. така ще отпадне скъпият ток от Марици-те , който държавата е длъжна да изкупува.

Това е добър начин да направим още 200 000 безработни. Само че в Германия електроенергията е повече от 2 пъти по-скъпа, защото я заменят с алтернативни източници. Американските ТЕЦ са с едни от най-ниските цени на електроенергия от всички ТЕЦ-ове в България, единствено по-ниска е цената в ТЕЦ Марица 2, където обаче системите за очистване са на много по-лошо ниво. Очевидно че вие тъпаците не сте разбрали, че колкото повече произвежда една централа толкова по-евтина е електроенергията от нея. Нормално е когато ТЕЦ Марица 2 която натоварена близо 3 пъти повече да произвежда по-евтино електроенергията. Но в момента, в който почнат да се ебават с нея, както става с т.н. Американки ТЕЦ, то цената от там ще скочи значително. и обратното, ако изкупуват всичката електроенергия от Американските ТЕЦ, то цената от там ще падне до нивата на цените, на които сега произвежда Марица 2

Паисий

много лъжи си написал, ей...........

Защо ще се вдига цената на тока за битовите клиенти на EVN,а на ЧЕЗ-НЕ?Нали са намалява цената на газта,би следвало да падне и то много цената на еленергия произвеждана от топлофикациите и тогава еленергията за битовите потребители трябва да се намали и то осезателно!Стига с тези стъкмистики!

Вдигането е символично и не е заради цената на електроенергията, а вероятно заради предвидени или направени инвестиции в преносната мрежа и обслужването й.

Нагло е, да изразяваш и пишеш мнение според "Теория на Вероятностите"! По-добре си замълчи!

Да направят така да не страда обикновенния потребител не да е за тяхна сметка

До изборите сте готови на отстъпки, след изборите....цените..газ до ламарината.

централите и жиците от Тошово време, а цените - съвременни, западняшки

Пълни глупости и лъжи. Цената е сравнително висока точно заради новите централи. Да не говорим за постоянно крадените и съответно сменени жици, стълбове и прочие. Дори в АЕЦ Козлодуй има инвестиции от 1,5 млрд лева след тошово време за да могат те да работят безопасно и да продължат работата си след експлоатационния срок при строителството. ама като гледам как се лепят плюсове на простоии, се питам дали хората са идиоти или просто злословенето им допада по-принцип, което си е едно и също на практика ;))))

Ако вместо саниране, със същите пари се построят фотоволтаици, електрическата енергия може да е напълно безплатна за битовите потребители.

Абсолютно прав си приятел, но целта на управляващите не е ползи за населението, а пълнене на гушите на своите хора.

Разбира се че това не е вярно. Фотоволтаиците покриват определени времеви диапазони. За другото време трябват "акумулатори" или други централи, т.е. няма как цената да е нула, да не говорим за поддръжката и разпределението, които формират поне 30% от сегашната цена. Санирането преполага пасивно намаляване на енергопотреблението и си е съвсем правилна мярка.

а робството си остана

Някои сте си роби, ама умствено. А от малоумие освобождаване няма.

ДДС 20% трябва да се начислява САМО за потребения ток,а не и върху достъп за разпределение и пренос през мрежата.Тези две,,услуги,, обслужват както потребителите,така и доставчиците ЕДНАКВО.

По закон услугите плащат ДДС 20%. Доставчиците продават ток на цена върху която се начислява ДДС и те не плащат и стотинка за услуга ползване на разпределение и пренос. След това разпределителните дружества добавят стойност, върху която също се начислява ДДС, което се добавя към ДДС на електроенергията. Инак по твоята логика и производителите на домати ползват магазините и купувачите също, значи и за това не трябва да има ДДС за услугата продажба на домати.

За пренос на доматите се харчи гориво. Какво се харчи за пренос на ток - нищо. Услугата пренос на ток не е свързана с разходи за доставчика. Това е все едно доматите да имат една цена и да се начислява ДДС за пътя ,по който е минал камиона да ги докара.

как така за тока - ония американско-руските централи като им потрябват милиарди си вдигат цените, а за производителите на домати - не става

Никой не си вдига цените! Има си договор, съгласно който е инвестирано в нещо. Цените се вдигат и свалят от НЕК съобразно редица условия. А производителите на домати си вдигат когато искат цените, стига да няма конкуренция. Но при доматите става въпрос за инвестиции, изплащащи се за година две. В енергетиката инвестициите се изплащат за десетилетия.

намаление на тока с 30% - който, не му харесва от производителите - пазарна икономика - да си продава тока по света на други балъци ....

Вдигане цената на тока с 30%, който му е скъпо да не ползва ток. Не е задължително. Та така с простотиите.

И защо никой не пита народа? За да му бъркат в продънения джоб още по-дълбоко ли? Белким намерят и спретнат още някой милиард... Въобще защо е нужна такава тежка институция, която нищо не върши и само предлага? Кой я бръсне за слива? Плащаме ние стотици хиляди левове заплати и командировки на тунеядците, които трябваше да идат да копаят някъде вместо да търкат бюрата. Но и по-нагоре от тях се правят на разсеяни, белким и това мине.

оти народот е стадо и само блее по форуми, а не фане по една гьостерица да им изтупа гърбините на крадльовците!