”Южният” руски газопровод ще мине през България или Турция

Проектът за ТАП няма да попречи на руския проект за газопровод по дъното на Черно море до Гърция и Италия, който ще мине през България или Турция.

Обратно в новината

Коментари - ”Южният” руски газопровод ще мине през България или Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Маршрута руснаците са го решили и няма да го променят . Въпросът е дали България ще става турска или турция ще стане Българска .

Нито през България ще мине ,нито през Турция.Нито въобще ще мине през Европа

Ще мине на майкати у ... мурзикла нагла!

тез тъпанари питали ли са ни дали искаме тръбите им...ако плащат по 2 милиарда на година за транзит може и да преговаряме с тез изнудвачи

Ти не знаеш ли, че каквото кажат началниците, това ще стане. Ако се споразумеят да мине, ако ще тръби за ядрени отпадъци да са, ще минат. Ако не се споразумеят. Чисто злато да излиза и да ни е без пари - няма да мине.

А България и Турция знаят ли?

Ще стане работата, тръбите ще минат през БГ.

Вожда Путин размахал заплашително пръст от Стамбул преди 2 години и сказал Нет!

Путин клекнал! Нека плюенето започне сега.

Има си хас да не клекне- Земята е кръгла, а както и да ни плюе, ако ще, да обиколи цялата планета Земя, пак 1вата държава от ЕС, на чиято сухоземна територия излиза газопровода, е България:):):)

Ако не вали.

Преди дни комисаря на ес по енергетика каза същото когато беше в България. Руска газ до България и преразпределена където е нужно. Явно са се разбрали. Русия е Увеличила продажбите на газ за Ес със средно 13-14%. В Германия 17%,в Италия 37% Увеличение за година. Това са фактите а кучетата да си лаят.

Уговорено може да е , само когато русия подпише публикуваните по-долу условия на България:) При това, тези условия са в суров вид- могат още по-добре да се прецизират;)

Русия няма да подписва нищо с българите, защото българите не решават нищо! Така, че това което си написала по-долу можеш да си го оставиш за доашно четиво};-)

много интересно. говориш за увеличение на продажбите в десетки проценти а БВП пада с 50% за 2 години. 2014 - 2.01, 2016 - 1,13. Как става това, не знам.

Как да ти помогна да разбереш обикновен текст? Как да ти обясня Разликата между увеличени продажби на Руска фирма за Ес ,и Увеличен Държавен дефицит на Русия ..2.6% за миналата година ?! Никога не е късно да четеш , но не само Партиина преса и опорни сороточки.

Охо, Пъстрата Кокошка пак е долетяла. Готиното е че никой не те чете, дори и аз. Даже и минус не ти сложих :) Гнусна предателска тролска сган, за центове сте готови на всичко.

Центове, а?;) Много навътре им влиза на всички руски тролове, когато ги хвана здраво за висящите външни увиснали копулативни органи с най- елементарен необработен текст на договор;) Сега България може да ДИКТУВА условията на газпром. Ако газпром не е съгласен- да духа супата- да видим как точно и с какви пари ще прокара газопровод в турция:) Най- много, когато се разсърдят на руските изнудвания, турчалята да свалят още 5-6 руски самолета- ей- така- щото могат:):):)

За нас газта без пари и по 2 милиарда долара на година такси, ако искат алкашите да им пуснем тръбите през нашата земя...иначе да одят на путка си ленинова

Та- кой руски държавен трол казваше, че българите не можем да си отстояваме интересите? В момента газпром е в максимално наведена ситуация. Време е руснаците да разберат, че българите не само умеем да сключваме сделки, а и умеем да диктуваме условията на сделките с русия:)

8. Всеки опит на путлер да повтори кримските събития в България, пряко и незабавно води до автоматично затваряне на българската част от газопровода и спиране на руските доставки на природен газ до крайните им дестинации- италия и австрия. Настоящата опция влиза в сила 1 минута след фактическото установяване на опита за руска военна агресия в България.

7. Всеки опит на путлер за политически, икономически, вербален, епистоларен , дипломатически, военен, финансов и социален натиск над България за многократно завишаване на цените на доставяния за България руски природен газ,ще се счита за виновно неизпълнение на договори, което създава правна възможност за изправната страна- България, да иска прекратяването му.

4. Продажбата на руски газ за България е фиксирана в договор със срок на действие 5 години. 5. България и русия уговарят дължимият размер на транзитните такси ПРЕДИ окончателното финализиране на договора за газопровода. България предлага цена от 8 $ транзитна такса. 6. Газопровода в българската му част се подчинява на Третия енергиен пакет, и по тръбата ще тече и 50% азерски газ.

2. Русия продава на България 500 милиона куб. м. руски газ годишно на цена от 35 $ за 1000 куб.м. газ 3. Руските висши политици, включително жириновски, се извиняват в официален държавен руски писмен документ на България и българският народ, за водената т тях в продължение на 1,5 години стигматизираща България руска външна политика, а жириновски целува краката на всички българи,

Условия за преминаване на газопровода през България: 1. Специална клауза в договора, че и 1 опит от русия и/или газпром руският газ да се използва като политическо оръжие за изнудване на България,ще се счита за виновно едностранно неизпълнение на договора от руска страна, което води до автоматично прекратяване на договора от българска страна

ще мине може да мине вероятно ще мине би могъл да мине искани се да мине надяваме се да мине едва ли ще мине бе и този път няма да мине!

твърдението на този руски гений , че румъния не граничи с гърция , направо е за нобел по география , ако има такава награда де! ако няма , трябва да се учреди , щото проверих в атласа , и наистина не граничи!

южният руски газопровод може да мине от волгоградска област , през ростовска и да спре в краснодарски край! те за това му и викат краснодарски край, щото там свърщват газопроводите

Този руски газопровод може да мине само през един украински Крим, Иначе руската газ няма да мине...

50 те,след Сталинската окупация пропагандата беше комунизъм/който иска работи,който не иска не работи и всички лапат/Към 80 та год.ще е построен комунизма на всеки:83 яйца 75 кг.свинско и т.н./Кво стана Софа се скапа и нищо ...??! Сега Путев пак плямпа: Ю.П.,Т.П.,Китайски П. И трите патоци пропаднаха.Сега пак плямпа за друг паток?!А бе ситен спри с лъжите малко срам нямаш ли!?Имам познато сем.в Москва от 1 год.казват ,че всичко е като куфар по надолнище..До кога крепостници ще живеят 21 век. Ситния пак плямпа ли плямпа...

Поредните Мурзилажни мечти и кьорфишеци. Няма кой да им даде да правят Патоци. Свърши тая.

Руснаците пак правят сметки без кръчмаря. Завзеха Крим за да спестят от трасето на Южен поток, ЕС ги отряза, а САЩ пипнаха контрола над южният им газов коридор. Сега без благословията на Вашингтон не могат да опънат дори маркуч в региона, камо ли газопровод. Ако върнат Крим трасето ще трябва да мине през Украйна или ще им излезе солено, ако не го върнат въобще няма да има тръба. Хитрият план на Путин в цялата му красота.

идиот съм, че ви чета глупостите дето ги пишете в тоя форум! Вий съвсем сте изпращяли бе! Бахти скапания матрял. Те не случайно ни заобикалят и тръби и трасета и коридори!

Важно е на България да е изгодно,майната им на руснаци,турци и т.н.

Къде сте чули и видели от алкохолик сериозна приказка и мъжка дума..ха.ха

Е ти къде си видял чалгопитек да решава нещо сам? Вие чалгомутантите сте послушни животни, правте това което ви разрешат да направите, а собствени мисли и действия -НУЛА!ха..ха

А вие колхозните крепостни селяци какви сте? Кога руският мужик е имал право на глас?Сега ли? А ти лично,мекере руско , си още по-зле защото си един кух нещастен емигрант. Иванушка дурака - емигрант в колхоза.Ебати балъка!!! Падат ли рубльоци? Рубльоци падат ли...

3евзек

Ти българин ли си? Ако си българин, защо са ти нула собствените мисли и ти диктуват чужди от Русия? Ако не си българин, защо са те насилили да пишеш в български форум?

Да си вземат газопроводите и да ни се махат от главата!! Цялата среща е кьорфишек!!

Газопроводо ке мине преко България . Нашио Бойчо ке го открие и ке среже лентата . Ке тече мед и масло по него . Народо много ке е доволен и ке благодари на Бойчо .

Путин явно не е в час с историята, в която ясно е казано, че на византиец вяра да нямаш. Нашата история е препълнена с доказателства за византийската подлост и подмолност. А иначе - чудна работа: преговаря се с Гърция и Италия, а най-важните държави - Турция и България, сякаш ги няма. Нещо повече, обявени са за врагове и нищо добро не се говори за тях. Докато руснаците не ни се извинят за тона и отношението няма трасе, няма тръби. Уважение и взаимен респект. Това е ключът за добри бъдещи взаимоотношения. Руснаците да забравят назидателния тон и да престанат да ни възприемат като задунайска губерния. Тези времена свършиха. Няколкото руски апологети и антибългари няма да променят нещата. Ние сме суверенна държава и част от ЕС. На който не му харесва да си нарамва тръбите...

Трябва да ни се извинят за 1878г ,че ни отнеха "благоденствието" и за 1944г ,че ни свалиха скъсаните цървули и ни построиха за втори път държавата на готово !?

1878 България е била градина сравнение със Русия. Руските войници са вървели и са викали, и тези трябва да ги освобождаваме?? А ние сме още крепостни роби!! Я гледай тия какви китени селца имат и са свободни хора. 1944 имаш предвид годината в която СССР ни окупира и впоследствие избиват цвета на нацията??

И че по техни указания беше избит и унищожен интелектуалният и бизнес-елит на България, за да се съсипе държавата ни и да се върне години назад. И за това, че Нюрнбергският процес осъди на смърт 12 военнопрестъпници, а по руски диктат шумкарите чрез измисления народен съд с присъди убиха 2700 души, а без присъди още хиляди. Да се извинят и за създадените концентрационни лагери по руски образец. И за това, че по тяхни указания гонихме комунизма (т.е. Михаля) десетилетия - гладувахме и изпъвахме шии...Къде е този комунизъм, който комунистите построиха за себе си и за внуците си, а? Къде е лозунгът "Следващото поколение ще живее при комунизма", а? Руски брътвежи, на които дебилите вярваха. И още вярват, както се види от анамнезата (т.е форума).

за руснаците има ли трети вариант откъде да мине газопровода? не ми се вярва да минат през арабеските и северна Африка, така че оставаме ние или Турция.

През Румъния и приближените и страни като Сърбия и Македония.

Да де ама Румъния е част от ЕС и няма "да клекне" лесно - ще съдере кожата за транзита. Те си имат и газ и нефт, така, че не им пука особено, а и ще изпълнят директивите на Брюксел. Югославия и другите бивши държави от Югославия също ще съдерат малко кожа, така, че този вариант е малко вероятен. Остават метани пред Ердоган и извинение и метани пред Бъгария...

Мурзилажни палячовци! Първо ,Путьо ни заклейми от Турция с тогавашният си ортак Ердоган като "виновници" за спирането на южният Паток.Вече сме "неблагодарен" Враг! Турция обаче е новият"Болшой" Враг! Как така ще минава Паток през тия вражески територии??? Не,тия кухи комуноидни азиатски кратуни вече ме забавляват сериозно...

Ще..ще ама на куково лято ще мине през България.Докато Русия се държи като средновековен варварин и заграбва територии от Украйна,Грузия,Япония,Канада и къде ли не ще има да чака . И Путни питал ли ме е мен дали съм съгласен????

Съгласен си нали?

България не е разграден двор руската мафия да ограбва чрес своите монополи българския народ.

Ами ако се случи, ще замлъкнеш ли един път за винаги да плюеш по всички и всичко?

Дайте един лев, де, скръндзи такива.

Има ли го, няма ли го ? И откъде ли ще мине ? Огледалце, огледалце от стената, кой ли е глупака ?

Не щете руски газ ама друг няма , оня Танкер Втечнения от Америка е като с Петрола за залъгване на Противника или както Дядо Поп казва "Блаженни са вероющите" . И аз мислех да купяня колко коли да ми дават Пари Бонуси викам на бензиностанцията ,че зареждам ама не стана така . То не беше Катарска ,Азейбърджанска , Азерска ,Азорска , Родна превъзходна ама за сега няма друга и като резнат Украйнците какво става ...

Питай го Късака к'во става??? Той ходи и разнася газови маркучи из балканите.

Ако Бойко успее да пусне Южен поток.. или хъб.. или както ще да го нарекат, обещавам веднъж, с отвръщение да гласувам за ГЕРБ.. но само веднъж!

Да не стане като с Демокрацията , чакаме я ама тя не иде . Да е виждал някой Демикрацията или да каже поне след колко време ще я видим щото само така с Надлъгване не става

Вие вече сто години строите комунизъма, а дали го видяхте???

Е какво и е на Демокрацията? Тука е и и сърбаме попарата! Имаме ли регулярно избори? Всеки може ди си приказва каквото ще? Може? Само зависи от това кой колко ще му плати.. Просто ни ги разправяха че при Демокрацията сме щели да живеем като Западно Европейците .. ама това беше за балъците като теб дето вЕрваха!

10 милиарда кубически метра газ за Европа годишно!Доста смешна цифра! Въпросът е дали пак ще се окажем глупаци и ще се откажем от оферта,която ни е жизнено необходима както чисто икономически,така и за повшшаване на жизнения стандарт.За съжаление в България дал господ идиоти. И във форума!Унгарци,чехи,словаци,словенци си отстояват националните интереси със зъби и нокти,а нашите послушковци ходят в Брюксел да получават инструкции.За какво са ни такива?А нашите са "десни политици"! Е, да де,ама Орбан също е десен,но така не прави! Не лиже задните части на западняците и чичо Сам. Даже напротив. В прав текст заяви,че:"чичо Сам се меси най брутално във вътрешните работи на държавите от централна и източна Европа".

Бай Ставри, гледай си старините, че Путя ви направи разногледи и се обърквате, като пиле в калчища от многото опорни точки.

Не виждам аргументи против това което казвам. Нищо конкретно! Тъпотии! Затова казвам,че във форума доста хора са "за борбите".Просто така лаф да става.С какво не си съгласен любезни Господине?С това,че нашите десни политици не са като Орбан ли?Та то е факт!

А бе бай ставрьо ти открито агитираш за твоите кремльовски работодатели!Видяхме ги,че не са стока!България вече не може да бъде ограбвана!Разберете го!

Докато руснаците и Путин не се извинят официално на България за всички вреди и загуби от 135 г:- насам, които ни причиниха, нямат работа в България и са персона нон грата !!!!!!

да ни даваш наклон на шортите бе сървул?

А кой ще ни се извини за бомбандирането на София и Пловдив? За затварянето на напълно безопасните блокове на Козлудую, за саботажа на проекта Белене.. за спирането на Южен поток.. за разгрома на селското ни стопанство, разгрома на индустрията ни ..

С тия въпроси отиди на Позитано и тавагишутка Курнелия ще ти отговори най-добре.

от как през 1878г. руския ботуш стъпи на българска земя с цел да я окупира и ограби ,истинските българи знаят че рашистите са нашия наи голям враг ,след толкова години окупация наи накрая имаме шанса да изритаме блядовете от тук веднъж и завинаги

Боже, боже колко глупост има на тоя свят боже!

Ще мине по съшия път по който минаха предишните руски проекти и ще стигне до същото място до което стигнаха те.

Като познавам нрава на руснаците , най-вероятно тръбата ще мине през Турция.

И през Бразилия да я прекарат, теб к'во те брига???

Колко, ,далновидно" Путин си осра всички пътеки и сега ходи с торбичката на гъъъърба си!Обаче е наперен! Най важната част от трасето е или през България или през Турция А той високомерно се договаря с Ципо!Ха сега върви им вярвай на тези дето им плаща да го хвалят,че е със всичкият си!

ПУТИН В ГЪРЦИЯ А ПОСЛЕ ЦИПРЪС В БЪЛГАРИЯ!!КАКВА ЩЕ Я СВЪРШАТ УПРАВНИЦИТЕ НИ БОГ ДА НИ Е НА ПОМОЩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

според мен България не трябва да се съгласява с никакви проекти на Москва, докато руснаците не ни върнат обратно откраднатата архива и 370 т злато от трезорите на Народната Банка през 1944