Смерч във Видинско, градушка колкото орех в Козлодуй

Смерч, определян още като торнадо, е преминал в няколко села от община Ружинци, област Видин, най-вече в Белоптичене. Има материални щети, но не и пострадали.

Обратно в новината

Коментари - Смерч във Видинско, градушка колкото орех в Козлодуй | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така, така. Откъм урагани го докарваме като в САЩ, сега остава и откъм заплати...

сатана ти сам ми помогна да те разкрия!!!!

Нищо не съм ти помагал!

Кои ли ще покрие щетите за пипера и домата дадох 50 лева за да ги насея а отговор умрелия

Защо има градушка колкото орех? Какво прави Агенцията за защита от градушки?!?

"Смерч, определян още като торнадо," ... смешници сте вие от дир,-а, смешници!

Природа! Никога не знаем, с какво ще ни изненада.

Селяните не са природа. това си е MENTAL STATE!!

щот станахме първи приятели, по-точно слуги на дяволите от САЩ!

Този климат се обърка тотално. Остава и у нас, както е в Щатите, през ден да ни вършеят торнада. Че малко ли дъждове и градушки ни потопиха тотално, само торнадото ни липсваше.

Простичко: Торнадо - на ингилизки Смерч - на руски (славянски) Вихрушка - по-обща дума за всякакви завихряния, но е тъпо да се използва за конкретно явление - смерч Всичките тия думи имат за корен "въртене" демек завихряне. Абе да бяхме в кръчма след третата ракийка, да си чешем езиците празнословно, ама като се прави по телевизия и прочие е тъпо... лично мнение.

Абе нещо н еми харесва какво скапано време се задава... Едно време наистина не беше така. В смисъл, не искам да звуча така все едно ми е мъчно за хубавия комунизъм, но дори само преди 12 години в края на май вече беше дошло трайно хубавото време и подобен студ като днешния сутрин просто нямаше! Не знам, ние ли нещо бъгнахме системата или има някакви природни закономерности...

На Български се казва ВИХРУШКА. Торнадо не е българска дума, за смерч не зная, но мисля че също не е българска.

аве то и

А къде е онази агенция, която рева за пари за борба с градушките?

Оназ агенция драги я има само в София в административнат ами сграда. А по полето ги няма щот така каза Бойко и ГЕРБ.

Няколко керемиди- нищо им няма, а в Мизия вече няма хора! Освен ако за вас хора са бройка от около 20 души... всичко пустее, зарязани къщи и пътища... полиция може да видиш чак на АЕЦ а-евентуално! От два месеца минавам от там всяка седмица и едно и също! Мизерия тотална, личат си следите от наводнението още, а багера дето уж чисти коритото не е мръднал и педя-имитация на дейност докато коритото е под всякаква критика!!! Не препоръчвам да ходите към този забравен край. Добре дошли в ЕС!

Всичко това го дължим на мръсните и гадни комунисти. Ако не бяхя ге сега във всеко населено място щеше да има по няколко църкви и безброй параклиси. Вместо да се дават народните пари за площадки за борба с градушките да ги бяха давали за църкви и джамии сега нямаше да сме в това положение. Само смирение и божие почитание ще ни спаси! Амин, дай БОЖЕ (на рабски бог = аллах).

Сложи си чалмата, белким градушката те подмине!

Ужас! Колкото юмрук бяха! Натрошиха ми стъфидите!

Ударихте дъното , дирници ! Тайфуни , смерчове ...... Имаше силен вятър , вярно ! Ама пак няма да ни помрачите Светлия празник на Българската писменност ! Ако има пострадали , ще се погрижим за тях , ние Българите . Не " управляващите " ! На тях не им пука , неграмотни чужденци са - орки , шломци и редови идиоти ! Бог пази България ! Със здраве !

на колко ракийки си, душицо

mladite stradat

При комунизма биехме градушката с ракети, а сега бием си сами камшик

При комунизма нямаше и наводнения , защото цялата страна бе нагъчкана с напоителни канали и те отвеждаха водата. Сега след като ,, демократите ,, счупиха и продадоха всичко ни чака все по _ често градушки , наводнения ,потоп.........България , независимо , че се води парламентарна република , се управлява като царство от крал Слънце, който взима еднолично решенията . министрите му то гледат в очите и дори да имат различно мнение , не смеят да го изкажат.Лицемерието и демагогията са основен инструмент на ГРОБ!

Имаше, но не съобщаваха.

Бях малък, но помня през 80-те на миналия век по времето на комунизма. В София имаше голямо наводнение при бившия гараж на УБО.

преди години точно в района на Козлодуй имаше площадка с ракети за разбиване на градоносни облаци. сега няма нищо . къде отидоха тези установки за изстрелване на ракетите ? къде отидоха обучените хора , които работеха с тях ? избягаха, защото им давахте по 320лв заплати и то от време на време- плачете сега. и плащайте огромни застраховки.

или няма ракети, защото да върви бизнеса със застраховките ли ? дядо на село, дето е с 200лв пенсия какво да застрахова първо ?

Мисля, че в близост до АЕЦ"Козлодуй" е забранено да се пускат противоградови ракети. Това един от рисковете да живееш на 5 км от централата.

Много е хубаво да се публикуат новини за всяко местенце на България, това ни помага да се чувстваме като общност от сплотени хора. И равни по значение в тази общност.

При бедно население един сериозен катаклизъм може направо да дообезлюди населеното място. Застраховка трябва да има, ама хората са толкова бедни и отчаяни, че оправия няма. Аз също вече съм отчаян - при втория мандат на гроб се краде повече от първиа, а знаем как свърши той. Обедняването ще продължи и подобни катаклизми направо ще унищожават населени места просто поради невъзможност да се поправят щетите. Нямам обяснение защо е тази орисия на нашия народ - толкова ли грешни бяхме при комунизма или просто сме толкова стар народ, че трябва да изчезнем. Аз за съжаление ставам доста черноглед напоследък - при тази четири-пет-шесторна крадлива ламя дето ни управлява.

си е застраховка, но е жалко през 21 век да не може да се преборим с проблем решен в средата на 20 век. Показателно е що за държава сме и колко сме "напреднали". А и дали ще издържат застрахователите , ако трябва да изплатят щети в цяла България, както все по често се очертават бедствията от година на година?

застрахователите си имат презастрахователи и трябва да издържат. Лошото е с населени места като Мизия - един такъв потоп направо затрива села, че и градчета точно от хронична беднотия. Ама няма кой да ме чуе та да поспре кражбите и да се посъвземе малко народеца.

Колкото орех-голем праз! А Софийският, преди две години, нали ни опраска? С топките като на Прасе- лапач при Герберастите!

Сега са пострадали Козлодуй,Мизия...пак ли Софиянци са единствено важни в скапаната ни ,,държава,,...и после се оплаквайте от ,,столичанин в повече,,...:))

Тия безродници от дирника написаха ли днеска статия за 24 - ти май? Или се занимаваме само с всичко друго и около.

"Планета Х" приближава! Потърсете в ютуб и ще намерите много интересни материали по темата - последните няколко месеца има силно активна сеизмична и вулканична дейност, много тежки порои и градушки по цялата планета, както и огромни дупки, които се отварят спонтанно на различни места по света.

врагът атакува северозапада и чрез изкуствени природни явления!!

Останало ли е нещо за атакуване в северозападнала България.Щом няма партизани значи няма какво да се атакува.

Градушка колкото орех ? Бе малко по голяма от грах,Това журналята и колкото тиква ще я изкарат

баси там не стига беднотията ами и градушка нема господ явно за тия хорица

Няма Господ за тези кото не вярват в Господ. На практика получават това което търсят.

Бог ги подканва да се вдигнат на въстание срещу богаташите-вставайте друзя

Градушка, колкото "неутрон", по-бива, ама, чак пък, колкото "орех" (?!?), я посмалете малко!

Господ напомня- не може да сме овце

Бе беееее такива сме, млади сме ,много сме остригани сме бе бееее--от бе се пето сме и всичко ще опасем.

Искат да ни уморят с онази машина.

Ти си умрял и изкуфял без машината.

!!!!